Praag Natuur & avontuur

Praag Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Vanuit Praag: tour Boheems en Saksisch Zwitserland

1. Vanuit Praag: tour Boheems en Saksisch Zwitserland

Ontsnap aan het drukke Praag, en dompel jezelf onder in de wonderen der natuur tijdens deze schilderachtige tour langs de hoogtepunten van Nationaal park Boheems en Saksisch Zwitserland.  Je bezoekt plekken die vanwege hun exceptionele schoonheid op de lijst met 'European Destinations of Excellence' zijn geplaatst. Je geniet van de fotogenieke natuurlijke creaties in het nationale park, en wandelt en hiket door het best bewaarde deel van het park. Bezoek de populairste natuurlijke attracties in Nationaal park Boheems Zwitserland, de Pravcicka-brug, Europa's grootste zandsteenbrug. Op deze plek is de film 'Narnia' opgenomen. De brug heeft ontegenzeggelijk magische kwaliteiten.  De mysterieuze en inspirerende brug is diep verborgen in het woud. Het indrukwekkende symbool van het nationale park is maar liefst 21 meter hoog. Hier valt gegarandeerd je mond van open! De volgende stop is de lunch, waar zowel vegetariërs, veganisten als vleesliefhebbers aan hun trekken komen. Je geniet van een traditionele Tsjechische maaltijd in een prachtig stenen huis dat in 1905 door Duitse arbeiders aan deze stroom is gebouwd.  Dit recentelijk gerenoveerde restaurant zal je verbazen met zijn steampunk-interieur, met tandwielen, bouten en een enorme klok met zichtbare tandwielen en het geluid van werktuigen. Je laatste stop is Bastei in het Saksische deel van het Nationaal park. De rotsformatie Bastei heeft talloze uitzichtpunten over de Elbe-kloof op de rechter oever van de rivier de Elbe. Wandel over de beroemde zandstenen brug die Bastei verbindt, en verken de ruïnes van het oude rotskasteel Neurathen.

Praag: vlindertuin Papilonia

2. Praag: vlindertuin Papilonia

De vlindertuin, die publiekelijk toegankelijk is, is speciaal gebouwd om het ecosysteem met de natuurlijke omgeving voor een gezond en actief leven van exotische vlinders na te bootsen. Bekijk honderden levende vlinders uit de regenwouden van Zuid-Amerika, Mexico, Thailand, de Filipijnen, Sub-Saharaans Afrika en andere gebieden. De ruimtes zijn niet afgebakend voor bezoekers. Exotische vlinders zijn van nature niet bang voor mensen en het is goed mogelijk dat ze je komen opzoeken als je door de verschillende ruimtes wandelt. Bekijk deze prachtige diertjes van dichtbij en maak optimaal gebruik van de vele geweldige fotomomenten. De Vlindertuin in Praag is uniek vergeleken met andere vlindertuinen in de wereld, omdat het van kunstlicht is voorzien en totaal niet wordt beïnvloed door het klimaat of de weersomstandigheden. Hierdoor hebben de aanwezige vlinders constante en ideale leefomstandigheden.

