Boekarest

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Boekarest: de beste attracties

Boekarest: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Na het einde van decennia oorlog en onderdrukking staat de rijke cultuur van de Roemeense hoofdstad weer in bloei. Het huidige Boekarest is open en groen - een prachtige mix van traditie en moderniteit! Hieronder wat tips.

 • 1. Roemeens Atheneum

  Deze spectaculaire concerthal is zowel van buiten als binnen een topattractie. Zie een optreden van het George Enescu Philharmonisch Orkest onder de koepel vol prachtige fresco's, of bezoek andere evenementen!

 • 2. Parlementspaleis

  Dit controversiële gebouw werd onder Nicolae Ceaușescu gebouwd als grootste parlementscompex ter wereld. Het Parlementspaleis is zowel adembenemend mooi als verafschuwd!

 • 3. Nationaal Museum van Roemeense Geschiedenis

  Deze collectie van belangrijke artefacten leidt je door de volledige historie van Roemenië. Als je tijd hebt, bezoek dan ook het excentrieke postmuseum in hetzelfde gebouw.

 • 4. Nationaal Kunstmuseum

  De nationale galerie van Roemenië is gevestigd in het oude koninklijke paleis en heeft een rijke collectie Roemeense kunst.

 • 5. Arcul de Triumf

  Boekarest wordt vaak met Parijs vergeleken, en deze Roemeense Arc de Triomphe geeft daar alle reden toe!

 • 6. Herastraupark

  Kom naar dit park om in ouderwetse kermisattracties te gaan, een bootje te huren of lekker te wandelen door het prachtig aangelegde gebied.

 • 7. Museum van de Roemeense boer

  Het Museum van de Roemeense boer heeft in het verleden de museumprijs van Europa gewonnen. Het is een bescheiden museum vol zorgvuldig geselecteerde artefacten uit het Roemeense boerenleven.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen?

  2 of 3 nachten zijn waarschijnlijk genoeg om Boekarest te zien, maar blijf wat langer om uitstapjes te maken naar plekken in de buurt. Sinaia, Brasov en Transsylvanië zijn niet te missen!

 • Waar logeren?

  De meeste toeristische attracties en horecagelegenheden bevinden zich in het centrum. Van de 3 pleinen daar is Universitatii het meest aangenaam. Het Uniriiplein ligt in het winkelgebied en het Romanaplein is meer residentieel.

Goed om te weten

 • Taal
  Roemeens
 • Valuta
  Roemeense leu (lei)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +40
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen april en juni en in september en oktober vermijd je de hete, droge zomer en de koude winter.

Sitemap Boekarest

Wil je alle activiteiten in Boekarest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boekarest

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.883 beoordelingen

Het was een erg leuke trip; vooral Peles Castle was indrukwekkend. Het bezoek aan Brasov was ook leuk maar nogal kort. Het was natuurlijk ook al bijna donker en het was ook koud. Vooral onze gids, Cristian, was super. Erg behulpzaam, en wist ook veel leuke en interessante dingen te vertellen.

Hele leuke en mooie trip. Opgehaald vanaf locatie en heel leuk ontvangen. Onderweg twee keer gegeten. Een vroege lunch met Roemeense patisserie en een late lunch met Roemeense gerechten. De gids, Sorin, was echt heel goed en heel gezellig en vooral lief. Zeker een aanrader!

Extremely interesting with a fantastic guide (forgot her name but she is a tea her and wears glasses). Impressive building with even more inpressive history. Also a great fitness work-out with all the stairs and steps in a 355,000 square meters building.

Een leuke communicatieve gids die uit eigen ervaring spreekt.

Veel informatie over die donkere periode uit de Roemeense geschiedenis. Heel goed Engels sprekend. Een heel kleine groep. En tot slot fantastisch weer in oktober.

Het is een zeer lange dag met redelijk wat in de bus zitten. Maar de gids, Rodica, is heel enthousiast en weet ontzettend veel over de geschiedenis van Roemenië.