De populairste activiteiten van Calvi

4x4 Agriates-woestijn- en strandexcursie vanuit Calvi

1. 4x4 Agriates-woestijn- en strandexcursie vanuit Calvi

Ontdek de Agriates-woestijn tijdens deze 4x4-excursie. Bekijk de unieke fauna en flora van het gebied, evenals enkele ongewone plekken zoals grotten, holbewonersschuilplaatsen, verlaten dorpen en schapenschuren. Nadat je bent opgehaald bij Calvi, ga je naar de woestijn in een voertuig met airconditioning. Luister tijdens uw verkenning naar interessante feiten en verhalen over het eiland van uw gidsen. Bewonder in de woestijn de diverse natuurlijke landschappen, weelderige vegetatie en let op de vele soorten vogels, vlinders en zeldzame planten. Stop 4 uur lang bij een van de mooiste en wildste stranden van Corsica: Ghignu. Zwem in het heldere turquoise water of ontspan aan de zuivere oevers van de kust.

Van Calvi: begeleide jeeptour door Agriate naar Lotu en Saleccia

2. Van Calvi: begeleide jeeptour door Agriate naar Lotu en Saleccia

De tijd stopt en onderdompeling in "de zolder van Corsica"! Even rijk aan geschiedenis als aan vegetatie, gingen we op pad om een buitengewone plek te ontdekken die maquis combineert met stranden die de Caraïben waardig zijn... De Agriates-woestijn is een microregio die alleen in naam woestijn is! Beplant met mediterrane vegetatie die traditioneel in de maquis voorkomt, zoals steeneiken, olijfbomen of zelfs heide en mirte. De 13 km lange 4x4-baan biedt ons de mogelijkheid om buitengewone uitzichtpunten te bewonderen, de geschiedenis van de site te ontdekken met de vele mullers (pagliaghji) - kleine stenen constructies met daken bedekt met aarde - die het territorium afbakenen en die de getuigen van intense agro-pastorale activiteiten in het verleden, maar ook om kennis te maken met de wilde fauna die de woestijn bevolkt (koeien, grasmussen, ringslangen, slechtvalken enz...) Stop bij aankomst van het circuit op de stranden van Lotu en Saleccia (beschermde natuurgebieden), land van het Conservatoire de l'espace littoral, echte paradijzen op aarde... of liever maritiem! Fijne witte zandstranden, helder turkoois water, zeebrasem, inktvis en andere "bewoners"... zet je maskers en snorkels op!! Voor degenen die dat willen, is het mogelijk om een "korte" wandeling te maken op een deel van het douanepad tussen de stranden van Lotu en Saleccia. (1u15 gemiddeld).

Van Calvi: dagtour per 4x4 naar berg & Plage de Saleccia

3. Van Calvi: dagtour per 4x4 naar berg & Plage de Saleccia

Begin je dag vroeg in de ochtend en ga op weg naar een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Corsica. Bewonder  het  adembenemende uitzicht op zee en geniet van de frisse zeebries terwijl je luistert naar de spannende informatie van je gids, die je meer vertelt over de geheimen van het gebied. Vervolgens heb je op een hoogte van 1.200 meter een adembenemend panoramisch uitzicht over het noorden van het eiland. Bewonder de schiereilanden Cap  Corse en  La Revellata,  die achter  Calvi liggen. Bewonder de hoogste berg in de  regio Balagne : Monte  Padru , die 2.392 meter hoog is. Baan je een weg door eeuwenoude rijen olijfbomen in de  Reginu- vallei terwijl je op weg bent naar de volgende bestemming, waar je kunt genieten van een heerlijke lunch met verse lokale producten. Rijd naar  Plage de Saleccia , een van de mooiste stranden van Corsica, verborgen in het hart van de  woestijn van Agriates . Verheug je op een  pauze van 2 uur  waarin je kunt zwemmen en verfrissen in het water, of ontspannen in de schaduw van een paraplu op het strand voordat je terugkeert naar Calvi.