Van Praag: wandeltocht Saksen en Boheems Zwitserland

3. Van Praag: wandeltocht Saksen en Boheems Zwitserland

Haal het meeste uit uw reis en bewonder enkele van de meest spectaculaire wonderen die moeder natuur heeft gecreëerd. Tijdens deze dagtour, die op de bucketlist van elke natuurliefhebber zou moeten staan, bezoek je het Bohemian Switzerland National Park, een plek die is gecertificeerd als een 'Europese bestemming van uitmuntendheid' dankzij zijn uitzonderlijke schoonheid. Bezoek de hele dag door de meest idyllische locaties van de regio, geniet van wandelingen en gematigde trektochten, dineer in de lokale keuken en maak ongelooflijke foto's. De dag begint met het ophalen van uw accommodatie in Praag en gaat naar het Bohemian Switzerland National Park. Bezoek bij aankomst de meest populaire natuurlijke attractie in het park, Pravcicka Gate, de grootste zandstenen boog van Europa, diep verborgen in het mysterieuze bos. Neem de tijd om de schoonheid van de boog te bewonderen, die maar liefst 21 meter hoog is en werd gebruikt als filmlocatie voor de film Narnia. Als je eenmaal trek hebt gekregen, is het tijd voor de lunch, geserveerd in een historisch stenen huis. Het restaurant, dat oorspronkelijk in 1905 werd gebouwd door Duitse arbeiders om kolengas te leveren aan lokale huizen, heeft nu een onlangs gerenoveerd interieur met een trendy op stoompunk geïnspireerde stijl. Geniet van een heerlijke traditionele Tsjechische maaltijd en leer een beetje over de lokale keuken terwijl je eet. De laatste stop van de dag is de Bastei-rotsformatie, die aan de Duitse Saksische kant van het park ligt. De Bastei biedt een scala aan adembenemende uitzichtpunten over de Elbe Canyon aan de oevers van de rivier de Elbe. Loop vanaf hier over de fascinerende zandstenen brug die Bastei verbindt en verken de ruïnes van een oud rotskasteel van Neurathen. Aan het einde van een onvergetelijke dag vol avonturen, leun achterover en geniet van een welverdiende rust op de terugreis naar Praag.

Praag: tandem-parachutesprong

4. Praag: tandem-parachutesprong

Ervaar een adrenalinekick zoals nooit tevoren tijdens dit tandem-skydiveavontuur vanuit Praag. Reizigers van alle leeftijden (van 10 tot 100) mogen deze tandemsprong maken en je hebt geen speciale training of medische keuring nodig. Je hoeft slechts een korte 10-minuten durende briefing bij te wonen voorafgaand aan de sprong. De professionele tandempiloten zorgen voor de rest. Je vliegtuig klimt eerst naar een hoogte van ongeveer 4576 meter. Dit duurt ongeveer 15 minuten, dus geniet tijdens je vlucht van het uitzicht op het prachtige Tsjechische platteland. Dan gaat er een groen licht knipperen en opent de deur van het vliegtuig, je hart staat eventjes stil en dan gebeurt het. Spring! Vlieg als een vogel en val voor ongeveer een minuut met een snelheid van meer dan 200 km/u naar beneden. Jouw parachute zal eindelijk openen en je kunt je hart terug in je borst stoppen. Vlieg voor nog eens 6 minuten als een vogel naar beneden. Jouw tandempiloot zorgt ervoor dat je veilig landt. Als je weer met beide benen op de grond staat, krijg je een skydivecertificaat en een gratis T-shirt uitgereikt. Aan het einde van je avontuur word je weer teruggebracht naar Praag.

Vanuit Praag: dagtrip Bastei en Dresden met kleine groep

5. Vanuit Praag: dagtrip Bastei en Dresden met kleine groep

Combineer geschiedenis, cultuur en natuur op deze dagtrip vanuit Praag. Reis in een comfortabel busje met wifi, begeleid door een deskundige gids. Ontdek de Basteibrug, het populairste deel van Saksisch Zwitserland, gelegen op slechts 2 uur rijden van Praag. Geniet van panoramisch uitzicht op de Elbevallei en de rivier en loop  over de beroemde zandstenen brug die Bastei verbindt met de ruïnes van het oude kasteel van Neurathen. Ga verder door Saksen naar de stad Dresden, bekend om haar verbluffende herbouwde architectuur en moderne culturele geschiedenis. Na een heerlijke lunch in een lokaal restaurant ontdek je de rijke stadsarchitectuur zelf en zie je waarom Dresden een populair koninklijk toevluchtsoord is. Bezoek een aantal van de historische monumenten, zoals het Koninklijk Paleis en de tentoonstelling Alte Meister in de Zwinger. Hier zie je meesterwerken waaronder de 'Sixtijnse Madonna' van Rafael en bewonder je de koepel van de Frauenkirche.  In de middag heb je wat vrije tijd om de stad in je eigen tempo te verkennen.

