Ontdek het beste van
Villarrica, Chili

Villarrica, Chili

Villarrica, Chili: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Pucon: Villarrica Vulkaan Beklimming, hele dag

Pucon: Villarrica Vulkaan Beklimming, hele dag

Maak de dag voor de beklimming kennis met de lokale partner voor een controle van je uitrusting en een korte uitleg over de wandeling. De volgende dag rijd je in 30 minuten van het centrum van Pucon naar de voet van Villarrica Vulkaan. Vanaf hier begint de tocht naar de top van een van Chili's iconische actieve vulkanen. De eerste etappe is een traditionele wandelklim, beginnend op 1.200 meter boven zeeniveau. Acclimatiseer in een rustig tempo. Als je de gletsjer van de top nadert, begin je met het gebruik van stijgijzers en ijsbijlen, met de hulp en uitleg van de gidsen. Na vijf tot zes uur klimmen bereik je 2.847 meter op de top. Staar naar het midden van de krater en zijn indrukwekkende geologische formatie. Zie fumarolen en misschien zelfs wat lava. Geniet vanaf hier ook van het 360-graden uitzicht op de omringende vulkanen, lagunes en bossen. Breng ongeveer een half uur door op de top en daal dan af in de helft van de tijd die je nodig had om omhoog te klimmen. Combineer wandelen en gecontroleerd glijden door de sneeuw om beneden te komen. Voer tijdens de wandeling gesprekken over de inheemse volkeren van de Andes, de bergen en hun relatie daarmee, maar ook over vulkanologische onderwerpen. Als je de basis hebt bereikt, staat je voertuig klaar om je terug te brengen naar het vertrekkantoor in Pucon.

Beklimming van Villarrica vulkaan 2.847masl, vanuit Pucón

Beklimming van Villarrica vulkaan 2.847masl, vanuit Pucón

Villarrica vulkaan is de meest actieve vulkaan in Chili en zijn laatste uitbarsting was in 2015. Als we de top bereiken, op 2.847 meter boven zeeniveau, word je geïnspireerd door een ongelooflijk uitzicht op de steden Pucón en Villarrica, nabijgelegen meren en andere vulkanen in de regio. 6.00 uur of 6.30 uur: We beginnen in ons kantoor om ons klaar te maken voor het avontuur! Hier geven we je alle uitrusting die je nodig hebt. Daarna nemen we het transport voor 40 minuten naar de voet van de vulkaan (op 1200 m). 7.30 uur: We beginnen met een wandeling van ongeveer 6 tot 7 uur om de top (2847 m) te bereiken. *** Tijdens YELLOW ALERT klimmen we tot 2300 masl, de klim duurt ongeveer 4 uur. 14u: Maximale tijd om de top te bereiken. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht over Pucón, Villarrica, verschillende meren en vele vulkanen in de omgeving. Afhankelijk van de vulkanische activiteit is het mogelijk om magma in de krater te zien. 14.30 uur: We beginnen met de afdaling van de vulkaan, in de winter, herfst en lente kunnen we glijden in de sneeuw, in de zomer lopen we naar beneden. De afdaling duurt ongeveer 2 tot 4 uur. 16.00/6.00 uur: Op kantoor wacht een koud biertje op je om je prestatie te vieren! *** Tijdens GELE ALTERT keren we eerder terug naar Pucón, rond 15.00/4.00 uur. *** Sinds november 2022 staat de Villarrica vulkaan op geel alarm vanwege vulkanische activiteit. Dit alarm beperkt de toegang tot de krater, de limiet ligt tussen 500m en 800m verticale helling voor de top. Laatste update juli 2024. Deze activiteit is van gemiddelde moeilijkheidsgraad. Ervaring is niet nodig.

Pucon: beklimming van de Quetrupillan-vulkaan gedurende een hele dag

Pucon: beklimming van de Quetrupillan-vulkaan gedurende een hele dag

Ontmoet elkaar op het kantoor van de lokale partner in het centrum van Pucon en reis naar het Palguin-gebied in het oosten van de stad. Start de wandeling en doorkruis het bos vol met inheemse Coihuebomen, waarvan sommige meer dan 20 meter hoog worden. Ontdek de verschillende vogels van het gebied terwijl u over een ontspannen pad wandelt. Leer meer over de inheemse bewoners en cultuur van de regio van je ervaren gidsen. Nadat je het bos hebt verlaten, begeef je je naar het ruige berglandschap van de Andes. Naarmate de hoogte toeneemt, wandelt u langs steilere hellingen die u dichter bij de top brengen. Wanneer je de krater op de top bereikt, na een klim van meer dan 1.000 meter, loop je westwaarts langs de bergkam om de top op een hoogte van 2.347 meter te bereiken. Geniet van een fantastisch uitzicht op de vulkanen Villarrica en Lanin, samen met meer dan drie andere vulkanen in de omgeving. Bewonder de vele lagunes, Argentijnse pampa's en groene bossen van dit panoramische uitkijkpunt. Geniet van een gemakkelijke afdaling, waar je nog een keer door groene bossen wandelt, en arriveer bij je voertuig dat je terug naar Pucon brengt.

