Datums kiezen

Cartagena
Wandeltochten

Wandeltochten

Cartagena Wandeltochten: onze aanbevelingen

Cartagena: Romeins theater, forum, kasteel en panoramalift

1. Cartagena: Romeins theater, forum, kasteel en panoramalift

Bespaar geld en bezoek vier topmusea en archeologische vindplaatsen in Cartagena met dit handige combiticket met optionele audiogids. Krijg eenmalig toegang tot het Romeinse Theater, het Museum van het Forum Romanum, de Panoramalift en het Castillo de la Concepción en profiteer van vervoerskortingen. Vanaf het moment dat je begint met een van de vier attracties krijg je tot 15 dagen de tijd om alle attracties te bezoeken. Ontvang exclusieve kortingen op toeristisch vervoer door eenvoudigweg je bevestigingsvoucher bij de ticketbalie te laten zien. Bezoek het Museum van het Romeinse Theater en reis mee naar een van de verrassendste ontdekkingen van de stad van de afgelopen decennia. Bewonder het belangrijkste deel van de locatie: het Romeinse theater zelf, een van de grootste in Spanje met een capaciteit van 7.000 zitplaatsen. Ga naar het Museum van het Forum Romanum dat aan de ingang van een van de grootste stedelijke archeologische parken van Spanje staat. In de verschillende zalen, waar een zorgvuldige selectie van stukken wordt tentoongesteld, kom je meer te weten over de lange geschiedenis van het oude Carthago Nova. Wandel door belangrijke overblijfselen uit de glorieuze Romeinse tijd. Zie de Curia of de lokale Senaat met zijn rijk versierde marmeren stoep. Bezichtig het koloniale Forum, het zenuwcentrum van de stad, waarvan de verdeling op verschillende niveaus de hiërarchie tussen het goddelijke en het menselijke symboliseert. Bezoek het heiligdom van Isis waar de mysterieën van de Egyptische goden werden gevierd, de oude wegen met karrensporen en de thermale baden van de haven en de prachtige toegangsportiek met haar originele vloer. Rond je bezoek af aan het Forum Romanum Museum in het atriumgebouw, met zijn hoge muren en picturale decoraties die je meenemen naar de grote banketten van het Romeinse Rijk. Vervolgens kun je de vesting van het Castillo de la Concepción (Kasteel van de Ontvangenis) aanschouwen, een van de beste punten om de stad te ontdekken en een overzicht te krijgen van haar geschiedenis van 3.000 jaar. Geniet van het beste panoramische uitzicht over de stad en de natuurlijke haven bovenop het fort, dat gemakkelijk te bereiken is via de Panoramalift (inbegrepen) om te voorkomen dat je de heuvel op moet lopen.

Cartagena: panoramische dubbeldekker bustour

2. Cartagena: panoramische dubbeldekker bustour

Klim aan boord van een dubbeldekkerbus en maak een rondrit door Cartagena. De bus is voorzien van gesproken uitleg over de highlights van de stad, zodat je geen enkel detail hoeft te missen. Geniet van de bustour voordat je stopt voor een uur vrije tijd om het stadscentrum en het strand van Cala Cortina te verkennen. Rijd door het oude Cartagena en bekijk de muren, gebouwen en archeologische overblijfselen. Rijd vervolgens het moderne Cartagena binnen en ga het commerciële stadscentrum binnen. Geniet van een uur vrije tijd om je weg te verkennen. Bekijk stadsmonumenten en andere bezienswaardigheden terwijl je rondslentert. Geniet van het uitzicht op de waterkant en de baai van de stad met zijn talrijke "kustbatterijen". Als je wilt, ga dan naar het enige stadsstrand in de stad, Cala Cortina. Ga aan het einde van de tour terug naar het ontmoetingspunt.

Cartagena: toegangsbewijs voor het Romeinse theatermuseum

3. Cartagena: toegangsbewijs voor het Romeinse theatermuseum

Leer meer over de historische processen waarmee het Romeinse theater in Cartagena werd begraven tot het werd herontdekt. Stap de "Passageway of History" binnen en leer meer over de ontwikkeling van de theatersite die dateert uit de 1e eeuw voor Christus. Ontdek hoe toneelstukken werden opgevoerd in de Romeinse tijd en de politieke implicaties van de Romeinse kunstwereld. Bekijk de overblijfselen van een Romeins huis met mozaïektegels, dat werd verwoest tijdens de bouw van het theater. Ontdek de geschiedenis van Romeins Spanje met een toegangsticket voor het fascinerende Romeinse theater in Cartagena.