Vanuit Praag: dagexcursie Bohemen en Saksisch Zwitserland

6. Vanuit Praag: dagexcursie Bohemen en Saksisch Zwitserland

Je lokale gids haalt je 's ochtends vroeg op van je accommodatie in Praag. Ervaar het comfort van een voertuig met airconditioning terwijl je meer te weten komt over de Tsjechische cultuur, geschiedenis en de belangrijkste hoogtepunten op weg naar het nationale park. Proef de hapjes en geniet de hele dag van drankjes.  Beleef veel tijd om de  filmlocaties van de film Chronicles of Narnia te bewonderen  in een groep van maximaal 10 personen. Je brengt een onvergetelijke dag door in het nationale park Bohemen en Saksisch Zwitserland, één van de unieke natuurreservaten in Europa, door één van de volgende excursieopties te kiezen:  Wandeltocht is de juiste keuze als je de belangrijkste hoogtepunten van beide nationale parken wilt zien. Bezoek twee landen in één dag. De eerste bestemming is de prachtige Basteibrug. Je bewondert het adembenemende uitzicht op de rivier de Elbe, omringd door unieke zandstenen rotsformaties. Zie vervolgens het glooiende landschap vol kleine Duitse dorpjes en beroemde tafelbergen. De volgende wandeling brengt je in de buurt van het hoofdsymbool van het Boheemse Zwitserland - de Pravcickapoort - de grootste zandstenen boog in Europa. Na het proeven van de rijke lokale keuken (lunch inbegrepen), vaar je op boten in gondelstijl door de rustgevende Kamenice-rivierkloof (12 uur/10 km actieve wandeltocht). Fantasie hoogtepunten ervaring  brengt de twee belangrijkste locaties voor het maken van fantasiefilms samen in de regio. Bezoek het Saksische Zwitserland en loop over de prachtige Basteibrug en bezoek de ruïnes van het kasteel Neurathen. Steek over naar Boheems Zwitserland en bezichtig het geweldige uitzicht vanaf de uitkijktoren van Sneznik. Geniet van een smakelijke lunch (inbegrepen) in een lokaal restaurant en blijf Narnia ervaren tijdens een wandeling door het zandstenen labyrint van Tyssa Walls. (10 uur/9 km gemakkelijk lopen).  Wintertocht  is een ideale keuze voor een actief winterbezoek aan de regio. Bewonder de schoonheid van de met sneeuw bedekte zandstenen torens. Je wandelt over de Basteibrug om de middeleeuwse ruïnes van het Neurathen-kasteel te bereiken. Profiteer van de Pravcickapoort tijdens het seizoen afgebeeld in Narnia. Warme dranken en een lunch in een lokaal restaurant (inclusief) helpen je al je energie terug te winnen. (10 uur/7 km gematigde wandeling).

Vanuit Praag: dagvullende tour Karlovy Vary

7. Vanuit Praag: dagvullende tour Karlovy Vary

Voor deze excursie van 9,5 uur word je opgehaald bij je hotel in Praag en rijd je naar het grootste en populairste kuuroord van Tsjechië. De geschiedenis van deze Boheemse stad gaat terug tot de 14e eeuw. Vandaag de dag is Karlovy Vary ook bekend om zijn filmfestival, dat elk jaar plaatsvindt. Geniet van een wandeling langs de colonnade door het historische centrum, waar de thermale bronnen te vinden zijn. De bekendste van de bronnen, Vřídlo, spuit kokendheet water tot een hoogte van 12 meter. Je krijgt een pauze zodat je op eigen gelegenheid een kuurhuis of het beroemde Jan Becher Museum kunt bezoeken. Aan het einde van de tour ga je weer terug naar Praag, waar de chauffeur je in het centrum van de stad of bij je hotel zal afzetten.

