Datums kiezen

AzorenDolfijn- & walvisspotten

Azoren Dolfijn- & walvisspotten: onze aanbevelingen

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

1. Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Tijdens deze tour ga je 3 uur lang op zoek naar de mooiste zeedieren in de Azoren. Kijk uit naar onder mee dwergvinvissen, dolfijnen en schildpadden. Een marinebioloog aan boord biedt historische informatie en commentaar. Je begint met een korte uitleg van een bioloog over hoe de traditionele walvissenjacht in de Azoren is getransformeerd tot alleen walvissen kijken. Ook hoor je informatie over veiligheid, de regels van het observeren met respect voor de dieren en een overzicht van de dieren die je tijdens de tour kunt zien. Je vertrekt vanuit de haven van Ponta Delgada en vaart in stijl de Atlantische Oceaan op. De biologen aan boord geven uitgebreide uitleg en verzamelen onderweg wetenschappelijke data. De Azoren, gelegen in de Atlanische Oceaan tussen Portugal en Noord-Amerika, zijn een thuisbasis of een punt op de migratieroute van meer dan een derde van de walvissen en dolfijnen ter wereld. Rond de Azoren zijn het hele jaar door potvissen, gewone dolfijnen, tuimelaardolfijnen en gramperdolfijnen aanwezig. De andere diersoorten reizen op verschillende momenten in het jaar door het gebied, dus de dieren die je tegenkomt verschillen per seizoen. In de zomer is de kans groot dat je Atlantische vlekdolfijnen, grienden en gestreepte dolfijnen ziet; in de lente migreren baleinwalvissen zoals de blauwe, Noorse en gewone vinvis door het gebied. De natuur kan je niets garanderen, maar doorgaans worden tijdens de tour walvissen, dolfijnen, schildpadden, zeevogels en andere dieren gespot.

Azoren: walvissen spotten en boottocht langs eilandjes

2. Azoren: walvissen spotten en boottocht langs eilandjes

Begin de excursie met een inleiding over walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere zeedieren, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie stap je aan boord van de aangewezen boot en vaar je de zee op. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, terwijl de natuurgidsen en zeebiologen aan boord commentaar geven. De boottocht omvat ook een tour langs Anel de Princesa (princessenring) van Vila Franca do Campo, waar je de vulkaan en de inheemse dieren van dichtbij kunt bekijken. Het is toegestaan om iets kleins te eten aan boord, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

3. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

4. Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

Gelegen in het midden van de mystieke Atlantische Oceaan, zijn de Azoren-eilanden een permanent huis of doorgangspunt voor meer dan een derde van de walvis- en dolfijnsoorten ter wereld. Duik in een levenslang avontuur met deze voorouderlijke wezens tijdens deze begeleide walvissafari op Pico Island. Weg van de massa en dicht bij de wenselijke rust, bent u de gasten van natuurgidsen en mariene biologen, gecertificeerd en, belangrijker nog, delend de aanstekelijke passie voor de eilanden en haar fauna en flora. Je avontuur begint in de haven van Lajes do Pico, waar je wordt verwelkomd door het personeel en inchecken. Ga daarna naar de boot waar de mariene biologen een briefing zullen geven. Hoor over de soorten die je zou kunnen zien, de geschiedenis van walvissen op de Azoren en hoe je de dieren kunt respecteren. Dan ben je klaar om te navigeren en op zoek te gaan naar walvisachtigen in het wild. Bekijk onderweg de kust van het eiland, vol magische landschappen. Walvissen leven in de diepe oceaan en sommige komen tijdens hun trek gewoon langs de wateren. Het is in dit donkere geprofileerde paradijs van basaltachtige landschappen en zijdeachtige vegetatie dat een ruwe zee wacht om de bezoeker kennis te laten maken met enkele van de meest spectaculaire aquatische exemplaren, vrij zwemmend in hun element. Bereid je voor op ontzagwekkende momenten waar de tijd plotseling bevriest en natuurlijke magie recht voor je ogen gebeurt. Ga na de boottocht terug naar de haven met een hart vol goede herinneringen.

São Miguel: wildzwemmen met dolfijnen

5. São Miguel: wildzwemmen met dolfijnen

Ervaar een once-in-a-lifetime traktatie terwijl je zwemt met dolfijnen in hun natuurlijke habitat, in de ongelooflijke omgeving van de São Miguel kustlijn. Ontspan in het gezelschap van getrainde professionals die u informeren over best practices op volle zee en hoe u met elkaar omgaat met de dolfijnen. Bewonder de ruige schoonheid van de kust van São Miguel terwijl je onvergetelijk plezier beleeft aan het zwemmen naast de dolfijnen, en keer terug naar huis met herinneringen om een leven lang te koesteren.

Terceira: dolfijn- en walvisspottocht van een halve dag

6. Terceira: dolfijn- en walvisspottocht van een halve dag

Geniet van een unieke kans om dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke habitat te observeren. Krijg fascinerende inzichten van een team van professionele schippers, biologen en uitkijkposten. Pas op tot wel 27 soorten walvisachtigen in de Picos de Aventura, met een extreem hoog slagingspercentage van waarnemingen. Profiteer van een uitgebreide briefing over walvisachtigen, waarnemingsmethoden, veiligheidsregels en ethische codes voor het observeren van walvisachtigen op de Azoren voordat u vertrekt. Beleef een onvergetelijke reis terwijl je de zeezoogdieren van de Azoren bewondert die door de zeeën zwerven terwijl je plezier hebt en wetenschappelijke inzichten krijgt.

