Wat je niet wil missen in Praag

Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

1. Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

Geniet van adembenemend uitzicht vanaf de Moldau en ontdek de schoonheid van een van de beroemdste steden ter wereld tijdens deze avondrondvaart met audiogids. Bekijk indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug en het Dansende Huis. Stap aan boord van een comfortabele en ruime boot en begin aan je rondvaart. Maak foto's terwijl je langs bezienswaardigheden als de Petřín-uitkijktoren en het historische fort van Vyšehrad vaart. Bewonder het neo-renaissancistische concertgebouw het Rudolfinum,  en zie het grootste kastelencomplex ter wereld, de Praagse burcht.  Ontspan op een boot met airconditioning en een overdekt zonnedek. Kom meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad dankzij het audiocommentaar, dat beschikbaar is in 8 talen. Je kunt ook de papieren gids aan boord gebruiken, die beschikbaar is in 16 talen.

Praag: middeleeuws diner, incl. onbeperkt drankjes

2. Praag: middeleeuws diner, incl. onbeperkt drankjes

Welkom terug in de middeleeuwen! Deze unieke ervaring brengt het verleden tot leven in de sfeer van een middeleeuwse taveerne. Er is geen detail overgeslagen, en er is genoeg om van te genieten tijdens deze middeleeuwse avondshow. Bekijk mannen met zwaarden, jongleurs en buikdansers onder begeleiding van muziek. Tijdens de show kun je genieten van een heerlijke 3- of 5-gangenmaaltijd die je zelf kunt samenstellen uit 6 verschillende menu's. De 3-gangenmaaltijd vindt eerder plaats. Je kunt zoveel bier, wijn en frisdrank drinken als je wilt. Dit is een bijzondere en vermakelijke manier om een avond door te brengen in Praag, die je gegarandeerd meeneemt terug in de tijd en je smaakpapillen verwent.

Praag: voorrangstoegang burcht, met optionele audiogids

3. Praag: voorrangstoegang burcht, met optionele audiogids

Boek je tickets voor de Praagse burcht vooraf en verspil geen tijd in de wachtrij. Krijg een korte introductie (ongeveer 15 tot 20 minuten) over het kasteelcomplex, voordat je het in je eigen tempo kunt gaan verkennen. Ontmoet je gastheer of -vrouw voor een kennismaking met de Burcht van Praag. Daarna ontvang je in ruil voor je voucher van de host een ticket, waarmee je het beste van wat er te zien is in de Praagse burcht kunt bekijken. Sla de wachtrij bij de kassa over en begin bij de Sint-Vituskathedraal, waar je een plattegrond krijgt en uitleg over de beste manier om het uitgestrekte terrein in je eigen tempo te verkennen. Upgrade je bezoek aan de Praagse burcht met een optionele online audiogids, die je wijst op de belangrijkste en meest interessante delen van elk gebouw. Volg de aanbevolen route die door ervaren gidsen zorgvuldig is uitgestippeld om alle vitrines, afbeeldingen, beelden en meer te zien. Bewonder de architectuur en de verhalen van het Oude Koninklijk Paleis, de Sint-Jorisbasiliek, het Gouden Straatje en de Daliborka-toren. Kom meer te weten over het doel van het kasteel, dat dateert uit de 9e eeuw, als thuis voor koningen van Bohemen, heilige Romeinse keizers en presidenten van Tsjecho-Slowakije en de Tsjechische Republiek. Je ticket is twee dagen lang geldig en geeft recht op eenmalige toegang tot alle gebouwen in de burcht, binnen deze periode van twee dagen.

