Ouarzazate
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ouarzazate Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Marrakesh: 3-daagse Sahara-tour naar Merzouga

1. Marrakesh: 3-daagse Sahara-tour naar Merzouga

De nacht in de Sahara is een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van Marokko. Tijdens deze driedaagse tour krijg je onderweg de kans om nog meer over dit land te ontdekken. Bezoek de Ait Ben Haddou, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Rij naar de Rozenvallei en bezoek Tinghir. Je bezoekt traditionele Berberdorpjes bij de Todrakloof en rijdt per kameel door de duinen van Erg Chebbi: de hoogste zandduinen van Marokko. Vervolgens breng je de nacht door onder de sterrenhemel van de woestijn op een Berbercamping. Dag 1: Marrakesh - Tinghir Je gedeelde woestijntour van 3 dagen van Marrakesh naar Merzouga begint vroeg in de ochtend. Je verlaat Marrakesh rond 7:30 uur voor een rit naar Ait Ben Haddou. Hierbij passeer je Tizi N'tichka en het hoge Atlasgebergte. Onderweg zal er meerdere keren worden gepauzeerd. Bezoek de Kasbah Ait Ben Haddou, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en wordt gebruikt als set van meerdere kaskrakers uit Hollywood. Je vervolgt je reis naar Ouazazate en Kasbah Taourirt voor de lunch. Die middag rijden we via de Rozenvallei naar Tinghir, waar je hotel staat. Avondmaaltijd en overnachting. Dag 2: Tinghir — Merzouga Na het ontbijt in je hotel in Tinghir vervolg je je reis over de weg van 1001 Kasbahs naar de oase van Tinghir, waar de hoofdweg wordt verlaten voor een rit langs de rivier naar het Todgha-ravijn. Hier krijg je vrije tijd om de indrukwekkende ravijnen te bewonderen en om te lunchen bij een plaatselijk café (op eigen gelegenheid). Vroeg in de middag wordt de rit voortgezet naar Rissani, die bekend staat om de dadelmarkt en als vertrekpunt van de eeuwenoude handelskaravanen die door de Sahara naar Timboektoe rijden. Na een korte pauze rijden we via een rotsachtig woestijnlandschap verder naar Merzouga. Bij aankomst aan de rand van de zandduinen van Erg Chebbi maak je kennis met je kamelen voor een kamelenrit door de prachtige en dynamische zandduinen, met de zonsondergang op de achtergrond. Aan het eind van de rit en vlak voor de avond valt, bereik je het woestijnkamp in de Sahara, omgeven door niets dan zandduinen. Je krijgt de kans om de zandduinen en het omringende landschap te bewonderen en je voor te bereiden op een Marokkaanse maaltijd die onder de sterrenhemel en naast het kampvuur wordt geserveerd. Later die avond kun je genieten van berbermuziek, waarbij de lokale gastheren op de drums spelen. Dag 3: Merzouga - Marrakesh Na een vroeg ontbijt en een kamelenrit terug naar de hoofdweg, zal je chauffeur je terugbrengen naar Ouarzazte. Je krijgt vrije tijd om te lunchen, waarna de reis in de middag via het Atlasgebergte wordt voortgezet naar Marrakesh. Je gedeelde 3-daagse woestijntour eindigt rond 19:00 uur in Marrakesh.

