Kies data
Parijs

Wandeltours

Parijs Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

1. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

2. Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

Ontdek de pracht, schoonheid en geschiedenis van het Kasteel van Versailles tijdens een geleide tour met voorrangstickets. Ga naar binnen via een voorrangsingang en volg een deskundige gids door de weelderige zalen van dit iconische Franse architectonische meesterwerk. Kom naar het trefpunt om je gids te ontmoeten, die je een vriendelijke introductie geeft over het koninklijke complex en je naar binnen leidt om een van de grootste paleizen ter wereld te verkennen. Bekijk de sierlijke staatsappartementen en de glinsterende Spiegelzaal, een van de beroemdste zalen in het kasteel van Versailles, waar veel evenementen van grote historische betekenis plaatsvonden, waaronder het Verdrag van Versailles. Kom alles te weten over de hoofdrolspelers van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XVI tot zijn vrouw, Marie Antoinette. Luister terwijl je gids deze legendarische personages tot leven brengt met interessante verhalen. Tijdens deze interactieve rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Voel je daarna vrij om het kasteel te verkennen of op eigen gelegenheid door de tuinen te wandelen. Houd er rekening mee dat er op bepaalde dagen tussen april en oktober een toeslag kan gelden voor toegang tot de tuinen.

Parijs: Notre Dame Outdoor Walking Tour met toegang tot de crypte

3. Parijs: Notre Dame Outdoor Walking Tour met toegang tot de crypte

Bekijk wat er overblijft van de beroemde Notre Dame na de brand van 2019 en bewonder een van de meest iconische en historische gebouwen van Parijs. Bezoek de archeologische crypte van Parijs en bekijk de fundamenten van de oude stad tijdens deze buitenwandeling overdag. Zie de Notre Dame, een onmisbare stop bij een bezoek aan Parijs, en zie wat er overblijft van de geschiedenis, tragedie en mooie toekomst van deze geliefde kathedraal na de verwoestende brand in deze Notre Dame-wandeltocht. Leer hoe de bouw begon in 1163 en meer dan een eeuw duurde om te voltooien en herbeleef de nacht toen mensen over de hele wereld met afgrijzen toekeken hoe de kathedraal de lucht vulde met as, hoorden wat er verloren was maar ook wat er werd gered. Deel in het verhaal van overleven dankzij de moedige reddings- en herstelinspanningen van eerstehulpverleners. Loop met een gids rond de plaats van de brand, terwijl ze first-person perspectieven delen over deze historische gebeurtenis. Bewonder de iconische kenmerken van de bekende gevel, inclusief de torens en legendarische waterspuwers, en herbeleef de momenten waarop hun voortbestaan onzeker was. Kom zo dicht mogelijk bij Point Zero, het geografische centrum van Parijs dat soms wordt beschouwd als een plaats van geluk, op een steenworp afstand van de beroemde kathedraal. Rond de wandeling af bij de ingang van de archeologische crypte onder de Notre Dame. Kom meer te weten over deze unieke plek voordat je ondergronds gaat voor een zelfstandig bezoek aan de fundamenten van Île de la Cité, het oorspronkelijke Parijs.

Parijs: Skip-the-Line Eiffeltoren Tour overdag of bij zonsondergang

4. Parijs: Skip-the-Line Eiffeltoren Tour overdag of bij zonsondergang

Bezoek de Eiffeltoren met een lokale gids en een skip-the-line ticket. Deze activiteit bespaart u kostbare tijd en zorgt ervoor dat u het meeste uit uw bezoek aan de meest iconische bezienswaardigheid van Parijs haalt. Neem de lift naar de tweede verdieping of de top, afhankelijk van de gekozen optie. De Eiffeltoren is een symbool van Frankrijk en het geesteskind van een ingenieur genaamd Gustave Eiffel die hem tussen 1889 en 1891 bouwde voor de Wereldtentoonstelling. Tijdens uw bezoek vertelt uw gids u op boeiende wijze anekdotes en belangrijke feiten. Beklim de liften en arriveer direct op de tweede verdieping waar je gids je zal vertellen over de verschillende monumenten die je ziet, zoals de Arc de Triomphe, de Pont Alexandre III, de Invalides, Sacré Coeur en Montmartre, evenals het Louvre en nog veel meer . Als je de optie met het bezoek aan de top hebt gekozen, moet je van lift wisselen; anders bezoekt u de eerste en tweede verdieping. Deze activiteit belooft een onvergetelijke ervaring te worden tijdens je bezoek aan Parijs.

