De populairste activiteiten van Nicolosi

Mount Etna: begeleide vulkaantop-wandeltocht met kabelbaan

1. Mount Etna: begeleide vulkaantop-wandeltocht met kabelbaan

Stijg op naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel met een gids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa, tot 3.000 meter. Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en stijg 2.504 meter met de kabelbaan en begin aan je wandeling. Je wandelt 1,5 uur bergopwaarts en passeert vele kraters, vooral richting de krater van de uitbarsting van 2001 en het maanachtige landschap dat het gebied afbakent. Tijdens de wandeling neem je lange pauzes om foto's te maken en uit te rusten. Je gaat dan verder met verkennen tijdens je wandeling richting de Cisternazza en het Belvedere in de Valle del Bove, beschouwd als de beste panoramische plek op de Etna op een oogverblindende vulkanische depressie die teruggaat tot 64.000 jaar geleden! Hier neem je een pauze om de omgeving te koesteren, een paar foto's te maken en gewoon het landschap te bewonderen, terwijl je vanaf daar de kust van Taormina tot Syracuse kunt zien. Vanaf hier bereikt u de Barbagallo-kraters, tot 3.000 meter, het hoogste toegestane punt, en geniet u van een bevoorrecht uitzicht op de topkraters en hun constante uitstoot van gassen en waterdampen. Daarna marcheer je terug naar 2500 meter en neem je de kabelbaan terug naar de Rifugio Sapienza. Ervaar het ongelooflijke gevoel dat je op de top van de wereld bent in dit rotsachtige, prachtige landschap met de gigantische lucht boven je.

De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

2. De Etna: Ticket voor kabelbaan en 4x4 bus heen en terug

Ga met de kabelbaan de Etna op en geniet van een rondleiding op de bodem van de kraters op de top. Verken het gebied in een 4x4-bus die is ontworpen om het terrein te beheren. Stap uit de bus om meer te weten te komen over de vulkaan tijdens een korte wandeling met je gids. Laat uw ticket valideren bij het loket "Priority pass" dat zich bij de ingang van het station "Funivia dell'Etna" bevindt. Je avontuur begint op een hoogte van ongeveer 6.300 voet (1.900 m) bij het vertrekstation "Funivia dell'Etna". Bereik het bergstation op ongeveer 8.200 voet boven zeeniveau (2.500 m). Bij sterke wind wordt uw beklimming uitgevoerd door de 4x4-bussen. Als u het bergstation bereikt, stapt u aan boord van een speciale 4x4-bus om de maximaal toegestane hoogte van de top te bereiken (ongeveer 2.900 meter). Vervolg uw ervaring met een alpine-vulkaangids om de omgeving te verkennen. Samen met je gids waardeer je het betoverende landschap op de bodem van de centrale krater dat je, met volledige zichtbaarheid, laat verdwalen in het uitzicht op een groot deel van Oost-Sicilië. In geval van sneeuw wordt uw beklimming uitgevoerd met speciale rupsvoertuigen (snowcat). Na ongeveer 30 minuten te hebben verkend, keert u terug naar het kabelbaanstation en gaat u terug de vulkaan af met uw retourticket.

Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

3. Mount Etna: Summit Crater Trek met kabelbaan en 4x4-optie

Wandel naar de top van Europa's hoogste actieve vulkaan met een vulkanologische gids. Ontdek het uitzicht vanaf de kraters op de top, verken een lavatunnel en de Valle del Bove. Ontmoet je gids bij het kantoor van de lokale partner tegenover het station van de zuidelijke Etna-kabelbaan. Vanaf de top van de kabelbaan doorkruis je maanlandschappen aan boord van een 4x4 tot een hoogte van 2850 meter in het Torre del Filosofo-gebied. Begin je tocht tot we de rand van de Bocca Nuova (3300 meter) bereiken, een krater die in 1968 werd geopend en een van de meest indrukwekkende in de omgeving is. Wandel naar de top en geniet van 360°-panorama's en, als het weer het toelaat, kunt u zelfs de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië zien. Daal af van de kraters op de top en passeer de kraters van de uitbarsting van 2002, loop vervolgens een lavatunnel binnen en bewonder het vulkanische amfitheater van de Valle del Bove, een spectaculaire caldera van 8 km lang en 4 km breed. Terugkeer per 4x4 en kabelbaan naar het startpunt.

