Azoren
Wandelen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Azoren Wandelen: Onze meest aanbevolen

Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

1. Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

Na het verzamelen op het ontmoetingspunt of bij je accommodatie worden opgehaald, ga je naar Parque da Ribeira dos Caldeirões, gelegen in het noordoostelijke deel van het eiland. Het duurt ongeveer 45 minuten om van Ponta Delgada te rijden. De tour van een halve dag duurt ongeveer 3 uur. Gedurende deze tijd heb je de mogelijkheid om rappels, jumps, slides en rock slides te doen. De hoogste rappel is 15 meter, met de hoogste sprong ongeveer 6 meter. Er zal wat tijd zijn voor de distributie van apparatuur met behulp van je gidsen, voordat je een korte wandeling maakt om de stroom te benaderen, gevolgd door een beveiligingsbriefing. Gemiddeld is het ongeveer 20 tot 35 minuten wandelen, afhankelijk van het tempo van de groep. Gedurende de dagvullende optie stop je voor een picknick en sluit je de tour later af door terug te keren naar de stad met de auto.

Lomba de São Pedro: Waterval-wandeltocht met theeproeverij

2. Lomba de São Pedro: Waterval-wandeltocht met theeproeverij

Geniet van een wandeltocht door de natuur op de Moinho do Félix-watervallenroute van Lomba de São Pedro. Luister naar stromende rivieren en watervallen en ontmoet historische bouwwerken. Bezoek een werkende theeboerderij waar je hun producten kunt proeven. Geniet aan het begin van de wandeling van het uitzicht op de kust. Daal af naar de Cascata do Homem-waterval voor een bergopwaartse wandeling door het bos. Het pad slingert zich door de bomen voordat het de watermolen Moinho do Félix bereikt aan de voet van Cascata do Teófilo. Vind wat rust en stilte te voet naar de Cascata da Gruta. Deze waterval heeft ook een natuurlijk zwembad genaamd Poço da Truta. Van daaruit ga je terug naar het dorp en passeer je veel van de bronnen die de bewoners ooit van water voorzagen. Rijd vanuit het dorp naar de door een familie gerunde Chá Gorreana Tea Factory and Plantation. Het is zowel de oudste als de enige faciliteit in Europa. Ontdek het hele proces dat thee van de plantage naar je kopje brengt en proef het dan zelf. Beëindig de tour met een stop bij een van de stranden langs de noordkust. Ontspan en geniet van het duidelijk donkere zand van het eiland. Luister naar de golven van de oceaan in de buurt voordat je terugkeert naar je hotel.

Azoren: wandeltocht São Miguel en Lagoa do Fogo

3. Azoren: wandeltocht São Miguel en Lagoa do Fogo

Verken de indrukwekkende landschappen en fantastische panorama's tijdens een wandeltocht naar São Miguel. Baden in de natuurlijke zwembaden in de prachtige lagune van Lagoa do Fogo. Begin je pad op een korte onverharde weg, die je naar Lagoa do Fogo zal leiden. Baden in de zwembaden van Lagoa, in de thermale baden van Caldeira Velha, of in de grandioze waterval van Salto do Cabrito. Krijg een prachtig panoramisch uitzicht op Lago do Fogo en de noordkust van het eiland Sao Miguel terwijl je langs "Cumeeira Norte" reist. Ga door verschillende kleine stroompjes omgeven door ongelooflijk groene en ongerepte bossen, voordat je het karakteristieke puimsteenstrand van de lagune bereikt. Geniet van een gezellige picknicklunch met streekproducten. Keer terug naar het startpunt terwijl je geniet van een ander perspectief op de zuidkust en de Atlantische Oceaan. Bezoek de badzone van Caloura of het strand van Agua D'Alto, waar u kunt snorkelen.