Parijs: Sacré-Coeur en Montmartre met deskundige gids

5. Parijs: Sacré-Coeur en Montmartre met deskundige gids

Verken de buitenkant van de tussen 1874 en 1914 gebouwde Basilique du Sacré-Cœur en geniet van het artistieke en pittoreske dorp van Parijs. Je rondleiding begint met een bezoek aan de Sacré-Cœur, waarbij je ook binnen rond kunt kijken. Kom dankzij je deskundige gids meer te weten over zowel de buiten- als de binnenkant van de basiliek. Zie 'Christus in Majesteit', het grootste mozaïek ter wereld, waarop het Heilig Hart van Jezus afgebeeld is met daaromheen de hem aanbiddende maagd Maria, Jeanne d'Arc en de aartsengel Michaël. Na het bezoek aan de basiliek neemt je gids je mee naar het dorp Montmartre. Deze wijk is altijd anders geweest dan de rest van Parijs, niet alleen vanwege de ligging op de grote heuvel in het noordelijke 18e arrondissement van de stad, maar vooral ook omdat er kunstenaars, revolutionaire denkers en buitenstaanders woonden die een belangrijke rol gespeeld hebben in de unieke geschiedenis van Parijs. Deze straten verbergen wilde verhalen en bieden om elke hoek een uniek perspectief. Het Place du Tertre is niet voor niets een van de beroemdse pleinen van Parijs. Er is geen enkele wijk die magischer is dan Montmartre.

Parijs: Louvre Masterpieces Tour met vooraf gereserveerde tickets

6. Parijs: Louvre Masterpieces Tour met vooraf gereserveerde tickets

Ontdek de meesterwerken van het Louvre in Parijs met dit skip-the-line ticket en rondleiding. Navigeer gemakkelijk door de 35.000 kunstwerken in acht curatoriële afdelingen met een gids om juweeltjes als 'Venus van Milo' en De kroning van Napoleon te ontdekken.' Ontmoet je gids en stap zonder vertraging in een wereld van kunst. Bekijk meesterwerken zonder overweldigd te worden door de enorme collectie van het museum. Vind klassieke werken zonder energie te verspillen aan het zoeken door eindeloze exposities. Leer meer over stukken en laat je raken door hun verhaal. Bewonder de glimlach van Mona Lisa en kijk omhoog naar de meer dan levensgrote beelden van 'The Caryatids'. Waardeer het detail op de vleugels van het beeld 'The Winged Victory of Samothrace'. Bewonder fresco's zoals 'Venus en de drie gratiën'. Stap binnen in de elegante kamer 'The Salon Carré'. Ontdek schatten uit de Italiaanse Renaissance, zoals het 'Wedding Feast at Cana' en 'Slaves' van Michelangelo. Duik in de Franse romantiek met 'The Raft of the Medusa', 'Liberty Leading the People' en 'The Coronation of Napoleon'. Bekijk het neoklassieke 'Psyche Revived by Cupid's Kiss'. Ontspan met een speciaal samengestelde route die u zal helpen de belangrijkste meesterwerken van het Louvre te zien.

De Marais Walking Food Tour: kaas, wijn en delicatessen

7. De Marais Walking Food Tour: kaas, wijn en delicatessen

Le Marais is de perfecte plek voor een authentieke en heerlijke foodtour. Terwijl je smaakpapillen genieten van de smaken, kunnen je ogen zich tegoed doen aan de schattige cafés, interessante kunstgalerijen, luxe winkels en schilderachtige architectuur van deze prachtige buurt. Je lokale voedselexpert en gids neemt je mee ver buiten de gebaande paden van deze bekende wijk om de warme sfeer te ontdekken van een authentieke markt vol verse producten en andere culinaire juweeltjes verborgen in de smalle en levendige straatjes. Je proeft verse Franse kazen geserveerd op een knapperig stokbrood en gecombineerd met wijn, gezouten hammen en charcuterie, royale gebakjes, heerlijke chocolaatjes en vele andere zoete en hartige lekkernijen. Zelfs de meest veeleisende smaakpapillen zullen tevreden zijn. Nadat je in en uit de favoriete winkels van Parijzenaars bent gesprongen, voel je je als een local en weet je meer over de Parijse manier van leven. Uw gepassioneerde gids deelt graag interessante verhalen en informatie met u over de Franse culinaire kunst en de prachtige wijk Marais.