...
Marrakesh: all-inclusive 4-daagse privéwoestijnrondleiding

2. Marrakesh: all-inclusive 4-daagse privéwoestijnrondleiding

Een voorbeeld van de route die je gaat volgen: Dag 1: Marrakech, Ouarzazate, Dades-vallei Je chauffeur haalt je op bij je accommodatie en je begint aan je 4-daagse avontuur. Ga door de Tizi n'Tichka-pas in het Hoge Atlasgebergte en van Marrakech naar Ouarzazate kunt u genieten van de schilderachtige route, de landschappen met veranderende kleuren en terreinen en de Berberdorpen langs de weg. Je hebt vrije tijd om de Taourirt Kasbah in Ouarzazate te bezoeken en ter plaatse te lunchen. Dan door naar de groene vallei van Dadès en de rozenvallei bij de palmentuin van Skoura. U dineert en overnacht in een charmant pension in de vallei. Dag 2: Dades-vallei, Todra-kloven, duinen van Merzouga Na het ontbijt gaat u op weg naar de 1000 Kasbahs en bekijkt u vervolgens Tinghr met zijn prachtige palmboomgaarden. Bij Todra Gorge kunnen de dapperste ontdekkingsreizigers langs de kloof trekken, 300 meter boven de grond. Ga dan verder richting Merzouga en de erg Chebbi-duin in de Sahara-woestijn. In de grootste woestijn ter wereld kun je de zonsondergang op de rug van een kameel meemaken terwijl je naar de oase rijdt waar het kamp zich bevindt. Je mag overnachten in de nomadische tenten of onder de sterren en muziek spelen of meezingen met de lokale bevolking en wordt ondergedompeld in de echte nomadische cultuur. Dag 3: Merzouga, Tazarine, Agdz, Ouarzazate Bekijk de zonsopgang boven de duinen van erg Chebbi, gevolgd door ontbijt in het kamp. Keer terug naar een hostel via kameeltrekking voor een snelle douche en rijd vervolgens naar Rissani, een klein stadje in het zuiden van de Sahara in Marokko, waar je kunt stoppen om een fossielenwerkplaats te bezoeken, voordat je doorgaat naar de kruising van de Drâa- en Agdz-vallei. Geniet van een ontspannen diner en hotelovernachting in Ouarzazate. Dag 4: Ouarzazate, Aït ben Haddou, Telouet, Marrakech Ga op tournee langs de filmsets en studio's in Ouarzazate: het "Hollywood van Afrika". Bezoek de Ksar van Aït ben Haddou, een werelderfgoed. Aït ben Haddou is tot nu toe gebruikt als decor voor meer dan twintig films, waaronder "Gladiator", "Indiana Jones" en "Lawrence of Arabia". Profiteer van deze wandeling door het gebied om de traditionele architectuur van de kashba's te bewonderen. Ga verder naar huis naar Marrakech door de bergen.

...
Vanuit Marrakesh: daguitstap Ouarzazate en Ait-Ben-Haddou

3. Vanuit Marrakesh: daguitstap Ouarzazate en Ait-Ben-Haddou

Begin je daguitstap met ophaalservice vanaf je accommodatie in Marrakesh tussen 07:00 en 08:00 uur. Stap in de auto met airconditioning en neem het prachtige landschap in je op terwijl je door het Atlasgebergte reist. Je eerste halte is een klein dorpje genaamd Ait Ben Barka in de buurt van de verbazingwekkende natuurgebieden rondom Toufliht. Verken het gebied met je chauffeur en kom meer te weten over het schema voor je trip en de bezienswaardigheden die u tijdens uw reis zult zien. Je neemt een kleine pauze om de schoonheid van dit natuurlijke landschap te bewonderen en wordt enthousiast voor het volgende deel van je reis. De tweede halte is de Tizi n'Tichka -pas, 2260 meter boven de zeespiegel.  Je derde halte is bij Atlas Film Studios in Ouarzazate. Dit is de grootste filmstudio ter wereld, beroemd in de tv-serie Game of Thrones. Je krijgt de gelegenheid om de studio's te bezoeken om zelf te verkennen. Je komt meer te weten over de acteurs en films die hier zijn gefilmd, en maakt enkele foto's van het unieke Marokkaanse landschap in de omgeving. Na de studio ga je lunchen in een van de beste restaurants in de omgeving, met uitstekende prijzen en een prachtig panoramisch uitzicht. Na de lunch bezoek je de laatste tussenstop, de beroemde Kasbah Ait Benhaddou. Dit UNESCO Werelderfgoed is een van de bijzonderste kasbahs in Marokko. Je eindigt je dag met mooie uitzichten en herinneringen door te ontspannen in je comfortabele voertuig met airconditioning tijdens de rit terug naar Marrakesh. Je wordt tussen 20:00 en 20:30 uur afgezet bij je accommodatie in Marrakesh.