Pucon: dagwandeling door Villarrica National Park

Pucon: dagwandeling door Villarrica National Park

Begin uw dag met reizen door ongelooflijke landschappen van de natuur en geologische formaties. Rijd ongeveer 70 kilometer langs de grens met Argentinië en doorkruis het prachtige gebied van Puesco. Kom aan bij het startpunt van de wandeling bij de Quillelhue-lagune in het Villarrica National Park. Trek ongeveer vier kilometer en passeer de lagunes Escondida en Huinfiuca. Ga verder richting Laguna Verde en na ongeveer vijf kilometer arriveer je op een helling en nader je de randen van de mythische Lanin-vulkaan. Raak onder de indruk van de 3.870 meter hoge top en zijn gletsjerhoed. Stop voor een gezonde lunch wanneer het u uitkomt. Na een bergachtig Andeslandschap te hebben doorkruist en na een bezoek aan deze laatste lagune, keert u terug naar het startpunt van uw wandeling. Ging terug naar Pucon met een stop in de stad Curarrehue. Bezoek terwijl je hier bent de vrouwencoöperatie Mapuche en bekijk lokale, fairtrade ambachten en gastronomische producten voordat je je dag afsluit.

Pucon: Stand-up Paddle-trip op het Villarrica-meer

Pucon: Stand-up Paddle-trip op het Villarrica-meer

We ontmoeten elkaar in ons kantoor voor het centrale plein van Pucon, om de Stand Up Paddle-uitrusting voor te bereiden en gaan wandelen met onze boards naar het Villarrica-meer, slechts 2 blokken verderop. Op het strand zullen we een korte uitleg krijgen over hoe we deze geweldige discipline moeten uitvoeren, en dan het meer ingaan en beginnen met peddelen en onszelf te vitaliseren. We zullen het schiereiland omzeilen en genieten van het uitzicht op inheemse bosgeluiden en vogels kijken, uitzicht op de Cordon de Quelhue en uitzicht op rotsformaties te midden van smaragdgroene wateren. In het westelijke deel beginnen we de imposante Villarrica-vulkaan te observeren, vanuit het binnenland van het meer. We stoppen op rotsachtige vlaktes om water te drinken en gedroogd fruit te eten, met prachtige uitzichten op de omgeving. Eindelijk, na 2,5 uur soepel peddelen, komen we vitaal aan op een ander strand, waar we deze navigatie beëindigen en in ons voertuig een paar straten verderop teruggaan naar het bureau om te genieten van een natuurlijk drankje.

Pucón en Villarrica: Rondleiding met ophaalservice vanaf je hotel

Pucón en Villarrica: Rondleiding met ophaalservice vanaf je hotel

Ontdek de steden Villarrica en Pucón tijdens een rondleiding vanuit Pucón of Villarrica. Bezoek het Gemeentelijk Historisch en Archeologisch Museum, de ambachtsmarkt en het uitkijkpunt Canela. Je wordt opgehaald bij je hotel in Pucón of Villarrica en reist langs het meer. Begin met een wandeling langs de waterkant van Villarrica, bezoek dan het Gemeentelijk Historisch en Archeologisch Museum en de ambachtsmarkt. Maak een wandeling door het stadscentrum en ga naar het Canela uitkijkpunt om prachtige foto's te maken. Bezoek later Pucón en bekijk de klassieke houten bloemen, O'Higgins Street, Grande Beach, La Poza en het centrale plein. Na de tour word je weer afgezet bij je hotel.

Toeristische vlucht over Villarrica vulkaan

Toeristische vlucht over Villarrica vulkaan

De vlucht begint vanaf het vliegveld Villarrica om op te stijgen boven het meer van Calafquén tot een hoogte van 10.000 voet, rechtstreeks naar de krater van de vulkaan Villarrica om er overheen te vliegen en het binnenste van heel dichtbij te zien. Daarna daal je af boven het meer van Villarrica, tijdens de vlucht kun je vanuit een bevoorrechte positie genieten van de landschappen die het gebied ons biedt, waaronder de vulkanen en de omliggende meren. De vlucht duurt ongeveer een uur en we kunnen maximaal 3 passagiers per vlucht vervoeren. We kunnen voor vervoer vanuit Villarrica zorgen als dat nodig is en soms kunnen we de vlucht vanaf het vliegveld van Pucon verzorgen.

