Datums kiezen

Corsica
Tours

Tours
184 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Corsica Tours: onze aanbevelingen

Vanuit Ajaccio/Porticcio:Rondvaart door de Golf van Ajaccio & Sanguinaires

1. Vanuit Ajaccio/Porticcio:Rondvaart door de Golf van Ajaccio & Sanguinaires

Maak een boottocht en bekijk de bezienswaardigheden langs de noordkust van Ajaccio, zoals het huis van Tino Rossi, de Griekse kapel, de begraafplaats Marin en de Citadel. Bekijk de Parata-toren en de Sanguinaires-eilanden, een Natura 2000-gebied. Tijdens de tocht krijg je uitleg over de baai van Ajaccio en de geschiedenis van de stad. Neem een pauze op het eiland Mezumare. Het is het grootste eiland in de archipel van Sanguinaires en alleen per boot bereikbaar. Het is de thuisbasis van zeldzame diersoorten. Ga zwemmen na een pauze van 1 uur of maak een wandeling naar de vuurtoren en semafoor Alphonse Daudet. Je bezoekt ook de ruïnes van de Lazaretto. Hier moesten de koraalvissers in quarantaine na hun terugkeer uit Afrika.

Ajaccio/Porticcio: Rondleiding met de boot door het natuurreservaat van Scandola

2. Ajaccio/Porticcio: Rondleiding met de boot door het natuurreservaat van Scandola

Vertrek vanuit Ajaccio of Porticcio voor een boottocht van een hele dag door het natuurreservaat Scandola en de Golf van Porto, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bewonder een van de laatste mediterrane enclaves die onderdak bieden aan inheemse flora en vogels. Pauzeer in het kustplaatsje Girolata en verken gedurende 2 uur op je gemak het afgelegen dorpje. Vind een leuk restaurant om te lunchen of geniet van een picknick op het strand. In de winter is Girolata een afgelegen dorp met ongeveer 15 inwoners. Ga vervolgens naar de Calanches van Piana en verken het uitzonderlijke landschap van roze granieten rotsen die in de loop der eeuwen zijn gevormd door temperatuurschommelingen, sterke wind en opspattend zeewater. Ontdek de geologische diversiteit en de unieke ligging van de rotsen die het gebied een bijzonder karakter geven.

Ajaccio: hoogtepunten van de stad en bustour met open dak langs de kust

3. Ajaccio: hoogtepunten van de stad en bustour met open dak langs de kust

Geniet van een 360-graden uitzicht over de keizerlijke stad met een bus met open dak. Vertrek vanaf de Square Foch en rijd langs het De Gaulle-plein met het standbeeld van Napoleon met zijn vier broers. Rijd vervolgens over het Austerlitz-plein en bekijk het Casone-monument gewijd aan Napoleon I. Vervolg je ontdekkingstocht langs de kustweg van de Sanguinaires om te genieten van de prachtige uitzichten over de baai van Ajaccio. Kom aan op het Parata-punt voor een stop van 20-30 minuten en waardeer het uitzonderlijke uitzicht over de archipel.

Vanuit Ota: Eco-vriendelijke boottocht door natuurreservaat Scandola

4. Vanuit Ota: Eco-vriendelijke boottocht door natuurreservaat Scandola

Ontdek het natuurreservaat Scandola en bezoek het charmante dorp Girolata tijdens een boottocht vanuit Porto naar de kust van Corsica. Vaar op een milieuvriendelijke hybride boot in stilte over de wateren van het reservaat en profiteer, dankzij het instappen met prioriteit, van de beste zitplaatsen. Ontmoet de vriendelijke bemanning van het schip, die je helpt met aan boord gaan, en ga vervolgens op pad om dit door UNESCO beschermde natuurreservaat te verkennen, dat alleen via zee toegankelijk is en strikt wordt beschermd. Bekijk de kustgrotten, het diverse zeeleven en zeevogels als visarenden en slechtvalken vanaf een respectabele afstand, om zo de natuurlijke omgeving niet te verstoren. Kom meer te weten over de ecologie van het reservaat dankzij de toelichting in het Frans tijdens de tour. Pauzeer 30 minuten in het afgelegen en schilderachtige kustplaatsje Girolata, dat wordt omgeven door de zee en alleen per boot bereikbaar is. Wandel door het dorp of koel af met een duik en kijk uit naar de wilde koeien die door de straten, cafés en over het strand van Girolata zwerven. Geef je tour een upgrade met een optionele trip naar de prachtige rotsformatie Calanche de Piana. Bewonder het prachtige roze granieten geologisch landschap, dat op unieke wijze is ontstaan door eeuwenlange harde wind en opspattend zeewater.

