Datums kiezen

Ontdek het beste van
Cappadocië

De zowel natuurlijke als door de mens gemaakte wonderen maken deze historische plek adembenemend mooi.

Onze aanbevelingen voor Cappadocië

Cappadocië: Goreme Luchtballonvaart Tour bij zonsopgang

1. Cappadocië: Goreme Luchtballonvaart Tour bij zonsopgang

Glijd rustig boven de unieke rotsen en valleien van Göreme, in de regio Cappadocië, tijdens een gedeelde heteluchtballonvlucht. Kies uit kleurrijke ballonnen en ontvang een vluchtvoltooiingscertificaat en champagne aan het einde van de ervaring. Begin je avontuur met een pick-up van je hotel een uur voor zonsopgang. Geniet bij aankomst op de startlocatie van gratis snacks terwijl het grondteam hun veiligheidsprocedures voltooit. Luister, eenmaal opgeblazen, naar een veiligheidsbriefing over uw vlucht. Begin vervolgens aan de adembenemende tour terwijl je stijgt naar een hoogte van maximaal 600 meter. Drift voortgestuwd door de wind over de valleien en iconische sprookjesachtige schoorstenen van Cappadocië, ervaar verbazingwekkende panoramische vergezichten en afdalingen waardoor je bijna de rotsen van het openluchtmuseum van Göreme kunt aanraken. Laat de wind en het vuur je zachtjes terug naar de aarde drijven. Als u weer op de grond bent, proost u op de dag met een gratis glas champagne en haalt u uw persoonlijke vliegbrevet op voordat u terugkeert naar uw hotel.

Privé/gedeelde transfers Kayseri of Nevşehir luchthavens

2. Privé/gedeelde transfers Kayseri of Nevşehir luchthavens

We beslissen diensten op basis van vlucht, niet op tijd. Zo weten wij uw vertrek en hoeveel tijd u nodig heeft om in te checken. Het is onze verantwoordelijkheid om de vlucht te halen. Wanneer u boekt, vermeld dan uw; 1: Hotelnaam 2: Vluchtnummer Als u een vertrekvlucht heeft en kiest voor een gedeelde transfer, kan uw tijdslot enigszins worden gewijzigd in overeenstemming met het ophaalpunt van de andere passagiers. Als u een aankomstvlucht heeft, ontmoet dan de chauffeur bij de binnenlandse aankomstuitgang van de luchthaven, die uw naam aan boord heeft geschreven.

Cappadocië: Goreme Luchtballonvaart over Fairychimneys

3. Cappadocië: Goreme Luchtballonvaart over Fairychimneys

Vanaf het moment dat u in onze comfortabele shuttle stapt om opgehaald te worden bij uw hotel, voelt u de spanning toenemen. We brengen je naar de lanceerplaats waar je kunt zien hoe ons team van experts de ballonnen klaarmaakt voor de vlucht en ze opblaast tegen de achtergrond van de ochtendhemel. Terwijl je opstijgt in de ballon, word je begroet door de zonsopgang, die een gouden gloed werpt over de sprookjesachtige schoorstenen, immense valleien en oude grotten van Cappadocië. Elke richting biedt een perfect uitzicht op een ansichtkaart, een lappendeken van wijngaarden, boomgaarden en unieke geologische formaties. De ballonvaart gaat niet alleen over de betoverende uitzichten. Het gaat om de stilte, alleen onderbroken door het af en toe gebrul van de ballonbrander en de ontzagwekkende kreten van je medepassagiers. Het gaat om het gevoel van zweven, de rust, de verbinding met de natuur en de realisatie van een droom. Na uw vlucht vieren we uw reis met een traditionele champagnetoost en een certificaat om uw avontuur te herdenken. Vervolgens brengen we u terug naar uw hotel, zodat u uw dag kunt voortzetten en herinneringen kunt meenemen die een leven lang meegaan. Veiligheid staat bij ons voorop. Onze ballonnen worden onderhouden volgens de hoogste normen en onze piloten zijn ervaren professionals met grondige kennis van de regio Cappadocië. We geven altijd prioriteit aan uw veiligheid en comfort. Een ballonvaart over Cappadocië is meer dan alleen een reis; het is een ervaring op de bucketlist waarvan we zeker weten dat je die voor altijd zult koesteren. We kunnen niet wachten om dit avontuur met jullie te delen!"