Parijs: Entreebewijs Louvre met begeleiding naar Mona Lisa

8. Parijs: Entreebewijs Louvre met begeleiding naar Mona Lisa

Bij het Louvre staat een Engelssprekende medewerker op je te wachten bij het afgesproken trefpunt. Vervolgens krijg je toegang zonder wachtrij, zodat je sneller aan je rondleiding kunt beginnen. Je begeleider brengt je in een groep direct naar de Mona Lisa. Op weg naar Da Vinci's legendarische portret krijg je nog belangrijke informatie mee over het Louvre, die van pas kan komen tijdens je bezoek. Bij aankomst kun jij diep in de ogen kijken van dit mysterieuze meesterwerk. Je begeleider neemt hier afscheid. Je kunt nu op eigen houtje het museum verkennen en de duizenden meesterwerken in alle rust bestuderen.

Reims en Champagne Tasting Full-Day Tour vanuit Parijs

9. Reims en Champagne Tasting Full-Day Tour vanuit Parijs

Geniet van een exclusieve dagtocht naar de stad Reims en ontdek waar veel Franse koningen werden gekroond vóór de Franse Revolutie. Transfer van Parijs naar de historische stad in de Champagnestreek van Frankrijk. Maak bij aankomst een begeleide wandeling door het stadscentrum en ga vervolgens naar de unieke kathedraal van Reims. Leer meer over zijn plaats in de Franse geschiedenis als de traditionele kroningsplaats voor de koningen van Frankrijk. Bewonder de mooie Franse gotische architectuur en hoor over enkele van de schatten die zich binnen de muren bevinden. Ga vervolgens naar de legendarische wijngaarden van de Champagne-regio om verschillende soorten mousserende wijn te proeven. Ga dan zitten en maak van de gelegenheid gebruik om de lokale gastronomie te ontdekken. Geniet van een driegangenlunch inclusief een voor-, hoofd- en dessert in een lokaal restaurant. Bezoek een van de beroemdste producenten in de regio. Leer hoe champagne wordt gemaakt, van het snoeien van de wijnstokken tot het persen, mengen en bewaren van wijn. Zie oude kelders gevuld met glazen containers en waardevolle inhoud die stof verzamelt. Proef de wijnen.

Parijs: begeleide wandeltocht door iconische buurten

10. Parijs: begeleide wandeltocht door iconische buurten

Kies een van de vijf Parijse wijken om te bezoeken tijdens een begeleide wandeling, elk doordrenkt van geschiedenis en vol met fascinerende plekken om te verkennen. Sluit je aan bij je gids terwijl ze je meenemen naar het hart van de door jou gekozen Quartier en je alles vertellen over de geschiedenis, kunst, architectuur, keuken, mode en meer. Le Marais: geschiedenis en mode Ontdek de verborgen schatten van Le Marais en ontdek waarom deze wijk favoriet is onder hippe Parijzenaars. Kom kijken waar geschiedenis en architectuur hand in hand gaan met hippe boetieks, coole cafés en gastronomische eetgelegenheden. Montmartre: de kunstenaarswijk Bezoek de charmante Parijse wijk Montmartre met een lokale gids. Ontdek de Montmartre van Picasso, Toulouse-Lautrec en Van Gogh. Zie waar kunstenaars woonden, dronken, dansten en schilderden en hun schilderijen inruilden voor eten en kunstbenodigdheden. Saint-Germain-des-Prés: intellectuelen en jazz op de linkeroever Sluit je aan bij je gids terwijl je in het fascinerende verleden van deze iconische wijk op de linkeroever duikt. Luister naar boeiende verhalen over Saint-Germain-des-Prés, ooit de thuisbasis van literaire genieën, opstandige studenten en revolutionairen. Het Quartier Latin: literaire legendes in Boheems Parijs Ontdek het levendige en eclectische Quartier Latin tijdens een begeleide wandeling. Wandel door geplaveide straten met eigenzinnige boekwinkels en levendige cafés, bekijk de Sorbonne en bewonder het machtige Pantheon. De overdekte passages: verborgen schatten en chique winkelen Verken een minder bekende kant van Parijs en zie verborgen schatten die andere bezoekers vaak over het hoofd zien. Ontdek de prachtige overdekte passages vol met kleine boetiekjes en cafés, en leer over de beste plekken om te winkelen en een hapje te eten in de stad.

  • Rondleidingen
  • Privétours
118 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 118

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Een super gids! Wist erg veel te vertellen en vertelde het met veel overtuiging en kennis. De trappen op zijn even een klim maar goed te doen. De Sacre Coeur zelf is super mooi

Zeer goede gids, Tundi. Versailles is prachtig en er werd ons een heel stuk geschiedenis aangeboden.

Nice tour, very nice guide. Walk through the gardens is a must do!

Een uniek paleis in een unieke omgeving. Moet je gezien hebben.

Supernice visit without the long line. Great service