Dingen om te doen Taormina

Van oude schatten tot Siciliaanse cultuur en een actieve vulkaan, deze stad heeft voor elk wat wils.

Taormina: De beste dingen die je niet wil missen

Taormina: cursus pizza maken van een halve dag

1. Taormina: cursus pizza maken van een halve dag

Ontdek het geheim van het maken van een authentieke Italiaanse pizza tijdens een cursus pizza maken van een halve dag in Taormina. De les wordt gehouden in een pizzeria in de prachtige badplaats en wordt geleid door een professionele pizzamaker, die zal demonstreren hoe je een perfecte pizza kunt bereiden en bakken. Leer de basisprincipes van pizzabereiding volgens het eenvoudige advies en de technieken die door uw gids worden gedemonstreerd. Geniet van een praktische ervaring terwijl je ontdekt hoe je perfect pizzadeeg maakt, tips krijgt over wat er in een goede pizzasaus gaat en hoe je plezier kunt hebben met pizza-toppings. Leer het belang van een goede tarwebloem rijk aan gluten, water en verse gist, ontdek hoe je je deeg kunt rekken en hoe je het kunt transformeren in iets dat iedereen wil eten. Geniet vervolgens van uw pizza's voor een complete maaltijd die ook gemengde bruschetta, gratis mineraalwater en frisdranken en wat lokale wijn bevat. Voordat u vertrekt, zal uw chef-kok u een pizzacertificaat overhandigen om te bevestigen dat u nu een gekwalificeerde pizzakok bent.

The Godfather: privérondleiding met wijn- en lunchopties

2. The Godfather: privérondleiding met wijn- en lunchopties

Profiteer van de bezienswaardigheden en smaken van Italië  met The Godfather in het gezelschap van een deskundige Engelssprekende gids. Je gids haalt je op bij je hotel of haven op een tijdstip dat geschikt is voor je, voordat je aan de rondleiding begint in Savoca, een middeleeuwse stad op een heuveltop waar de fictieve Michael Corleone zich verborg tijdens de Going to the Mattresses-scène. In Savoca, pauzeer je bij Bar Vitelli, die ziet er precies hetzelfde als in de film. Bij Bar Vitelli wordt je uitgenodigd om foto's te maken met een authentiek Siciliaans geweer, foto's te zien van The Godfather-film, te genieten van het uitzicht vanaf het plein waar de trouwlocatie werd gefilmd en souvenirs te kopen. Het hoogtepunt is echter een optionele proeverij van Siciliaanse cannoli en citroengranita. Je volgende halte is de kerk van Santa Lucia, waar Michael en Apollonia zijn getrouwd. Treedt in de voetstappen van de pas getrouwden de heuvel af naar de stad. Eenmaal in de stad bezoek je nog een oude kerk uit de 13e eeuw. Je gids vertelt je over de filmprocessen die betrokken zijn bij het fotograferen van The Godfather en leuke trivia over de film, de regisseur en de acteurs. Met je gids kom je meer te weten over de echte geschiedenis van de Siciliaanse maffia, hoe deze is ontstaan en ontwikkeld, hoe deze is gestructureerd en over de Law of Silence, Men of Respect en de Boss of the Bosses'. Na al dit wandelen en verkennen, bezoek je een van de beste wijnbars in Savoca, waar je geniet van uitstekende Siciliaanse wijnen en lokaal geproduceerde, traditionele gerechten, waaronder kazen, salami, prosciutto, olijven en zelfgebakken brood. Je rondleiding gaat verder naar Forza D'Agro, een ander prachtig stadje op een heuveltop. De gids leidt je door verlaten straten naar het historische plein, waar je de kerken Santissima Trinita en Santissima Annunziata bezoekt. In Forza D'Agro zie je de piazza waar de jonge Vita Andolini ontsnapt is uit de mannen van Don Ciccio en loop je naar de overblijfselen van een Normandisch kasteel uit de 12e eeuw om het panoramische uitzicht op de Ionische kustlijn te bewonderen. Daarna kun je ervoor kiezen om te lunchen of dineren in een van de beste visrestaurants van Sicilië met een goed glas Siciliaanse wijn voordat je terugkeert naar je hotel of een andere terugbrenglocatie.

