Praag
Boottochten & rondvaarten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 historische plekken die je moet zien op rondvaart door Praag

Rondvaarten over rivier de Moldau verkopen zichzelf al gauw met de belofte van een uitzicht op de spectaculaire Burcht van Praag, en terecht. Maar eerlijk; er zijn bezienswaardigheden die je vanaf het water nog veel beter ziet dan de burcht op de heuvel!

 • Karelsbrug

  1. Karelsbrug

  Tot 1841 vormde deze 15e-eeuwse, gotische brug de enige mogelijkheid om de Moldau over te steken. Voor een groot deel van de Praagse geschiedenis was het de essentiële verbinding tussen het kasteel en de Oude Stad.

 • Nationaal Theater

  2. Nationaal Theater

  Het Nationaal Theater bestaat al sinds 1881 en is dé plek voor Tsjechische opera en theater. Geen tickets kunnen scoren? Ga op avondrondvaart om het prachtige exterieur verlicht te zien!

 • Rudolfinum

  3. Rudolfinum

  De grandeur van deze kunsthal is ook voor een stad zo mooi als Praag spectaculair. Binnen vind je één van de oudste concerthallen in Europa.

 • Čertovka

  4. Čertovka

  Dit kanaal is gegraven om Middeleeuwse watermolens van energie te voorzien. Je hebt er zicht op het Kampa-eiland, met het Liechtensteinpaleis.

 • Dansende Huis

  5. Dansende Huis

  Vlado Milunić en Frank Gehry ontwierpen het Dansende Huis als symbool voor de Tsjecho-slovakische reis naar democratie. Het Gaudí-esque gebouw valt in het barokke stadslandschap van Praag behoorlijk op.

Plan je bezoek

 • Wat kost het?

  Vanaf €8 kun je in Praag een eenvoudige boottocht van een uur over de Moldau maken. Voor een tour van hogere kwaliteit, met eten en eventueel livemuziek, betaal je al gauw €50.

 • Hoe zit het met eten?

  De oever van de Moldau ziet er prachtig uit in het avondlicht, dus waarom boek je geen rondvaart met diner? Tenzij je op zoek bent naar iets extravagants, zijn de prijzen voor dit soort tours vaak bijzonder schappelijk. Er zijn ook lunchvaarten beschikbaar, als dat beter bij je dagindeling past.

Sitemap Praag

Wil je alle activiteiten in Praag ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praag

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 6.413 beoordelingen

Het was een gezellige avond,de muziek niet echt ons ding maar aan onze tafel zat de sfeer er al in.Het eten was goed maar niets speciaal, beetje lunchgarden.Je kon eten zoveel je wilde en de drank was aan een degelijke prijs, goedkoper dan in de stad.Een leuke aanrader, zeker in de zomer, dan kan je op het dek zitten wat nu niet mogelijk was door de koude.

het was zeer koud deze dag(-5 ) . Sommige van het personeel waren vriendelijk,andere niet. Live music was aanwezig maar dan is ook alles gezegd. Het eten was lekker en daarmee is ook alles gezegd. Kortom alles was wel oke,leuk om eens te doen.

Het personeel was erg vriendelijk, de boot schoon en netjes, het eten was ruimschoots voldoende( zelfs erg veel over!) en erg leuk om Praag vanaf het water te zien. Na een dag waarin je toch al veel loopt is zo'n boottocht een aanrader!

The boat was recognizable at the quays. The trip is less suitable for people who are disabled because of ramps and stairs. Drinks are quit expensive on board but you can bring your own. Views from the boatdeck are great.

Het eten was best aardig, geen absoluut hoogtepunt. Uitzicht 's-avonds viel een beetje tegen. De burcht enzo zijn wel verlicht, maar verder is het vooral heel donker... Ik raad de boottocht aan voor overdag.