Praag: per elektrische fiets of scooter langs uitkijkpunten

8. Praag: per elektrische fiets of scooter langs uitkijkpunten

Maak een moeiteloze rit met prachtige fotomomenten. Na een korte introductie, ga je richting de John Lennonmuur en rijd je langs de mooiste hoekjes aan de Malá Strana (Kleine Zijde). Ga verder op de Petřín-heuvel, bewonder de koninklijke tuinen en maak fantastische foto's van de talloze torens in de stad – Praag staat ook bekend als de stad van honderd torens. Neem een korte pauze bij de Praagse Burcht. Ga verder naar het park van Letná met prachtig uitzicht over de  Moldau, de talloze bruggen en de beroemde bezienswaardigheden van de oude stad. Passeer de Metronoom,  waar vroeger een van de grootste beelden van Joseph Stalin stond. Verken de Joodse wijk en bekijk het neo-renaissancistische concertgebouw Rudolfinum en het klooster van Agnes van Bohemen aan de rechter oever van de rivier de Vltava, waarna je weer teruggaat richting Malá Strana.

Praag: dagtocht naar Bohemen en Saksisch Zwitserland

9. Praag: dagtocht naar Bohemen en Saksisch Zwitserland

Aanschouw het beste van Boheems Zwitserland en het nationaal park Saksisch Zwitserland tijdens deze dagtocht vanuit Praag. Eerst reis je naar het hart van Bohemen en het Nationaal park Saksisch Zwitserland, het nieuwste nationale park in de Tsjechische Republiek. Stop bij de Basteibrug, hoog boven de rivier de Elbe. Geniet van een prachtig uitzicht tijdens je wandeling over de brug. Vervolgens ga je naar Pravčická brána aan de Tsjechische kant van het park. Bewonder Europa's grootste natuurlijke zandstenen poort. Neem wat tijd voor de lunch (inbegrepen), alvorens naar de kloven van Kamenice te reizen. Hier maak je aan boord van een kleine rubberboot een mooie reis door een canyon diep gesneden in de zandstenen rotsen. Je bezoekt het pittoreske dorpje Hrensko waar de Kamenice en Labe rivieren bij elkaar komen. Wandel door de voormalige handelspost uit de 15e eeuw voor je terugkeert naar Praag.

Boheems Zwitserland: privé dagtocht vanuit Praag

10. Boheems Zwitserland: privé dagtocht vanuit Praag

Nadat je uit je hotel in Praag bent geplukt, maak je een reis naar het sprookjesachtige landschap van Boheems Zwitserland met je privégids om een mystiek landschap van dennenbossen en diepe valleien te ontdekken, met majestueuze rotstorens, poorten, muren, ravijnen, rotssteden en labyrinten opstaan van hen. Neem deel aan een begeleide wandeltocht door dit prachtige gebied. Verken dit rijk van rotsen, de thuisbasis van de zeldzaamste dieren en opmerkelijke planten. Tijdens uw reis kunt u genieten van een kleine wandeling naar Pravčická Brána en een bezoek brengen aan het mooie historische stadje Hřensko. Stop voor een lunch in een lokale taverne, voordat je vertrekt voor een korte riviercruise. Geniet van de bezienswaardigheden die voorbij je stromen voordat je op weg gaat naar Praag.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
33 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Praag

Welke topattracties zijn een must-see in Praag?

De topattracties in Praag zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Praag?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Dresden

Sitemap Praag

Wil je alle activiteiten in Praag ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praag

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.411 beoordelingen

De lange rit is zeker de moeite waard om te doen. De gids Jan was een geweldige en gepassioneerde lokale held. Hij weet waarover hij spreekt en hij probeert ook de echte Tsjechse authenticiteit naar buiten te dragen! Niet twijfelen gewoon doen!

Maak een eigen (meerdere) google routes met bezienswaardigheden om langs te rijden. Aandachtspunt: sommige wandeltochten gaan via trappen.

Erg mooie wandeling met een kleine groep en een energieke en vriendelijke guide en chaffeur!

Dit was een geweldige excursie! Echt een aanrader als je de kans krijgt.

fantastic views, wonderfull surroundings and a top enthousiastic guide.