Kies data

Azoren Dolfijn- & walvisspotten

Azoren Dolfijn- & walvisspotten: Onze meest aanbevolen

Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

1. Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

Deze 2,5 uur durende excursie begint met een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere mariene soorten, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie ga je aan boord van de aangewezen boot en vertrek je naar zee. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, omdat de natuurgidsen en mariene biologen aan boord informatie geven. De boottocht omvat ook een rondleiding langs de Princess Ring Islet van Vila Franca do Campo, voor een close-up van de vulkaan en de inheemse dieren. Licht eten is aan boord toegestaan, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

2. Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

Doe mee aan een ultieme zwemervaring en zwem tussen de wilde dolfijnen in het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan. Je vertrekt vanaf de Azoren in een Zodiacboot voor een onvergetelijk avontuur. Deze 2 uur durende activiteit vindt plaats in een kleine groep en wordt geleid door een gekwalificeerde bioloog of natuurgids. Elke zwemervaring wordt voorafgegaan door instructies waarin één van de biologen wordt uitgelegd hoe om te zwemmen met wilde dolfijnen, en ze te respecteren. Ook leer je hoe je het water in gaat, hoe je je moet gedragen tussen de dolfijnen, hoe je je masker en snorkel moet gebruiken en hoe je het meeste uit je zwemervaring haalt. Maskers, snorkels en duikpakken zijn voorzien.

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

3. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

4. Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Tijdens deze tour ga je 3 uur lang op zoek naar de mooiste zeedieren in de Azoren. Kijk uit naar onder mee dwergvinvissen, dolfijnen en schildpadden. Een marinebioloog aan boord biedt historische informatie en commentaar. Je begint met een korte uitleg van een bioloog over hoe de traditionele walvissenjacht in de Azoren is getransformeerd tot alleen walvissen kijken. Ook hoor je informatie over veiligheid, de regels van het observeren met respect voor de dieren en een overzicht van de dieren die je tijdens de tour kunt zien. Je vertrekt vanuit de haven van Ponta Delgada en vaart in stijl de Atlantische Oceaan op. De biologen aan boord geven uitgebreide uitleg en verzamelen onderweg wetenschappelijke data. De Azoren, gelegen in de Atlanische Oceaan tussen Portugal en Noord-Amerika, zijn een thuisbasis of een punt op de migratieroute van meer dan een derde van de walvissen en dolfijnen ter wereld. Rond de Azoren zijn het hele jaar door potvissen, gewone dolfijnen, tuimelaardolfijnen en gramperdolfijnen aanwezig. De andere diersoorten reizen op verschillende momenten in het jaar door het gebied, dus de dieren die je tegenkomt verschillen per seizoen. In de zomer is de kans groot dat je Atlantische vlekdolfijnen, grienden en gestreepte dolfijnen ziet; in de lente migreren baleinwalvissen zoals de blauwe, Noorse en gewone vinvis door het gebied. De natuur kan je niets garanderen, maar doorgaans worden tijdens de tour walvissen, dolfijnen, schildpadden, zeevogels en andere dieren gespot.

São Miguel: wild zwemmen met dolfijnen

5. São Miguel: wild zwemmen met dolfijnen

Ervaar een once-in-a-lifetime traktatie terwijl je zwemt met dolfijnen in hun natuurlijke habitat, in de ongelooflijke omgeving van de kustlijn van São Miguel. Ontspan in het gezelschap van getrainde professionals die u zullen informeren over de beste praktijken op volle zee en hoe u met de dolfijnen kunt omgaan. Bewonder de ruige schoonheid van de kust van São Miguel terwijl je onvergetelijk plezier beleeft aan het zwemmen naast de dolfijnen, en keer naar huis terug met herinneringen om een leven lang te koesteren.

Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

6. Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

Gelegen in het midden van de mystieke Atlantische Oceaan, zijn de Azoren-eilanden een permanent huis of doorgangspunt voor meer dan een derde van de walvis- en dolfijnsoorten ter wereld. Duik in een levenslang avontuur met deze voorouderlijke wezens tijdens deze begeleide walvissafari op Pico Island. Weg van de massa en dicht bij de wenselijke rust, bent u de gasten van natuurgidsen en mariene biologen, gecertificeerd en, belangrijker nog, delend de aanstekelijke passie voor de eilanden en haar fauna en flora. Je avontuur begint in de haven van Lajes do Pico, waar je wordt verwelkomd door het personeel en inchecken. Ga daarna naar de boot waar de mariene biologen een briefing zullen geven. Hoor over de soorten die je zou kunnen zien, de geschiedenis van walvissen op de Azoren en hoe je de dieren kunt respecteren. Dan ben je klaar om te navigeren en op zoek te gaan naar walvisachtigen in het wild. Bekijk onderweg de kust van het eiland, vol magische landschappen. Walvissen leven in de diepe oceaan en sommige komen tijdens hun trek gewoon langs de wateren. Het is in dit donkere geprofileerde paradijs van basaltachtige landschappen en zijdeachtige vegetatie dat een ruwe zee wacht om de bezoeker kennis te laten maken met enkele van de meest spectaculaire aquatische exemplaren, vrij zwemmend in hun element. Bereid je voor op ontzagwekkende momenten waar de tijd plotseling bevriest en natuurlijke magie recht voor je ogen gebeurt. Ga na de boottocht terug naar de haven met een hart vol goede herinneringen.