Vanuit Taormina: halfdaagse bergtrektocht op vulkaan Etna

3. Vanuit Taormina: halfdaagse bergtrektocht op vulkaan Etna

Nadat je wordt opgehaald op een vooraf afgesproken trefpunt vertrek je om 08:30 uur vanuit Taormina naar de uitlopers van de Etna. Reis in een kleine groep van niet meer dan 8 personen voor een intiemere en persoonlijke ervaring. Je wordt begeleid door een gids die in volcanologie, biologie of geologie is opgeleid. Bij aankomst op de actieve vulkaan wandel je ongeveer 1,5 uur rond de omtrek van enkele uitgestorven kraters. Loop door oude bossen en langs paden die met lava bedekt zijn, ongeveer 2.000 meter boven zeeniveau. Krijg een betere waardering vanuit een ander perspectief voor dit deel van Sicilië en het omliggende landschap. Leer meer over fascinerende vulkanen, voordat je ondergronds gaat om een van de lavagrotten te verkennen. Ga dan naar een plaatselijk café voor een typisch hartig tussendoortje, een broodje, wijn, een nagerecht, en een amandel wijnproeverij, wat een typische Siciliaanse zoete wijn is. Keer terug naar je hotel rond  ongeveer 14:30 uur aan het einde van de activiteit.

Taormina: toegangsbewijs voor oud theater en rondleiding

4. Taormina: toegangsbewijs voor oud theater en rondleiding

Bezoek het oude theater van Taormina met deze rondleiding en geniet van het extra voordeel van skip-the-line toegangsprivileges. Maak een reis door de archeologische ruïnes en leer de geschiedenis kennen. Stap terug in het verleden met een bezoek aan het oude theater van Taormina. Na dat van Syracusa is het oude theater van Taormina het grootste gebouw voor shows op het Italiaanse schiereiland. Kom meer te weten over het Griekse gebouw dat dateert uit de 3e-2e eeuw v.Chr. Zie hoe de Romeinen onder keizer Trajanus en Hadrianus het monument veranderden/ Ontdek het amfitheater en het orkest, omgebouwd onder keizer Caracalla en hoor verhalen over gladiatorengevechten in deze periode.

Van Catania: rondleiding op de Etna en Taormina

5. Van Catania: rondleiding op de Etna en Taormina

Begin je Siciliaanse avontuur met het ophalen van je hotel om 9.00 uur. Leun achterover en ontspan terwijl je comfortabel wordt vervoerd naar een werkelijk unieke locatie, de Etna. De Etna, gepositioneerd boven de convergente plaatrand tussen de steden Messina en Catania, is de hoogst gelegen actieve vulkaan van heel Europa. Leer meer over deze fascinerende vulkaan in je deskundige gids en verken de oude kraters en lavagrotten met helmen en fakkels. Ga dan verder om Taormina op je gemak te verkennen zonder gids. Ontdek een van de meest ongerepte gebieden van Sicilië, geroemd om zijn prachtige natuurlijke landschappen, mariene schoonheid, barokke en middeleeuwse monumenten en zijn schilderachtige Griekse theater.

Vanuit Catania: dagtrip naar de Etna en Taormina

6. Vanuit Catania: dagtrip naar de Etna en Taormina

Een vakantie op Sicilië zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het ruige terrein rond om de Etna. Spring in de shuttlebus en rij naar het maanachtige landschap van een van de actiefste vulkanen ter wereld. Op een hoogte van 6500 foot (1981 meter) domineert de majestueuze berg de kust en verbergt talrijke schatten, die er op wachten, door jou ontdekt te worden. Beginnend bij Rifugio Sapienza, volg de lijn van de oude Sivestri-kraters naar beneden in een grot van lava gevormd tijdens de uitbarsting van 1792. Van hier, ga je naar de provincie Zafferana, waar je een lokale biologische boerderij bezoekt en honing en wijn proeft, geteeld op de vruchtbare grond van de regio. Op weg naar Taormina stop je in het spectaculaire wildpark van Isola Bella. Fris je op in het kristalheldere water in de Grotta Azzura, die behoort tot de vele verborgen grotten in het park. In Taormina is er tijd om zelf te gaan lunchen. Vervolgens komt de groep weer samen en bekijk je de hoogtepunten van de unieke, historische stad. Van het historische, Griekse theater, tot het adembenemende uitzicht op de baai van Nexus, en de indrukwekkende architectuur van het Palazzo Corvaja, deze stad steelt het hart van elke bezoeker.

