Kies data
Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau

Tours

Populaire Tours in Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau

Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau Tours: Onze meest aanbevolen

Krakau: Auschwitz-Birkenau & Wieliczka-zoutmijn met pick-up

1. Krakau: Auschwitz-Birkenau & Wieliczka-zoutmijn met pick-up

Je begint in de vroege ochtend rond 08:00 uur (in het winterseizoen kan het ophalen iets eerder zijn). De tour begint in het Auschwitz-Birkenau Museum: eerste deel duurt ongeveer 1,5 uur, je bezoekt Auschwitz I Museum met gecertificeerde live gids van het museum. Je leert de tragische geschiedenis van het grootste concentratiekamp van Europa. Na een korte pauze wordt u naar het Birkenau Museum gereden waar u ongeveer 1 uur met dezelfde gids zult doorbrengen. Tijdens de tweede helft van je dagvullende programma reis je naar de zoutmijn in Wieliczka, een van de oudste nog werkende zoutmijnen ter wereld. Voordat je de zoutmijn binnengaat, heb je 1 uur lunchpauze. De Engelstalige rondleiding door de mijn begint om 16.00 uur of 17.00 uur (afhankelijk van de wegomstandigheden). Ga 140 meter onder de grond op een reis van 2,5 uur langs meer dan 2,5 kilometer aan toeristische routes en zie kamers met verbluffend houtsnijwerk en standbeelden, met alles gemaakt van zout. U dient rond 19:30 uur in Krakau aan te komen.

Auschwitz-Birkenau: rondleiding, ophalen, vervoer en lunch

2. Auschwitz-Birkenau: rondleiding, ophalen, vervoer en lunch

Reis ongeveer anderhalf uur in een bus met airconditioning vanuit Krakau voor een bezoek aan het kampcomplex Auschwitz-Birkenau, een historische plek die een onvergetelijke ervaring achterlaat voor alle bezoekers en een belangrijk Holocaust-monument is. Verken het museum aan de rand van Oświęcim, ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een professionele lokale opvoeder die je rondleidt op de site en je vertelt over de onmenselijke geschiedenis ervan. U krijgt een maaltijdbox om tijdens de tour even te pauzeren. Leer de tragische geschiedenis van het grootste Holocaust-concentratiekamp, gesticht door de nazi's in 1940. Auschwitz-Birkenau is zowel een symbool geworden van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Je leert hoe het de laatste rustplaats werd van miljoenen mensen, voornamelijk joden, die ter dood werden veroordeeld in afschuwelijke gaskamers. Loop door de poort met de aanduiding "Arbeit Macht Frei" (werk gratis) om Auschwitz 1 binnen te gaan, waar je gids je rondleidt in het beschermde gebied en de geschiedenis van de plaats introduceert. In het tweede deel breng je ongeveer een uur door in Birkenau, waar de massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de Nazi "Endlösung van het Joodse vraagstuk". Na het bezoek brengen onze medewerkers u terug naar Krakau.

Auschwitz-Birkenau & zoutmijntour in één dag vanuit Krakau

3. Auschwitz-Birkenau & zoutmijntour in één dag vanuit Krakau

Bezoek zowel Auschwitz-Birkenau als de zoutmijn in één dagtocht. Auschwitz-Birkenau is het grootste vernietigingskamp in de menselijke geschiedenis. Momenteel is kamp een synoniem voor 's werelds meest wrede terreur, genocide en gruweldaden. Het werd gebouwd door de nazi's in 1940 in Oswiecim. Het totale aantal doden en executies wordt geschat op meer dan 1,5 miljoen mensen van 28 nationaliteiten. Bijna 90% van deze mensen waren joden. Na uw bezoek aan Auschwitz-Birkenau gaat u naar de Wieliczka-zoutmijn, een van de meest gekoesterde monumenten in de Poolse cultuurgeschiedenis. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen toeristen van over de hele wereld het. Deze unieke plek staat op de UNESCO Cultureel en Natuurlijk Werelderfgoedlijst. De mijnwerkers lieten tientallen sculpturen en bas-reliëfs achter die uit het zout waren gesneden, waardoor hun werk nog vele jaren in leven bleef. Er zijn 800 treden te beklimmen, waarvan 350 aan het begin je naar beneden in de mijn brengen. Er is een lift naar de top van de mijn aan het einde van de route.