Van Catania: ochtendjeeptour naar de Etna

4. Van Catania: ochtendjeeptour naar de Etna

Nadat je bent opgehaald bij het aangewezen ontmoetingspunt, rijd je naar de Etna om je tour te beginnen. Terwijl je naar een hoogte van 2000 meter stijgt, zal je professionele gids je vertellen over de geschiedenis van de vulkaan en zijn unieke aard aan je uitleggen. Loop over paden weg van de toeristische gebieden om de flora en fauna in je op te nemen, weg van de drukte. Verschillende aspecten van de vulkaan zullen worden belicht, zoals de aard en hulpbronnen, de verbazingwekkende landschappen en de enorme lavastromen die gebouwen en wegen hebben verwoest. Je wordt naar een uitkijkpunt gebracht om het panoramische uitzicht op de Valle del Bove te zien, de belangrijkste vallei op de oostelijke helling van de vulkaan. Bezoek een gebied van oude explosieve activiteiten, Hornitos, een semi-grot en een toevluchtsoord van de staat. Leer meer over de oorsprong en de functies in uw gids. Je krijgt ook de kans om de wijnen, likeuren en honing uit dit gebied te proeven. Aan het einde van je tour word je teruggebracht naar je accommodatie in Catania.

Vanuit Catania: tour naar de Etna, bij zonsondergang

5. Vanuit Catania: tour naar de Etna, bij zonsondergang

Ga mee met een prachtige zonsondergangtour op de beroemde vulkaan Etna. Verken een lavagrot, loop rond kraters en bewonder de zonsondergang boven het spectaculaire landschap Begin met een stop bij een boerderij om een paar heerlijke lokale producten te proeven. Bezoek één van de beroemdste biologische boerderijen van de stad waar je de lekkerste lokale producten kunt proeven, waaronder honing en wijn. Vervolg je tocht naar een lavagrot die is ontstaan tijdens de uitbarsting van 1792 en betreed de adembenemende plek om meer te weten te komen over lavastromen en de krachten die ze veroorzaken. Wandel vervolgens over de bergpaden naar de Sapienza-hut op de Etna en geniet van een aangename wandeling rond de lavastromen die zijn ontstaan door de laatste uitbarstingen en de oude Silvestri-kraters die dateren van de uitbarsting in 1892. Vanaf deze hoogste piek kun je de zon zien ondergaan boven het adembenemende landschap, voordat je in de avond weer terugkeert naar je hotel.

Vanuit Catania: dagtrip naar de Etna en Taormina

6. Vanuit Catania: dagtrip naar de Etna en Taormina

Spring in de shuttlebus en begeef je naar het maanlandschap van een van 's werelds meest actieve vulkanen, de Etna. Met een hoogte van meer dan 1981 meter domineert deze majestueuze berg de kustlijn en verbergt tal van schatten. Een reis naar Sicilië zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de onstuimige gebieden van de Etna. Beginnend bij Rifugio Sapienza, volg de lijn van de oude Silvestri-kraters naar beneden in een grot van lava gevormd tijdens de uitbarsting van 1792. Ga vanaf hier naar een lokale biologische boerderij en proef honing en wijn, verbouwd in de vruchtbare gronden van de regio. Bekijk onderweg naar Taormina het spectaculaire natuurreservaat van Isola Bella van bovenaf. Bij aankomst kunt u op uw gemak lunchen en vervolgens hergroeperen om de hoogtepunten van deze unieke historische stad te bekijken. Van de ouderwetse charme van het oude Griekse theater tot het adembenemende uitzicht op de baai van Giardini Naxos en de opvallende architectuur van Palazzo Corvaja, deze stad steelt het hart van elke bezoeker.

Vanuit Catania: natuur en smaken van de Etna - halve dag

7. Vanuit Catania: natuur en smaken van de Etna - halve dag

Verken het Etna-park tijdens een dagtour waarop je wordt meegenomen naar de Rifugio Sapienza, en bewonder het uitzicht vanaf 1.986 meter. Kom meer te weten over hoe kraters en lavatunnels worden gevormd dankzij de verhalen van je gids, en probeer lokale producten. Bij de Rifugio Sapienza bekijk je de nieuwste uitbarstingen van de vulkaan en de oude Silvestri-kraters, die teruggaan tot de uitbarsting van 1892. Ga de lavagrot binnen, met een helm en een hoofdlampje en kom te weten hoe lavastromen zich vormen. Later bezoek je een bekende boerderij en proef je lokale producten, zoals honing, olijfolie en wijn.

