Wat je niet wil missen in Den Haag

Den Haag: grachtenrondvaart door de stad

1. Den Haag: grachtenrondvaart door de stad

Stap aan boord van deze rondvaart voor een ontspannende en informatieve tocht door de grachten van Den Haag. De gids laat je de verschillende gezichten van de stad zien, van chique tot bescheiden, en van de arbeidersklasse tot de hogere klassen van Den Haag. De boot is heel comfortabel en de deskundige gids vertelt je alles wat je ooit over de stad hebt willen weten. Tijdens deze rondvaart kom je meer te weten over de geschiedenis van Den Haag en bekijk je de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief. Al varend over de grachten zie je veel bezienswaardigheden van deze internationale stad van Vrede en Recht. Niet alle rondvaarten worden in het Engels gegeven. De gids spreekt 1 taal per boottocht. Er kunnen hand-outs worden verstrekt in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Den Haag: ticket De Pier SkyView met drankje en snack

2. Den Haag: ticket De Pier SkyView met drankje en snack

SkyView de Pier is het eerste reuzenrad dat boven de zee in Europa is gebouwd. Het is gebouwd aan de Pier in Scheveningen en is een geweldige mogelijkheid om de stad Den Haag van bovenaf te zien.  Stijg op naar een hoogte van 50 meter en geniet van het geweldige uitzicht over de Noordzee, het strand en als je geluk hebt, kun je zelfs Rotterdam zien. Maak gebruik van een gesloten klimaatgestuurde gondel en geniet van de rit met je vrienden en familie.  Proef de versgebakken appeltaart of muffin met thee of koffie die je mee kunt nemen op de rit.

Den Haag: entreebewijs voor het Mauritshuis

3. Den Haag: entreebewijs voor het Mauritshuis

Verwen jezelf als kunstliefhebber in het Mauritshuis, de thuisbasis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.Verken een van de markantste gebouwen van Den Haag, gelegen naast het Parlement. Als je uit het raam kijkt, heb je uitzicht op de Hofvijver.  Ontdek de compacte, maar wereldberoemde collectie van het museum. Bekijk meer dan 200 meesterwerken waaronder 'De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp' van Rembrandt, 'Het puttertje' van Fabritius en 'De stier van Potter', die permanent tentoongesteld worden. De collectie is zeer gevarieerd en omvat genrestukken van Jan Steen, landschappen van Jacob van Ruisdael, stillevens van Adriaen Coorte en portretten van Rubens. Bewonder het historische maar intieme interieur van dit 17e-eeuwse monument, met zijn zijden wandbekleding, schitterende kroonluchters en monumentale beschilderde plafonds. Blijf zo lang als je wilt en bezoek het museum in je eigen tempo. Reken ongeveer 1,5 uur voor je bezoek; dat is de gemiddelde bezoekduur. Bezoek het restaurant en het museumcafé, koop wat souvenirs of bezoek de tijdelijke tentoonstelling.

Den Haag: entreeticket voor miniatuurpark Madurodam

4. Den Haag: entreeticket voor miniatuurpark Madurodam

Ontdek de hoogtepunten en het erfgoed van Nederland in Madurodam, wereldberoemd om zijn 'modeldorp', Nederland in het klein. Het park bestaat uit 338 miniaturen, en daarnaast vind je er bloemen die bloeien van april tot oktober. Geniet van interactieve activiteiten, 5 overdekte attracties en twee speeltuinen. Bezoek Klein Amsterdam, bekijk het Parlementsgebouw in Den Haag en zie hoe een echte Nederlandse kaasmarkt eruitziet. Alles is nagebouwd op een schaal van 1:25 inclusief miniatuurtreinen, boten en auto's die zich verplaatsen. Bezoek de overdekte attracties om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Nederland. Luister naar opmerkelijke verhalen over bijvoorbeeld het vermogen van de Nederlander om water om te zetten in land. Ervaar de wateren die Nederland bedreigen in de Waterwolf en help de stoommachine om Holland droog te houden.