Bastia: 4x4-daagse tour naar Cap Corse en het strand van Saleccia

4. Bastia: 4x4-daagse tour naar Cap Corse en het strand van Saleccia

Begin uw dag helder en vroeg om de naburige regio van Bastia, de woestijn van Agriates, te ontdekken. Geniet van de opwinding van het rijden over de bergpaden in de 4x4 om een nabijgelegen top te bereiken en bewonder een van de meest bezochte panoramische bezienswaardigheden van Corsica. Kijk uit naar het adembenemende uitzicht op zee en adem de frisse zeelucht in terwijl je luistert naar je lokale gids die de verhalen van het land vertelt en zijn geheimen onthult. Reis vervolgens door de prachtige hooggelegen dorpjes zoals Nonza en door het hart van de enige Europese woestijn, hoor over de passie en liefde van je gids voor dit kleine eiland terwijl je rond enkele van de meest verbluffende scènes reist. Reis verder naar het strand van Saleccia, een van de mooiste stranden van Corsica en verborgen in het hart van de Agriates-woestijn. Geniet hier van een stop van 2 uur om te zwemmen en een duik te nemen in het verfrissende water of ontspan in de schaduw onder een parasol op het witte zand van de kust voordat je terugkeert naar Bastia.

Van Sant Ambroggio: Scandola, Girolata en Calanques de Piana

5. Van Sant Ambroggio: Scandola, Girolata en Calanques de Piana

Ervaar een comfortabele boottocht naar het zeer beroemde Scandola-natuurreservaat en een klein vissersdorpje dat alleen per boot bereikbaar is of te voet via het "postbodepad" van Girolata, vergezeld van uw kapitein. Ervaar de nauwe doorgangen tussen de rotsen en vaar zo dicht mogelijk langs de kust dankzij de kleine afmetingen van de boot en bewonder de verschillende nesten en de vegetatie op de bevroren vulkanische rode rots. Geniet tijdens je reis van de aanblik van prachtige bezienswaardigheden, zoals de Genuese citadel van Calvi, de vuurtoren van Revellata en het dorp Galéria. Verken het natuurreservaat Scandola, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, gewijd aan het behoud van natuurlijk erfgoed. En als je eenmaal klaar bent met het reservaat, zwem dan tussen de vissen in het turquoise water met de meegeleverde maskers om de zeebodem en het zeeleven te bewonderen. Na een ontspannende duik kun je je afspoelen in de douche op de boot om je te ontzilten van het zeewater. Verken het kleine vissersdorpje Girolata en kom bij van de reis met een lunchpauze van 90 minuten in een van de verschillende restaurants. Een echt afgelegen plek op het eiland, het dorp heeft geen weg die ernaartoe leidt.

Calvi: Asco Valley 4x4-daagse tour met gids

6. Calvi: Asco Valley 4x4-daagse tour met gids

Geniet van een dag vol 4×4-plezier terwijl je rond de hellingen van Monte Cinto reist om de Asco-vallei en de rivier te verkennen. Met zijn hoge toppen en diepe kloven die uit graniet zijn gehouwen, is de vallei een knooppunt van rijke flora en fauna die groeien op ongewone kleine plaatsen die wachten om ontdekt te worden. Bewonder de verbazingwekkende landschappen tussen bergen en rivieren en verwonder je over de blauwtinten overal om je heen, van de lucht tot het water. Neem vervolgens een verfrissende duik in het kristalheldere water van de rivier en geniet van een stop van 2 uur om te ontspannen en rond te hangen. Ontspan onder de zon of koel af in de schaduw onder een parasol van uw gids. Leer alles over het eiland van je gepassioneerde lokale gids en luister naar de geheimen van het land tijdens deze onvergetelijke tour.

Van Calvi/Ile Rousse: Dagtour Corsicaanse oude dorpen

7. Van Calvi/Ile Rousse: Dagtour Corsicaanse oude dorpen

Laat je ophalen bij je accommodatie in Calvi, Lumio, Algajola, Ile Rousse of Lozari. Vertrek om 09.00 uur en rijd naar de mooiste dorpen van de regio Balagne, waaronder Lumio, Sant'Antonino - gecertificeerd als het "Mooiste dorp van Frankrijk", Pigna, Ile Rousse, Calenzana en Monte Maggiore. Je gids zal het verhaal van het eiland Corsica uitleggen aan de hand van de prachtige avonturen van Pascal Paoli, de vader van de democratie en de Corsicaanse natie. Vervolg het avontuur langs de steile wegen van de Reginu-vallei terwijl je de geheime dorpjes ontdekt die bovenop de rotsachtige heuveltop in het hart van de ongerepte natuur liggen. Gedurende de dag zal de gids zijn passie en liefde voor het eiland delen en zijn geheimen onthullen terwijl je aan deze onvergetelijke tour begint. Stop voor de lunch in een tijdloze omgeving, voordat je afkoelt in de wateren van de Middellandse Zee. Keer om 18.00 uur terug naar Calvi of Ile Rousse.

