Kies data
Dingen om te doen

Trapani

Trapani: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Palermo: dagtrip Segesta, Erice en zoutpannen Trapani

1. Vanuit Palermo: dagtrip Segesta, Erice en zoutpannen Trapani

Tijdens deze 8 uur durende trip krijg je de mooiste plekken van west-Sicilië te zien. Onder begeleiding van een gids ga je naar Segesta, een archeologische vindplaats uit de Griekse tijd. Reis verder naar Nubia en de zoutpannen bij Trapani terwijl je onderweg het prachtige landschap bewondert. Ook bezoek je ook Erice, een middeleeuws heuvelplaatsje. De hele dag door word je omringd door schitterende natuur. Alle plekken die je bezoekt liggen relatief dicht bij Palermo, dus je hebt voldoende tijd om ze allemaal goed te verkennen. Deze route staat ook bekend als de weg van de Elymiërs, genoemd naar de Elymiërs die tot de eerste bewoners van dit deel van Sicilië behoorden.

Trapani: 2 uur durende zoutvlakte-tour

2. Trapani: 2 uur durende zoutvlakte-tour

Natuur en traditie komen samen tijdens deze 2 uur durende rondleiding door de zoutvlakten van Trapani. Sluit je aan bij een lokale gids die de traditie van het maken van zout zal uitleggen tijdens het verkennen van een zoutpan in familiebezit. Betreed het zoutmuseum in een gerenoveerde oude molen om de gereedschappen te zien en probeer zelfs enkele voorbeelden van gearomatiseerd zout. Bezoek 3 verschillende zoutpannen terwijl je uitkijkt naar zwermen flamingo's. Deze trekvogels veranderen in de loop van de tijd van kleur en het is bekend dat ze van de flats hun tijdelijke thuis maken. Loop aan het eind van de dag langs de rand van de flats en bewonder de weerspiegeling van de middagzon in de zoutpoelen. De tour eindigt met een retourtransfer naar het ontmoetingspunt.

Vanuit Trapani: dagvaart naar Favignana en Levanzo

3. Vanuit Trapani: dagvaart naar Favignana en Levanzo

Vertrek 's ochtends vanuit de haven van Trapani en vaar naar het eiland Favignana, ongeveer 18 kilometer uit de westkust van Sicilië. Laat het anker zakken en verken het stadscentrum op je gemak gedurende 2 uur. Je ontdekt prachtige stranden om je bruine kleur bij te werken of gaat zwemmen in de Middellandse Zee. Ontdek de bloedrode baai van Cala Rossa, genoemd naar de kleur van het water veroorzaakt door de rode klei op het strand. Geniet van een lunch aan boord van de boot met drankjes, inclusief wijn en water. Vertrek vervolgens naar Levanzo om de kleinste van de 3 belangrijkste Aegadische eilanden op je gemak gedurende 1 uur te verkennen. Je gebruikt de tijd om de neolithische grotschilderingen van de Grotta del Genovese te bekijken of te genieten van de ontspannen sfeer van de haven. Ga in een rustig tempo terug naar Trapani. Vaar rond de eilanden en stop voor een duik in de zee.

Van Trapani: Egadische eilanden Favignana & Levanzo Cruise

4. Van Trapani: Egadische eilanden Favignana & Levanzo Cruise

Begin aan een cruise rond het eiland Favignana vanuit Trapani. Spring aan boord van een comfortabele boot die veiligheid en comfort garandeert voor kinderen en volwassenen. Stop bij Cala Rossa, Blue Marino, Cala Azzurra, Favignana, Lovers' Cave, Levanzo, Cala Fredda en Cala Minnola. Vaar naar uw eerste stop van Cala Rossa, een uitgestrektheid van kristalhelder water. Ga verder naar Blue Marino om de oude tufsteengroeve van het eiland te ontdekken. Je derde stop is Cala Azzurra, een zandstrand dat zijn naam dankt aan de intense kleur van het water. Bezoek het dorp van het eiland, de voormalige tonijnverwerkingsfabriek van Florio , of lunch in een typisch restaurant op het eiland. Verlaat de haven van Favignana om naar Lovers' Cave te varen. Zwem met de hulp van je schipper en de meegeleverde snorkeluitrusting de grot in en verken de 2 ingangen. Ga de grot in om een klein kiezelstrand te vinden beschut door het dak. Kust langs de majestueuze zeestapel van Levanzo en vertrek naar Cala Fredda, een prachtige baai met een zeebodem bedekt met zeeplanten en een kiezelstrand dat u kunt bereiken door te zwemmen. Ga ten slotte naar Cala Minneola, de laatste stop van de tour. Terwijl de kapitein het anker laat vallen, neemt u afscheid van de eilanden.