Vanuit Ajaccio of Porticcio: dagtrip naar Bonifacio per boot

5. Vanuit Ajaccio of Porticcio: dagtrip naar Bonifacio per boot

Ontdek de spectaculaire landschappen van de zuidkust van Corsica aan boord van een rondvaartboot vanuit Ajaccio of Porticcio, tijdens een dagtocht naar de gemeente Bonifacio en haar legendarische rotsformaties. Je vaart naar de Golf van Valinco voor een adembenemend uitzicht op de kust. Bekijk de beroemde leeuwvormige rots van Roccapina en meer. Onderweg kom je meer te weten over de geschiedenis van Corsica en zijn tradities. Kom dicht bij de uitgehouwen Trap van Koning Aragon, volgens de legende door de troepen van Alfonso V in één nacht gemaakt, tijdens de onsuccesvolle belegering van Bonifacio in 1420. Je bewondert de zeegrotten in de vorm van de hoed van Napoleon en de karakteristiek uitgeslepen rotsformatie Grain de Sable. Bij aankomst in Bonifacio heb je 4 uur de tijd om de omgeving te verkennen en een mooie lunchplek te vinden. Je reist met de minitrein gemakkelijk heen en weer tussen de haven en de citadel in de bovenstad. Gelegen direct aan de Middellandse Zee en gescheiden van Sardinië door de Straat van Bonifacio, staat de gemeente bekend om zijn idyllische stranden en torenhoge kliffen.

Vanuit Ajaccio: Boottocht Sanguinaires eilanden met aperitief

6. Vanuit Ajaccio: Boottocht Sanguinaires eilanden met aperitief

Ontdek de mooiste plekjes van Corsica tijdens een boottocht vanuit Ajaccio of Porticcio. Stap aan boord van een semi-rigide speedboot met een gekwalificeerde kapitein. Bekijk de zonsondergang boven de archipel van de Sanguinaires-eilanden, geniet van een zwempauze en geniet van wat wijn en een aperitief aan boord. Vertrek vanuit Ajaccio en bereik de Sanguinaires-eilanden in 30 minuten. Leg ongeveer 1 uur aan bij Grande Sanguinaire. Bezoek de vuurtoren te voet en geniet van het uitzicht van 360 graden vanaf de top. Neem daarna een zwempauze in het kristalheldere water. Geniet bij terugkomst van een charcuterieproeverij en roséwijn bereid door uw kapitein. Luister naar de klanken van Corsicaanse polyfonieën terwijl je het mediterrane landschap om je heen in je opneemt. Breng wat meer tijd door met ontspannen in het warme, kristalheldere water en keer dan terug naar Ajaccio of Porticcio.

Corsica: begeleide zeereis vanuit Porto-Ota

7. Corsica: begeleide zeereis vanuit Porto-Ota

Laat u meeslepen door de magie van het strand en de berglandschappen in Porto Orta. Stort je op een hybride rondvaartboot die speciaal is ontworpen om flora en fauna te beschermen. De elektrische voortstuwing maakt het mogelijk om in beschermde gebieden te navigeren zonder vervuilende emissies of geluidsoverlast. Kies voor een excursie in de turquoise wateren van Calanche de Piana en Capo Rosso en hun indrukwekkende panorama's, of kies ervoor om naar het Scandola-natuurreservaat en het paradijselijke dorp Girolata te zeilen, waar u een duik kunt nemen in het kristalheldere water. Of selecteer de complete rondreis door de Golf van Porto, waar u de mooiste wilde en beschermde gebieden van het Isle of Beauty zult ontdekken.