Azoren: Canyoning in Salto do Cabrito

4. Azoren: Canyoning in Salto do Cabrito

Ontspan en ontkoppel in een prachtige omgeving in dit ochtend canyoning-avontuur in Salto do Cabrito. Verken de natuurlijke kant van het eiland São Miguel wandelen en canyoning door weelderige bossen en koele beekjes. Ontmoet de gids in het centrum van Ponta Delgada of zorg dat je wordt opgehaald bij je accommodatie en reis in een busje met airconditioning 20 minuten naar Salto do Cabrito. Wandel 30 minuten naar de stroom waar een ervaren gids een beveiligingsbriefing geeft en alle benodigde apparatuur voor de activiteit verspreidt. Eenmaal geschikt en klaar om te gaan, breng een paar uur door met het verkennen van de zwembaden en watervallen. Voor degenen die durven, is er een mogelijkheid om de tour te eindigen met een sprong van 4 meter. Een zipline is ook beschikbaar voor diegenen die liever vliegen dan springen.

Azoren: Ribeira da Salga Canyoning Adventure

5. Azoren: Ribeira da Salga Canyoning Adventure

Of je nu een ervaren reiziger bent of een eerste avonturier, beleef een eenmalige ervaring met een canyoning-avontuur in Ribeira da Salga. Bezoek een van de meest verbazingwekkende plaatsen in het noordoostelijke deel van het eiland Sao Miguel, gelegen tussen de parochies Lomba de S.Pedro en Salga. Begin je avontuur met een snelle beveiligingsbriefing en apparatuurdistributie. Maak daarna een half uur durende wandeling naar de locatie waar je in prachtige waterstromen in kristalheldere natuurlijke poelen kunt springen, glijden en naar beneden kunt glijden. De hoogste rappel kan tot 16 meter gaan, en de hoogste sprong tot ongeveer 8 meter. Als je je niet prettig voelt bij het springen, zijn er andere opties beschikbaar.

Eiland São Miguel: dagtour westkust

6. Eiland São Miguel: dagtour westkust

Ontdek de hele westkust van het eiland São Miguel in één dag tijdens deze rondleiding. Geniet van mooie uitzichten terwijl je kleine meren, exclusieve uitzichtpunten, een ananasplantage en Sete Cidades bezoekt. Leer de geschiedenis achter de landschappen die je verkent. Begin uw reis met een pick-up van uw hotel. Ontmoet je deskundige gids die bij je zal zijn tijdens je avontuur. Begin met het leren van de geschiedenis en de natuur van de Azoren-archipel. Ga vervolgens rechtstreeks naar Sete Cidades en geniet tijdens de rit van een fantastisch uitzicht op het eiland. Stop bij de uitkijkpunten van het eilandje en dompel jezelf onder in de natuur terwijl je ronddwaalt en de oever van het meer bezoekt. De lagune van Sete Cidades zal de belangrijkste attractie van de tour zijn, maar er zullen onderweg tal van extra stops en bezienswaardigheden zijn.

Sete Cidades: wandeltocht van een halve dag

7. Sete Cidades: wandeltocht van een halve dag

Geniet van een prachtig panoramisch uitzicht over een paar verschillende meren tijdens een wandeling van een halve dag. Verken het meer van Sete Cidades, het meer van Canário, Empadadas en meer onderweg. Leer meer over de lokale geologie, geschiedenis, cultuur en ontdek het hydrografische bekken van het vulkanische complex Sete Cidades. Langs het pad kom je talloze meren tegen, met verschillende kenmerken en hier vinden we het hoogste punt van Sete Cidades, Pico das Éguas. Ontvang een briefing naast Lagoa do Canário en volg het pad en geniet van Lagoa das Éguas, Pico das Éguas en Lagoa Rasa. Hoor over het belang van waterlopen voor de gemeente Ponta Delgada en de endemische vegetatie die op deze plek bestaat vanuit je gids. Ga langs het uitkijkpunt Lagoa do Canário en Grota do Inferno en ontdek interessante feiten over de Caldera van Sete Cidades en de lagunes waaruit het bestaat. Heb je gehoord over de legende van het meer van Sete Cidades? Tijdens deze wandeling heeft u ook de mogelijkheid om te stoppen bij het uitkijkpunt Vista do Rei, waarschijnlijk het beroemdste in deze gemeente.