Vanuit Palermo: dagtrip Erice, zoutpannen en Segesta

5. Vanuit Palermo: dagtrip Erice, zoutpannen en Segesta

Ontdek de geschiedenis van Sicilië van de Grieken tot de Middeleeuwen met deze dagtocht naar Erice, de zoutpannen van Trapani en Segesta. Nadat je bent opgehaald bij geselecteerde locaties in Palermo, rijd je naar het westen van Sicilië om Erice te bereiken. Het oude Elymische volk stichtte deze middeleeuwse stad, ooit een belangrijke religieuze plaats in verband met de godin Venus. Ga verder naar Trapani waar de oude traditie van het oogsten van zout uit de zee nog steeds wordt beoefend. Ga 's middags naar Segesta, een andere stad gesticht door de Elymians. Bezoek de 5e-eeuwse Dorische tempel gebouwd op een heuveltop net buiten de oude stad. Bewonder de verbazingwekkende uitzichten voordat u terugkeert naar Palermo.

Van Trapani: Salt Road Tour met bezoek aan wijnmakerij en boottocht

6. Van Trapani: Salt Road Tour met bezoek aan wijnmakerij en boottocht

Ontdek het beste van Sicilië's gastronomie, cultuur en landschap tijdens deze excursie vanuit Trapani. Begin je tour met een bezoek aan de Donnafugata-, Florio-, Caruso- of Mininni-wijnmakerijen, die tot de beste van de regio behoren. Geniet bij de wijnmakerij van een proeverij van enkele lokale producten, weggespoeld met een selectie van de beste wijnen. Stap vervolgens aan boord van een traditionele laguneboot voor een boottocht door de Stagnone-lagune. Ontdek in het midden van de lagune het oude eiland Motya, dat nu is omgebouwd tot een openluchtmuseum. Leer meer over de geschiedenis van het eiland en zijn bewoners van je lokale gids. Bezoek ten slotte de kustplaats Marsala. Geniet van een rondleiding door het stadscentrum en leer meer over het levendige verleden van de stad, terwijl je onderweg oude ruïnes ziet.

Trapani: Saline di Trapani en Paceco zonsondergangtour

7. Trapani: Saline di Trapani en Paceco zonsondergangtour

Pak je camera voor een reis bij zonsondergang naar het natuurreservaat Saline di Trapani e Paceco. Maak foto's van flamingo's, kluten en andere vogels. Bekijk de flats waar al eeuwenlang zout wordt geoogst. Ontmoet je chauffeur en gids in je hotel voordat je buiten de stad naar het reservaat gaat. Er is bijna 1000 hectare voor de vogels om rond te dwalen. Breng uw telelenzen of verrekijker mee om ze goed te kunnen bekijken en op respectvolle afstand te houden. Bezoek de historische gebouwen die zijn omgebouwd tot een museum. Ontdek hoe mensen eeuwenlang op die plek zout hebben verzameld. Bekijk de windmolen, een ander belangrijk onderwerp voor fotografen. Kijk hoe de zon ondergaat boven de Middellandse Zee. Leg de kleuren vast die worden weerspiegeld in de zoutpannen, een paar laatste foto's van de vogels of een paar selfies voordat je terugkeert naar Trapani.

