Budikovac Blue Lagoon

Budikovac Blue Lagoon: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Split en Podstrana: dagtrip 5 eilanden en Blauwe Grot

1. Vanuit Split en Podstrana: dagtrip 5 eilanden en Blauwe Grot

Verken de eilanden in de Adriatische Zee op deze dagtrip vanuit Split. Bezoek de Blauwe Grot, ga zonnebaden of snorkelen bij het strand van Stiniva en geniet van vrije tijd in Hvar op deze tocht met een speedboot. Met een speedboot vaar je eerst naar de Blauwe Grot op Biševo (ticket inbegrepen). Zie hoe het zonlicht op de bodem reflecteert en de grot in helblauw licht hult. Op het eiland Vis bezoek je het dorp Komiža om even een koffietje te drinken. Rond 12:00 uur vaar je naar de zuidkant om te zwemmen in de unieke baai van Stiniva.De volgende locaties zijn kleine, verborgen grotten rond het eiland Vis. De eerste zwemstop van de dag, van ongeveer een half uur, is in de baai van Stiniva, gevolgd door de tweede zwemstop op het eiland Budikovac.Dit is het enige zandstrand in de omgeving, dus geniet van het zand tussen je tenen. Je meert aan aan het strand en je hebt genoeg tijd om af te koelen, te zonnebaden en te snorkelen in deze unieke baai. Bewonder een panoramisch uitzicht op de Pakleni-archipel op weg naar Hvar, waar je meer dan twee uur vrije tijd hebt. De boot keert terug naar dezelfde plaats waar de tocht begon, rond 18:00 uur.

Vanuit Hvar: speedboot-tour Blauwe Grot, Vis en Pakleni

2. Vanuit Hvar: speedboot-tour Blauwe Grot, Vis en Pakleni

Je vertrekt vanuit Hvar voor een dagtocht eilandhoppen naar de eilanden Vis en Pakleni. Maak een tocht met een speedboot naar de vele grotten en stranden, met stops bij de Blue Cave en Blue Lagoon waar je kunt zwemmen en snorkelen. Nadat je de bemanning en je medereizigers hebt ontmoet in de haven van Hvar vaar je in een comfortabele speedboot richting het eiland Vis. Je eerste tussenstop is de Groene Grot op het kleine eilandje Ravnik. Bewonder het natuurlijk groen gekleurde water van dit natuurverschijnsel voordat je doorgaat naar het strand van Stiniva.  Geniet van vrije tijd om te zwemmen in het kristalheldere water van Stiniva of om de enorme kliffen van de baai te bewonderen. Dan ga je richting de betoverende Blauwe Grot op het eiland Bisevo. Bewonder het blauwe licht in de grot, gecreëerd door de reflectie van de zon op de zanderige zeebodem. Vervolgens ga je naar het eiland Budikovac om te snorkelen of te zonnen in de Blue Lagoon. Voor snorkel- en veiligheidsuitrusting wordt gezorgd. Ten slotte bezoek je het populairste eiland van Pakleni, Palmizana. Lunch bij een van de vele restaurants op het strand, ontspan in een strandbar of geniet van een laatste duik voordat de reis terug naar Hvar begint.

Van Split: Blauwe Grot & Vijf Eilanden met Hvar-boottocht

3. Van Split: Blauwe Grot & Vijf Eilanden met Hvar-boottocht

Bekijk tijdens deze rondreis vanuit Split 5 eilanden en 7 locaties per speedboot. Geniet van de ultieme off-shore-ervaring met zwempauzes, vrije tijd en een onovertroffen uitzicht op het eiland. Bezoek de Blauwe Grot, Stiniva Beach, Hvar Island en meer. De reis begint in Split en arriveert na 90 minuten op de beroemdste plaats aan de Adriatische Zee, de Blauwe Grot. De Blauwe Grot op het eiland Biševo is een van de surrealistische plaatsen die mensen eraan herinneren hoe geweldig deze wereld buiten de stad is. Na het bezoek aan de grot ga je naar de baai van Pritiscina, waar je van een klif kunt springen of kunt zwemmen. Ga later naar het zuidelijke deel van het eiland en bezoek Stiniva Beach, uitgeroepen tot het beste strand van Europa. Deze beuk is afgelegen met een zee-ingang die slechts 16 voet breed is. Geniet van nog een zwempauze in de verborgen turquoise Blue Lagoon op het eiland Ravnik. Bewonder de ongerepte natuur van dit deel van het eiland terwijl je genoeg tijd krijgt om te ontspannen op het kiezelstrand en te genieten van de zon. De volgende op de route is de prachtige stad Hvar op het eiland Hvar. Je hebt twee uur om te lunchen en deze stad met prachtige architectuur te verkennen. Ga voor het einde van de reis naar een andere zwem- en snorkelplek in Stipanska Bay op de Pakleni-eilanden.