Calvi zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

8. Calvi zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen zal een competitieve ervaring worden, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Ile Rousse: woestijn van de landbouw: Saleccia - Lotu

9. Ile Rousse: woestijn van de landbouw: Saleccia - Lotu

Les plus belles plages de Corse zijn de grootste van de bateau d'Ile Rousse! Au bord du Désert des Agriates is een geheim, deux des plus belles plages de Corse, entouré de bleus infinis, d'eaux translucides, de sable blanc en de rivages incroyablement parfaits. De stranden van Lotu en Saleccia, bordeaux bij de woestijn, zijn een paradijs dat weer bij elkaar komt tijdens het varen. Uw éloignement en uw relatieve ontoegankelijkheid zijn significante restent heureusement intactes, ce qui leur geef een zeldzame charme en moeilijkheid om door de Middellandse Zee te reizen. U hoeft niet meer te genieten intacts de notre île. La plage Saleccia faite de sable blanc ligt op plus de 1 km. Het is een melange van couleurs en vormen fascinantes: duinen van sable, roches du désert, eau turquoise, montagnes du Cap Corse. U kunt de tijd en de tijd van de vaches verbreken als ze prominent of siëste zijn. La plage du Lotu is een van de plages les plus protégées du désert, het eau qui coule doucement sur le sable ensoleillé est l'une des plus pures de Corse. De collines bassen halen de maquis zeer parfums terug entourent la plage. Vous pourrez y avoir une vue fantastique sur les montagnes du Cap Corse tout en vous relaxant sur le sable. En als u het strand van Saleccia bezoekt, kunt u zeker zijn van de sauvages die in de regio voorkomen.

Privéwijnproeverijen rond wijngaarden

10. Privéwijnproeverijen rond wijngaarden

Je rijdt naar de wijngaard waar we elkaar ontmoeten en onze reis naar wijnontdekking begint. Ce qui nous lie biedt een verbazingwekkende geurwandeling door de mensen, smaken en landschappen die vandaag de dag de wijnbouwwereld van Corsica vormen. Onze reis is bedoeld om Corsica onder de aandacht te brengen door zijn wijn, met bezoeken aan wijngaarden en hun verhalen, met als hoogtepunt een proeverij van hun beste jaargangen. We krijgen een rondleiding door de kelder, een volledige wijnproeverij en een wandeling in de wijngaarden. De hele ervaring duurt ongeveer 3 uur inclusief de picknick. U krijgt verse seizoensgerechten geserveerd met bruisend en plat water. U kunt wijnen kopen.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Calvi

Calvi
11 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Calvi

Meer zien

Andere activiteiten in Calvi

Wil je alle activiteiten in Calvi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Calvi

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 672 beoordelingen

Een vermakelijke en leerzame boottocht, om de Corsicaanse natuur en haar indrukwekkende bergen te ontdekken. De boot vaart zo dicht mogelijk langs de kust, vaart weg om de vogels die we in hun nest kunnen zien niet te storen, en we hebben zelfs het recht om te zwemmen in de buurt van een verlaten en beschermd strand en we voelen ons erg klein voor deze prachtige landschappen. De rit wordt in slow motion gedaan in het reservaat en met goede snelheid op de terugweg, voor wat sensaties. Onze gids, Mathieu, gaf ons ook gedetailleerde uitleg over alles om ons heen.

Zeer mooie ontdekking. We waren verheugd om zo'n prachtige plek te ontdekken, we voelen ons bevoorrecht. Het kleine aantal passagiers maakt een mooie verdeling mogelijk. We schrokken tijdens de reis van de deining en de snelheid: fragiele mensen onthouden zich. De schipper was vriendelijk en attent. Als we het opnieuw zouden moeten doen, zouden we het met plezier opnieuw doen.

We hebben genoten van deze excursie tussen het ontdekken van de Balagne-vallei, de zeer mooie landschappen en zwemmen. Onze gids Virginie was erg vriendelijk en dynamisch. Onderweg riep ze de geschiedenis van Corsica op, evenals de fauna en flora. Zeer verrijkende ervaring.

Leuke reis maar een beetje veel transporttijd. Sommige stoelen in de auto zaten niet zo goed en de bestuurder moet er daarom voor zorgen dat we onderweg een stoel plaatsen, zodat iedereen dezelfde ervaring kan hebben.

Zeer mooi uitje op zee met prachtige landschappen van het Scandola-reservaat. Comfortabele en snelle boot die de rit leuk maakt. Aan de andere kant is het snorkelen veel te kort (ongeveer dertig minuten).