Den Haag: hop-on, hop-off toeristische tram

5. Den Haag: hop-on, hop-off toeristische tram

Zie de hoogtepunten van Den Haag met een hele dag toegang tot de Hop-on Hop-off-tram. Stap zo vaak als je wilt in en uit de tram en stop bij het Binnenhof, het Vredespaleis, het strand van Scheveningen en meer. Je kunt je reis beginnen bij een van de 14 tramhaltes van de hop-on hop-off tram. • Halte 1 (pluscode 38H5+5H Den Haag): Gravenstraat (10:15 uu, daarna elke 30 minuten tot 16:45 uur). • Halte 2 (pluscode 38H7+5Q Den Haag): Centrum (10:17 uur, daarna elke 30 minuten tot 16:47 uur). • Halte 3 (pluscode 38JF+87 Den Haag): Centraal Station (10:22 uur, daarna elke 30 minuten tot 16:52 uur). • Halte 4 (pluscode 38M8+FWQ Den Haag): Malieveld (10:24 uur, daarna elke 30 minuten tot 16:54 uur). • Halte 5 (pluscode 37XX+PX Den Haag): Madurodam (10:29 uur, daarna elke 30 minuten tot 16:59 uur). • Halte 6 (pluscode 474Q+WR Den Haag): Nieuwe Duinweg (10:32 uur, daarna elke 30 minuten tot 17:02 uur). • Halte 7 (pluscode 477M+7C Den Haag): Kurhaus (10:34 uur, daarna elke 30 minuten tot 17:04 uur). • Halte 8 (pluscode 478Q+M7 Den Haag): Zwarte Pad (10:41 uur, daarna elke 30 minuten tot 17:11 uur). • Halte 9 (pluscode 473G+JP Den Haag): Keizerstraat (10:47 uur, daarna elke 30 minuten tot 17:17 uur). • Halte 10 (pluscode 37WP+FC Den Haag): World Forum (10:51 uur, daarna elke 30 minuten tot 17:21 uur: laatste tram stopt in het centrum). • Halte 11 (pluscode 37PX+VF Den Haag): Vredespaleis (10:54 uur, daarna elke 30 minuten tot 17:24 uur: laatste tram eindigt in het centrum). • Halte 12 (pluscode 38M4+VG Den Haag): Mauritskade (10:57 uur, daarna elke 30 minuten tot 17:27 uur: laatste tram eindigt in het centrum). • Halte 13 (pluscode 38J5+5R Den Haag): Kneuterdijk (10:59 uur, daarna elke 30 minuten tot 17:29 uur: laatste tram eindigt in het centrum). • Halte 14 (pluscode 38H5+33 Den Haag): Kerkplein (11:13 uur, daarna elke 30 minuten tot 16:43 uur).

Den Haag: speedboottocht met een RIB-boot bij Scheveningen

6. Den Haag: speedboottocht met een RIB-boot bij Scheveningen

Voel de adrenaline door je lichaam gieren terwijl je langs het Scheveningse strand scheurt in een krachtige RIB-speedboot. Ervaar de rauwe kracht van 2 Yamaha 250-pk motoren. Reis met een veiligheidsvest en een lokale gids.  Maak kennis met de gids, trek je veiligheidsvest aan en vertrek naar de 9 meter lange boot. Luister naar een korte veiligheidsbriefing om ervoor te zorgen dat je je tijdens de tocht zeker voelt. Ga op een spannend avontuur. Steek het water over om de pier en het beroemde Kurhaus te zien. Bewonder de boulevard met zijn stranden en bekijk alle schepen die in de haven aangemeerd liggen. In de zomer kun je in zee zwemmen. Afhankelijk van jouw wensen kan vol gas worden gegeven en kan de boot snelheden tot wel 100 km per uur bereiken.  Maak foto's van de vuurtoren en Scheveningen vanaf zee. Hou je vast terwijl je een paar scherpe bochten maakt. Keer aan het einde van de tour weer terug naar het vertrekpunt. 

