Antwerpen
Sightseeing te voet

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Antwerpen Sightseeing te voet: Onze meest aanbevolen

Antwerpen: wandeltocht van 2 uur met hoogtepunten

1. Antwerpen: wandeltocht van 2 uur met hoogtepunten

Bekijk de historische bezienswaardigheden van Antwerpen tijdens een rondleiding in het Engels of Nederlands, en bewonder de belangrijkste monumenten op het centrale plein De Groenplaats, zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het standbeeld van de kunstenaar Rubens. Loop door smalle steegjes en vind charmante hofjes, gotische kerken en de overblijfselen van de eeuwenoude stenen muren, alsook het prachtige stadhuis op de Grote Markt. Luister naar verhalen over de Vikingen, Napoleon Bonaparte en de middeleeuwse gildenbroeders, die ieder op hun eigen wijze de stad mede hebben gevormd. Kom aan in de oude haven en zie hoe deze is veranderd in een hippe buurt. Klim op het dak van het MAS, Museum aan de Stroom, voor een groots uitzicht op de stad en haar omgeving.

Antwerpen: Privéwandeltocht met een lokale gids

2. Antwerpen: Privéwandeltocht met een lokale gids

Na het ontmoeten van je gids bij je verblijf verken je de omgeving met een vriendelijke en gepassioneerde lokale bewoner. Je ontdekt de beste plaatsen om te eten en boodschappen te doen, de gemakkelijkste manieren om je te verplaatsen en de verborgen pareltjes van het gebied. Voel je meer en meer op je gemak terwijl je je door de stad verplaatst als een local, in plaats van als een toerist. Elke rondleiding is volledig aangepast, dus de locatie van de ontmoeting, de starttijd en de lengte van de rondleiding zijn aan jou. Tijdens de wandeling krijg je de kans om met het openbaar vervoer of een taxi de stad te verkennen op eigen kosten. Deze tour is een authentieke en persoonlijke ervaring om te laten zien hoe het is om in Antwerpen te wonen. Behalve het bezoeken van de stad kom je ook meer te weten over culturele verschillen, lokale evenementen en politiek, dankzij je lokale gids.

Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadswandeling

3. Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadswandeling

Ontdek de hoogtepunten in Antwerpen met een immersieve smartphone-app. Wandel door de stad en los locatiegebonden raadsels op tijdens deze wandeltocht. Bewonder de koepel van het treinstation Antwerpen-Centraal en zie de gildehuizen op de Grote Markt.  Bekijk de 10 belangrijkste attracties in de stad op je wandelroute. Ontdek aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te onthullen. Heb plezier terwijl je gebruik maakt van logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om het spel te voltooien.  Voel de voldoening van het voltooien van elk raadsel. Pauzeer of hervat de tour wanneer je maar wilt. Bekijk de stad in je eigen tempo. Lees interessante informatie en weetjes. Neem onderweg de tijd om foto's te maken. Ontdek een spannende puzzel aan de buitenkant van elke attractie.

Antwerpen: privéwandeling met historische hoogtepunten

4. Antwerpen: privéwandeling met historische hoogtepunten

Haal het meeste uit uw bezoek aan Antwerpen met een privéwandeling met gids. In een enkele tour verken je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad terwijl je geschiedenis, legendes en lokale feiten leert. Bekijk historische kerken, karakteristieke pleinen, populaire musea en middeleeuwse huizen. Nadat je je gids hebt ontmoet op de Grote Markt, het stadsplein van Antwerpen, loop je door het hart van de oude wijk van de stad op een route die alle must-visit plekken omvat. Verken eerst de Grote Markt en bewonder de middeleeuwse gildehuizen, het stadhuis en de Brabo-fontein. Ga verder naar het standbeeld Hendrik Conscience, genoemd naar de Vlaamse schrijver Hendrik Conscience. Deze site herbergt een indrukwekkende barokke kerk en de oude stadsbibliotheek. Bezoek de wereldberoemde Carolus Borromeuskerk met zijn 17e-eeuwse barokke details voordat je stopt bij Handelsbeurs Antwerpen, 's werelds eerste Wall Street. Hier ontdek je hoe de stad in de 16e eeuw een belangrijk internationaal handelscentrum werd. Rubenshuis is de volgende op de route: het huis is het voormalige huis en atelier van de beroemde barokschilder Peter Paul Rubens. Leer meer over zijn levensverhaal en enkele geheimen achter het succes van de kunstenaar. Zie MoMu, een van 's werelds toonaangevende modemusea. Doe wat inspiratie op voor uw volgende modewinkeluitstapje voordat u naar het Museum Plantin-Moretus gaat, het eerste museum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Loop door Vlaeykensgang, een geheim middeleeuws steegje dat in je eentje niet zo makkelijk te vinden is. Je gids neemt je mee terug in de tijd en laat je de best bewaarde overblijfselen uit de middeleeuwen in Antwerpen zien. Deze plek is naar verluidt de meest gefotografeerde plek in de stad. Zorg ervoor dat u klaar bent voor de camera als u aankomt bij het Nello & Patrasche-standbeeld, een ander populair standbeeld van de stad. Ronde van de tour voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar je wat geschiedenis en nieuwsgierige feiten over de constructie te horen krijgt.