Krakau: rondleiding Auschwitz en zoutmijn

4. Krakau: rondleiding Auschwitz en zoutmijn

Leer meer over de tragische geschiedenis van het grootste voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en daal af naar het ondergrondse museum: Wieliczka-zoutmijn tijdens deze rondleiding vanuit Krakau. Begin in het Auschwitz-Birkenau Museum met een gids van het museum. Je leert de verschrikkelijke geschiedenis van het grootste concentratiekamp van Europa. Na een korte pauze wordt u naar het Birkenau Museum gereden waar u ongeveer 1 uur met dezelfde gids zult doorbrengen. Reis tijdens de tweede helft van je dagvullende programma naar de zoutmijn in Wieliczka, een van de oudste nog werkende zoutmijnen ter wereld. Breng wat vrije tijd door voordat u de Wieliczka-zoutmijn betreedt. Ga 140 meter onder de grond op een reis van 2,5 uur langs meer dan 2,5 kilometer aan toeristische routes en zie kamers met verbluffend houtsnijwerk en standbeelden, met alles gemaakt van zout.

Auschwitz-Birkenau rondleiding met optionele lunchbox

5. Auschwitz-Birkenau rondleiding met optionele lunchbox

Vertrek vanuit Krakau voor een confronterende dag van bezinning met een bezoek aan het Auschwitz Museum en Birkenau Camp. Het is ongetwijfeld een plechtige plaats die een blijvende indruk achterlaat op alle bezoekers en een belangrijk gedenkteken is voor de slachtoffers van de uitroeiing. Vertrekkend vanuit Krakau na 1,5 uur rijden bezoek je het Auschwitz Museum met een gids van het museum. Het eerste deel duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten, waar je meer te weten komt over de tragische geschiedenis van deze plek. Na een bezoek aan het eerste kamp heb je een pauze van 10 minuten voordat je een ritje maakt naar het tweede kamp - Birkenau, dat op 2 kilometer van Auschwitz ligt. Bezoek ten slotte de belangrijkste locaties in Birkenau, het vernietigingskamp, waar u ruïnes van crematoria zult zien.

Van Krakau: dagtocht Auschwitz-Birkenau met vervoer

6. Van Krakau: dagtocht Auschwitz-Birkenau met vervoer

Bezoek de voormalige nazi-concentratiekampen in Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau tijdens deze 7-uur durende reis vanuit Krakau. In juni 1940 waren Joden en meer dan 700 politieke criminelen naar Auschwitz gestuurd en waren de wreedheden begonnen. Birkenau werd gebouwd door Auschwitz-gevangenen en werd in oktober 1941 gebruikt als vernietigingskamp. Tussen de 1 en 1,5 miljoen werden gedood, en ongeveer 90 procent van de doden waren Joden. Voordat Auschwitz-Birkenau in januari 1945 werd bevrijd, probeerde de SS het kamp op te blazen en de documentatie te vernietigen. Ze waren slechts gedeeltelijk succesvol en de Poolse regering besloot de site te herstellen als een gedenkteken voor de slachtoffers.

Van Krakau: begeleide dagtocht Auschwitz-Birkenau Camp Complex

7. Van Krakau: begeleide dagtocht Auschwitz-Birkenau Camp Complex

Ontdek de menselijke verhalen van de Holocaust tijdens deze begeleide reis van Krakau naar de concentratiekampen Auschwitz, Birkenau en Monowitz. Leer hoe de kampen werden opgezet en de doelen die elk dienden. Pauzeer om na te denken over wat er op deze sites is gebeurd. Begin met je pick-up in Krakau. Vanaf daar rijd je ongeveer 45 kilometer om het voormalige hoofdkamp in Auschwitz te bereiken. Luister naar je gids die het voormalige gebruik van het kamp als kazerne voor het Poolse leger bespreekt. Let bij de ingang op de poort met daarop “Arbeit macht frei”. Bezoek de gevangenenblokken, waar nu voorwerpen uit de kampen en bezittingen van de gevangenen zijn ondergebracht. Bekijk foto's en documenten, schoenen, koffers en brillen naast andere persoonlijke bezittingen. Reis vanuit Auschwitz een klein stukje naar het voormalige kamp in Birkenau. Daar vind je de gaskamers en crematoria. Houd de slachtoffers van het kamp in gedachten terwijl je je een weg baant rond de gedenktekens. Na Birkenau eindigt je tour in het concentratiekamp in Monowitz. Leer meer over de connectie tussen bedrijven en de kampen. In tegenstelling tot Auschwitz en Birkenau leverde Monowitz arbeiders aan nabijgelegen fabrieken. De reis eindigt met uw terugkeer naar Krakau.

