Wat je niet wil missen in Procida

Procida: boottocht met zwemstops en onderwaterfoto's

1. Procida: boottocht met zwemstops en onderwaterfoto's

Vaar langs de hele kust van Procida tijdens een boottocht. Ontdek schilderachtige landschappen en geniet van ontspannende zwem- en snorkelstops. Ontmoet je tour op Piazza Marina Grande en stap aan boord van je boot. Geniet van het fantastische uitzicht op de kust terwijl je rond het eiland Procida vaart. Bewonder een verscheidenheid aan lokale bezienswaardigheden vanaf de zee. Vang een glimp op van de imposante Palazzo D'Avalos-gevangenis met uitzicht op het water. Bezoek de Cave of the Sea Ox in Punta dei Monaci. Stop bij de pittoreske haven van Corricella voor foto's. Vaar langs het natuurreservaat Vivara Island, het strand van Postman, de vuurtoren van Punta Pioppeto en meer. Voel je vrij om gebruik te maken van de snorkeluitrusting aan boord bij een van de zwemstops. Keer terug naar Procida aan het einde van je tour.

Van Ischia: boottocht op het eiland Procida van een hele dag met lunch

2. Van Ischia: boottocht op het eiland Procida van een hele dag met lunch

Verken de kleinste van de Phlegraean-eilanden met een boottocht van een hele dag waarmee je de meest opwindende plekken van Procida vanaf de zee kunt bezoeken, in hun heldere water kunt duiken en direct op de boot kunt lunchen met een typisch menu om van te watertanden. Kort na vertrek uit "Forio di Ischia" wordt u begroet met een goede koffie. Je maakt de eerste stop om te zwemmen en snorkelen bij "Lacco Ameno" of "Spiaggia degli Inglesi", waar een heerlijke bruschetta met Ischiaanse tomaten en lokale wijn wordt geserveerd. Je vaart rond het eiland Ischia en krijgt de kans om het Aragonese kasteel te bewonderen, een majestueus kasteel dat opvalt aan de zee vol kunst en cultuur. Daarna zullen we landen op het eiland Procida, waar we nog een stop zullen maken op het strand van Ciraccio na het zien van het prachtige eilandje "Vivara", een natuurgebied gereserveerd voor de vele soorten vogels en planten die daar leven! Je komt aan bij de "Marina Corricella", het oudste vissersdorp in Procida met een adembenemend uitzicht, zo mooi dat het de prestigieuze titel "Hoofdstad van de Italiaanse cultuur 2022" heeft gewonnen, vol met kleurrijke huizen en een hemelse rust. Vervolgens komt u aan bij de baai van "Chioiolella", waar een uitstekende Napolitaanse lunch wordt geserveerd terwijl achtergrondmuziek het gehemelte zal begeleiden. Je hebt dan vrije tijd om te wandelen of om het eiland Procida per taxi te ontdekken in het gezelschap van een gids (beschikbaar in het Italiaans en Engels met een supplement van 15 €). Op de terugweg naar Ischia wordt de reis afgesloten met een toost op de goede tijden samen. Aan het einde van de tour keren we weer terug naar Forio.

Procida-eiland: eetervaring bij een local thuis

3. Procida-eiland: eetervaring bij een local thuis

Er is geen betere manier om de Italiaanse cultuur van binnenuit te ontdekken. Ons nationale netwerk van deskundige Italiaanse thuiskoks biedt de beste Italiaanse eetervaringen. Dompel jezelf onder in een privé-dinerervaring met een Italiaans gezin met een 4-gangenmenu (voorgerecht, pasta, hoofdgerecht en dessert inclusief drankjes: water, selectie van lokale wijnen en koffie) met authentieke Italiaanse recepten die zijn doorgegeven door echte Italiaanse mama's in familie kookboeken. Geniet van een kookdemonstratie, waarbij je gastheer je zijn kookkunsten laat zien terwijl ze de gerechten voor je afmaken. Voel de warmte van Italiaanse gastvrijheid door contact te maken met de lokale bevolking. Je komt weg met gelukkige herinneringen, nieuwe vrienden en een beter begrip van je bestemming, terwijl je de typische gerechten proeft die echte Italianen elke dag koken. Deze ervaring wordt gehouden door Cesarine, het oudste Italiaanse netwerk van thuiskoks dat beschikbaar is in 500 steden in het hele land. Het woord "Cesarine" betekent "thuiskok". Ons netwerk van gepassioneerde en gastvrije lokale hosts openen de deuren van hun eigen huis voor nieuwsgierige reizigers voor meeslepende culinaire ervaringen. De Cesarine serveren alleen lokale specialiteiten uit hun familiekookboeken om het geweldige verhaal van hun traditionele regionale keuken te vertellen.