...
Vanaf Marrakesh: 2-daagse Zagora Sahara Woestijntour

4. Vanaf Marrakesh: 2-daagse Zagora Sahara Woestijntour

Dag 1: Marrakesh — Ouarzazate — Zagora Dit programma begint om 7:00 uur vanuit Marrakesh. Neem eerst de weg naar Zagora via Ouarzazate. De eerste halte is de Kasbah Ait Ben Haddou, waar je indrukwekkende UNESCO-werelderfgoedplekken kunt bezoeken. De tweede halte is de Draa-vallei, bekend vanwege de geweldige ksour en kasbah.  Zagora is zes uur rijden van Marrakech. De reis is lang, maar je hebt de mogelijkheid om onderweg te genieten van de prachtige landschappen van Marokko. Aan het einde van de dag bereik je Zagora en geniet je van de zonsondergang tijdens een 1 uur durende kamelenrit. Ter afsluiting geniet je van een uitstekend diner bij de kampeerplek in de duinen van Zagora.  Dag 2: Zagora — Marrakesh Geniet bij het krieken van de dag van een typisch Berbers ontbijt in Zagora. Bekijk de zonsopgang tijdens een kamelenrit in de duinen voordat je teruggaat naar Marrakesh door de hoge bergen van het Atlasgebergte.

...
Marrakech: 2-daagse Zagora-woestijn en Kasbah Ait Benhaddou-tour

5. Marrakech: 2-daagse Zagora-woestijn en Kasbah Ait Benhaddou-tour

Dag 1: Atlasgebergte, Kasbahs en Zagora Nadat je bent opgehaald bij je hotel of riad in Marrakesh, begin je met het oversteken van het Hoge Atlasgebergte via de Tizi N 'Tichka Pass op weg naar Ouarzazate. Stop bij de UNESCO-werelderfgoedkasbah van Ait Ben Haddou voor een rondleiding en ga vervolgens naar Ouarzazate om de Taourirt Kasbah en de Atlas Cinema Studio te bezoeken. Neem een lunchpauze voordat je doorgaat naar Zagora via Agdz en de Draa-vallei. Bij aankomst in Zagora geniet je van de zonsondergang tijdens een kameelrit terwijl je naar het nomadische kamp in de Nekhla-duinen reist. Het diner wordt later geserveerd in het kamp, voordat je de nacht doorbrengt in een privétent. Dag 2: Zagora, Draa Valley en Ouarzazate Op de tweede dag wordt u vroeg wakker om te genieten van een spectaculaire zonsopgang gevolgd door een ontbijt. Je kunt er dan voor kiezen om deel te nemen aan een kameeltocht om terug te gaan naar je chauffeur. Rijd terug langs de Draa-vallei met een pauze voor de lunch, voordat je uiteindelijk via Ouarzazate terugkeert naar Marrakech.

...
Van Marrakech: 2-daagse Desert Zagoura Tour

6. Van Marrakech: 2-daagse Desert Zagoura Tour

Breng twee dagen door met het verkennen van bergachtige en woestijnachtige landschappen, evenals traditionele Marokkaanse steden en dorpen met een ervaren gids. Dag 1: Vertrek om 9:00 uur vanuit Marrakesh in een moderne minibus met airconditioning en ga naar het Atlasgebergte. Rijd door het bereik en geniet van een prachtig uitzicht op het omliggende landschap en de met sneeuw bedekte bergen. Je komt snel aan in de Kasbah Aït Benhaddou, een oud versterkt dorp dat een voorbeeld is van de traditionele architectuur van aarden klei in Marokko. Ga daarna verder naar Ouarzazate voor de lunch in een lokaal café of restaurant. Volg de Drâa-vallei om Zagora te bereiken. Hier ontmoet je je kamelen, die je meenemen op een 1,5 uur durende trektocht door de duinen. Van boven op deze lange, soms sierlijke dieren, krijg je een fantastisch uitzicht op de woestijn op weg naar je kamp in de duinen. Dag 2: Na een traditioneel Berber-ontbijt ga je vlak voor zonsopgang op een andere 1,5 uur durende kameelrit om het beste uitzicht op de veranderende kleuren van de lucht te krijgen. Ga per kameel terug naar Zagora en neem afscheid van je reisgenoot. Vanuit Zagora ga je per minibus terug naar het Atlasgebergte, met veel stops voor foto's en lunch. Je komt tussen 17:00 en 18:00 uur aan in Marrakech en wordt naar je hotel gebracht.