Cappadocië: Luchtballonvaart in Goreme met ontbijt

4. Cappadocië: Luchtballonvaart in Goreme met ontbijt

Trakteer uzelf op een avontuur in de lucht met een luchtballonvlucht boven het schilderachtige Cappadocië. Kijk vanuit je kleurrijke ballon neer op Centraal-Anatolië terwijl je in het ochtendlicht boven het landschap zweeft en geniet van wat eten om je vlucht te vieren. Begin uw dag met het ophalen van uw hotel. Bij aankomst ontmoet je je team op de grond voor een veiligheidsbriefing. Heb gemoedsrust terwijl de bemanning u alle details over uw ervaring invult voordat u aan boord van uw ballon gaat. Ga vervolgens op uw comfortabele, individuele plek in de mand zitten en maak u klaar om op te stijgen. Ga de lucht in en ervaar de sensatie van zowel adrenaline als rust terwijl je door het schilderachtige landschap zweeft. Bewonder de natuurlijke en kunstmatige oriëntatiepunten hieronder terwijl u uw vlucht maakt. Als je weer op de grond bent beland, trakteer jezelf dan op een licht ontbijt en een drankje. Na het voltooien van uw ervaring, profiteert u van handige drop-off terug bij uw accommodatie.

Cappadocië: Hele dag privé tour door Cappadocië

5. Cappadocië: Hele dag privé tour door Cappadocië

Verken de prachtige stad Cappadocië tijdens een rondleiding van een hele dag. Bewonder de belangrijkste hoogtepunten van de stad, zoals het openluchtmuseum van Göreme, Paşabağı, het oude Griekse dorp Çavuşin en meer, terwijl je van je gids meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van de stad. Kom aan in Göreme nadat je bent opgehaald bij je hotel en bewonder enkele van de beste uitzichten in de regio. Ga verder naar de Underground City, de grootste en diepste ondergrondse nederzetting, met acht niveaus die zijn verbonden door smalle tunnels. Geniet van de tijd om de kraampjes, winkels, kerken, wijnmakerijen, keukens en andere delen die toegankelijk zijn voor bezoekers te verkennen, terwijl je gids verhelderend commentaar geeft. Stop voor een lunch in een traditioneel restaurant, voordat je op weg gaat naar Pigeon Valley, gelegen in de stad Uçhisar. Geniet hier van het spectaculaire panoramische uitzicht. Ga naar het openluchtmuseum van Göreme en bewonder de uit de rotsen gehouwen kerken die zijn uitgehouwen door vroegchristelijke monniken. Leer meer over het christendom en het kloosterleven van Cappadocië vanuit je gids. Bezoek het oude Griekse dorp Çavuşin, gelegen aan de oevers van de Rode Rivier, de langste rivier van Turkije. Begin aan een rondleiding door de stad, bezoek een pottenbakkerij en leer over rode klei en keramiek. Bekijk een demonstratie van de oude techniek uit de vrije hand en hoor over de pottenbakkerstraditie die teruggaat tot het 2e millennium voor Christus door de Hettieten. Ga dan naar een tapijtatelier met handgeweven producten. Ga verder naar Paşabağı waar de spectaculaire paddenstoelvormige rotsformaties te zien zijn. Paşabağı wordt ook wel Monnikenvallei genoemd vanwege de kapel van Sint Simeon, die zich in de vallei bevindt. De volgende stop is Devrent Valley, ook wel bekend als Imagination Valley. Bewonder de merkwaardige rode rotsen, die lijken op dierlijke vormen, waaronder een kameel, een hagedis, een uil, een slang, een kip en een pinguïn. Geniet aan het einde van uw dag van een ontspannende transfer terug naar uw hotel.

Cappadocië: Avonturentocht met ATV bij zonsondergang of overdag

6. Cappadocië: Avonturentocht met ATV bij zonsondergang of overdag

Ervaar een alternatieve manier om de bezienswaardigheden van Cappadocië vanaf de grond te zien tijdens deze ATV-tour. Na een korte veiligheidsbriefing en demonstratie kun je wat oefenen op de fietsen voordat je aan je tour begint. Wanneer je 100% comfortabel achter het stuur zit, begin je aan je tour door Cappadocië's must-sees. Rijd eerst door Sword Valley, de kleinste vallei in de regio, en bewonder de zwaardachtige sprookjesachtige schoorstenen die de vallei zijn naam geven. Vaar vervolgens door de White, Love en Red Valleys en stop op elke locatie voor een rustpauze of foto's. Eindig in Rose Valley, waar je de zonsondergang kunt zien vanaf een van de beste plekken om de zonsondergang in Cappadocië te bekijken.