Ponta Delgada: begeleide wandeling van 2 uur langs de Serra Devassa

8. Ponta Delgada: begeleide wandeling van 2 uur langs de Serra Devassa

Loop langs de spectaculaire Serra Devassa en bewonder adembenemende landschappen en panoramische uitzichten. Volg deze rondwandeling met een deskundige gids en leer de geologische geschiedenis van het gebied kennen. Begin je avontuur in de buurt van het bos van Lagoa do Canário en volg het ruige pad de bergen in. Reis door de spectaculaire bergketen van Serra Devassa met stops bij Pico das Éguas, het hoogste punt van deze route. Bewonder hier de vulkanische kegel met een sereen meer erin. Cirkel rond de Lagoa Rasa en vervolg op het pad dat teruggaat naar het startpunt. Maak onderweg ongelooflijke foto's van het unieke landschap gevormd door vulkanen. Luister naar de fascinerende geologie, sociale en historische geschiedenis van Sete Cidades vanuit je deskundige gids en kijk uit voor de diverse flora en fauna die op deze ongelooflijke locatie voorkomen.

Van Angra: vulkaantour van 3 uur

9. Van Angra: vulkaantour van 3 uur

Ontdek de vulkanen en vulkanische grotten van het eiland Terceira tijdens de rondleiding van deze geologieliefhebber. Bezoek Algar do Carvão, Furnas do Enxofre en Gruta do Natal met een deskundige gids. Ontmoet je gids en chauffeur om opgehaald te worden bij je hotel en ga naar de eerste stop van de tour - de inactieve Algar do Carvão. Bezoek het van binnenuit en ontdek het kleine meer en de fascinerende geologische formaties. Ga vervolgens naar Furnas do Enxofre, een kleine strook land met 20 fumarolen die witte damp in de lucht verdrijven. Je ziet ook inheemse flora zoals de Azoren-jeneverbes en de Azoren-bosbes. Sluit je tour af met een bezoek aan Gruta do Natal (kerstgrot), een grottenstelsel dat bekend staat als een lavabuis, vol spectaculaire vulkanische formaties.

São Miguel: Sete Cidades en Ferraria Tour met lunch

10. São Miguel: Sete Cidades en Ferraria Tour met lunch

Ga naar het dorp Sete Cidades dat in een vulkanische krater ligt tijdens deze bustour op São Miguel. Geniet van deze schilderachtige locatie met een picknicklunch en de meegeleverde wandelstokken en snorkelmaskers. Wandel naar een uitkijkpunt en neem een ontspannen duik in het natuurlijke thermale zwembad van Ferraria. Laat je ophalen vanuit het comfort van je accommodatie en leun achterover en ontspan tijdens de rit naar het schilderachtige dorpje Sete Cidades. Heb de mogelijkheid om het kalme water van de tweelingmeren op te gaan met een stand-up paddleboard-verhuur, of huur een e-bike om langs de oevers te rijden. Baan je een weg naar de kraterrand met een wandeltocht naar het uitkijkpunt Vista do Rei met een panoramisch uitzicht op de krater en de omgeving. Wandel door het Lagoa do Canario Park en kijk uit over Boca D'Inferno. Geniet van een heerlijke picknicklunch in een natuurlijke omgeving. Sluit je tour af met een ontspannende duik in het thermale water van het natuurlijke zwembad van Ferraria. Keer terug naar je accommodatie aan het einde van je tour.

Veelgestelde vragen over Wandelen in Azoren

Welke andere activiteiten dan Wandelen zijn de moeite waard in Azoren?

Andere onmisbare dingen om te doen in Azoren:

Sitemap Azoren

Wil je alle activiteiten in Azoren ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.