Wat je niet wil missen in Lipari

Vanuit Milazzo: dagexcursie Lipari en Vulcano

1. Vanuit Milazzo: dagexcursie Lipari en Vulcano

Ontdek de 2 prachtige Liparische eilanden ten noorden van de kust van Sicilië. Begin om 9:00 uur in de haven van Milazzo en ga langs de uitlopers van Capo Milazzo naar Lipari. Je verkent het land met zijn prachtige oude stad en het archeologische park. Loop door de kleine straatjes en wandel naar kleine winkeltjes. Bewonder de indrukwekkende naald- en kegelvormige rotsformaties van Faraglioni, de paus John Cliff, de Angels 'Grotto en de Mummy Cliff. Keer dan terug naar je schip en ga verder naar het eiland Vulcano. Ontspan hier in de zwavelhoudende modder spa of op het dromerige zwarte zandstrand, of geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Op de terugweg naar Milazzo bewonder jen een laatste blik op het pittoreske stadje Gelso met zijn antieke vuurtoren.

Van Milazzo: dagtrip naar Vulcano, Panarea en Stromboli per boot

2. Van Milazzo: dagtrip naar Vulcano, Panarea en Stromboli per boot

Heb vrije tijd om de eilanden Vulcano, Panarea en Stromboli te ontdekken tijdens deze dagtrip vanuit Milazz. Bekijk prachtige grotten, inhammen en zeekliffen per boot en sluit de dag af met het aanschouwen van de zonsondergang boven een van 's werelds meest actieve vulkanen. Vertrek vanuit de haven van Milazzo in de afternoot en ontspan aan boord van een comfortabele boot op weg naar Vulcano. Stop voor ongeveer 2 uur vrije tijd waar u kunt ontspannen op zwarte zandstranden van vulkanische oorsprong of ga wandelen naar de belangrijkste krater van Vulcano, waar u 360 graden uitzicht op de Eolische eilanden wordt beloond. U heeft de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de “La Valle dei Mostri” (de Monstervallei) en “La Grotta del Cavallo” (de paardengrot) te bezoeken voordat u weer op de boot stapt voor de reis naar Panarea, waar nog 2- uren vrije tijd om te genieten van dit glamoureuze wonderland dat bezocht wordt door VIP's die van de zee houden. Geniet van de zon op stranden zoals het zandstrand Cala degli Zimmari, maak een wandeling in het historische centrum om de Sint-Pieterskerk (het belangrijkste religieuze gebouw van het eiland) te zien, of bezoek Cala Junco Bay voor een duik in kristalhelder water. Vaar langs de route van de inhammen Basiluzzo, Spinazzola, Lisca Bianca, Dattilo, Bottaro, Lisca Nera en de rotsen Panarelli en Formiche. Deze vormen allemaal een micro-archipel tussen Lipari en het eiland Stromboli. Eindelijk arriveer je op het unieke vulkanische eiland Stromboli. Ontdek een van de meest actieve vulkanen ter wereld met 1,5 uur vrije tijd. Zie hoe de ritmische explosies van as en lapilli het eiland een fascinerend en wild uiterlijk geven. Ga naar het Sint-Vincentiusplein, waar het huis stond waar Rossellini en Ingrid Bergman woonden tijdens de opnames van de film “Stromboli terra di Dio” (Stromboli land van God). Geniet vanaf het plein van een panoramisch uitzicht op de haven met de Strombolicchio, de oudste vulkaan van de Eolische eilanden. Verlaat Stromboli terwijl de zon ondergaat en zie hoe het vuur van de uitbarstingen en het donker met elkaar botsen en steeds veranderende kleurrijke creaties opleveren in de Sciara del Fuoco, die tijdens de terugreis zichtbaar is vanaf de zee. Keer laat in de avond terug naar uw ontmoetingspunt in Milazzo.

Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Lipari, vulkaan

3. Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Lipari, vulkaan

Vaar vanuit Tropea op een begeleide dagtocht naar de Eolische eilanden Stromboli, Lipari en Vulcano die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Verken prachtige zwarte zandstranden, zwem in de schaduw van de berg Stromboli, slenter door charmante oude steden en ontdek een schilderachtig uitzicht op zee. Begin je avontuur vanuit de haven van Tropea en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor de dag. Vaar twee uur op de Tyrrheense Zee totdat u de prachtige kustlijn van het Eolische eiland Stromboli aan de horizon ziet. Zet voet op Stromboli en ontdek het traditionele dorp San Vincenzo met witte huizen en Eolische architectuur. Geniet van uw vrije tijd met de kans om door charmante straatjes te wandelen, de berg Stromboli te bewonderen of te gaan zwemmen aan de zwarte zandstranden aan de kust. Vaar naar Lipari, het grootste van de eilanden waar zoveel te ontdekken valt. Ga sightseeing op de Akropolis en de Lipari-kathedraal of luister naar de vredige geluiden van de oceaan bij Marina Corta en Marina Lunga. Als je op zoek bent naar traditie, ga dan naar het historische centrum. Reis slechts een paar honderd meter naar het zuiden naar het eiland Vulcano. Bewonder de stoomstralen van de vulkaan waarvan wordt gezegd dat het de mythologische thuisbasis van Hephaestus is en trek over het vulkanische pad om te worden weggeblazen door het uitzicht vanaf de krater.

Van Milazzo: Dagtrip naar Lipari en Vulcano

4. Van Milazzo: Dagtrip naar Lipari en Vulcano

Bekijk de adembenemende Eolische archipel tijdens een dagtocht naar de eilanden Lipari en Vulcano vanuit Milazzo. Neem een boot naar Lipari en maak een wandeling in de oude stad. Vaar vervolgens naar de Unesco-lijst van vulkanische eilanden. Geniet van een modderbad in Vulcano, zwem in de Tyrrheense Zee of ontspan op het strand. Ontdek de 2 prachtige Liparische eilanden ten noorden van de kust van Sicilië. Begin je tour 's ochtends in de haven van Milazzo en vertrek langs de uitlopers van Capo Milazzo naar Lipari. Verken het land met zijn prachtige oude stad en archeologisch park. Loop door de kleine straatjes en loop kleine winkeltjes binnen. Bewonder de indrukwekkende naald- en kegelvormige rotsformaties van Faraglioni, Pope John Cliff, de Angels' Grotto en de Mummy Cliff. Keer dan terug naar je schip en ga verder naar het eiland Vulcano. Ontspan hier in de spa met zwavelzuur of op het dromerige zwarte zandstrand, of geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Geniet op de terugweg naar Milazzo van een laatste uitzicht op het pittoreske stadje Gelso met zijn antieke vuurtoren.

Vanuit Tropea: nachtcruise Lipari, Panarea en Stromboli

5. Vanuit Tropea: nachtcruise Lipari, Panarea en Stromboli

Vertrek: vanuit de haven van Vibo Marina om 08:15 uur. Vertrek: vanuit de haven van Tropea om 9.30 uur. ROUTEBESCHRIJVING: Aankomst in Lipari (Marina Corta) rond 12:50 uur. Gratis stop op het eiland voor ongeveer 2 uur, met de mogelijkheid om het historische centrum, het Eolische Museum te bezoeken en wat te winkelen. Als alternatief is er tijdens de stop in Lipari de mogelijkheid van een kustexcursie met hetzelfde schip. Vertrek vanuit de haven van Marina Corta (Lipari) om 12:55 uur langs het eiland naar de prachtige baaien met uitzicht op de prachtige Faralglioni, genaamd Pietra Lunga en Pietra Menalda, die alleen over zee kunnen worden bereikt, met beperkte snelheid. We bereiken de Grotta del Cavallo en het prachtige natuurlijke zwembad van Venere. Verwachte terugkeer naar de haven van Lipari (Marina Corta) om 13:15 uur - Om deel te nemen aan deze excursie, is het noodzakelijk om tijdens de reis contact op te nemen met het personeel aan boord. Vertrek uit Lipari (Marina Corta) rond 14.50 uur. Aankomst in Panarea rond 15.40 uur. Stop ongeveer 1,5 uur op het eiland. Ontscheping in de haven van San Pietro (Panarea), waar passagiers kunnen zwemmen, het dorp bezoeken, lunchen of naar het kleine prehistorische dorp Capo Milazzese gaan, daterend uit 1400 voor Christus (te voet bereikbaar in ongeveer 25 minuten of met een gewone taxi). Vertrek uit Panarea rond 17:10 uur. Aankomst in Stromboli rond 18.00 uur. Stop ongeveer 2 uur in het dorp S. Vincenzo, met de mogelijkheid om het dorp te bezoeken dat wordt gekenmerkt door smalle straatjes en typische oliehuizen. Als alternatief raden we een ontspannende wandeling aan op het karakteristieke zwarte zandstrand of een verfrissende duik in de prachtige kobaltblauwe zee. Vertrek rond 20.00 uur vanuit Stromboli richting Strombolicchio en vervolgens SCIARA DEL Fuoco om de activiteiten van de vulkaan te bewonderen. Verwachte aankomst in Tropea rond 22.30 uur. Verwachte aankomst in Vibo M. rond 23:15 uur.