Antwerpen: wandeltocht van Steen naar Centraal Station

5. Antwerpen: wandeltocht van Steen naar Centraal Station

Tijdens de wandeling verken je het marktplein met het stadhuis en de prachtige gildenhuizen uit de Gouden Eeuw, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met het kruis en de Kruisafneming van Rubens, de Sint-Pauluskerk, de haven en de Joodse wijk. Tijdens de lunchpauze kun je het voormalige huis van Rubens bezoeken. In het voormalige huis en atelier van de meester ga je op een fascinerende reis terug in de tijd en in de wereld van deze grote barokkunstenaar. Er is veel moderne architectuur in Antwerpen, bijvoorbeeld het nieuwe Paleis van Justitie van Richard Rogers, het Museum aan de Stroom van Neutelings & Riedijk en het nieuwe Havenhuis van Zaha Hadid. In de stad kun je nadenken over alles wat je hebt gezien en geleerd onder het genot van een lekker Belgisch biertje.

Vanuit Brussel: tour naar Antwerpen

6. Vanuit Brussel: tour naar Antwerpen

Maak vanuit Brussel een dagexcursie naar Antwerpen, de tweede stad van België met de op-een-na grootste haven van Europa. Tijdens deze excursie van 5,5 uur verken je de rijke geschiedenis van Antwerpen. Antwerpen is de stad van P. P. Rubens, de wereldberoemde schilder uit de 17e eeuw. Je wordt naar het centrum gebracht om de Grote Markt te bezoeken, die omringd wordt door oude huizen. Hier staat ook de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Toegang tot de kathedraal is in de prijs van de tour inbegrepen. In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zijn onder andere 2 meesterwerken van Rubens gehuisvest. Hier worden de Kruisoprichting en Kruisafneming tentoongesteld. Ook krijg je onderweg vanuit de bus het oudste deel van de haven van Antwerpen te zien. Je kunt kiezen tussen een privé- en een gedeelde optie.

Antwerpen: historische privérondleiding van 3 uur

7. Antwerpen: historische privérondleiding van 3 uur

Je ontmoet je gids in de lobby van je hotel vanwaar je begint met je historische verkenning van het stadscentrum. Je bezoekt de bruisende  Grote  Markt, gelegen in het hart van het oude centrum. Bewonder dit prachtige plein en de iconische Brabofontein   uit 1887 en leer over haar geschiedenis. Vervolgens ga je naar het indrukwekkende Renaissance stadhuis, omringd door gildehuizen uit de 16e en 17e eeuw. Bewonder de complexe architectuur van de gebouwen die de skyline van Antwerpen domineren en luister  naar de informatieve uitleg van je gids. Loop vervolgens naar de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, dat een aantal grote kunstwerken van Vlaamse meesters bevat. Dwaal door het middeleeuwse deel van de stad,  Vlaeykensgang,   dat wordt gekarakteriseerd  door smalle straten en kromme steegjes. Vervolgens ga je via de  Groenplaats   naar de Meir, de populairste winkelstraat van Antwerpen. Je passeert ook het  Rubenshuis, het huis en het atelier van de barokke schilder  Pieter  Paul Rubens. Tenslotte,   beëindig je de tour met een begeleid bezoek aan het Centraal Station van Antwerpen, een prachtig gebouw uit de late 19e eeuw.