Cappadocië: Rode rondleiding met hotel ophaal- en terugbrengservice naar je hotel

7. Cappadocië: Rode rondleiding met hotel ophaal- en terugbrengservice naar je hotel

Kasteel van Uchisar Maak je klaar om versteld te staan, want dit uitzicht zal je versteld doen staan. In het centrum van cappadocië hebben we een van de grootste sprookjesachtige schoorstenen van heel cappadocië en het is het Uchisar kasteel. We zullen enige tijd onder het kasteel doorbrengen en je zult er goed over worden geïnformeerd. Je kunt veel mooie foto's maken en hebt genoeg vrije tijd om ervan te genieten. Pasabagi feeënschoorstenen (Monnikenvallei) In de monnikendal krijg je de paddenstoelachtige feeënschoorstenen van dichtbij te zien en kun je ze zelfs aanraken. Je krijgt informatie over het christendom in de regio en hebt genoeg vrije tijd om de omgeving te verkennen. Zelve openluchtmuseum Zelve was een open vallei met een grote grottennederzetting. Het kleine gebied heeft veel overblijfselen die gemaakt zijn om te voldoen aan bijna alle behoeften van de christenen die in het verleden leefden en bleef een Turks dorp tot 1960. Tegenwoordig is Zelve een openluchtmuseum dat open is voor het publiek. Veel te zien en veel te fotograferen. Devrent Vallei (Verbeeldingsvallei) In de verbeeldingsvallei vind je een heleboel verschillend gevormde rotsen die eruitzien als verschillende dingen, zoals een kameel, een slak, een pinguïn enz. Op deze plek kun je je verbeelding testen en beslissen of je fantasierijk bent of niet. Lunch We pauzeren voor onze lunch of een open buffet in een goed restaurant. Avanos Aardewerk Workshop (winkelpunt) Avanos is het huis van de pottenbakkerij en dit wordt het hoogtepunt van je dag. We gaan naar een pottenbakkerswerkplaats bij Avanos en daar zullen deskundige mensen zijn op het gebied van pottenbakken. Eerst geven ze je er wat informatie over en dan laten ze zien hoe je een pottenbakkerswerk maakt en dan laten ze mensen uit onze groep het proberen (misschien jij?). Liefdesvallei In de Liefdesvallei vind je een van de mooiste bezienswaardigheden van Cappoadocië. Je ziet er de beste voorbeelden van feeënschoorstenen met paddenstoelen (hoodoo) met een prachtig panoramisch uitzicht.

Cappadocië: Zonsopgang Luchtballonvaart

8. Cappadocië: Zonsopgang Luchtballonvaart

Ga de lucht in tijdens deze privé- of groepsballonervaring boven Cappadocië. Ontzag voor de spectaculaire uitzichten en zie de zon opkomen terwijl je de meest memorabele foto's maakt vanuit de ballonmand. Kies tussen een standaard-, comfort- of privévlucht. Vlieg in een heteluchtballon boven Cappadocië en ontdek de beste manier om dit land van rotsachtige valleien, ondergrondse steden en legendarische landschappen te bekijken. Begin uw ervaring heel vroeg in de ochtend met ophalen van uw hotel, gevolgd door vervoer naar een geheime locatie per minibus. Eenmaal daar ontmoet u de rest van uw groep (als u een groepsvlucht kiest). Volg je gediplomeerde bemanning aan boord van de ballonmand terwijl deze opzwelt met hete lucht en erg groot wordt. Luister naar uw piloot die veiligheidsmaatregelen en de do's en don'ts tijdens uw vlucht zal delen. Houd je vast terwijl je ballon tussen de 500 en 1000 meter boven de grond stijgt. Vlieg soepel boven valleien en spectaculaire geografische formaties die je alleen vanuit de lucht kunt zien. Zorg ervoor dat je wat foto's maakt van je eigen ballon en de tientallen andere in de buurt die de lucht in gaan. Aan het einde van de vlucht landt u op een veilige plek waar het grondpersoneel op u wacht met een herdenkingsvluchtcertificaat en een licht drankje om dit te vieren.