...
Marrakesh: 3-daagse woestijntour naar Fez

7. Marrakesh: 3-daagse woestijntour naar Fez

Dag 1: Marrakesh, Ait Ben Haddou, Ouarzazate en Dades Je ontmoet je gids na je ontbijt in Marrakesh en vertrekt richting het Hoge Atlasgebergte. Je rijdt over de Tizi-n-Tichka-pas op een weg die naar een hoogvlakte op 2260 meter boven zeeniveau voert. Je passeert kleine bergdorpjes en schilderachtige watervallen. Je zult ook een steeds veranderend landschap en de vele kleuren van deze prachtige bergen zien. Je stopt vervolgens op de pas voor een kop verfrissende muntthee, waar je ook van de omgeving kunt genieten. Vervolgens vertrek je naar de Ait Benhaddou Kasbah, waar je op tijd voor de lunch aankomt. Vervolgens bezoek je de beroemde Kasbah, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en als decor diende in films zoals Gladiator, Babel, Lawrence of Arabia, The Legionary, The Sheltering Sky en vele meer. Daarna vertrek je naar de plaats Ouarzazate om de Atlas Studios, de grootste en beroemdste filmstudio in Afrika, te bezoeken. Vervolgens reis je door de pittoreske Vallei der Rozen om, op tijd voor zonsondergang, de Dadeskloof te bereiken. Eenmaal aangekomen kun je de prachtige kleuren van de rotsmuren zien oplichten door de laatste, gouden zonnenstralen. Je laatste stop van deze dag is het romantische, traditionele hotel waar je dineert en overnacht. Dag 2: Dades, Erfoud, Merzouga en Erg-Chebbi Na het ontbijt wordt je meegenomen voor een mooie wandeling door de Todrakloof, waarna je weer in de auto stapt om over de beroemde Weg van de 1000 Kasbahs te rijden. Je reist naar het dorp Tineghier en de Joodse Kasbah, voordat je aankomt in Rissani,   de eerste hoofdstad van de Almoraviden, waar je zult lunchen. Na de lunch maak je een wandeling door Rissani om de grote, traditionele markt te bekijken, waarna je naar Merzouga reist, waar je voor zonsondergang aankomt. Daar stap je uit de auto en op een kameel die je naar de duinen van Erg Chebbi brengt. Daar beleef je een onvergetelijke nacht in de woestijn, onder miljoenen sterren. In het kamp dineer je en overnacht je in een traditionele Berbertent. Dag 3: Merzouga, Rissani, Ziz Oase, Medilt, en Fes Je wordt op tijd wakker om de zonsopgang over de 300 meter hoge duinen te zien, waarna je bij het ochtendlicht richting de grens met Algerije vertrekt. Je keert vervolgens op je kameel weer terug naar je hotel om te ontbijten en te douchen. Dan reis je naar Fez door de Ziz-vallei en stop je voor de lunch in een dorp met vele appelboomgaarden. Daarna geniet je van een tocht door de cederbossen in de bergen en kom je 's middags in Fez aan, waar je een stop maakt bij een panoramisch uitzichtpunt om foto's te maken.