Van Lipari: Panarea en Stromboli-boottocht van een hele dag

6. Van Lipari: Panarea en Stromboli-boottocht van een hele dag

Op weg naar Stromboli bereiken we het prachtige Calajunco in Panarea. Dan zullen we een stop maken op het eiland om deze prachtige plek te ontdekken. Daarna varen we tussen de eilandjes door richting Stromboli. Rond Panarea zijn er veel prachtige eilandjes te zien zoals Spinazzola, Dattilo, Basiluzzo ecc. Eenmaal op Stromboli zullen we stoppen zodat je tijd hebt om een wandeling te maken, gluren in de kleine winkeltjes, of in de prachtige tuinen en ook om te zwemmen in het kobaltblauwe zeewater. Bij zonsondergang bezoeken we de Strombolicchio, een mastodontische rots en gaan we onder de Sciara door om vanaf de zee te kijken naar de speciale show die deze nooit eindigende actieve vulkaan ons geeft, uitbarstend in een symfonie van rode lapilli.

Lipari: boottocht Vulcano, Panarea en Stromboli

7. Lipari: boottocht Vulcano, Panarea en Stromboli

In de ochtend zet je de route naar het eiland Vulcano, waar je aan boord van de boot de Grotta del Cavallo en de beroemde Poel van Venus bewondert. Leg dan aan in Porto di Levante en bezoek het dorp Vulcano, het thermale moddermeer en het strand van het hete zwavelhoudende water. Ga dan aan boord om Panarea te bezoeken. Vanaf de boot kunt u de prachtige baai van Cala Junco bewonderen. Na het bezoek vaart u verder naar Basiluzzo, het grootste eilandje, en bereikt u vervolgens Stromboli. Bij zonsondergang vertrekt u voor een rondleiding door Strombolicchio, terwijl u een goed glas lokale Malvasia drinkt. Wees getuige van de spectaculaire uitbarstingen van Stromboli en keer dan terug naar Lipari.