Pico Island: Azoren walvissen en dolfijnen spotten op Zodiac Boat

7. Pico Island: Azoren walvissen en dolfijnen spotten op Zodiac Boat

Ontdek de schoonheid van de zeedieren van Pico Island tijdens deze dolfijnen- en walvissafari. Blijf veilig met het gebruik van een reddingsvest en blijf droog met het gebruik van een waterdichte top. Benader de walvissen langzaam en voorzichtig om het welzijn van de dieren te waarborgen. Geniet van een korte briefing voordat u aan boord gaat van de Zodiac-boot in de stad Lajes do Pico. Maak tijdens uw cruise wat foto's van de kustlijn. Zoek naar vogels, schildpadden, walvissen en speelse dolfijnen terwijl je je een weg baant naar locaties waar ze het meest actief zijn. Krijg een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) van je gids. Hoor over andere mariene soorten, hun natuurlijke habitats, communicatiestijlen, migratiepatronen en gedragskenmerken. Keer terug naar je startpunt op het eiland Pico.

Terceira eiland walvissen spotten en jeeptour

8. Terceira eiland walvissen spotten en jeeptour

Observeer prachtige walvissen in hun natuurlijke habitat voordat je het eiland Terceira gaat verkennen, hetzij in een gedeelde tour of met je eigen privégroep. Deze reis wordt comfortabeler gemaakt door te reizen in jeeps die perfect zijn om je buiten de gebaande paden te brengen, zodat je het allerbeste kunt zien van wat het eiland te bieden heeft. Deze tour is ideaal voor diegenen die het eiland op de meest radicale manier willen verkennen. Routes worden genomen langs secundaire wegen, die geen deel uitmaken van de gebruikelijke toeristische routes. Het zijn smalle, gebaande paden en worden meestal gebruikt door boeren - je krijgt het echte Terceira te zien. De wegen worden omzoomd door blauwe hortensia's (hortensia), grote bomen of ruige muren van basaltsteen. Ze leiden tot adembenemende uitzichten en je moet de tijd nemen om onderweg te stoppen, uit de jeep te stappen en alle magische natuur om je heen van dichterbij te bekijken.

Terceira: walvissen en dolfijnen spotten in een boot met glazen bodem

9. Terceira: walvissen en dolfijnen spotten in een boot met glazen bodem

De Azoren worden beschouwd als een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. In de loop der jaren zijn er 28 soorten walvissen en dolfijnen gespot. Deze unieke tour van 2,5 uur is de ideale situatie om walvissen en dolfijnen te spotten. Het schip heeft een capaciteit van 14 personen, een glazen bodem en een motor van 300 pk. Met een slagingspercentage van 90% wordt de tour bijgestaan door een walvisspotter op de top van Monte Brasil. Met een verrekijker met een groot bereik kunnen ze de schipper via de radio begeleiden en u helpen de walvisachtigen te vinden (de dierenfamilie waartoe deze zeezoogdieren behoren).

Horta: Expeditie walvissen en dolfijnen spotten

10. Horta: Expeditie walvissen en dolfijnen spotten

Houd er rekening mee dat onze expedities van november tot april plaatsvinden als het weer het toelaat. Neem voor het boeken contact met ons op. Hier in Faial en Pico werken we samen met Whale Spotters om de walvissen en dolfijnen vanaf het land te vinden. Er zal een briefing worden gemaakt over de mariene biodiversiteit en de walvisachtigen die in de regio voorkomen. Een mariene onderzoeker/bioloog van de Universiteit van Lissabon en de Azoren zal aan boord zijn om gegevens te verzamelen en u een unieke ervaring te bieden met up-to-date informatie over het leven in zee. Soorten/soorten: Met meer dan 25 soorten walvisachtigen in de regio, worden er normaal gesproken 2 tot 3 verschillende waargenomen tijdens elke tocht. Potvissen het hele jaar door, blauwe vinvissen en gewone vinvissen in het voorjaar, terwijl Bryde- en Noordse vinvissen ook in de zomer kunnen voorkomen + verschillende dolfijnensoorten die er voorkomen. Vervoer: RIB-boot 16pax Onze expedities duren gemiddeld 3 uur. We hebben rondleidingen in de ochtend om 09.00 uur en in de middag om 14.00 uur. Aangezien onze boot een semi-rigide is, raden we deze activiteit niet aan in geval van ernstige rugklachten of in geval van zwangerschap. Houd er rekening mee dat reizen afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en opnieuw kunnen worden gepland, met volledige terugbetaling in geval van annulering. Informatie over de aanwezigheid van soorten wordt voor elke reis verstrekt.

  • Wateractiviteiten
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Azoren

Overzicht activiteiten in Azoren

Wil je alle activiteiten in Azoren ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Azoren

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2 beoordelingen

We hadden een rondleiding in het Duits, wat prima uitpakte. Eerst kregen we de belangrijkste informatie over de dieren. Toen was het op zee. We zagen een grote groep Atlantische Atlantische gevlekte dolfijnen. De dolfijnen zwommen vlak naast en onder de boot door, dichterbij kun je niet komen. Daarna hebben we twee potvissen kunnen zien. Een geweldige ervaring en er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren.

Super georganiseerd en zeer professioneel. We werden vergezeld door een hele aardige en behulpzame dame die ook alles uitlegde. Op de boot voelde je je heel veilig en heb je 98% kans om dolfijnen en walvissen te zien. (Wij waren er in oktober) Een geweldige ervaring voor jong en oud.

We hebben dolfijnen en potvissen gezien! De boottocht zelf was erg leuk. Ik boekte altijd de vroege tour omdat we ons realiseerden dat de tour na ons moest worden geannuleerd vanwege de deining, net als de dag ervoor.

Gewoon fantastisch. Na het walvissen spotten zagen we enkele hotspots voorbij de hoofdwegen en kregen we enkele tips die we niet kenden (na 6 dagen op het eiland).

Leuke ochtend, aardig en kundig personeel. Orka’s en dolfijnen gespot. Helaas geen walvissen