Funivia dell'Etna: voorrangsticket kabelbaanretour

8. Funivia dell'Etna: voorrangsticket kabelbaanretour

Boek vooraf uw Funivia dell'Etna-kabelbaanticket en verzeker uw zitplaats voor deze unieke kabelbaanervaring. Valideer uw ticket bij het loket "Priority pass" dat zich bevindt bij de ingang van het station "Funivia dell'Etna" op een hoogte van 1923 meter (ongeveer 6.300 ft). Reis in stijl aan boord van een nieuwe generatie kabelbaan en bereik het bergstation op 2500 meter (ongeveer 8200 voet). Op die grote hoogte bevindt u zich voor een uniek panorama, klaar om de topkraters van de vulkaan van onderaf en de Ionische kustlijn te bewonderen. Ervaar de ruige schoonheid van de Etna en de omgeving, voordat u ontspant tijdens de terugreis met de kabelbaan terug naar beneden.

Hele dag Etna en wijntour vanuit Catania

9. Hele dag Etna en wijntour vanuit Catania

Deze dagtocht begint met een rit naar Rifugio Sapienza, met stops bij uitkijkpunten onderweg. De gids geeft commentaar op de geschiedenis van de vulkaan en wijst op locaties van eerdere uitbarstingen. Trek langs een van de natuurpaden tot 2.000 meter of kies voor de Etna-optie op grote hoogte. Voor de optie op grote hoogte rijd je met een kabelbaan en een speciale 4x4-minibus naar de maximaal toegestane hoogte. Verken daarna een lavagrot, uitgerust met een helm en zaklamp. De laatste stop is bij een van de beste wijnhuizen van het gebied, met een proeverij met 4 stille wijnen. Geniet tijdens de proeverij van lokale vleeswaren, kazen, paté en olijfolie.

Vanuit Taormina: Etna en Alcantara riviertour

10. Vanuit Taormina: Etna en Alcantara riviertour

Vertrek vanuit Taormina en ga naar de Rifugio Sapienza op de Etna. Leer de geschiedenis van de vulkaan kennen en bezoek de locaties van de laatste uitbarstingen. Kies ervoor om over de natuurpaden van het Parco dell'Etna te trekken of neem de kabelbaan naar een hoogte van 2.504 meter en ga verder met een 4WD-minibus naar de Torre del Filosofo. Krijg een prachtig uitzicht op het landschap dat zich uitstrekt tot aan de zee en bewonder de kraters en oude lavastromen die het landschap kenmerken. Verken een lavagrot met de juiste uitrusting. Ga verder de berg af en stop bij de biologische boerderij voor een heerlijke proeverij van lokale producten, waaronder honing, wijn en olie. Ontdek de verschillende hoeken van de Alcantara-rivier. Loop over kleine paden, langs gecultiveerde velden, en bekijk de natuurlijke poelen en watervallen en blijf verschillende basalt- en onverwachte lavaformaties van dichtbij bekijken.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Nicolosi

Alle activiteiten

48 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Nicolosi

Meer zien

Andere activiteiten in Nicolosi

Wil je alle activiteiten in Nicolosi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nicolosi

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.215 beoordelingen

Dit was een once-in-a-lifetime tour, Giuseppe was een geweldige gids. Vanwege de huidige beperkingen konden we niet naar de top klimmen, dus we hoefden de 4x4-bus niet te nemen - we kregen hiervoor een vergoeding. Qua uitrusting leenden we wandelstokken (elk 1) en waren blij dat we het deden. Het is erg winderig aan de bovenkant, dus een windjack of een jas met capuchon is zeker nodig. De uitzichten zijn ongelooflijk en Giuseppe was geweldig in het uitleggen van alles terwijl we verder gingen. Er waren verschillende reisgroepen die tegelijkertijd begonnen, maar Giuseppe deed altijd zijn best om onze groep bij elkaar te houden en de ervaring uniek te maken. Een paar mensen moesten na het eerste uur of zo afhaken omdat het een behoorlijk steile klim is op oneffen terrein, op grote hoogte. We zouden deze reis zeker aanraden!

De wandeling was behoorlijk inspannend (ongeveer 3 uur bergopwaarts) maar buitengewoon interessant. Prachtige landschappen, interessante verhalen verteld door de gids. Onvergetelijk! De rij voor het touwverbod was enorm, maar je moet er wel tegenaan; het loont ;)

Edoardo showed us all the beauty the Etna has to offer. The hike was beautiful with stops every now and then to tell some key notes about various craters, previous lava streams and ladybugs! We had a great time and would highly recommend for anyone visiting!

Prachtige ervaring met een leuke en ervaren gids, hij heeft veel vertelt op een mooie manier. wel een dagvullend programma met een serieuze wandeling

Heel interessante en adembenemende + pittige toer, met een overenthousiaste gids!