Beklimming naar de Quetrupillán-vulkaan op 2370 meter hoogte, vanuit Pucón

Beklimming naar de Quetrupillán-vulkaan op 2370 meter hoogte, vanuit Pucón

Niet zo bekend als zijn explosieve zustervulkaan Villarrica, maar het beklimmen van Quetrupillán in de winter is een ongelooflijke ervaring. Een weelderige wandeling door het bos leidt naar een panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte vulkaan. Dankzij de vlakke top hebben we een indrukwekkend 360°-uitkijkpunt met adembenemende uitzichten op de rokende Villarrica en de gigantische Lanín-vulkaan. In de zomer is deze beklimming een prachtige wandeling; wanneer je op de top aankomt, zul je een enorme gletsjer in de krater ontdekken, en je kunt ook mooie blauwe lagunes van gesmolten ijs zien. De Quetrupillan-vulkaan strekt zich 2.370 meter boven zeeniveau uit. Het is een activiteit van gemiddelde moeilijkheidsgraad. 6.00 uur: We ontmoeten elkaar bij ons bureau waar we je alle berguitrusting geven die je nodig hebt voor de activiteit. 06.30 uur: We verlaten Pucón en rijden ongeveer 1 uur tot aan de voet van de vulkaan. 8.00 uur: Begin van de klim. 13.00/14.00 uur: We zouden op dit tijdstip op de top moeten aankomen. Het is ongeveer 5 tot 6 uur klimmen, afhankelijk van het seizoen. 14.00 uur: We beginnen de vulkaan af te dalen, in de winter glijden we naar beneden met sleeën, in de zomer lopen we naar beneden. 17.00 uur: Terug naar de auto, we drinken een biertje of sapje voordat we vertrekken! (soms hebben we het bij het bureau). 19.00 uur: Einde van de activiteit. Wij raden u aan om ons de dag vóór de wandeling te bezoeken, zodat u de schoenen en uitrusting kunt uitproberen en wij uw vragen kunnen beantwoorden.

Pucón: Beklimming van de vulkaan Villarrica

Pucón: Beklimming van de vulkaan Villarrica

Ga met ons op een episch avontuur! We beginnen om 6:30 uur in ons kantoor, waar we je uitrusten met alles wat je nodig hebt. Dan brengt een rit van ongeveer 30 minuten ons naar de voet van de majestueuze Villarrica Vulkaan. Om 7:30 uur beginnen we aan onze wandeling, in een constant tempo zodat we optimaal van het landschap kunnen genieten. Tijdens de beklimming kun je genieten van het panoramische uitzicht op Pucón, Villarrica, de meren en vulkanen in de omgeving. Bij het naderen van de gletsjer bij de top zullen we stijgijzers en ijsbijlen gebruiken, altijd met de steun en begeleiding van onze deskundige gidsen. Na 5-6 uur klimmen bereiken we de top op 2.848 meter boven zeeniveau. Bekijk het centrum van de krater en zijn indrukwekkende geologische formatie. Afhankelijk van de vulkanische activiteit is het mogelijk om lava in de krater te zien. **Belangrijk: Volgens SERNAGEOMIN staat de Villarrica vulkaan op geel alarm, wat betekent dat het niet is toegestaan om de top te bereiken (2.848 meter boven zeeniveau), de te bereiken hoogte is 2.600 meter boven zeeniveau. We wachten tot de waarschuwing daalt naar GROEN. Zodra we van het uitzicht hebben genoten en wat herinneringen op foto's hebben vastgelegd, beginnen we aan de afdaling. In de winter, herfst en lente glijden we van sneeuwglijbanen naar beneden; in de zomer dalen we te voet af. De terugkeer naar de basis duurt tussen de twee en vier uur, waar ons vervoer klaarstaat om ons terug te brengen naar Pucón. Terug op kantoor vieren we onze prestatie met koude biertjes in de zomer of warme chocolademelk in de winter: ga met ons mee voor een spannende ervaring op de Villarrica vulkaan!

Sneeuwschoenwandelen aan de voet van de Villarrica Vulkaan & Waterval

Sneeuwschoenwandelen aan de voet van de Villarrica Vulkaan & Waterval

We beginnen bij ons kantoor op het centrale plein van Pucon, waar we elkaar ontmoeten, onze uitrusting controleren en vertrekken in ons voertuig richting de vulkaan Villarrica. Na 30 minuten rijden komen we aan bij het begin van de wandeling. We maken een sneeuwschoenwandeling aan de voet van de vulkaan met een prachtig uitzicht op de krater en zijn rook en het Villarrica meer. We genieten van een vriendelijke wandeling van niet meer dan 1 uur, waarbij we stoppen om de uitzichten te observeren en te genieten van de bossen en kleurcontrasten. We drinken een warme gemberdrank met honing en noten en keren dan terug naar het voertuig. Dan rijden we in 30 minuten naar de Salto el Claro, waar we in maximaal 30 minuten naar deze magische waterval wandelen die in een canyon van gletsjeroorsprong ligt, omgeven door divers groen. Verfrissend bezoek en dan terug naar het beginpunt. We reizen terug naar het kantoor op het plein. Een ervaring van gezondheid en betekenis die je nooit zult vergeten.

13 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Topattracties in Patagonië, Chili

Activiteiten in Villarrica, Chili

Rondleidingen in Chili

Wat te doen in Chili

Andere activiteiten in Villarrica, Chili

Wil je alle activiteiten in Villarrica, Chili bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Villarrica, Chili

Gemiddelde beoordeling

4.9
(35 beoordelingen)