Van Catania: rondleiding door Taormina en Castelmola

7. Van Catania: rondleiding door Taormina en Castelmola

De tour begint in Taormina, bekend als "de Parel van de Ionische zee", een van de eerste Griekse kolonies aan de oostkust van Sicilië. Het prachtige centrum wordt gekenmerkt door zowel barokke als middeleeuwse stijl, waardoor het een unieke en zeldzame stad is. Door door de hoofdstraat, Corso Umberto, te lopen, zult u de ware essentie van deze oude stad begrijpen: de oude Romeinse Naumachia, de barokke en middeleeuwse stijlen van Piazza Duomo, Palazzo Corvaja en Piazza IX Aprile. Langs het pad is er het oude Griekse theater dat u op eigen gelegenheid kunt bezoeken en versteld kunt staan van het indrukwekkende uitzicht: de Etna en de Ionische kust. De volgende stap is Castelmola: een middeleeuws dorp gelegen boven Taormina. Dit dorp wordt erkend als onderdeel van het Italiaanse culturele erfgoed waar de middeleeuwse sfeer u terugbrengt naar het verleden. Lopend door de steegjes is er een kleine weg die omhoog klimt naar de overblijfselen van het kasteel van Mola, dat ooit een fort was dat, vanaf de top van zijn hoogte, een uitgestrekt gebied controleerde tegen vijandelijke invallen. Afdalend van de ruïnes van het kasteel, langs de weg, zijn er verschillende kerken, waaronder de kathedraal gewijd aan San Nicola di Bari en de kerk van San Giorgio, die ook de beschermer van de stad is. Op het centrale plein van dit mooie dorp is er de kans om te genieten van het fantastische uitzicht op zee en de typische amandellikeur te proeven in de excentrieke "Bar Turrisi".

Taormina: voorrangsticket voor het oude theater

8. Taormina: voorrangsticket voor het oude theater

Boek vooraf uw toegangsbewijs voor het oude theater van Taormina en geniet van het extra voordeel van skip-the-line toegangsprivileges. Maak een meeslepende reis door de archeologische ruïnes en geniet van de vrijheid om in je eigen tempo te verkennen. Na dat van Syracusa is het oude theater van Taormina het grootste gebouw voor shows op het Italiaanse schiereiland. De archeologische vindplaats biedt de mogelijkheid om terug te gaan in het verleden en te genieten van het uitzicht op het omliggende landschap. Het Griekse gebouw, gebouwd op een dominante positie, dateert, qua indeling, uit de III-II eeuw voor Christus, maar het monument dat u vandaag kunt bewonderen, verschijnt in de vormen die in het Romeinse keizertijdperk onder keizer Trajanus of Hadrianus werden verworven. Het wordt een amfitheater onder keizer Caracalla en in dezelfde periode werd het orkest omgebouwd tot een arena voor gladiatorengevechten. Na eeuwen van verwaarlozing werd in 1465 een deel van het monument gebruikt als residentie van de familie Zumbo.