...
Van Marrakesh: 2-daagse trektocht naar Ait-Benhaddou en Ouarzazate

8. Van Marrakesh: 2-daagse trektocht naar Ait-Benhaddou en Ouarzazate

Dag 1: Marrakech - Telouet Kasbah - Ait Ben Haddou Kasbah Vertrek om 08.30 uur vanuit je hotel in Marrakech met een voertuig met airconditioning en ga richting Ouarzazate. Bewonder het majestueuze Marokkaanse landschap en de kleine, gelaagde dorpen terwijl je door de kronkelende Tizi-n-Tichka-pas omhoog rijdt richting de Hoge Atlas. Vervolg over de kronkelige wegen naar de Telouet kasbah, een voorouderlijk verblijf van de Pasha Glaoui van Marrakech. Geniet van een ontspannen lunch in de historische kasbah en steek dan het Telouet-pad over, dat vroeger een handelsroute was tussen Afrika ten zuiden van de Sahara en Marrakech. Zodra u het prachtige rode landschap en de groene olijfbomen van de Ounila-vallei hebt bereikt, ontdekt u de Aït Benhaddou-kasbah, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Geniet van een prachtige zonsondergang vanaf de toptoren van de kasbah voordat u aan tafel gaat voor het diner en incheckt voor uw overnachting in het driesterrenhotel Ait Benhaddou. Dag 2: Aït Benhaddou - Ouarzazate - Fint Oasis - Marrakech Geniet van het ontbijt en stap daarna terug in je auto met airco voor de rit naar Ouarzazate, de locatie waar films zoals Lawrence of Arabia, Star Wars en Gladiator zijn opgenomen. Geniet van het panoramische uitzicht en bezoek de oude Taourirt-kasbah, een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie met twee filmstudio's en het Museum of Cinema. Verken de studio's en ga verder naar de Fint Oasis, een prachtig palmenbos met vier traditionele Berber-dorpen. Bezoek een Berbershuis en geniet van Marokkaanse muntthee. Ga zitten voor de lunch en keer terug naar Marrakech in de late namiddag.

...
Vanuit Marrakesh: 3-daagse, luxe privétour door de woestijn

9. Vanuit Marrakesh: 3-daagse, luxe privétour door de woestijn

Dag 1:Marrakesh, Kasbah Ait Ben Haddou & Dadès-kloven: Je begint je 3-daagse avontuur met de ophaalservice bij je hotel of riad in Marrakesh. Nadat je de chauffeur hebt ontmoet, vertrek je naar het hoge Atlas-gebergte, steek je de Tizi n'Tichka-pas over en puazeer je onderweg om van het spectaculaire, panoramische uitzicht te genieten. Hier bezoek je ook de Arganolie Coöperatie, waar je het fascinerende productieproces bekijkt en leert over de talloze voordelen van dit product voor het menselijk lichaam. Je gaat verder zuidwaarts, over een 6 kilometer lange weg die je naar de vestingstad Ait Ben Haddou brengt. Op deze locatie kun je de beroemde Kasba, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, bezoeken. Geniet van een overheerlijke Marokkaanse lunch in het dorp voordat je verder reist naar Ouarzazate. Je gaat verder richting de Vallei der Rozen, rijdt door de grote palmentuin van Skoura, waarna je de Dadès-kloven bereikt.  Dag 2:Dadès-kloven, Todra-kloven en Merzouga-duinen (woestijn): Je begint de tweede dag met een heerlijk ontbijt, voordat je naar Merzouga reist. Onderweg bekijk je de prachtige kloven vanaf een strategische plek op de berg terwijl je over een weg langs prachtige kasba's rijdt, die allemaal op hun eigen wijze uniek zijn. Na enkele stops bereik je een van de zuidelijke hoogtepunten, de Todra-kloven. Geniet van een lunch op deze plek of in de woestijn, waarna je naar de indrukwekkende Merzouga-duinen rijdt, waar je van heerlijke thee geniet. Laat je bagage achter in het hostel en vertrek in een karavaan voor een 1 uur durende tocht naar je kamp. Stop midden op de weg om de zonsondergang achter de duinen te bekijken en strek je benen uit voordat je verdergaat naar het kamp. Voor het diner heb je de  gelegenheid om de duinen in de buurt van het kamp te beklimmen en in alle rust en stilte thee te drinken. Breng de nacht door in je kamp onder de sterren.  Dag 3:Merzouga, Draa-vallei, Anti-Atlas, Ouarzazate & Marrakesh: Je staat vroeg op en geniet van de zonsopgang boven de Grote Duinen. Vervolgens keer je terug naar je hostel, waar je kunt douchen, een heerlijk ontbijt kunt eten en begint aan je reis naar Rissani, een van de oudste steden van Marokko. Je steekt dorre landschappen over totdat je de Draa-vallei bereikt. Hier maak je verschillende stops en geniet je van de prachtige vallei langs de rivier, de langste van Marokko. Je steekt vervolgens de Anti-Atlas over om Ouarzazate te bereiken, waar je luncht. In de namiddag steek je de Hoge Atlas over om 's middags weer in Marrakesh te arriveren.