Van Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met lunch

8. Van Krakau: rondleiding Auschwitz-Birkenau met lunch

Breng een uur en vijftien minuten door in een bus met airconditioning, terwijl je Krakau verlaat voor een confronterende dag van bezinning in het kampcomplex Auschwitz-Birkenau, een plechtige plek die een blijvende indruk achterlaat op alle bezoekers, en een belangrijk gedenkteken voor de slachtoffers van de holocaust. Bezoek het museum en gedenkteken in de buitenwijken van Oświęcim, ongeveer 60 kilometer ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een professionele gids die je rondleidt op de site en vertelt over de donkere geschiedenis. Ontvang een lunchbox, om even bij te komen tijdens de tour. Ontdek de tragische geschiedenis van het grootste concentratiekamp van de Holocaust, gefinancierd door de nazi-partij in 1940, Auschwitz-Birkenau werd zowel een symbool van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting. Ontdek hoe het de laatste rustplaats werd voor miljoenen mensen, voornamelijk joden, die ter dood werden gebracht in de afschuwelijke gaskamers. Ga door de poort met het opschrift "Arbeit Macht Frei" (werk maakt je vrij) om Auschwitz I binnen te gaan, waar je gids je rondleidt in het beschermde gebied en de geschiedenis van deze plek uitlegt. Breng vervolgens ongeveer een uur door in het tweede kamp in Birkenau, waar massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de nazi "Endlösung van het Joodse vraagstuk", voordat u uw chauffeur ontmoet voor de terugreis naar Krakau.

Krakau: Auschwitz-Birkenau-tour met lunch en vervoer

9. Krakau: Auschwitz-Birkenau-tour met lunch en vervoer

Bezoek de voormalige nazi-concentratiekampen in Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau tijdens deze 7-uur durende reis vanuit Krakau. In juni 1940 waren Joden en meer dan 700 politieke criminelen naar Auschwitz gestuurd en waren de wreedheden begonnen. Birkenau werd gebouwd door Auschwitz-gevangenen en werd in oktober 1941 gebruikt als vernietigingskamp. Tussen de 1 en 1,5 miljoen werden gedood, en ongeveer 90 procent van de doden waren Joden. Voordat Auschwitz-Birkenau in januari 1945 werd bevrijd, probeerde de SS het kamp op te blazen en de documentatie te vernietigen. Ze waren slechts gedeeltelijk succesvol en de Poolse regering besloot de site te herstellen als een gedenkteken voor de slachtoffers.

Warschau: privé dagtocht naar Auschwitz-Birkenau en Krakau

10. Warschau: privé dagtocht naar Auschwitz-Birkenau en Krakau

Je ontmoet je chauffeur wanneer je vroeg in de ochtend wordt opgehaald bij je accommodatie in Warschau. Deze privétour begint met een rit naar concentratiekamp  Auschwitz-Birkenau. Wanneer je op de locatie aankomt, begin je aan een 3,5 uur durende groepsrondleiding door Auschwitz en Birkenau met een gids die de door jou gekozen taal spreekt. Begin in het concentratiekamp Auschwitz en ontdek hoe het in 1940 aan de rand van de stad Oswiecim werd opgericht door Duitse nazi's. Na de oorlog werd het kamp veranderd in een museum dat bewijsmateriaal van de genocide toont, dat je tijdens de tour kunt bekijken. In het museum zie je een film, vertoond in verschillende talen, die na de bevrijding van het kamp is gemaakt. Na het bezoek aan Auschwitz ga je naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Je ontdekt hoe de Duitse nazi's in 1941, op 3 kilometer van Oswiecim, in het voormalige dorp Brzezinka, een nieuw kamp stichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ca. 1,5 miljoen mensen. De meesten van hen (90%) waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 Europese landen. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Vervolgens vertrek je uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je hebt drie uur aan vrije tijd om de Grote Markt van Krakau, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, te bekijken. In de Oude Stad kun je ook de heuvel Wawel zien, waar zich de kathedraal en het koninklijk paleis bevinden, evenals de Stadhuistoren, de Mariakerk, Barbican en Sukiennnice, bekend als de Lakenhal, en duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, vele historische gebouwen en paardentaxi's. Tijdens de tour is er tijd om te lunchen in een restaurant. Je wordt na de tour opgehaald en teruggebracht naar Warschau, waar je 's avonds bij je accommodatie wordt afgezet.

Veelgestelde vragen over Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau-Tours

Welke andere activiteiten dan Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau-Tours zijn de moeite waard in Oświęcim?

Sitemap Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau

Wil je alle activiteiten in Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.342 beoordelingen

De chauffeur (Kris) kwam ons om 6.30 uur ophalen van ons hotel en het duurde ongeveer 4 uur om daar te rijden. Onderweg stopten we voor koffie en snacks. We hadden daar een lokale gids en daarna bracht Kris ons naar Krakau. Hij was geweldig en raadde enkele plaatsen aan om te zien. Na 3 uur reden we naar huis. Het is een goed georganiseerde reis en ik raad het ten zeerste aan.