Vanuit Catania: Godfather-excursie van een dag

9. Vanuit Catania: Godfather-excursie van een dag

De excursie begint met een bezoek aan Savoca, een van de meest pittoreske middeleeuwse dorpjes van Sicilië. Het behoort sinds 2008 tot de mooiste dorpjes van Italië. Het wordt ook wel 'terra ferace di gagliardi ingegni' genoemd of het dorp met de 7 gezichten. Deze prachtige kunststad is gekozen als filmlocatie voor diverse belangrijke films waaronder The Godfater, geregisseerd door Francis Ford Coppola. Je begint in Savoca bij een van de belangrijkste plekken, de Bar Vitelli. Dan maak je een wandeling door de steegjes van het dorp, die verscholen liggen in een prachtig natuurlijk decor. Je kunt de ruïnes van de oude synagoge bewonderen, een breuk met de alomtegenwoordige 15e-eeuwse bouwstijl. Dan bereik je het historische centrum van het dorp dat volgens sommige historici zijn wortels in de Romeinse tijd vindt. Je bezoekt de kerk van San Nicolò die in de 13e eeuw gebouwd werd en in de 18e eeuw herbouwd werd. Ook hier werden enkele bekende scènes uit de beroemde film gedraaid.  Je gaat door naar de Forza D'Agrò, dat in de gelijknamige vallei ligt. Onderweg geniet je van een adembenemend uitzicht en kun je de duidelijke sporen bewonderen van de intense vroegere boerenactiviteiten die dankzij de terrassen in de vallei plaatsvonden. Je kunt bovendien genieten van een schitterend panorama met op de achtergrond de Ionische kust. Hier maak je een korte pauze voor ene bezoek aan de kathedraal van Maria. S. Annunziata e Assunta di uit de 15e eeuw komt. Zo dompel je je nog meer onder in de middeleeuwse atmosfeer die Sicilië uitstraalt. De excursie eindigt met vrije tijd om het pittoreske dorp Taormina te bezoeken. Langs de hoofdweg van het dorp, de Corso Umberto, met beneden de Poort van Messina en boven aan de bergkant de Poort van Catania, liggen de belangrijkste monumenten: Palazzo Corvaja (het Corvajapaleis), Teatro Antico* (het oude theater), Piazza IX Aprile, de Torre dell’Orologio (de klokkentoren), de Cattedrale Fortezza (de kathedraal/fort), de Badia Vecchia (de oude abdij), het Palazzo Duchi di Santo Stefano (het paleis Hertogen van de Heilige Stefanus) en veel meer. Je kunt ook gaan winkelen in de exclusieve boetieks en winkels met handwerk.

Taormina: Siciliaanse kookcursus en markttour

10. Taormina: Siciliaanse kookcursus en markttour

Breng een ochtend door in Taormina en leer hoe u heerlijke Siciliaanse gerechten kookt van een professionele kok. Aan het einde van de les genieten de deelnemers van de lunch die ze samen met wijn hebben gemaakt. Bijeenkomst om 10:00 uur bij de Boog van Porta Messina, de activiteit begint met een rondleiding door de markt van Taormina. Bij het winkelen voor verse ingrediënten, zal de groep genieten van het leren over de lokale producten. Terug in het restaurant zal de chef de recepten in het programma uitleggen terwijl de gasten een koffiepauze nemen. De bereiding en het koken van het eten begint dan, met het maken van handgemaakte pasta als hoogtepunt. Als de gerechten klaar zijn, wordt iedereen aan tafel uitgenodigd voor de typische lokale lunch met bijbehorende wijnen. Na afloop ontvangt elke deelnemer een certificaat en een gesigneerd schort als aandenken aan deze bijzondere dag.

Veelgestelde vragen over Taormina

Welke topattracties zijn een must-see in Taormina?

De topattracties in Taormina zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Taormina?

Sitemap Taormina

Wil je alle activiteiten in Taormina ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Taormina

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.093 beoordelingen

Wat een geweldige kans om een van de grootste vulkanen ter wereld te ontdekken! We hadden het geluk een uitstekende gids te hebben die de informatie in zowel het Engels als het Duits, en vooral Engels, scherp uitlegde. We gingen meteen naar de top en daar ontmoetten we zeer ervaren archeologen en vulkanologen die ons graag over de Etna wilden vertellen. Ik zou mensen zeker aanmoedigen om deze ongelooflijke ervaring te hebben.

Geweldige tour! Gezellige en kundige guide Roberto heeft ons gedurende de tour voorzien van ontzettend veel interessante informatie. Prima bustocht, duidelijke communicatie, prachtige wandeltocht en heerlijke lunch bij een leuke wijngaard. Een must-do als je in Sicilië bent! De wandeling is prima te doen. Sommige klimmetjes zijn steil maar het gaat prima.

Onze gids Tony was geweldig. We hebben veel geleerd en hij bracht dat met passie, trots en humor over. Een fantastische dag die we nooit zullen vergeten. Ongelooflijke service, wie wilde kon een jas en schoenen lenen. Als er één ding is dat je moet kiezen om te zien op Sicilië, dan is het een reis naar de Etna.

We hadden de juiste tijd om de belangrijkste plaatsen in Taormina te bezoeken, het uitzicht op Giardini Naxos te bewonderen en het prachtige Castelmola te bezoeken waar we de beroemde amandelwijn konden proeven. Fantastische ervaring!

Zeer interessante excursie. Gids Tony houdt van zijn werk en communiceert zijn passie voor vulkanen. Zeer vriendelijk en attent. aan te bevelen