Belevingen in
Moab

Deze stad in Utah is het mekka van elke avonturier en een belevenis voor zowel volwassenen als kinderen.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Moab: De beste dingen die je niet wil missen

Van Moab: raftingtrip van een halve dag Colorado River

1. Van Moab: raftingtrip van een halve dag Colorado River

Geniet van een begeleide raftingtour voor alle leeftijden en ervaringsniveaus langs de Colorado-rivier. Vertrek vanuit Moab en breng een halve dag door met het navigeren door stroomversnellingen van klasse 1 of 2 omringd door indrukwekkende rotsformaties. Laat je ophalen in Moab en ontmoet je professionele gids. Kleed je aan met de nodige raftuitrusting en luister naar de veiligheidsinstructies van je gids. Ga dan op een wild avontuur langs de Fisher Towers en het Professor Valley-gedeelte van de rivier. De reis is ongeveer 7 mijl en je zult zeker in een aantal spetterende stroomversnellingen terechtkomen. Selecteer de optie inclusief lunch om tijdens uw tour te genieten van een maaltijd in buffetvorm. Aan het einde van de reis brengt de shuttle je terug naar Moab.

...
Moab: geluid en lichtshow met diner

2. Moab: geluid en lichtshow met diner

Begin de avond aan de oevers van de Colorado-rivier, slechts 2 mijl ten noorden van Moab, Utah. Geniet van een heerlijk diner in Nederlandse stijl met een cowboy-stijl in een eetzaal met uitzicht op het water. Na het diner, klim aan boord van een platbodem en begin aan je rivieravontuur. Een deskundige en vermakelijke gids wijst u op interessante dingen en ontsteekt uw verbeelding. Zodra de duisternis invalt, begint het formele gedeelte van de avond wanneer 40.000 watt natuurlijk licht de kloofwand verlicht. Kijk hoe licht, schaduwen, muziek en verhalen de verhalen over de formatie, schepping en geschiedenis van de canyon tot leven brengen op de muren boven de rivier - zoals geleerd van de vroege kolonisten van het gebied (de katholieke conquistadores, indianen, en Mormoonse pioniers). Deze Sound and Light Show is een niet te missen unieke ervaring en een geweldig einde van een perfecte dag in Moab.

...
Van Moab: 4x4-autorit door Arches National Park van een halve dag

3. Van Moab: 4x4-autorit door Arches National Park van een halve dag

Nadat je bent opgehaald in Moab, begint je off-road 4x4-tour door Arches National Park in de buurt van Doc Williams Point. Beklim een steile, korte rotswand in je voertuig en steek dan een vallei door door zandstenen vinnen en duinen. Passeer de beroemde 30 meter brede Tower Arch en de Eye of the Whale Arch. Zie de Marching Men, een groep van 7 torens in een rij.   Stop op een paar geweldige plekken om geweldige foto's te maken en geniet van een paar korte wandelingen tijdens de tour. Leer meer over de vorming van de rode rotsen, adem de frisse lucht in en geniet van de stilte terwijl je de schilderachtige uitzichten bewondert. Verlaat via een oud cowboypad en zie dinosaurussporen op je weg terug naar Moab, waar je wordt afgezet bij je accommodatie.

...
Moab: Hell's Revenge 4WD Off-Road Tour door Kawasaki UTV

4. Moab: Hell's Revenge 4WD Off-Road Tour door Kawasaki UTV

Klim aan boord van een Kawasaki UTV (Utility Terrain Vehicle) voor een adrenalinekick op de Hell's Revenge Trail van Moab. Rijd een gespecialiseerd 4WD-voertuig, met het vertrouwen dat u op het spoor bent met een professionele gids. Hell's Revenge is als een langzaam bewegende achtbaan; behalve het staat op slickrock! Rijd over versteende bergen stenen die lijken op zandduinen. Hoewel dit bekend staat als 'slickrock', is het eigenlijk zanderig als zandpapier; en in tegenstelling tot alles wat je eerder hebt meegemaakt. Onderweg stop je voor een panoramisch uitzicht vanaf de Colorado River Overlook en zie je authentieke dinosaurussporen. Reis in konvooien van niet meer dan 4 voertuigen voor een meer intieme en persoonlijke ervaring. Als u niet wilt rijden, leun achterover en ontspan u zoals de gids doet (maximum 3 passagiers per gids). Iedereen ouder dan 21 jaar kan een van de buggy's besturen als ze een geldige rijbewijs hebben en elk voertuig is geschikt voor maximaal 4 personen.