Cartagena: toegangsbewijs voor het Forum Romanum

4. Cartagena: toegangsbewijs voor het Forum Romanum

Ervaar het Forum Romanum in Cartagena, Spanje, een museum waar je je kunt verdiepen in de geschiedenis van de 19e en 20e eeuw van het archeologische park Cerro del Molinete. Bekijk op de drie verdiepingen een selectie van de belangrijkste stukken die zijn gevonden tijdens de opgravingen rond het Forum, waaronder het schilderij Apollo en de Muzen, en vele andere beroemde kunstwerken. Sluit de tour af door sites en overblijfselen uit de glorieuze Romeinse tijd te bekijken. Er is het Koloniale Forum, het Heiligdom van Isis, de thermale baden van de haven en oude wegen, en het Atrium House. Bewonder de schoonheid in dit prachtige museum en laat je terugvoeren naar het Romeinse rijk.

Cartagena: Panoramische lift & Conception Castle Ticket

5. Cartagena: Panoramische lift & Conception Castle Ticket

Geniet van een kasteel uit de middeleeuwen op een heuvel met uitzicht op de stad, een historisch centrum en een panoramische lift in het centrum van de stad Cartagena. Ga op deze reis door de geschiedenis vanaf het Castillo de la Concepción. Het middeleeuwse fort Castillo de la Concepción is het beste startpunt om de stad te ontdekken. Met de audiogidsen kunt u in uw eigen tempo van het zicht genieten. Krijg een overzicht van zijn 3000 jaar geschiedenis. Het Castillo de la Concepción staat op de gelijknamige heuvel, waar een Romeinse tempel is gewijd aan Asclepius, een Moors fort, een middeleeuws kasteel en een sirene uit de burgeroorlog. Krijg een panoramisch uitzicht over de stad en de natuurlijke haven vanaf het fort. Stap in de panoramische glazen hut om te genieten van het uitzicht op enkele van de meest emblematische gebouwen van de stad, zoals de overblijfselen van het Romeinse amfitheater met de daarbovenop geplaatste arena of de militaire constructies uit de 18e eeuw, het autopsiepaviljoen, het Marina Hospital en de Antiguones Kazerne. Bereik het hoogste punt van de Concepción-heuvel met de panoramische lift. De 45 meter bespaart de bestaande hoogte tussen Gisbert Street en de top van de heuvel waar het Torres Park en het Concepción-kasteel op u wachten met het beste uitzicht over de stad en de baai. Bewonder de vissershaven van Santa Lucía en het gebouw van het Auditorium en Palacio de Congresos El Batel.

Cartagena: begeleide wandeling met tapas en drankjes

6. Cartagena: begeleide wandeling met tapas en drankjes

De “Tapa” is een kenmerk van de Spaanse cultuur geworden. Tijdens deze excursie kun je genieten van verschillende voortreffelijke tapas en drankjes tijdens een heerlijke tour door de stad Cartagena. Je bezoek begint in de haven van Cartagena, waar je je professionele gids ontmoet, die al je vragen over de lokale gastronomie en de geschiedenis en cultuur van Cartagena zal beantwoorden. Er zullen werkelijk emblematische plaatsen worden bezocht, zoals het Consistoriële Paleis, Calle Mayor (een geweldig voorbeeld van het modernisme in de stad), het Casino, het Gran Hotel, het San Francisco-plein, Casa Maestre van Cartagena... Er zullen verschillende stops worden gemaakt tijdens het bezoek om typisch Spaanse tapas te proeven, een waar genot voor alle zintuigen.

Cartagena: oude Romeinse wandeltocht met toegangskaarten

7. Cartagena: oude Romeinse wandeltocht met toegangskaarten

Kom en geniet van een prachtige rondleiding door onze deskundige gidsen in deze oude stad, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op Cartagena, historisch bekend als klein Rome. Bovendien kunt u tijdens een wandeling door de stad het Romeinse theater bezoeken en het Forum Romanum bekijken. Ter afsluiting sluit je deze geweldige ervaring af met een speciale Tapa en een drankje (fris, bier of wijn, jij kiest!).