Horta: Expeditie walvissen en dolfijnen spotten

7. Horta: Expeditie walvissen en dolfijnen spotten

Hier in Faial en Pico werken we samen met Whale Spotters om de walvissen en dolfijnen vanaf het land te vinden. Er zal een briefing worden gemaakt over de mariene biodiversiteit en de walvisachtigen die in de regio voorkomen. Een mariene onderzoeker/bioloog van de Universiteit van Lissabon en de Azoren zal aan boord zijn om gegevens te verzamelen en u een unieke ervaring te bieden met up-to-date informatie over het leven in zee. Deze expedities worden uitgevoerd in het Engels, Portugees of Spaans. Rondleidingen in het Frans moeten vooraf worden aangevraagd en volgens onze beschikbaarheid. Soorten/soorten: Met meer dan 25 soorten walvisachtigen in de regio, worden er normaal gesproken 2 tot 3 verschillende waargenomen tijdens elke tocht. Potvissen het hele jaar door, blauwe vinvissen en gewone vinvissen in het voorjaar, terwijl Bryde- en Noordse vinvissen ook in de zomer kunnen voorkomen + verschillende dolfijnensoorten die er voorkomen. Vervoer: RIB-boot 16pax Onze expedities duren gemiddeld 3 uur. We hebben rondleidingen in de ochtend om 09.00 uur en in de middag om 14.00 uur. Aangezien onze boot een semi-rigide is, raden we deze activiteit niet aan in geval van ernstige rugklachten of in geval van zwangerschap. Houd er rekening mee dat reizen afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en opnieuw kunnen worden gepland, met volledige terugbetaling in geval van annulering. Informatie over de aanwezigheid van soorten wordt voor elke reis verstrekt.

Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

8. Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

Doe mee aan een ultieme zwemervaring en zwem tussen de wilde dolfijnen in het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan. Je vertrekt vanaf de Azoren in een Zodiacboot voor een onvergetelijk avontuur. Deze 2 uur durende activiteit vindt plaats in een kleine groep en wordt geleid door een gekwalificeerde bioloog of natuurgids. Elke zwemervaring wordt voorafgegaan door instructies waarin één van de biologen wordt uitgelegd hoe om te zwemmen met wilde dolfijnen, en ze te respecteren. Ook leer je hoe je het water in gaat, hoe je je moet gedragen tussen de dolfijnen, hoe je je masker en snorkel moet gebruiken en hoe je het meeste uit je zwemervaring haalt. Maskers, snorkels en duikpakken zijn voorzien.

Pico Island: Azoren walvissen en dolfijnen spotten op Zodiac Boat

9. Pico Island: Azoren walvissen en dolfijnen spotten op Zodiac Boat

Ontdek de schoonheid van de zeedieren van Pico Island tijdens deze dolfijnen- en walvissafari. Blijf veilig met het gebruik van een reddingsvest en blijf droog met het gebruik van een waterdichte top. Benader de walvissen langzaam en voorzichtig om het welzijn van de dieren te waarborgen. Geniet van een korte briefing voordat u aan boord gaat van de Zodiac-boot in de stad Lajes do Pico. Maak tijdens uw cruise wat foto's van de kustlijn. Zoek naar vogels, schildpadden, walvissen en speelse dolfijnen terwijl je je een weg baant naar locaties waar ze het meest actief zijn. Krijg een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) van je gids. Hoor over andere mariene soorten, hun natuurlijke habitats, communicatiestijlen, migratiepatronen en gedragskenmerken. Keer terug naar je startpunt op het eiland Pico.

Vila Franca do Campo: kajakverhuur

10. Vila Franca do Campo: kajakverhuur

Er is geen betere manier om van de Azorenzee te genieten dan per kajak. Geniet van de vrijheid van peddelen op open zee langs de unieke kustlijn van Vila Franca do Campo, waar u het prachtige eilandje kunt spotten. Huur het voor jezelf of breng het gezin aan boord (maximaal 4). Alle ervaringsniveaus zijn welkom en de uitrusting wordt gratis verstrekt (vest en peddel). De kajaks die u huurt zijn veilig en comfortabel, moeilijk in zee te kantelen en zinken niet. Deze huur is geldig voor twee uur per persoon. We zien er naar uit je te verwelkomen!

Beschikbare activiteiten

19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Dolfijn- & walvisspotten in Azoren

Welke andere activiteiten dan Dolfijn- & walvisspotten zijn de moeite waard in Azoren?

Andere activiteiten in Azoren

Wil je alle activiteiten in Azoren bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Azoren

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2 beoordelingen

We hadden een rondleiding in het Duits, wat prima uitpakte. Eerst kregen we de belangrijkste informatie over de dieren. Toen was het op zee. We zagen een grote groep Atlantische Atlantische gevlekte dolfijnen. De dolfijnen zwommen vlak naast en onder de boot door, dichterbij kun je niet komen. Daarna hebben we twee potvissen kunnen zien. Een geweldige ervaring en er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren.

Als u walvissen spotten op de Azoren / Sao Miguel, dan is dat zo. Van de introductie voordat we begonnen, tot de gekozen reisroute, de inzet van de bemanning, tot het feit dat we walvissen en veel dolfijnen zagen. Geweldige aanbieder van deze tour (TerraAzul).

Optimale beleving! De bemanning was geweldig, Alexandre, Margarida en Lara waren supervriendelijk en deden er alles aan om de dieren te zien en legden alles uit wat we zouden komen! We zagen dolfijnen en potvissen! Ongelooflijk!

Ruige boottocht maar nooit te eng. We hebben 3 groepen dolfijnen gezien; fantastisch!!

Een gepassioneerde gids die de natuur respecteert. Een waar genoegen. Dank je ️