...
Van Moab: Canyonlands Island in the Sky 4x4-tour van een halve dag

5. Van Moab: Canyonlands Island in the Sky 4x4-tour van een halve dag

Ontdek het Island in the Sky-district van Canyonlands National Park tijdens deze spannende tour van een halve dag met een 4x4-voertuig. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Moab, rijd je richting het nationale park, kronkelend langs de rivier. Stop buiten de parkgrens om oude Indiaanse rotskunst te verkennen die door de Ancestral Puebloans in de kliffen is uitgehouwen. Ga verder naar het jeeppad dat naar het Island in the Sky-district leidt. Onderweg stop je bij vergezichten zoals Fossil Point en Musselman Arch. Bekijk de opmerkelijke Gooseneck Overlook en reis langs een deel van het White Rim-pad. Beëindig de haarspeldbochten van de beroemde Shafer Trail en geniet nog een laatste keer van het uitzicht over het park voordat je terugkeert naar Moab.

...
Van Moab: dagtour door Canyonlands en Arches in 4x4

6. Van Moab: dagtour door Canyonlands en Arches in 4x4

Maak een 4x4-rit door de nationale parken Arches en Canyonlands. Dit spannende avontuur omvat stops voor korte wandelingen en mooie uitzichten. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Moab, rijd je richting Canyonlands National Park, hoog boven op de Island in the Sky-mesa. Daal af via de steile haarspeldbochten van de beroemde Shafer Trail en geniet van een korte stop om Indiaanse rotskunst te verkennen die door de Ancestral Puebloans in de kliffen is uitgehouwen.   Ga verder door Canyonlands langs een deel van de White Rim Trail naar Musselman Arch voor een fantastisch uitzicht op de Colorado-rivier beneden. Geniet van een paar stops met korte wandelingen. Ga 's middags het Arches National Park in bij Doc Williams Point. Beklim een steile rotswand en rijd door een vallei door zandstenen vinnen en duinen.   Passeer de beroemde Tower Arch, de Eye of the Whale Arch en de Marching Men - een groep van 7 torens in één rij. Stop voor een paar korte wandelingen om van de frisse lucht te genieten en het uitzicht op de rode rotsen te bewonderen. Nadat je beide parken hebt verkend, word je teruggebracht naar Moab, met een korte stop om onderweg dinosaurussporen te verkennen.

...
Van Moab: Canyonlands 4x4 Drive en Colorado River Rafting

7. Van Moab: Canyonlands 4x4 Drive en Colorado River Rafting

Begin je dagtour met een pick-up van je hotel in Moab. Rijd naar het prachtige Canyonlands National Park en breng de ochtend door met het verkennen van de afgelegen gebieden van het Island in the Sky-district van het park in een 4x4-voertuig. Volg de White Rim Trail en rijd langs de smalle haarspeldbochten van de Shafer Trail. Bekijk ongelooflijke rots- en fossiele formaties en stop onderweg voor fotomomenten. Geniet na je autorit van een picknicklunch aan de oevers van de Colorado-rivier. Bewonder het majestueuze uitzicht op de rivier en de omliggende canyons. Sluit je tour af met een adrenaline-gevulde raftingtrip op het Fisher Towers-gedeelte van de Colorado-rivier. Geniet van wildwaterplezier, begeleid door professionele riviergidsen. Aan het einde van je rafting-ervaring kun je ontspannen op het strand terwijl je gidsen zich voorbereiden op de korte rit terug naar Moab, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Moab: 3 uur durende jetboottocht naar Dead Horse Point State Park

8. Moab: 3 uur durende jetboottocht naar Dead Horse Point State Park

Begin uw 3-uur durende boottocht op slechts 3,2 km ten noorden van Moab, aan de oevers van de Colorado-rivier. Na een veiligheidsoriëntatie begin je aan je schilderachtige tour. Ontspan en geniet van de rit. Uw overdekte boot heeft voldoende schaduwrijke zitplaatsen zodat u niet verstrikt raakt in de zon. Glij over de Colorado-rivier en passeer afgelegen zijkloven. Misschien kunt u wat dieren en vogels spotten. Bewonder de 2200 voet canyonmuren boven je, een versteende zeebodem, prachtige uitzichten op bogen, Indiase rotstekeningen en een uniek uitzicht op een Indiase graanschuur. Onderweg wijst uw gids u op interessante bezienswaardigheden en informeert u over het verleden en heden. Ga door het onderste Dead Horse State Park, het iconische Thelma en Louise Point en een natuurlijk amfitheater. Reis 32 mijl stroomafwaarts tot je de ingang van Canyonlands National Park bereikt, waar de kapitein zal terugkeren.

