Belevingen in

Praag

Van middeleeuws sprookje tot Sovjetachtige architectuur: in historisch Praag kun je alle kanten op.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

De tien hoogtepunten van Praag

Voor een stad van haar maat heeft Tsjechische hoofdstad Praag opvallend veel historische bezienswaardigheden. Neem deze tien hoogtepunten mee in je trip om er alles uit te halen.

 • De Moldau

  1. De Moldau

  De Moldau stroomt dwars door het centrum van Praag heen. Maak een boottour, zie beide zijden van de rivier en geniet van een heerlijk Tsjechisch biertje.

 • Karelsbrug

  2. Karelsbrug

  De Karelsbrug is 600 jaar oud en een waar icoon van Praag. Met de prachtige barokke beeldengalerij is het de perfecte plek voor een romantische wandeling.

 • Oude Stadsplein

  3. Oude Stadsplein

  Het charmante Oude Stadsplein is omringd door een eclectische mix van architectonische stijlen uit meerdere eeuwen - een niet te missen plek.

 • Burcht van Praag

  4. Burcht van Praag

  De Burcht van Praag is het grootste kasteel ter wereld, en misschien ook wel het mooiste. Sinds de 9de eeuw hebben de Tsjechische staatshoofden hier gewoond.

 • Nationaal Theater

  5. Nationaal Theater

  Het Nationaal Theater Praag is een prachtig neorenaissancegebouw aan de oever van de Moldau. Dit hoogtepunt van Tsjechische architectuur is binnen net zo mooi als buiten.

 • Joodse buurt (Josefov)

  6. Joodse buurt (Josefov)

  Ondanks zijn turbulente geschiedenis zijn de gebouwen in de de joodse buurt van Praag altijd overeind gebleven. Het is het best bewaarde historisch-joodse complex in Europa.

 • Plein Wenceslas

  7. Plein Wenceslas

  Tegenwoordig is het een levendig toeristisch winkelgebied, maar plein Wenceslas in het centrum van de Nieuwe Stad is historisch een locatie van groot belang geweest.

 • Atronomische klok

  8. Atronomische klok

  Deze astronomische klok uit 1410 is de op twee na oudste in de wereld en de oudste die nog werkt. Het wisselen van de uren is een niet te missen fenomeen.

 • Kampa (eiland)

  9. Kampa (eiland)

  Kampa ligt tussen de Burcht van Praag en de Karelsbrug, en de romantische sfeer van het eiland werkt betoverend. Geniet van het uitzicht op de mooiste monumenten van Praag!

 • Sint-Vituskathedraal

  10. Sint-Vituskathedraal

  De spectaculaire Sint-Vituskathedraal is de grootste kerk van Tsjechië en de meest belangrijke. Daarnaast is het een ultiem voorbeeld van gotische architectuur.

Plan je bezoek

 • Ontdek Tsjechisch bier

  Tsjechisch bier heeft een reputatie, en die is terecht: het is lekker. Nieuwkomers kunnen zich verkijken op het alcoholpercentage. Geen zorgen, je bent niet na twee biertjes helemaal teut als je het cijfer 12 op het flesje ziet staan: het cijfer geeft de alcoholgraad aan, niet het percentage. De berekening is wat gecompliceerd, maar 10 en 12 staan ongeveer voor 4% en 5%. Sommige biertjes hebben de graad 19, dat is 8% alcohol.

 • Proef een Tsjechische hotdog

  Het klinkt misschien raar, maar een culinair hoogtepunt van Praag is toch echt de hotdog. Vergeet de kleffe Amerikaanse variant - deze heerlijke worsten in Franse baguettes vormen de ultieme goedkope lunch. Door de hele stad zijn kraampjes te vinden, dus als je twee keer wilt lunchen, of drie... Ga ervoor!

Goed om te weten

 • Taal
  Tsjechisch
 • Valuta
  Tsjechische Kroon (czk)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +420
 • De beste periode voor een bezoek
  Praag is het fijnst in de lente (maart-mei) en de herfst (september-november). Het weer is dan mild en er zijn minder toeristen dan in de zomer.

Sitemap Praag

Wil je alle activiteiten in Praag ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praag

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 51.312 beoordelingen

Alles netjes geregeld , duidelijke uitleg door de zeer vriendelijke gids die overigens makkelijk te vinden was. Precies wat we er van verwacht hadden. Houdt wel rekening met het feit dat je eerst door de beveiliging moet , dat kan nog wel eens druk zijn.

Onze gids, David, heeft ons op een amusante manier een leuk stukje geschiedenis bijgebracht over Praag. Een leuke avond gehad.

Het is echt de moeite waard want bijna alle monumenten en musea hebben een kaartovereenkomst.

Mooi decor , lekker eten en een leuke show. Sfeer en amusement gegarandeerd.

Een geweldige ervaring met de E-Trike en je komt op zoveel mooie plekken.