Van Split: Blauwe Grot en Hvar per luxe boot

4. Van Split: Blauwe Grot en Hvar per luxe boot

Vertrek vanuit Split per luxe speedboot en bezoek de spectaculaire Blue Cave, de prachtige Blue Lagoon en het strand van Stiniva en de stad Hvar tijdens een dagexcursie. Ga naar het eiland Bisevo, waar je de flikkerende Blauwe Grot zult betreden. Breng 5-10 minuten binnen met een gids, hoor fascinerende feiten en maak foto's. Stop vervolgens bij het prachtige Stiniva-strand voordat je naar de Blue Lagoon gaat voor een verfrissende duik en een plekje om te snorkelen. Spring van de boot en verken het eiland, of blijf op de boot. Ga 's middags naar het eiland Hvar en bezoek het dorp Milna. Ga lunchen, maak een wandeling of zwem in het kristalheldere water. Reis ten slotte naar de stad Hvar, waar je tijd hebt om te verkennen voordat je in de late namiddag terugkeert naar Split.

Blue Cave & Hvar Tour: 5 eilanden vanuit Split 7 bestemmingen

5. Blue Cave & Hvar Tour: 5 eilanden vanuit Split 7 bestemmingen

Spring op een speedboot voor een spannende rit van 90 minuten in de vroege ochtend naar het eiland Biševo en bezoek de Blauwe Grot vanuit Split. Je tour is perfect getimed zodat je een gedenkwaardig landschap kunt ervaren terwijl het zonlicht door de zee weerkaatst en de hele grot verlicht in aquamarijnblauw licht. Laat je vermaken met verhalen van je officiële lokale gids over hoe de grot werd ontdekt. Onze volgende bestemming is de filmstad Komiza Mama Mia, perfect voor koffie en ontbijt. Na het dorp Komiza is de volgende stop de militaire bunkers uit de Tweede Wereldoorlog aan de zuidkant van het eiland Vis, waar veel grotten, natuur en rotsen zijn veroorzaakt door veranderingen aan de zee. Onze volgende bestemming is de baai van Stiniva, uitgeroepen tot het beste Europese strand in 2016, waar we een panoramische rit zullen maken. Daarna stoppen we op het eiland Budikovac voor een langere duik op een verborgen wit kiezelstrand met turquoise zeekleur. Op weg naar het eiland Hvar kunt u genieten van het panoramische uitzicht op de verbazingwekkende archipel van de Pakleni-eilanden. De volgende stop is de stad Hvar, een van de mooiste havens ter wereld, met een rijk cultureel erfgoed en muren. Daar heb je genoeg tijd voor lunch en sightseeing.Onze laatste stop is Duivelseiland en de beroemde strandbar Carpe Diem om te zwemmen en cocktails te drinken (juli, augustus) Andere dingen om op te merken Tour kan worden gewijzigd of geannuleerd vanwege de weersomstandigheden. 100% restitutie bij annulering

Van Split: privétour Blauwe Grot, Hvar en 5 eilanden

6. Van Split: privétour Blauwe Grot, Hvar en 5 eilanden

Dompel jezelf onder in de cultuur van Dalmatië tijdens deze allesomvattende boottocht. Vertrek vanuit Split en ga naar je eerste stop van de dag, de adembenemende Blauwe Grot op het eiland Biševo. Geniet onderweg van het betoverende uitzicht op de natuur en het landschap rond de Adriatische kust. Bekijk in de grot de prachtige zilverblauwe kleur van het water en kijk hoe elke zonnestraal de tint van het water verandert. Na je rondleiding door de blauwe grot, ga je verder naar de stad Komiža op het eiland Vis. Komiža is een van de oudste vissersdorpen van het land waar je verschillende bezienswaardigheden kunt bewonderen, maar ook jezelf kunt onderdompelen in de Dalmatische cultuur en kunt genieten van een wandeling langs de kiezelstranden. Geniet hier van wat vrije tijd om de charmante oude stad te verkennen of stop voor een kopje koffie of ontbijt in een van de vele restaurants. Ga vervolgens naar de Blue Lagoon op het eiland Budikovac en ga voor een duik of een snorkel in het kristalheldere water van de lagune. Stop daarna voor de lunch in Pakleni Otoci, waar u een scala aan restaurants aan het strand vindt, met voor elk wat wils. Sluit uw dag af met een bezoek aan de prachtige stad Hvar. Geniet van een wandeling door smalle zijstraten vol rustieke huizen en traditionele gebouwen en stop om het 16e-eeuwse fort en het uitzicht vanaf de haven te bewonderen voordat je terugkeert naar Split.