Ischia: eilandboottocht met Napolitaanse lunch en snorkelen

4. Ischia: eilandboottocht met Napolitaanse lunch en snorkelen

Tijdens de tour varen we rond het hele eiland Ischia. U kunt alle verborgen schoonheden bewonderen die alleen de zee kan laten zien... u zult niet wachten om in de wateren van Ischia te duiken! Er zijn ongeveer 4/5 stops om te zwemmen, maskers en reddingsvesten zijn beschikbaar voor degenen die daarom vragen. Na de eerste stop zullen heerlijke bruschetta met Ischitan-tomaten en een goede huiswijn je gezelschap maken om alle verrassingen te ontdekken die zullen komen. U zult observeren van de prachtige "Soccorso-kerk" tot de "Mushroom di Lacco Ameno", van het "Castello Aragonese" tot de "Olifantenrots" van de "Groene Grot" tot de prachtige "Sant'Angelo". Je zult het eiland Capri, Sorrento, Vesuvius, Procida in de verte observeren. Tijdens de lunch zal je smaakpapillen verrukt zijn van een typische lunch uit de Napolitaanse keuken met mini-choreografieën om alles nog fantastischer te maken. Alvorens terug te keren, fruit en dessert om de dag af te sluiten. Wat denk je, duiken we?

Het eiland Procida: dagexcursie met lunch

5. Het eiland Procida: dagexcursie met lunch

Trek een dag uit om zelf het stille, mysterieuze eiland Procida te verkennen. Neem de veerboot vanuit Napels en ontdek alles wat het eiland te bieden heeft. Wandel door citroenboomgaarden en geplaveide steegjes en geef je over aan de ontspannen sfeer. Neem de tijd voor een lunch in een typisch lokaal restaurant en laat de wereld rustig zijn gang gaan. Doe je tegoed aan drie overheerlijke gangen vergezeld van een glas wijn. Breng een bezoek aan Terra Murata, het oudste dorp van het eiland, en bekijk daar het kasteel en de gevangenis. Pauzeer bij de jachthaven van Corricella of wandel door de haven van Marina Grande in Sent’cò.

Van Pompeii: bustransfer naar de Vesuvius met toegangsprijs voor het park

6. Van Pompeii: bustransfer naar de Vesuvius met toegangsprijs voor het park

Reis in een luxe minibus met klimaatbeheersing en ruime stoelen om de Vesuvius te bereiken met deze tour vanuit Pompeii. Geniet van een adembenemend uitzicht op de baai van Napels en koop een kaartje om in je eigen tempo naar de krater te lopen. Stap aan boord van de comfortabele bus op een centraal gelegen ontmoetingspunt in Pompeii. Nip achterover en ontspan met veel beenruimte terwijl je het Italiaanse platteland in je opneemt op weg naar de Vesuvius. Rijd naar een hoogte van 1000 meter waar de bus zal parkeren. Stap uit en ontvang een kaartje om het Vesuvio National Park binnen te gaan. Loop de rest van de weg naar de krater over een goed onderhouden pad. Bewonder het uitzicht op de krater en zijn fumarolen. Maak foto's van adembenemende panoramische uitzichten over de hele regio met Capri, Ischia, Procida, Napels en Pompeii van bovenaf. Keer terug naar de bus en reis terug naar je ontmoetingspunt in Pompeii met herinneringen die een leven lang meegaan.