Van Cefalù: dagtour Lipari en Vulcano met boottocht

8. Van Cefalù: dagtour Lipari en Vulcano met boottocht

PROGRAMMA Bustransfer van uw accommodatie* naar de haven van Capo d'Orlando. Vertrek om 09:15 uur. Aankomst op Lipari om 10:15 uur. Lipari is de grootste van de Seven Sisters, met de zeven eilanden samen bestaande uit een totale bevolking van ca. 13.000 inwoners. De enige manier om op het eiland te komen is per boot, wat een goed eerste glimp geeft van het adembenemende landschap van het eiland, waar het adembenemende blauw van de Middellandse Zee prachtig contrasteert met de glinsterende witte bergen van puimsteen. Voordat u van boord gaat, zal de kapitein bevestigen dat u +/- 2 uur voor uzelf heeft. Dit geeft u de mogelijkheid om te winkelen in de prachtige steegjes aan de Corso Vittorio Emanuele, of om u te verwonderen over het pittoreske historische centrum van het eiland waar de Akropolis ligt, waar u ook het kasteel en de St. Bartholomeus kathedraal vindt. Je kunt meer te weten komen over de oorsprong van Lipari in het Archeologisch Park en het Regionaal Eolisch Archeologisch Museum Luigi Bernabo Brea, of de tijd nemen om de prachtige landschappen van het eiland Lipari per bus te ontdekken - we raden de bustour ten zeerste aan, aangezien deze slechts 1,5 uur duurt uur en vertrekt en keert terug van Marina Lunga Port. Vertrek uit Lipari om 13:15 uur. Aankomst op Vulcano om 13.30 uur. Vulcano staat bekend om zijn natuurlijke zwavelhoudende modderbaden, veroorzaakt door vulkanische fenomenen genaamd fumarolen - ze bieden bezoekers de mogelijkheid voor natuurlijke, therapeutische rust en ontspanning aan het einde van deze drukke dagtocht. Op korte loopafstand, en gelegen in de zee op een paar meter van het witte zandstrand, zijn de thermale warmwaterbronnen van het eiland, en zijn een once-in-a-lifetime ervaring met de zee die voor je bruist. Verderop op de weg ligt het zwarte strand, bedekt met obsidiaanzand - het is gemakkelijk om jezelf te overtuigen om een uur of wat achterover te leunen en te ontspannen. Als u actiever bent, kunt u ook uw tijd gebruiken om fascinerende landschappen te ontdekken terwijl u de Gran Cratere (centrale krater) beklimt of La Valle dei Mostri (de Vallei van de Monsters) bij de Grotta del Cavallo bezoekt. Vertrek om 16.30 uur. Aankomst in Cefalù om 19:00 uur. Transfer terug naar uw ophaalpunt. *Het ophaalpunt is afhankelijk van waar je verblijft en kan buiten je hotel zijn, of op korte loopafstand. De ophaaltijd kan variëren in relatie tot uw ophaalpunt.

Three Islands Tour: Lipari Panarea Stromboli vanuit Milazzo

9. Three Islands Tour: Lipari Panarea Stromboli vanuit Milazzo

Inscheping in de haven van Milazzo om 08:30 - Vertrek om 09:15 We verlaten de haven van Milazzo en varen langs het prachtige voorgebergte van de Mamertijnen, zodat we het kasteel van Milazzo kunnen bewonderen en vervolgens op weg zijn naar de Eolische archipel. De eerste bestemming is het eiland Lipari waar we verwachten rond 10.30 uur van boord te gaan en waar een nuttige stop is voorzien om de gasten van de motorboot de kans te geven de archeologische schoonheden van het eiland te bezoeken en te winkelen. Aan het einde van deze eerste stop, instappen en transfer naar Panarea met een bezoek van de zee aan de betoverende baai van Calajunco, de baai van Zimmari, de baai van Drauto. Eenmaal in de haven van S. Pietro wordt een nuttige stop gemaakt voor een bezoek aan het eiland, zwemmen en lunchen (optioneel) in lokale restaurants. Voor degenen die dat willen, is het mogelijk om het prehistorische dorp "Capo Milazzese" te bezoeken met typische lokale taxi's (niet inbegrepen in de deelnameprijs) of om de plaats te voet te bereiken in ongeveer 45 minuten. Al termine della sosta su Panarea, overgebracht door Stromboli. Tijdens de navigatie is het mogelijk om vanaf het motorschip de overblijfselen te bewonderen van de oude vulkaan van Panarea die overbleef na de laatste sterke explosieve activiteit die zo de vorming van een mini-archipel voor het eiland veroorzaakte, vulkanische fragmenten die over het hele eiland verspreid bleven stuk zee tussen het eiland Panarea en Stromboli, waaronder de volgende opvallen: Dattilo, Panarelli, Lisca Bianca, Lisca Nera, Bottaro, Basiluzzo (Spinazzola) waar het interne deel van een oude krater de "Grotta del Carbone" zich bevindt. Eenmaal in Stromboli, blijkt direct uit de haven van San Vincenzo, het zwarte zandstrand en Scari. Vanaf hier kunt u een wandeling maken om het eiland te bezoeken tot u de kerk van San Vincenzo bereikt, waar een panoramische open ruimte is die de noordkant domineert met uitzicht op Ficogrande en Strombolicchio en van waaruit het mogelijk is om door te gaan tot u het huis-museum bereikt waar de scènes van de beroemde film "Stromboli Terra di Dio" met Roberto Rossellini en Ingrid Bergman. Bij het eerste licht van de zonsondergang, terwijl op alle andere eilanden de avond op de conventionele manier wordt doorgebracht, met een aperitief, diner of twee bezoeken aan de disco, gaan we in Stromboli aan boord en, onder de Sciara del Fuoco door, is het mogelijk bekijk de show van gloeiende lapilli uit de zee. Bij uitbundige uitbarstingen, zoals in 2019 gebeurde, glijdt de lavarivier de helling af en komt in zee terecht, waarbij grote kolommen stoom vrijkomen. Terugkeer naar Milazzo gepland rond 22.45 uur.