Cappadocië: Paardrijtocht bij zonsondergang

9. Cappadocië: Paardrijtocht bij zonsondergang

Geniet van een onvergetelijke zonsondergang terwijl je te paard door de prachtige valleien van Cappadocië rijdt. Bekijk betoverende rotsformaties, uit rotsen gehouwen kerken en lokale abrikozenboomgaarden en traditionele wijngaarden. Cappadocië staat bekend als het 'land van de mooie paarden' en biedt ook een net zo mooi landschap, van sprookjesachtige schoorstenen tot veelkleurige rotsformaties. Een professionele ruiter leidt je door de Rozenvallei, bekend om zijn opvallende rotsformaties en verborgen uit rotsen gehouwen kerken. Bezoek de uit de rotsen gehouwen Kruiskerk waar een kruis in het stenen plafond is uitgehouwen. Eindig de rit door lokale abrikozenboomgaarden en traditionele wijngaarden tijdens de prachtige zonsondergang van Cappadocië.

Cappadocië: Groene rondleiding met hotel ophaal- en terugbrengservice naar je hotel

10. Cappadocië: Groene rondleiding met hotel ophaal- en terugbrengservice naar je hotel

Goreme Panorama Onze eerste stop is het panorama van Goreme, waar je informatie krijgt over de regio Cappadocië, het voorkomen van feeënschoorstenen en het dorp Goreme zelf. Meer van Narli We zien een vulkanisch meer waarvan de kleur gedurende het jaar verandert. Selime klooster Selime Monastery is een verbazingwekkend uit de rotsen gehouwen bouwwerk met een enorme keuken en een torenhoge schoorsteen. Een kerk met een galerij rondom, stallen met voederbakken en andere bewijzen van de troglodieten levensstijl... Ihlara Vallei Na de lunch trekken we 45 minuten door de canyon. Belisirma dorp (lunch) Op ongeveer 80 km afstand van onze startbestemming bevinden we ons in Belisırma dorp in de Ihlara vallei. Vlak naast de Melendiz rivier zullen we lunchen in een gezellig restaurant. Derinkuyu ondergrondse stad Ondergrondse steden zijn de tekenen van cappadocië, deze mega schuilplaatsen zullen je versteld doen staan. We gaan naar binnen en lopen door smalle tunnels, we zien wijnmakerijen, voedselopslagplaatsen en veel verschillende delen van de ondergrondse stad voor verdediging en wonen. Onyx demonstratie (edelsteen) Turkije is een echte schat als het gaat om stenen en we brengen wat tijd door in deze prachtige winkel met deskundige mensen over stenen in heel Turkije. We raden je ten zeerste aan om goed naar hen en je gids te luisteren, want je zult alles willen weten over de van kleur veranderende zultanietsteen. Duivenvallei Mensen gebruikten duiven al heel lang voor veel verschillende doeleinden. In de duivenvallei word je geïnformeerd over deze redenen en krijg je de kans om de duiven van de vallei te voeren. Gedroogde vruchten winkel Je kunt Cappadocische koffiesoorten en traditionele gedroogde vruchten bekijken.

Alle activiteiten

750 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Cappadocië

Andere activiteiten in Cappadocië

Wil je alle activiteiten in Cappadocië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cappadocië

Gemiddelde beoordeling

4.7
(5.555 beoordelingen)

Onze piloot, Tolga, was de BESTE!! Hij was zeer informatief en professioneel! Hij was leuk pittig om ons te vermaken en ontspannen! Het ontbijt vóór de vlucht was uitstekend! Weer een bucketlist voltooid!

Uitzonderlijk! Alles overtreffend. De ballonvaart, een unieke, onvergetelijke ervaring. De kapitein maakte deze ervaring onvergetelijk. Het hele avontuur was buitengewoon. Ik raad aan!!

Fantastische organisatie! Opgeleid en beschikbaar personeel. Niets aan het toeval overgelaten, van het overvloedige ontbijtbuffet tot de laatste toast. Ervaring om te proberen.

Geweldige ervaring, buitengewoon goed georganiseerd. Ahmet, onze piloot, was erg goed en zorgde ervoor dat we een vlotte vlucht en een veilige landing hadden

Ongelooflijk! Woorden zijn niet genoeg om te beschrijven. Alles prima geregeld, zeer vriendelijke, toegankelijke en leuke crew. Herhalend, keer op keer.