Praagse Burcht: tour met lokale gids en ticket

4. Praagse Burcht: tour met lokale gids en ticket

Het bezoeken van de Praagse Burcht is als het binnenwandelen van een sprookje. Zie de hoogtepunten van het complex, waaronder de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijke paleis, de Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje. Het kasteel bevat een overweldigende hoeveelheid geschiedenis en kunst, waar je dankzij je lokale en deskundige gids eenvoudigweg langs kunt navigeren. Tref je gids voor het metrostation Malostranská, vlakbij de Mánesbrug. Vanaf daar neem je de tram naar de Praagse Burcht. Eenmaal binnen krijg je van je gids een koptelefoon, zodat je tijdens de rondleiding gemakkelijk alle toelichtingen kunt volgen. Bewonder de gotische architectuur van de Sint-Vituskathedraal. Spot de waterspuwers die de buitenkant van de kerk sieren. Laat je verblinden door de glas-in-loodramen in art-nouveaustijl, gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha. Bewonder het 14e-eeuwse mozaïek van het Laatste Oordeel. Zie de graven van de heilige Wenceslaus en Karel IV, de barokke graftombe van Sint Johannes van Nepomucenus en de kapel van de heilge Wenceslaus. Ga vervolgens het oude koninklijke paleis binnen. Je staat daar onder het enorme gewelfde plafond van de Vladislavsky-zaal. Betreed ook de ruimte waarin de defenestratie van Praag heeft plaatsgevonden.Hier gooiden de Tsjechische protestantse aristocraten de katholieke regenten van de Habsburgse keizer en hun secretaris uit het raam, wat het begin van de Dertigjarige Oorlog inluidde. Je bezoekt tevens de Sint-Jorisbasiliek. De stenen muren en het ontwerp van de basiliek contrasteren met de grootsheid van het kasteel. Bekijk de fragmenten van 12e-eeuwse fresco's en loop vervolgens de dubbele trap op, waar het stoffelijk overschot van Sint-Ludmilla zich bevindt.  Daarna wandel je door het Gouden Straatje. De huisjes in deze steeg werden oorspronkelijk gebouwd voor de scherpschutters van het kasteel, maar later werden hier goudsmeden ondergebracht. Later hebben daar kunstenaars en creatievelingen als Franz Kafka gewoond. Ontdek de gereconstrueerde werkplaatsen en huizen van het Gouden Straatje. Zie hoe de Praagse arbeiders in de schaduw van het kasteel leefden.

Praag: rondvaart met diner in een glazen boot met open dak

5. Praag: rondvaart met diner in een glazen boot met open dak

Ontdek Praag in de avond vanaf een luxe boot met open dak, terwijl je ondertussen geniet van heerlijke traditionele Tsjechische en internationale gerechten van het buffet aan boord. Bekijk de iconische gebouwen van Praag langs de rivier de Moldau en krijg een prachtig uitzicht op de verlichte Praagse Burcht tijdens deze rondvaart. Vaar op een unieke glazen boot met speciaal geïsoleerd dek, dat lawaai en trillingen voorkomt, en een met deel met uitschuifbare glazen wanden en plafonds. Maak het nog net iets specialer met een upgrade om gegarandeerd aan het raam te zitten. Geniet van een welkomstdrankje tijdens het instappen en vaar over de rivier naar de Karelsbrug. Bewonder onderweg het Rudolfinum in de stijl van neorenaissance.Profiteer van gratis wifi, luister naar informatief meertalig audiocommentaar en volg onderweg je route op een papieren of online kaart. Daarna vaar je langs het beroemde Dansende Huis, terwijl je het uitzicht op de heuvel Petrin en de oude binnenstad in je opneemt, en wordt toegezongen door live-muzikanten op de boot. Geniet van een dinerbuffet met een brede selectie Tsjechische en internationale gerechten. Na het avondeten kun je de open dekken verkennen, waar je de koele rivierwind kunt voelen en de stad vanuit vele invalshoeken kunt zien en perfecte fotomomenten krijgt.  Selecties dinerbuffet: •Mozzarella met cherrytomaatjes en verse basilicumpesto •Selectie binnenlandse kazen, ham en salami •Eendenpaté met cranberrysaus •Gran Moravia-kaas •Griekse salade •Verse koolsalade •Gemengde salade •Verschillende soorten brood en boter •Glutenvrije gebakjes •Kippensoep •Hele ham met bot •Rundergoulash •Kipschnitzel •Gebakken aardappelen met courgette •Spaghetti met cherrytomaatjes en basilicum (veganistisch) •Paella met geroosterde groenten en zeevruchten •Gestoomde groenten •Dumplings •Jasmijnrijst •Aardappelpuree •Zelfgemaakte ontbijtkoek •Apfelstrudel •Verse fruitsalade

Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

6. Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

Praag mag dan beroemd zijn vanwege de mooie architectuur, maar het eigenlijk mysterie van de stad ligt onder de grond. Tijdens deze rondleiding verlaat je de mensenmassa om een andere stad te verkennen – de stad die onder de straten van de oude stad verborgen ligt. Je gids toont je een deel van de Tsjechische hoofdstad dat sinds de 12e eeuw nauwelijks veranderd is. Tijdens je bezoek aan het ondergrondse Praag kom je meer te weten over de ongelofelijke geschiedenis van het netwerk van ruimtes, gangen en kelders dat onder Praag verborgen ligt. Je hoort verhalen over het Praag van de middeleeuwen, toen deze ruimtes nog in gebruik waren, en ontdekt hoe het leven van de bewoners er toen uit zag. Je bezoekt de middeleeuwse kerker en ziet de tentoonstelling over martelingen en executies.

Praag: rondleiding Klementinum-bibliotheek en astronomische toren

7. Praag: rondleiding Klementinum-bibliotheek en astronomische toren

Ontdek een spectaculaire barokke bibliotheek en geniet van het adembenemende uitzicht op Praag tijdens een rondleiding door het Klementinum. Ontmoet je gids en ga op verkenning in een van de grootste gebouwencomplexen van Europa. De bouw van het pand dateert uit 1653 en tegenwoordig worden de gebouwen grotendeels gebruikt door de Tsjechische Nationale Bibliotheek. Bekijk de barokke bibliotheekzaal van achter het hek. Bewonder de sierlijke fresco's, verguld houtsnijwerk en grote bollen die deze ruimte sieren. Volg daarna je gids naar de Astronomische Toren. Maak onderweg een stop bij de Meridian Hall. Bekijk de verzameling instrumenten die hier is ondergebracht en ontdek hoe deze ruimte werd gebruikt om de exacte tijd van het middaguur te bepalen dankzij een kleine straal zonlicht die door een gat in de muur scheen. Eindig je tour op een hoogtepunt terwijl je naar de top van de astronomische toren klimt. Bewonder een prachtig uitzicht op het centrum van Praag en de Praagse Burcht vanaf 68 meter boven de grond. De exploitant behoudt zich het recht voor het programma te wijzigen. Door onverwachte omstandigheden is de gids mogelijk niet beschikbaar.

Praag: toegangskaartje voor het Museum van het communisme

8. Praag: toegangskaartje voor het Museum van het communisme

Kom meer te weten over het dagelijks leven in Tsjecho-Slowakije tijdens het communistische tijdperk. Loop door op authentieke wijze nagebootste ruimtes, van klaslokalen tot slaapkamers, zie originele overblijfselen, en neem gedetailleerde inzichten in je op, in de naoorlogse geschiedenis van het land. Met je toegangskaartje krijg je toegang tot een tentoonstelling die bijna 1.500 meter beslaat, met 62 informatieborden, met de focus op het totalitaire regime dat aan de macht was in het land, van de Praagse Coup in 1948 tot de Fluwelen Revolutie in 1989. Kom meer te weten over onderwerpen die zijn verdeeld in thema's als politiek, sport, economie, onderwijs, de kunst van het socialistisch realisme, propaganda, de volksmilities, het leger, de politie, en de StB (geheime politie), censuur, rechtbanken, en andere instituties. Kom meer te weten over showprocessen en politieke werkkampen tijdens het Stalin-tijdperk.   Krijg een authentiek beeld van het tijdperk, betreed interactieve simulaties van een werkplaats, klaslokaal, kinderslaapkamer, en een ondervragingskamer. Terwijl je door de tentoonstelling loopt, krijg je een gedetailleerd overzicht, met behulp van korte video's, posters, en overblijfselen. Blader door een enorme collectie foto's uit het archief van het Tsjechisch Nieuwsbureau, het archief van de veiligheidsdiensten, het archief van de Vereniging van Gedwongen Militair Kamp-Arbeiders, en de persoonlijke verzamelingen van voorname Tsjechische fotografen.   Je kunt op elk moment tijdens je bezoek een pauze nemen en het museumcafé bezoeken. Fris jezelf op en bezoek dan de filmzaal, waar je op gezette tijden een korte documentaire kunt bekijken over het communistisch tijdperk.