Van Split: Hvar Five Islands en Blue Cave Private Tour

7. Van Split: Hvar Five Islands en Blue Cave Private Tour

Tijdens deze rondreis vanuit Split gaan we 5 eilanden en 7 locaties zien met een speedboot. Beleef samen met ons de ultieme en unieke off-shore ervaring. Jurney begint in Split van waaruit we, na 90 minuten, aankomen op de beroemdste plaats aan de Adriatische Zee - Blauwe Grot. De Blauwe Grot op het eiland Biševo is een van die surrealistische plekken die ons eraan herinneren hoe geweldig deze wereld is als we eenmaal uit de stad zijn ontsnapt. Daarna nemen we je mee naar een prachtig vissersdorpje Komiza op het eiland Vis (Mamma Mia-stad) voor koffie en ontbijt. Langs militaire bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Rond 12 uur is het tijd om naar het zuidelijke deel van het eiland te gaan en het strand van Stiniva te bezoeken - verkozen tot beste strand van Europa. Het is adembenemend afgelegen met een zee-ingang van slechts 5 meter breed, Daarna nemen we je mee voor een langere zwempauze naar de verborgen turquoise blauwe lagune op het eiland Budikovac om te genieten van de ongerepte natuur van dit deel van het eiland. Dit is het moment om te ontspannen op het kiezelstrand. Om 14:00 uur is het tijd om de prachtige stad Hvar op het eiland Hvar te bewonderen. Je hebt twee uur voor de lunch en om deze stad met prachtige architectuur te verkennen. Om 16:10 uur gaan we naar een geweldige zwemstop in de prachtige Stipanska-baai met de Carpe Diem-strandclub op de Duivelseilanden (juli en augustus). Boottype en -model kunnen variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en beschikbaarheid. 100% restitutie in geval van annulering door slecht weer.

Split: Blauwe Grot, 5 eilanden en snorkelspeedboottocht

8. Split: Blauwe Grot, 5 eilanden en snorkelspeedboottocht

Begin uw dag vroeg en geniet van een volledige dag eilandhoppen per luxe jacht en bezoek alle hoogtepunten van het gebied. Blue Cave, een van de toplocaties die bereikbaar is vanuit Split, verwelkomt je met een miljoen tinten blauw, aangezien je net op tijd aankomt om de natuur in actie te zien. De grot wordt aquamarijnblauw als de zon door de zeebodem weerkaatst en het interieur van de grot wordt versierd met het mooiste blauw dat je ooit zult zien. Een andere verborgen schat op slechts een paar minuten afstand van de Blauwe Grot is de beroemde Monk Seal Cave. Deze 160 meter lange grot is een avontuurlijk paradijs genoemd naar de mediterrane monniksrob die vroeger op het strand verbleef. Een andere schoonheid gecreëerd door moeder natuur is het beroemde Stiniva-strand, verborgen in een kleine smalle baai achter twee hoge kliffen die de rust van het strand scheiden van de open zee. Haal het meeste uit uw tijd op deze locatie door het strand te verkennen. Geniet van zwemmen en snorkelen, voel je vrij om erin te duiken en een kijkje te nemen onder de oppervlakte - je zult zeker versteld staan van het onderwaterlandschap. De volgende stop is het eiland Budikovac met zijn prachtige turquoise lagune. Een leuk weetje over het eiland is dat het het grootste deel van het jaar door slechts één persoon wordt bewoond. De lagune trekt bezoekers van over de hele wereld met zijn verbazingwekkende kleur die voortdurend verandert van donkerder naar lichter als de zon aan de horizon beweegt. De reis gaat verder naar de Pakleni-eilanden en de beroemde baai van Palmižana. Verborgen in een dicht dennenbos en vaak gevuld met verschillende boten en jachten, staat de baai van Palmižana hoog aangeschreven bij de bezoekers van het eiland Hvar. Ontspan en geniet van de lokale keuken. Het laatste punt van de tour is de stad Hvar. Bezoek het oude centrum van Hvar, de zonnigste plek van het land, en verken de historische kern met alle verbazingwekkende stenen huizen, elegante gebouwen, autovrije straten en uitnodigende restaurants. Haal het meeste uit uw vrije tijd hier en leer het gemoedelijke leven op het eiland kennen, proef het kenmerkende gerecht van Hvar - gregada, ervaar eten in de authentieke lokale tavernes - konobas, of ontdek de Kroatische Renaissance in het oude huis van de dichter Petar Hektorović. Een leuk dagje uit op zee om de hoogtepunten van de Adriatische Zee te verkennen, wordt afgesloten met een aangename boottocht terug naar de kust, waar u zeker tijd zult vinden om alle herinneringen en leuke momenten opnieuw te vertellen en op te halen.

