Azoren
Dolfijn- & walvisspotten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Azoren Dolfijn- & walvisspotten: Onze meest aanbevolen

Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

1. Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

Deze 2,5 uur durende excursie begint met een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere mariene soorten, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie ga je aan boord van de aangewezen boot en vertrek je naar zee. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, omdat de natuurgidsen en mariene biologen aan boord informatie geven. De boottocht omvat ook een rondleiding langs de Princess Ring Islet van Vila Franca do Campo, voor een close-up van de vulkaan en de inheemse dieren. Licht eten is aan boord toegestaan, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

Pico Island: boottocht om walvissen te spotten met biologen

2. Pico Island: boottocht om walvissen te spotten met biologen

Gelegen in het midden van de mystieke Atlantische Oceaan, zijn de Azoren-eilanden een permanent huis of doorgangspunt voor meer dan een derde van de walvis- en dolfijnsoorten ter wereld. Duik in een levenslang avontuur met deze voorouderlijke wezens tijdens deze begeleide reis om walvissen te spotten op Pico Island. Weg van de massa en dicht bij de wenselijke rust, bent u de gasten van natuurgidsen en mariene biologen, gecertificeerd en, belangrijker nog, de aanstekelijke passie voor de eilanden en haar fauna en flora delen. Je avontuur begint in de haven van Lajes do Pico, waar je wordt verwelkomd door het personeel en inchecken. Ga daarna naar de boot waar de mariene biologen een briefing zullen geven. Hoor over de soorten die je zou kunnen zien, de geschiedenis van walvissen op de Azoren en hoe je de dieren kunt respecteren. Dan ben je klaar om te navigeren en op zoek te gaan naar walvisachtigen in het wild. Bekijk onderweg de kust van het eiland, vol magische landschappen. Walvissen leven in de diepe oceaan en sommige komen tijdens hun trek gewoon langs de wateren. Het is in dit donker geprofileerde paradijs van basaltachtige landschappen en zijdeachtige vegetatie dat een ruwe zee wacht om de bezoeker kennis te laten maken met enkele van de meest spectaculaire aquatische exemplaren, vrij zwemmend in hun element. Bereid je voor op ontzagwekkende momenten waar de tijd plotseling bevriest en natuurlijke magie recht voor je ogen gebeurt. Ga na de boottocht terug naar de haven met een hart vol goede herinneringen.

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

3. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Eiland Pico: boottocht op de Azoren om walvissen en dolfijnen te spotten

4. Eiland Pico: boottocht op de Azoren om walvissen en dolfijnen te spotten

Ontdek de schoonheid van de zeedieren van het eiland Pico tijdens deze dolfijnen- en walvissafari. Blijf veilig met het gebruik van een reddingsvest en blijf droog met het gebruik van een waterdichte top. Benader de walvissen langzaam en voorzichtig om het welzijn van de dieren te waarborgen. Geniet van een korte briefing voordat u aan boord gaat van de Zodiac-boot in de stad Lajes do Pico. Maak tijdens uw cruise wat foto's van de kustlijn. Zoek naar vogels, schildpadden, walvissen en speelse dolfijnen terwijl je je een weg baant naar locaties waar ze het meest actief zijn. Krijg een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) van je gids. Hoor over andere mariene soorten, hun natuurlijke habitats, communicatiestijlen, migratiepatronen en gedragskenmerken. Keer terug naar je startpunt op het eiland Pico.

Terceira: walvissen en dolfijnen spotten in een boot met glazen bodem

5. Terceira: walvissen en dolfijnen spotten in een boot met glazen bodem

De Azoren worden beschouwd als een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. In de loop der jaren zijn er 28 soorten walvissen en dolfijnen gespot. Deze unieke 2,5 uur durende tour is de ideale situatie om walvissen en dolfijnen te spotten. Het schip heeft een capaciteit van 28 personen, een glazen bodem en twee motoren van 300 pk. Met een slagingspercentage van 90%, wordt de tour bijgestaan door een walvisspotter op de top van Monte Brasil. Met een verrekijker met een groot bereik kunnen ze de schipper via de radio begeleiden en je helpen de verblijfplaats van walvisachtigen (de dierenfamilie waartoe deze zeezoogdieren behoren) te vinden.

Ponta Delgada: trip naar walvissen en vulkanen met lunch

6. Ponta Delgada: trip naar walvissen en vulkanen met lunch

Maak gebruik van de ophaalservice bij je accommodatie in Ponta Delgada en verken vervolgens de kustlijn van de Azoren per boot. Breng 3 uur door met het spotten van majestueuze walvissen en speelse dolfijnen in hun natuurlijke omgeving.  Word weer één met de natuurlijke wereld tijdens je zoektocht naar de potvissen, blauwe vinvissen, bultruggen en orka's die de archipel tot één van de beste plekken ter wereld maken om verschillende zeezoogdieren te zien. Sta onderweg op de uitkijk voor schildpadden, vliegende vissen, zeevogels en springende dolfijnen.  Stap van boord en geniet van een smakelijke lunch, waarna je opweg gaat naar de vulkanische landschappen van Lagoa do Fogo en Caldeira Velha. Bekijk één van de mooiste meren in São Miguel en ervaar het prachtige binnenland van het eiland van dichtbij. Kom meer te weten over wat het vulkanische landschap allemaal aan het eiland te bieden heeft, van zijn geneeskrachtige modder tot zijn energiebron. 

Lajes de Pico: zwemmen met dolfijnen in kleine groep

7. Lajes de Pico: zwemmen met dolfijnen in kleine groep

Ga zwemmen met de dolfijnen van de Azoren op een ecologisch en ethisch verantwoorde activiteit. Krijgen de kans om te zwemmen met  Risso-dolfijnen, tuimelaars en gewone dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Je kunt ter plekke ook nog Atlantische bevlekte dolfijnen, gestreepte dolfijnen, en snaveldolfijnen spotten. De dolfijnen die je tijdens de activiteit ziet zijn 100% vrij en leven in hun natuurlijke habitat. Je begint met een belangrijke briefing van je gids, een marinene bioloog. Deze briefing waarborgt je veiligheid in het water en leert je hoe je de  dolfijnen tijdens het zwemmen kunt beschermen. Dan duik je in het water en volg je de instructies van de gids om alles uit deze unieke ervaring te halen.

Veelgestelde vragen over Dolfijn- & walvisspotten in Azoren

Welke andere activiteiten dan Dolfijn- & walvisspotten zijn de moeite waard in Azoren?

Sitemap Azoren

Wil je alle activiteiten in Azoren ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Azoren

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2 beoordelingen

Geweldig. Ik was wat misselijk, maar dat is normaal. Al het personeel was super vriendelijk en grappig! Dolfijnen zijn een spektakel! We hadden het geluk om het grootste levende dier ter wereld te zien, een blauwe vinvis. Geweldig

Geweldige ervaring, enthousiast team! 2 keer een groep dolfijnen gezien, de laatste groep was echt geweldig! De potvis was in de buurt maar lag te slapen haha! Wij vonden het zo leuk dat we deze week nog een keer geboekt hebben

Alles verliep zoals gepland. We werden niet teleurgesteld met de ervaring, ook al hadden we "alleen" "ingezeten" gewone dolfijnen gezien. Maar de natuur is gewoon zo en voor altijd.

Het was een erg leuke ervaring en heel goed georganiseerd. We kregen alle benodigde uitrusting om niet nat te worden en voor de veiligheid

Het was een geweldige ervaring! Dankzij een gepassioneerde gids, kapitein en de spotter!