...
Moab: Canyonlands National Park-vliegtuigtour

9. Moab: Canyonlands National Park-vliegtuigtour

Deze spectaculaire vlucht brengt je boven het fantastische landschap van het noordelijke district van het Canyonlands National Park, bekend als het Island in the Sky. Majestueuze 300 meter hoge kliffen steken uit boven de Colorado en de Green Rivers, die er aan weerszijden aan grenzen. Serpentine drainagesystemen zijn uitgehouwen in het terrein onder de kliffen. Upheaval Dome is te zien aan het noordelijke uiteinde, de samenvloeiing van de twee rivieren vormt het zuidelijkste punt van het district. Ga dan verder naar Needles District, de meest fantasierijke en kleurrijke delen van Canyonlands. Roze en witte banden zijn te zien in de vele torenspitsen en kliffen. Het is de thuisbasis van enkele van de meest afgelegen en beroemde bogen van het canyonland. Moeilijk te bereiken door te wandelen en buitengewoon mooi, Angel Arch en Druid Arches zijn de bekendste bezienswaardigheden in Canyonlands. Elephant Arch, Kirk Arch, Wedding Ring Arch en Castle Arch, verborgen in het achterland, zijn ook inbegrepen in deze unieke rondvlucht. Wandelen naar deze bogen zou meerdere meerdaagse bezoeken vergen en ligt voor velen van ons buiten het fysieke bereik. Tijdens deze vlucht ziet u ze allemaal, juwelen tussen de vele wonderbaarlijke kenmerken van dit nationale park. In tegenstelling tot wandelaars, zie je hun prachtige omgeving vanuit vogelperspectief, in de uitgestrektheid van dit opmerkelijke deel van deze prachtige aarde. Een unieke en zeer speciale kans wacht op je op deze exclusieve vlucht door de afgelegen bogen van Canyonlands.

...
Moab: Ultimate Utah Combo zelfrijdende audiotour

10. Moab: Ultimate Utah Combo zelfrijdende audiotour

Van de canyons van Zion tot de zwaartekracht tartende formaties in Arches, wees getuige van Moeder Natuur op haar meest indrukwekkende manier tijdens deze zelfgeleide autorit die begint in Moab, Utah. Geniet van geanimeerde video's om delen van de tour te visualiseren. Spring gewoon in je auto, installeer de app op je telefoon en ga aan de slag. Bezoek Arches National Park en ontdek het verborgen leven in deze ruige maar prachtige woestijn. Bewonder onmogelijke rotsformaties en torenhoge bogen die miljoenen jaren in de maak zijn en leer hoe het allemaal is ontstaan. Leer de geschiedenis van de Ute- en Paiute-stammen die duizenden jaren in Arches woonden. Luister naar hun legendes over de bedriegergod die hen naar de woestijn bracht en de portalen die sluimerend in de tijd liggen. Ontdek hoe deze stammen overleefden en wat ze achterlieten. Zie Zion National Park en hoor waarom vroege Mormoonse pioniers dachten dat het de hemel op aarde was. Deze tour werkt per auto, fiets of shuttle, dus je kunt het park zien zoals je wilt. Bekijk in Zion natuurlijke wonderen zoals de Tempel van Sinawava en de Weeping Rock. Leer de geschiedenis van het park kennen, van de geologische formatie tot de eerste mensen die hier woonden. Zie smaragdgroene poelen, duizelingwekkende bergtoppen en nog veel meer. Bewonder vervolgens de torenhoge hoodoos die in Bryce Canyon te vinden zijn. Duik in de geschiedenis en legendes van de inheemse stammen die hier leefden, inclusief het aangrijpende verhaal van een ras van reuzen die in steen veranderden en de hoodoo-formaties werden die we vandaag zien. Bezoek bosjes van de oudste bomen op aarde en hoor het spookachtige verhaal van de vermeende vloek die iedereen treft die ervoor kiest om deze oude, knoestige planten van te dichtbij te bestuderen. Stop op de plek waar Forrest Gump zijn beroemde run eindigde in Monument Valley. Ga vervolgens de vallei zelf in om van dichtbij en persoonlijk te komen met adembenemende plateaus, buttes en torenspitsen. Ontdek hoe Hollywood Monument Valley veranderde in het typische beeld van het Amerikaanse Westen. Kom meer te weten over de mysterieuze Anasazi die eeuwen geleden uit dit land is verdwenen en over de Navajo die de vallei nog steeds hun thuis noemen. Onthul vervolgens verborgen geheimen in de Grand Staircase. Verborgen in deze torenhoge trap zijn aanwijzingen voor de lange geschiedenis van het land. Kom meer te weten over de dinosaurusfossielen die mensen hier hebben gevonden, waaronder een T-Rex-skelet. Voordat je je tour afsluit, verken je een versteend bos, sprankelende watervallen en weidse vergezichten. Plus, hoor de legendes en verhalen van de stammen die ooit in Grand Staircase woonden.

...

Sitemap Moab

Wil je alle activiteiten in Moab ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.