Van Vis: eilandhoppende cruise met grotstops

9. Van Vis: eilandhoppende cruise met grotstops

Boottocht van een hele dag langs de zuidkust op het eiland Vis en rond het eiland Bisevo. Geniet van een lange dag op zee en verken alle schoonheden en verborgen plekjes op een moderne, goed uitgeruste boot. Na het vertrek uit de haven van Vis ontdekt u de beroemde Blauwe grot. Direct nadat je weer aan boord bent, kun je nog een grot bereiken op slechts 15 minuten rijden van de Blauwe Grot. Op deze plek kun je zwemmen of snorkelen in de 160 meter diepe Monk Seal Cave met de snorkeluitrusting die je aan boord krijgt. Een korte stop bij het strand van Porat met het traditionele restaurant en de meer commerciële strandbar is een perfecte optie om wat te drinken of te lunchen. Nu is het tijd om terug te keren naar het eiland Vis, na 20 minuten varen ziet u letterlijk het kleinste strand op het eiland Vis, Pritišćina genaamd. Tijdens onze weg naar Stiniva Cove ziet u interessant gevormde kliffen aan de zuidkust en kleine grotten, in sommige ervan is het mogelijk om met de boot in te stappen. Na de korte cruise kun je genieten van vrije tijd om te zwemmen in kristalhelder wat dan ook in de Stiniva-baai. De blauwe lagune op het eiland Budikovac is ook een must-see stop. Je zult een onvergetelijke ervaring hebben met snorkelen of zwemmen op deze prachtige plek. Na deze zwemstop keren we terug naar de haven van Vis.

Van Trogir: privérondvaart Blauwe Grot, Hvar en 5 eilanden

10. Van Trogir: privérondvaart Blauwe Grot, Hvar en 5 eilanden

Dompel jezelf onder in de cultuur van Dalmatië tijdens deze allesomvattende boottocht. Vertrekkend vanuit Trogir, ga je naar je eerste stop van de dag, de adembenemende Blauwe Grot op het eiland Biševo. Geniet onderweg van het betoverende uitzicht op de natuur en het landschap rond de Adriatische kust. Bekijk in de grot de prachtige zilverblauwe kleur van het water en kijk hoe elke zonnestraal de tint van het water verandert. Na je rondleiding door de blauwe grot, ga je verder naar de stad Komiža op het eiland Vis. Komiža is een van de oudste vissersdorpen van het land waar je verschillende bezienswaardigheden kunt bewonderen, maar ook jezelf kunt onderdompelen in de Dalmatische cultuur en kunt genieten van een wandeling langs de kiezelstranden. Geniet hier van wat vrije tijd om de charmante oude stad te verkennen of stop voor een kopje koffie of ontbijt in een van de vele restaurants. Ga vervolgens naar de Blue Lagoon op het eiland Budikovac en ga voor een duik of een snorkel in het kristalheldere water van de lagune. Stop daarna voor de lunch in Pakleni Otoci, waar u een scala aan restaurants aan het strand vindt, met voor elk wat wils. Sluit uw dag af met een bezoek aan de prachtige stad Hvar. Geniet van een wandeling door smalle zijstraatjes vol rustieke huizen en traditionele gebouwen en stop om het 16e-eeuwse fort en het uitzicht vanaf de haven te bewonderen voordat je terugkeert naar Trogir.

Sitemap Budikovac Blue Lagoon

Wil je alle activiteiten in Budikovac Blue Lagoon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Budikovac Blue Lagoon

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.623 beoordelingen

We kunnen de tour absoluut aanbevelen. Onze schipper Luca en onze gids Leyla waren helemaal gemotiveerd en in een goed humeur. De speedboottocht was een belevenis op zich. Je had altijd genoeg tijd om te snorkelen en ook om Hvar en het kleine vissersdorpje te bekijken. Zeer duidelijke aanbeveling!

Geweldige dag gehad! De speedboot alleen al was een ervaring. Heen was het meer dan een uur varen en terug ook. Leuke muziek tijdens het varen. De eilanden waren mooi, de blauwe grot was zeker de moeite waard.

Zeker waar voor je geld!! 1 grote tip, neem wat warms mee ook al is het 24 graden, wees een beetje fit want het is alsof je non stop 5 uur lang rodeo aan het rijden bent..

het was een super leuke ervaring. veel gezien en mooie plekken ontdekt. het is wel een lange dag maar dan heb je ook veel gezien

Uitstekend voor ons alles ging goed pas op het schudt goed haha!