Porto: cruise van een halve dag Scandola-reservaat & Calanche de Piana

8. Porto: cruise van een halve dag Scandola-reservaat & Calanche de Piana

Met zijn serene natuurlijke schoonheid is het UNESCO-werelderfgoed van het schiereiland Scandola een must-see tijdens deze cruise van een halve dag vanuit Porto. Ontdek de Golf van Porto in zijn geheel terwijl je naar hoogtepunten vaart en de natuur op zijn best aanschouwt onder de ondergaande zon. Geniet van commentaar van uw kapitein. Vertrek 's middags vanuit Porto aan boord van een gestroomlijnde cruiser en installeer u bij uw kapitein, die ook als uw gids zal dienen. Ga richting het natuurreservaat Scandola via de Golf van Girolata. Bewonder het heldere water en de rotsformaties terwijl je het natuurreservaat nadert. Vaar verder op deze afgelegen plek terwijl je de vele soorten vogels in je opneemt, waaronder aalscholvers en adelaars, en hoor over de lokale, beschermde planten van je kapitein. U kunt ook het zeeleven zien. Bezoek verderop de Calanche de Piana, met zijn opvallend unieke vergezichten. Reis ten slotte naar de Capo Rosso en zijn "zwembad". Vernoemd naar de opmerkelijke roze granietrotsen, bewonder de spectaculaire schakeringen van rode rotsen en blauwe wateren van de kaap. Pauzeer, afhankelijk van het weer, voor een duik in deze prachtige omgeving voordat je terugkeert naar de kust in Porto. 

Van Ajaccio of Porticcio: Sanguinaires Islands Sunset Tour

9. Van Ajaccio of Porticcio: Sanguinaires Islands Sunset Tour

Bezoek de baai van Ajaccio met een tussenstop op het hoofdeiland Iles Sanguinaires Mezzu Mare. Geniet van een proeverij van Corsicaanse wijn en vleeswaren bij zonsondergang met commentaar van de kapitein op de legendes van de Iles Sanguinaires-archipel. Ontmoet je kapitein en ga aan boord van een uniek schip dat niet alleen geliefd is bij het leger en de politie, maar ook bij drugssmokkelaars. Bekend om zijn snelheid en algehele robuustheid, ontdek een avontuur aan boord van een boot die is ontworpen om alle weersomstandigheden en omstandigheden aan te kunnen. Luister naar de verhalen van wee en buitengewone van je kapitein terwijl je met de 4X4 van de zeeën naar de Iles Sanguinaires-archipel rijdt. Geniet van het prachtige natuurlijke landschap en ga op avontuur.

Porto: boottocht Scandola en Calanches van Piana

10. Porto: boottocht Scandola en Calanches van Piana

Ontdek de Golf van Porto per boot en zie waarom dit bijzondere natuurgebied is geclassificeerd als UNESCO-Werelderfgoed. Verken het natuurreservaat Scandola en bewonder de opvallende kliffen, omgeven door de diepblauwe oceaan. Bekijk de beroemde rotsformaties van Calanches de Piana. Ga aan boord in Porto en begin de zeiltocht naar het Scandola-reservaat, de thuisbasis van prachtige kliffen en een prachtige zeebodem. Verken een indrukwekkende locatie die sinds 1975 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Word omringd door meer dan 30 plantensoorten. Navigeer naar de Calanches de Piana om de unieke natuurlijke rotsformaties van dichtbij te bekijken. Maak geweldige foto's van dit betoverende wonder en vaar vervolgens weer terug naar je startpunt in Porto.

Corsica

Corsica

Andere activiteiten in Corsica

Wil je alle activiteiten in Corsica bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Corsica

Gemiddelde beoordeling

4.4
(100 beoordelingen)

Geweldig uitje, een topgids die mij en mijn dochter een geweldige tijd heeft bezorgd. Welkom, educatie, vriendelijkheid en veel informatie over Scandola, voorzien van eenvoud en enthousiasme. Prachtige omgeving, een klein Corsicaans biertje, zwemmen, kortom alles kwam samen voor een mooie middag. Bedankt voor uw vriendelijkheid en uw professionaliteit. Al het beste . Zeer hartelijk Fabrice GERMANI.

Een droom, we waren er een uur te vroeg - geen probleem. De route begint en eindigt enigszins avontuurlijk door de stad, maar navigeren was eenvoudig dankzij de praktische stuurtassen met mobiele telefoonvakken. De rit langs het water maakt alles goed en is prachtig. Houd er rekening mee dat in het laagseizoen de restaurants rond 14.00 uur sluiten.

Goed georganiseerd, mooie boottocht l. Kapitein scheurde af en toe heerlijk door de bochten! En hij wist ook van alles te vertellen over de omgeving. Leuke middag gehad!

Geweldige activiteit, de kapitein is erg vriendelijk en grappig, de landschappen zijn prachtig

Dit was een geweldige tour en het landschap was spectaculair