Brussel: Full-Day rondleiding door Antwerpen en Gent

8. Brussel: Full-Day rondleiding door Antwerpen en Gent

Om 8:30 uur word je opgehaald van een ontmoetingspunt in het centrum van Brussel om richting Antwerpen te gaan. Onderweg naar Antwerpen maak je een paar minuten een stop bij het symbolische Atomium, waar je een foto maakt en je reis vervolgt. Eenmaal daar zul je de vleesmarkt, het kasteel van Steen, het stadhuisplein, de gotische kerk van Onze-Lieve-Vrouw, de kerk van San Carlos de Borromeo, de Walk of the Cakes en de prachtige Meir-straat verkennen. Na deze rondleiding krijgt u een uur vrije tijd om de stad op uw gemak te verkennen. De volgende bestemming zal de prachtige en krachtige stad Gent zijn. Tijdens dit bezoek ziet u de kathedraal van San Bavón (die het beroemde schilderij van de gebroeders Van Eyck bevat), de aanbidding van het mystieke lam, de klokkentoren van Belfort, het bijzondere gotische en renaissancistische stadhuis, de kerk van San Nicolás, het Gildehuis van de Vrijmetselaars, de Werf van de Kruiden en de Graan, de Vleesmarkt en het majestueuze kasteel van de graven van Vlaanderen. Na deze magische reis stapt u weer in uw bus, waarna u terugkeert naar Brussel.

Antwerpen: bier en jenever proeven in het oude centrum

9. Antwerpen: bier en jenever proeven in het oude centrum

Het is geen toeval dat hier regelmatig nieuwe bieren opduiken, aangezien Antwerpen de ultieme bierbestemming is - en bier wordt wereldwijd steeds populairder. Bieren zoals Bosbier, Korsakov, Gageleer, Kamil, 't Lekske, IQ, Cabardouche, De Hopjutters en Seefbier - om maar een paar te noemen - werden onlangs in Antwerpen gelanceerd. Ja, bier is trendy - en trending. Naast alle nieuwe bieren wordt ook weer meer aandacht besteed aan bieren die onterecht zijn genegeerd. Zoals Saison Dupont. Vandaag kent iedereen het, maar 5 jaar geleden was het volledig onbekend, ook al bestaat de brouwerij al sinds vier generaties. De biertrend zorgt ervoor dat niche bieren met zeer uitgesproken smaken in staat zijn een plek op het biermenu te bemachtigen. Ook meer en meer ultra-hoppy bieren en zware stouts zijn in opkomst. Tot voor kort was stout zo goed als dood. Nu is het helemaal terug en in verschillende varianten, met alcoholpercentages die variëren van een lichte 4% tot een stevige 12%. Je deskundige biergids zal alle biergeheimen voor je ontrafelen door je mee te nemen op een bier- en jenever-ervaring, waarbij je ook lokale snacks zoals Belgische kazen, frieten met mayonaise en andere lekkernijen geserveerd krijgt.

Antwerpen: oude havenverkenningsspel

10. Antwerpen: oude havenverkenningsspel

Ontdek de hoogtepunten van de Antwerpse Oude Haven in dit verkenningsspel. Los uitdagingen op je telefoon op en ga door naar de volgende locatie. Bezoek bezienswaardigheden zoals het MAS Museum, The Water House en meer. Reis naar de Hanzestedenplaats om het spel te starten: een zoektocht waarin je de rol speelt van een oude man wiens leven compleet verandert als hij een mysterieuze oude theepot vindt. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en aanwijzingen op je telefoon brengen je naar de volgende locatie en puzzel om op te lossen. Het duurt 2-3 uur, maar je moet het in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat wanneer je wilt vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die het tegen elkaar opnemen voordat je elkaar ontmoet bij de laatste stop van het spel, Stadswaag.

Veelgestelde vragen over Sightseeing te voet in Antwerpen

Welke andere activiteiten dan Sightseeing te voet zijn de moeite waard in Antwerpen?

Sitemap Antwerpen

Wil je alle activiteiten in Antwerpen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Antwerpen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 134 beoordelingen

Hierbij onze terugblik op de leuke, succesvolle ervaring die we hadden in Antwerpen afgelopen weekend. We boekten de World City Trail speurtocht door Antwerpen. Het boeken ging erg makkelijk, we kregen snel de benodigde informatie via de mail om het spel te spelen. Vanaf het startpunt gingen we met z’n vieren op stap (2 volwassenen en 2 kinderen van 8 en 10 jaar). De puzzels waren uitdagend maar goed op te lossen. Vanwege de tijd hebben we de speurtocht in 2 delen gedaan, wat erg makkelijk was. Al met al een hele leuke uitdaging om op deze manier de stad te verkennen. We zijn al weer aan het kijken voor de volgende City Trail! Groet, Fam. Dessing

Wij hadden een zeer prettige interessante verteller als gids. Met een rustige en goed verstaanbare stem. Wij vonden het een leerzame wandeling.

Leuk om zo de stad te ontdekken. Al is de tijd veel langer als je alles gaat lezen maar dat neemt niet weg dat het erg leerzaam en leuk is.

We hebben de stad prachtig verkend. We hebben ons op een prettige manier beziggehouden. Sterk aanbevolen

Zeer gezellige gids, vertelde heel gezapig leuke legendes en weetjes. Een aanrader!