Luchthaven van Praag: privévervoer

9. Luchthaven van Praag: privévervoer

Vermijd alle heisa van het openbaar vervoer of taxi's met een privétransfer met chauffeur vanuit de luchthaven Praag Václav Havel naar het stadscentrum en ga comfortabel zitten in een nieuw voertuig met airconditioning. Je chauffeur staat op je te wachten in de aankomsthal. Maak je geen zorgen als je vertraging hebt, je chauffeur wacht wel op je! Je wordt begroet door een oranje biljet met je naam erop en je bagage wordt voor je naar de auto gedragen. Ga dan lekker zitten en in een mum van tijd zit je in je hotel! Als extraatje ontvang je gratis stadskaarten en een voucher voor een 4-uur durende rondleiding. Zo kun je de stad direct gaan verkennen na aankomst.

Praag: wandeltocht Joodse wijk inclusief toegangsbewijzen

10. Praag: wandeltocht Joodse wijk inclusief toegangsbewijzen

Verken de Joodse wijk van Praag en verkrijg een overzicht van de geschiedenis van het gebied en het moderne leven tijdens een wandeling met gids. De tour begint met het ontmoeten van de gids in de buurt van de Maisel-synagoge. Vanaf daar wandel je naar de Joodse wijk, bekend als Josefov. Luister naar de verhalen over de Joodse gemeenschap en de bekendste personen. Neem een kijkje in een van vier synagogen (Maisel, Pinkas, de Spaanse en Klausen) in de buurt, en bezoek de Oude Joodse Begraafplaats, een van de oudste begraafplaatsen in Centraal-Europa. Je gids is een expert in de Joodse geschiedenis van Praag en kan je talloze verhalen vertellen die de geschiedenis van de Joodse wijk en de synagogen tot leven brengen.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Praag
Van middeleeuws sprookje tot Sovjetachtige architectuur: in historisch Praag kun je alle kanten op.

Topactiviteiten

Praag: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

640 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 40

Voor ieder wat wils

Plan je trip naar Praag

In de buurt van Praag

Meer zien

Veelgestelde vragen over Praag

Wat zijn de topattracties van Praag?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Praag?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Dresden

Andere activiteiten in Praag

Wil je alle activiteiten in Praag bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Praag

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 86.415 beoordelingen

De tourguide was heel goed, tijdens de busrit legde ze al het een en het ander uit. Ter plaatse kreeg ik een Engelse tour guide van (ik denk) de organisatie van het concentratiekamp, want er waren twee grote groepen Italianen en Fransen en ik was de enige Engelse. Deze tourguide was ook fantastisch en heb die dag veel geleerd.

Wat een ontzettend leuke tour! Onze gids was Alex, hij heeft zo veel passie voor wat hij verteld! Ontzettend veel geleerd over de geschiedenis van de stad wat Praag echt doet leven!

Het was een zeer leuke ervaring!! Veel van Praag gezien in korte tijd! Waar je niet zo snel komt te voet, maar met deze tocht wel. Ideaal. Fun gegarandeerd!!

Echt een geweldige show! Hoogtepunt van onze vakantie geweest met heerlijk eten, top service en een show zo goed! Echt een aanrader!

Wij vonden dit een zeer aangename activiteit Roos deed dit super. Veel gezien en veel uitleg gekregen. Zeker een aanrader!!