Cartagena: Punische muur, Romeins theater en Forum Romanum

8. Cartagena: Punische muur, Romeins theater en Forum Romanum

Verken de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Cartagena: ontdek de Punische muur, de oudste overblijfselen in de stad die dateert uit de 3e eeuw voor Christus. Je zult kunnen weten hoe Cathaginias de stad Qart Hadast vestigde en hoe het was verovering door de Romeinen tijdens de Tweede Punische Muur. Vervolg uw bezoek in het Romeinse theatermuseum, gelegen aan het stadhuisplein van Cartagena. Het museum dankzij het ingenieuze ontwerp van architect Rafael Moneo, je begint het bezoek in het Palacio de Riquelme, het gebouw dat toegang geeft tot het museum, en volgt vervolgens een doorgang met een historisch thema onder de straat door om een nieuwe museumruimte te bereiken, waar de meest emblematische stukken van al die gevonden in de opgravingen worden getoond. Een bezoek aan het museum zal de geschiedenis, architectuur en kunstwerken van dit ongelooflijke Romeinse monument ontdekken, om te eindigen in het Romeinse theater zelf, een van de grootste in Romeins "Hispania", met een capaciteit van 7.000, je zult een geweldige ervaring beleven . Forum Romanum Molinete Museum is de beste manier om een bezoek langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Cartagena te beëindigen; hierdoor zijn het de grootste stedelijke archeologische parken in Spanje. Begin de rondleiding in het museum, waar u in verschillende zalen, waar een zorgvuldige selectie van stukken wordt tentoongesteld, de lange geschiedenis van Cerro del Molinete vanaf vandaag terug naar het oude Carthago Nova leert kennen. Het bezoek wordt afgesloten met een rondleiding langs belangrijke overblijfselen uit de glorieuze Romeinse tijd die uitnodigen om er doorheen te wandelen: de Curie of lokale senaat met zijn rijkelijk versierde marmeren bestrating; het Koloniale Forum, het neuralgische centrum van de stad, waarvan de verspreiding op verschillende niveaus de hiërarchie tussen het goddelijke en het menselijke symboliseerde; het heiligdom van Isis waar de mysterieculten van de Egyptische goden werden gevierd; de oude wegen met karrensporen; de thermale baden van de haven en in het bijzonder de prachtige entreeportiek met originele vloeren; en om het Atrium-gebouw af te werken, met zijn hoge muren en picturale decoraties die je naar de grote banketten van het Romeinse rijk voeren.

Cartagena: begeleide privéwandeling door de stad

9. Cartagena: begeleide privéwandeling door de stad

Verken de bezienswaardigheden van Cartagena met een gids en leer over de geschiedenis van deze oude stad. Bekijk het Casa de Cervantes, het Murcia Casino en het Romeinse theater. Ontmoet je gids in de buurt van de haven op de Plaza Héroes de Cavite. Bewonder de gevels van het gebouw aan de waterkant terwijl je je een weg baant naar de historische wijk. Ga langs de imposante 18e-eeuwse stadsmuur naar het oude stadsplein. Neem even de tijd om het stadhuisgebouw te waarderen, een prachtig voorbeeld van modernistische architectuur. Loop vervolgens door Mayor Street, de belangrijkste commerciële verkeersader van de stad. Bekijk de indrukwekkende collectie modernistische Art Nouveau-gebouwen, zoals het casino, het Casa de Cervantes en het Gran Hotel. Rond je tour af met een wandeling door het verbluffend gerestaureerde Romeinse theater.

Cartagena: begeleide tapaswandeling met Romeins theater

10. Cartagena: begeleide tapaswandeling met Romeins theater

Proef heerlijke lokale gerechten en heerlijke verschillende drankjes tijdens een tapaswandeling door de havenstad Cartagena. Hoor alles over de lokale geschiedenis terwijl je door de straten slentert en sluit je ervaring af met een bezoek aan het imposante Romeinse theater van de stad. Ontmoet je gids voor een wandeltocht door de stad. Leer meer over de lokale cultuur, gebruiken en eten terwijl je een verscheidenheid aan tapas proeft uit de traditionele bars en restaurants van de stad. Dompel jezelf onder in een ervaring waarbij elke tapas vergezeld gaat van een ander drankje. Eet en drink als een local met tapas met lokale producten en de locaties die vaak buiten de toeristische paden liggen. Luister naar uitleg van je gids terwijl je eet en drinkt je een weg door deze suggestieve stad. Maak uw ervaring compleet met een bezoek aan het Romeinse theater in Carthago Nova. Bewonder een locatie die dateert uit de 1e eeuw voor Christus en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Romeinse theaters op het Iberisch schiereiland.

5 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Cartagena

Cartagena

Veelgestelde vragen over Wandeltochten in Cartagena

Welke andere activiteiten dan Wandeltochten zijn de moeite waard in Cartagena?

Welke Wandeltochten in Cartagena nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Deze Wandeltochten in Cartagena nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen:

Andere activiteiten in Cartagena

Wil je alle activiteiten in Cartagena bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.