Vanuit Tropea: dagexcursie naar de Eolische Eilanden

10. Vanuit Tropea: dagexcursie naar de Eolische Eilanden

Bezoek 3 van de mooiste Eolische Eilanden op deze dagexcursie vanuit Tropea. Klim aan boord van de comfortabele excursieboot om je avontuur te beginnen. Je eerste bestemming is Vulkano, het zuidelijkste eiland, waarvan de zwavelbaden bekend staan om hun helende krachten. Breng 90 minuten op het eiland door en verken het op je eigen manier. Ga daarna verder naar Lipari, het grootste Eolische Eiland, waar je van het uitzicht over de kleurrijke vissersboten in de haven en over de stad kunt genieten. Het kasteel torent hoog boven de stad uit, en de straten aan beide kanten zijn versierd met bloemen van de wijken Marina Corta en Marina Lunga. Verder landinwaarts vind je kappertjesstruiken, puimsteenmijnen en fantastische uitzichtpunten. Je kunt ervoor kiezen om het eiland ofwel met een bustour, ofwel zelfstandig verder te verkennen. Daarna ga je naar het vulkanische eiland Stromboli, waar een van de hoogste vulkanen van Europa te vinden is. Bekijk de imposante uitbarstingen met rookpluimen en laat je betoveren door dit natuurlijke spektakel. Bezoek het dorp San Vincenzo, dat Ingrid Bergman en Rossellini aantrok. Wandel tussen de kleine boetiekjes en souvenirwinkels, geniet van een 'aperitifo' of baad in het kristalheldere water.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Lipari

Alle activiteiten

25 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Voor ieder wat wils

In de buurt van Lipari

Meer zien

Andere activiteiten in Lipari

Wil je alle activiteiten in Lipari bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lipari

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.026 beoordelingen

Uitstekende tour en goed georganiseerd met nuttige informatie. Ook kon je gebruik maken van een panoramische busroute (extra optie € 10 euro pp). Vanaf Lipari stap je dan op de bus en maak je een tour rond het eiland. Je stopt op enkele plaatsen waar je nog de mogelijkheid krijgt om uitzichtfoto's te maken. Je ziet dan ook de andere eilanden liggen. Je hebt ongeveer 2 uur vrije tijd in Vulcano. Dit vonden wij wel lang en dit hadden wij graag in Lipari doorgebracht omdat dit eiland veel groter is. Verder een toptour met een goede gids. Aanrader!

Nous avons pas pu avoir axisz de temps à lipari. Op het hof après la montre. C'est trop court. Vulkaan une plage magnifique avec l'odeur du souffre.

Ronde van de Eolische eilanden die u niet mag missen, de natuur biedt geweldige emoties. Absoluut een van de prachtige plekken om te bezoeken in Italië.

Mooie ervaring. Juiste tijden om de eilanden te bezoeken en opgeleid en vriendelijk personeel.

Prachtige reis langs mooie eilanden, uitstapmomenten kort maar begrijpeijk gezien duur reis.