Segesta en Selinunte: Tour vanuit Trapani

8. Segesta en Selinunte: Tour vanuit Trapani

Bezoek de oude stad Segesta, gesticht door de Elimi. Het overleefde vele vijandelijke legers, het weer en aardbevingen in het gebied. Gelegen op de berg Barbaro, heeft het een adembenemend panoramisch uitzicht. Bezoek de prachtige tempel en het Griekse theater van Segesta. Hier kunt u genieten van wat vrije tijd om foto's te maken. Bezoek dan Selinunte, wat ooit de grootste en meest bevolkte Griekse stad was. Momenteel bevindt zich er het grootste archeologische park van Europa. Geniet daarna van wat vrije tijd. U zult genieten van een lunch in een typisch restaurant in de buurt van de archeologische vindplaats. Dit is niet bij de prijs inbegrepen. Keer in de middag terug en er is de mogelijkheid om af te zetten bij uw hotel. Alle toegangskaarten op de locaties zijn niet inbegrepen.

Van Trapani: dagtrip Stagnone-eilanden van Marsala

9. Van Trapani: dagtrip Stagnone-eilanden van Marsala

Bewonder de zoutpannen van Marsala op deze dagtrip vanuit Trapani. Vaar door de lagune op een boot met platte kiel. Kom meer te weten over de oude geschiedenis van de regio en kom meer te weten over traditionele methoden voor het verzamelen van zout. Ontmoet je gids in Trapani. Leun achterover en ontspan in een auto met airconditioning op weg naar het natuurlijke stuwmeer in Marsala. Spring aan boord van een boot met platte kiel en vaar rond de eilanden Lunga, Schola en Santa Maria in de prachtige lagune. Maak foto's van de oude windmolens en leg vast hoe het licht op de witte en roze zoutpannen valt. Zoek naar lokale dieren in het wild terwijl je over het water glijdt. Hoor over traditionele methoden voor het verzamelen van zout en ontdek de geschiedenis van de regio. Proef enkele lokale producten voordat je terugkeert naar Trapani.

Sicilië: Trapani, Mount Cofano en E-bike Experience

10. Sicilië: Trapani, Mount Cofano en E-bike Experience

Geniet van een dagje uit op Sicilië op e-bikes en bewonder het buitenleven. Ontdek op deze fiets de rijke historie en natuurlijke schoonheid van deze regio. Landelijke fietsroutes promoten en versterken een land dat al eeuwenlang schoonheid voortbrengt. Al trappend in het Siciliaanse achterland op stille secundaire onverharde wegen, die het platteland doorkruisen in een mix van landbouwgronden en ruige rotsen, laten we u het natuurlijke wonder van een authentiek en onbekend gezicht van Sicilië zien, vrij van alle stereotypen. Begin je reis vanuit Trapani naar het noorden, met de kristalheldere zee van Trapani aan de linkerkant. Voorbij de oude Tonnara Bonagia, komt u aan in Cornino en het strand aan de voet van de berg Cofano, een dolomietmassief dat in veel delen bedekt is met de klassieke mediterrane vegetatie, dwergpalmen en vooral "disa". Zodra u Mount Cofano Reserve bereikt, ziet u de Mangiapane-grot, waar sporen van prehistorische nederzettingen zijn gevonden. Tussen adembenemende uitzichten op zeldzame schoonheid en landelijke landschappen die in de loop van de tijd ongerept zijn gebleven, ontdekt u een land dat rijk is aan dorpen, kastelen, bossen en landerijen. Ontdek lokale gemeenschappen die meer te weten komen over hun landbouw-, voedsel- en wijntradities, die de uitdrukking zijn van een oude landelijke beschaving.

Sitemap Trapani

Wil je alle activiteiten in Trapani ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Trapani

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 604 beoordelingen

Mooie ervaring, de rondreis door de eilanden Favignana en Levanzo. Een pluim voor de kapitein en de bemanning voor de bereide lunch die ik absoluut aanraad om te doen.

Zeer vriendelijke gids, moest halverwege de reis naar het toilet :) was erg begripvol en nam meteen de eerste afslag…

prima reis met mooie excursies maar beetje jammer dat naast Italiaans niet alles in het Engels wordt uitgelegd.

De excursie bovenaan en bovendien zijn de plaatsen in de schaduw.

Mooi. Aanbevolen. Unieke ervaring. Uitstekende service.