...
Marokko: privéexcursie door Aït-Ben-Haddou en Ouarzazate

10. Marokko: privéexcursie door Aït-Ben-Haddou en Ouarzazate

Begin je dagexcursie door het ongelooflijke Marokkaanse landschap. Je vertrekt vanuit Marrakech en rijdt door de Tizi-N-Tichka-pas en bezoekt een vrouwencoöperatie in het Atlasgebergte waar de beroemde arganolie met de hand wordt geproduceerd en biologische delicatessen en schoonheidsproducten worden verkocht. Vlak voor Ouarzazate, de poort naar de woestijn, krijg je de unieke kans om de Aït-Ben-Haddou Kasbah te bezoeken. Deze oude stad staat niet alleen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, maar is ook vaak een opnamelocatie voor Hollywood-films en televisieseries, zoals The Gladiator, Kingdom of Heaven, Prince of Persia en Game of Thrones. Geniet van een rondleiding van 1 uur met een lokale gids en ontdek wat dit kleine stadje zo uniek maakt. Na de lunch in een lokaal restaurant op het terras met prachtig uitzicht in het nieuwere deel van Aït-Ben-Haddou, ga je verder naar Ouarzazate en kun je ofwel de Kasbah Taourirt en de oude stad, ofwel het filmmuseum aan de andere kant van de straat bezoeken. Stop voor een kopje koffie of thee in de Hoge Atlas en keer terug naar Marrakech.

...

Sitemap Ouarzazate

Wil je alle activiteiten in Ouarzazate ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ouarzazate

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.525 beoordelingen

We vertrokken vroeg om af te reizen naar Ouarzazate en Ait-Ben-Haddou. We werden opgehaald vlak bij onze ryad door chauffeur Abdelhaq en gids Massi. Beide erg enthousiast en trots op hun cultuur, wat je uit de verhalen wat ze vertellen kunt halen. De reis was lang, maar werd een aantal keer onderbroken voor een het nuttigen van een lunch en een drankje. Vooral de momenten van het benen strekken zijn panorama waardig. Na een rit van 4 uur kwamen we aan bij Ouarzazate, waar we goed uitleg kregen over de Atlas filmstudios die er zijn gevestigd. Hier hadden we de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen in de studio, die je wel apart van de tour moest betalen. Dit is echter een bescheiden prijs, voor het bekijken van de verschillende filmsets. We zetten de reis voort naar het nabij gelegen Ait-Ben-Haddou, de oudste Kashba van Marokko, wat van zichzelf een ware filmset is. Grote films en series zijn hier opgenomen en we hebben er vrij mogen rondlopen. Een erg lange, maar gave dag.

Een prachtige reis naar de woestijn. In een modern busje met max. 13 personen was de reis prima te doen. Abdoullah, onze chauffeur zorgde voor regelmatige stops om even de benen te kunnen strekken. We konden zelfs nog even langs een supermarkt om wat inkopen te doen. De communicatie voor het afspreken waar wij opgehaald konden worden ging wat moeilijk, maar dat is uiteindelijk door de organisatie prima opgelost. Je krijgt gelijk antwoord via Whatsapp als je een vraag hebt.

Mooie trip met veel stops. We hebben enorm van het landschap genoten. De gidsen ( Mohamed en Abdela) waren vriendelijk en gaven veel uitleg. De Kasba in Ait Benhaddoe was zeer de moeite waard.

Het was een lange dag en je bent lang onderweg maar o wat was het het waard. Ait-Ben-Haddou is echt een aanrader. Prachtig!

Gewoon geweldig! Abdorahman is zeer professioneel, deskundig en zeer betrouwbaar