Den Haag: museumticket Escher in Het Paleis

7. Den Haag: museumticket Escher in Het Paleis

Geniet van toegang tot Escher in Het Paleis met korting; een permanente tentoonstelling die gewijd is aan het werk van de wereldberoemde artiest M.C. Escher, wiens kunst vele miljoenen mensen verrast heeft. De collectie bevindt zich in het voormalige winterpaleis van koningin Emma en is het enige publieke gebouw in Den Haag waar de originele koninklijke ambience goed bewaard is gebleven. Bekijk bijna alle werken van deze beroemde kunstenaar van Nederlandse bodem, inclusief de 7 meter lange Metamorphosis III, een grote houtsnede die op een ongewone manier tentoongesteld wordt. Beleef Eschers ongewone manier van het combineren van tijd en ruimte als een organische eenheid. Escher verbaast, en zowel jong als oud is gek op zijn werk. De tentoonstelling is inclusief de bekende 'onmogelijke' prints zoals 'Dag en nacht', waar het Nederlandse landschap overgaat in een zwerm vogels en het bekende 'Klimmen en dalen', waar rijen mensen trappen op en af gaan. De tentoonstelling 'Kijken als Escher' bevindt zich op de tweede etage van het paleis; geniet met je eigen ogen van de puzzels en beleef een van Eschers mysteries met je handen.

Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

8. Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtocht met een bezoek aan Rotterdam en de Oude Haven met zijn charmante gele huizen. Maak een boottocht over de rivier, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige boottocht over de rivier van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Maak een stadstour door Den Haag met de bus, waar je de prachtige parlementsgebouwen, het werkpaleis van de Nederlandse koning en het Vredespaleis zult zien. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam breng je ook nog een bezoekje aan Madurodam.

Den Haag: ticket voor gevangenis Oranjehotel

9. Den Haag: ticket voor gevangenis Oranjehotel

Ontdek de geschiedenis van de nazibezetting van Nederland in het Oranjehotel. Voor meer dan 250 gevangenen was dit hun eindbestemming: ze werden ter dood veroordeeld en geëxecuteerd door een vuurpeloton. Luister met behulp van de audiogids naar de indrukwekkende verhalen van de gevangenen, geïllustreerd met documenten en foto's, en verteld in interviews en audiofragmenten. Hoor ontroerende verhalen over onrecht, honger en onzekerheid, maar ook verhalen van hoop, solidariteit en geloof in vrijheid. Leer tijdens je bezoek over de geschiedenis van het gebouw en de opkomst van het verzet. Ontdek hoe het leven van gevangenen werkelijk was en leer meer over de ontwrichting van hun families en de gevolgen die dit had na de oorlog.

Den Haag: Hoogtepunten Mobiele speurtocht-wandelroute

10. Den Haag: Hoogtepunten Mobiele speurtocht-wandelroute

Leer Den Haag in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens die u bij het boeken heeft ontvangen), gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om de 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Den Haag te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de historierijke stad Den Haag bezoekt u eerst de prachtige Escher in Het Paleis. Dan het unieke Haags Historisch Museum en dan het onvervangbare Mauritshuis. Deze prachtige route gaat verder naar het Plein. Als vijfde halte vind je het Binnenhof. Terwijl je je wandeling door de stad vervolgt, vind je het interessante Rijksmuseum de Gevangenpoort. Paleis Noordeinde mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook de Koninklijke Stallen. De voorlaatste bestemming is de benijdenswaardige World Peace Flame. Terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding niet anders kon zijn dan het Vredespaleis.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Den Haag
Historische gebouwen, gerenommeerde musea en slechts een korte tramrit naar het strand kenmerken de Hofstad.

Topactiviteiten

Den Haag: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

83 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 6

Voor ieder wat wils

In de buurt van Den Haag

Meer zien

Veelgestelde vragen over Den Haag

Wat zijn de topattracties van Den Haag?

De topattracties van Den Haag zijn:

Andere activiteiten in Den Haag

Wil je alle activiteiten in Den Haag bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Den Haag

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.097 beoordelingen

Superleuke tocht met gids Vanja. Goede gids, met heel veel kennis. Vertelde enthousiast in uitstekend Engels over de stad aan mijn Australische vrienden. Zeker geen spijt van. De tocht duurde ongeveer 3 uur, maar de tijd vloog voorbij. Een aanrader!

Het uitzicht op het oude Scheveningen op het Panorama is prachtig. De vergezichten zijn zo geschilderd alsof het echt is. Het geluid van de zee en de meeuwen kunnen wat mij betreft nog wat meer benadrukt worden alsmede de wind.

We vonden het echt heel leuk. Beetje duur, maar vooral het lazer gamen scoorde hoog. Tot ziens.

Indrukwekkend en mooi neergezet, benaderd de sfeer van die periode.

Hele mooie werken , we hebben een mooie middag gehad