Van Ischia: begeleide cruise op het eiland Procida

7. Van Ischia: begeleide cruise op het eiland Procida

Ontmoet uw schipper om 11:45 uur buiten Restaurant L'Altra Mezzanotte, in de haven van Ischia. Hier ontmoet u de bemanning en stapt u aan boord van een comfortabele "gozzo sorrentino". Vertrek naar Procida en rondvaart over het eiland per boot. Tijdens de reis kunt u het eilandje Vivara bewonderen, een halvemaanvormig eilandje, onbewoond en verbonden met het eiland door een lange brug, die alleen te voet kan worden overgestoken. Klein, wild en ongerept, met zijn heldere water en zeeplanten, is Vivara in 2002 uitgeroepen tot staatsnatuurreservaat. De tour gaat verder naar het strand van Pozzo Vecchio, dat beroemd werd omdat het de set was van Massimo Troisi's laatste film "Il Postino". Ingesloten in een prachtige natuurlijke baai, met donker vulkanisch zand en kristalhelder water, zullen we hier stoppen om te zwemmen. Daarna gaan we naar Terra Murata, dat je kunt bewonderen vanuit het unieke perspectief van de zee. Terra Murata is de oudste nederzetting op het eiland, versterkt en met uitzicht op de zee. Hier vind je de voormalige gevangenis van Palazzo d’Avalos en de abdij van San Michele. Net voorbij Punta Monaci bevindt u zich voor het prachtige dorp Marina di Corricella, het symbool van het eiland in de wereld, met zijn verwevenheid van bogen, koepels, ramen, trappen en veelkleurige gevels. De baai rondom Corricella is de perfecte plek om te duiken en daarna in de zon te liggen. Een andere bezienswaardigheid is de baai van Chiaiozza, een echt pareltje dat niet iedereen kent: een natuurlijk zwembad uitgehouwen in de rotsen en goed verscholen tussen de rotsen vlakbij de jachthaven van Chiaiolella. Tijdens de tour zijn er stops om te zwemmen en snorkelen, snacks en koude dranken worden aan boord aangeboden. Er is ook een stop van 1 of 2 uur in de haven, waar je Procida te voet kunt verkennen. De tour eindigt met de terugkeer naar de haven van Ischia, gepland om ongeveer 15.00 uur.

Van Sorrento: Ischia en Procida-boottocht

8. Van Sorrento: Ischia en Procida-boottocht

Maak een dagexcursie per boot naar het "Groene Eiland" van Ischia en Procida, de Italiaanse Culturele Hoofdstad van 2022. Ontspan onder de zon, duik vanaf de boot en snorkel in het heldere water en geniet van vrije tijd op beide eilanden. Laat je ophalen van een centraal ontmoetingspunt in Sorrento en naar de haven van Piano di Sorrento brengen, en de reis naar Ischia. Eenmaal daar, neem je een rondleiding inclusief zwemmen en snorkelen in de Groene Grot en zie je het Aragonese kasteel. Geniet van 3 tot 4 uur vrije tijd om het eiland op eigen houtje te verkennen, voordat je verder gaat richting Procida. Zie bezienswaardigheden zoals Vivara; Terra Murata en Marina di Corricella, en maak een zwemstop bij een van de vele baaien langs de kust. Na 1 tot 2 uur vrije tijd verlaat u Procida en keert u terug naar Sorrento terwijl u geniet van een limoncello-proeverij. Bij terugkeer in de haven van Piano di Sorrento brengt de chauffeur u terug naar het ontmoetingspunt.

Vesuvio gemakkelijke tour vanuit Napels

9. Vesuvio gemakkelijke tour vanuit Napels

Bezoek de Grote Kegel van de Vesuvius, op de beroemdste vulkaan ter wereld, snel, gemakkelijk en zonder verrassingen. Reis in onze luxe minibus om een hoogte van 1000 meter te bereiken en wandel vervolgens omhoog om de krater te beklimmen met een deskundige vulkanologische gids. Als je eenmaal boven bent, kijk je van bovenaf naar de krater, de fumarolen en het unieke panorama van de hele regio met Capri, Ischia, Procida, Napels en Pompeii. Ophalen en afzetten in Napels.

Vanuit Napels: Blue Grotto en Capri Trip

10. Vanuit Napels: Blue Grotto en Capri Trip

Verken de Blue Grotto en Capri tijdens een rondleiding met comfortabel vervoer in een privébus. Bezoek Anacapri Village en leer over de geschiedenis van de stad, en neem vrije tijd om door de charmante smalle straatjes te slenteren en de designerwinkels te bekijken. Ontmoet je officiële gids in Napels voordat je landt in Capri en op bezoek gaat ng Grotto Azzurra, gewoonlijk aangeduid als de Blue Grotto. De Blue Grotto is het hele jaar door geopend, als het weer het toelaat. Je rijdt met een privébus langs de unieke Mamma Mia Road en geniet van het fantastische uitzicht. Wanneer we de Blue Grotto bereiken, stappen we over op een roeiboot en gaan we naar binnen. De duur van het bezoek is ongeveer 5 minuten binnen. Stap vervolgens terug in de bus en ga naar het dorp Anacapri, waar je tijdens je vrije tijd de stoeltjeslift kunt nemen om de top van Monte Solaro te bereiken, met een prachtig uitzicht op de Golf van Napels en de eilanden Ischia en Procida. U kunt ook enkele van de historische overblijfselen in het dorp verkennen. Ga vervolgens naar de Piazzetta in Capri's Center. Dit is het hart van het eiland, waar toeristen en locals mensen komen kijken. U kunt wandelen door de smalle straatjes vol met designerwinkels en iconische hotels Houd er rekening mee dat Capri van juni tot oktober een erg drukke plaats is in het hoogseizoen en dat u geduld moet hebben tijdens het wachten om aan boord van het transport te gaan en in drukte op het eiland • Je gids zal zijn best doen om wachten te vermijden, maar je moet beseffen dat Capri een van de meest populaire toeristische bestemmingen is en de enige manier om wachten te vermijden is door een privérondleiding op maat te boeken • Deze tour begint elke dag vanuit Capri

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Procida

Alle activiteiten

26 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Voor ieder wat wils

In de buurt van Procida

Meer zien

Veelgestelde vragen over Procida

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Procida?

Andere activiteiten in Procida

Wil je alle activiteiten in Procida bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Procida

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 105 beoordelingen

echt een goede dagtocht naar procida, ook al heb ik de gilde nog nooit ontmoet, kaartjes werden naar mijn hotel gestuurd de dag voordat ik met de veerboot reisde en de lunch vond het restaurant op het eiland waar de 3-gangenlunch was en de draagvleugelboot bracht me heen en terug geen proplem i heb niet het hele eiland verkend, was niet eens tijd in 5 uur op het eiland, dus lunchte en bracht de laatste paar uur door op het prachtige gratis strand daar, als je meer van het eiland wilt verkennen, moet je er een paar dagen doorbrengen, maar ten volle genoten mijn dagtocht en lunch daar op het eiland procida.

Zeer goed op het niveau van de ontdekking van het eiland, de overtocht en de persoon die het overnam voor de verzending van de tickets reageerde zeer goed. Pazr tegen, het restaurant gepland voor de lunch is meer dan gemiddeld, de maaltijd low-end, en met bij onze aankomst een voorstel om meer te betalen voor uitzicht op de zee. Het zou nodig zijn om van restaurant te veranderen (L'Agave, niet om het te citeren).

De service omvat de kosten van vervoer per boot naar het eiland procida. Eenmaal op het eiland doen we overdag wat we willen. Er is een lunch gepland in een restaurant (aan de andere kant is het erg licht en niet te veel keuze) De prijs-kwaliteitverhouding van de service blijft correct

Een heel mooi eiland, waar de bus niet eens nodig is. Het is amper een grote 3km lang. Dat hebben wij rustig te voet gedaan en zo genoten van het hele eiland en zijn uitzichten. Het strand en zeewater waren ook zalig. Zeker een aanrader dus ! Grtjs Katrien

Het eiland Procida is absoluut prachtig. De gastheren maakten het heel gemakkelijk om heen en terug te komen, en het restaurant dat ze boekten was heerlijk. Ze waren gemakkelijk in contact te komen en super behulpzaam. Ik raad deze reis absoluut aan.