Kies data
Parijs

Kasteel- & paleistours

Parijs Kasteel- & paleistours: Onze meest aanbevolen

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

1. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

2. Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

Reis vanuit Parijs naar Versailles op deze halve dagtrip. Bespaar tijd met voorrangstickets, een handige retourtransfer en een boeiende rondleiding door het Kasteel van Versailles en zijn historische kamers en zalen. Verzamel op een centraal punt in Parijs en reis met de bus naar Versailles. Bij aankomst betreed je het kasteel via een aparte ingang. Ontdek daarna de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het kasteel tijdens een interactieve rondleiding. Tijdens de rondleiding van 90 minuten kun je de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de karakteristieke Spiegelzaal bezichtigen. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar de vele fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in de vertrekken van het kasteel. Na je bezoek aan het paleis kun je in alle rust een wandeling maken door de prachtige Franse tuinen. Nadat je tijd hebt om de tuinen zelf te verkennen, stap je weer op de bus voor de terugreis naar centraal Parijs.

Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

3. Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

Ontdek de pracht, schoonheid en geschiedenis van het Kasteel van Versailles tijdens een geleide tour met voorrangstickets. Ga naar binnen via een voorrangsingang en volg een deskundige gids door de weelderige zalen van dit iconische Franse architectonische meesterwerk. Kom naar het trefpunt om je gids te ontmoeten, die je een vriendelijke introductie geeft over het koninklijke complex en je naar binnen leidt om een van de grootste paleizen ter wereld te verkennen. Bekijk de sierlijke staatsappartementen en de glinsterende Spiegelzaal, een van de beroemdste zalen in het kasteel van Versailles, waar veel evenementen van grote historische betekenis plaatsvonden, waaronder het Verdrag van Versailles. Kom alles te weten over de hoofdrolspelers van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XVI tot zijn vrouw, Marie Antoinette. Luister terwijl je gids deze legendarische personages tot leven brengt met interessante verhalen. Tijdens deze interactieve rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Voel je daarna vrij om het kasteel te verkennen of op eigen gelegenheid door de tuinen te wandelen. Houd er rekening mee dat er op bepaalde dagen tussen april en oktober een toeslag kan gelden voor toegang tot de tuinen.

Versailles: Kasteel van Versailles en Marie Antoinette-tour

4. Versailles: Kasteel van Versailles en Marie Antoinette-tour

Treed in de voetsporen van de "Zonnekoning" Lodewijk XIV, tijdens een rondleiding door zijn weelderige residentie, het Kasteel van Versailles. Je bezoekt ook het kasteel van het Klein Trianon, op het terrein van het kasteel, dat ooit het privéverblijf was van Marie Antoinette. Sla de lange wachtrijen over met je voorrangsticket en ontdek de weelde, schoonheid en geschiedenis van het kasteel van Versailles tijdens een rondleiding. Tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis zie je de staatsappartementen van de koning en de koningin, de slaapkamer van de koning en de karakteristieke Spiegelzaal. Kom meer te weten over de belangrijkste figuren van de Franse monarchie door de eeuwen heen. Luister naar de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele vertrekken van het kasteel. Ga dan wandelen in de weelderige tuinen rondom het paleis. Geniet van een rondleiding over het prachtige terrein en voel je als een lid van het koningshuis terwijl je je vergaapt aan de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins, begeleid door rijen grote bomen. Ontmoet daarna je gids en bezoek het privélandgoed van Marie Antoinette van het Groot Trianon, Klein Trianon en de Hameau de la Reine. Verken het gebouw dat voor haar is ontworpen om te ontsnappen aan haar koninklijke plichten. Kom meer te weten over haar privéleven, weg van de pracht en praal van het kasteel.

Parijs: rondleiding Versailles met toegang zonder wachtrij

5. Parijs: rondleiding Versailles met toegang zonder wachtrij

Ga mee met een deskundige tolk-gids op deze tour van een halve dag naar het schitterende Kasteel van Versailles en krijg voorrangstoegang. Laat je meenemen door de geschiedenis van het kasteel, één van de belangrijkste monumenten ter wereld. Ontmoet je gids voor het Pullman Hotel in Parijs. Stap aan boord van je luxe touringcar met airconditioning, leun achterover en ontspan tijdens de korte rit naar Versailles. Dit was ooit de woning van Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning; je proeft de glorie van de Parijse koninklijke familie. Neem alles in je op terwijl je gids je door de meest prachtige kamers van het kasteel leidt, waaronder de Statievertrekken, de Spiegelzaal en de grote appartementen van de koning en de koningin. Na het grootse interieur in je op te hebben genomen, kan je nog lekker rondlopen door de prachtige tuinen van Versailles, vol met beelden, busten en marmeren vazen daterend uit 1661, toen groepen beeldhouwers door de officiële schilder van Koning Lodewijk XIV, Charles Le Brun, werden begeleid.

Vanuit Parijs: dagtour kastelen in de Loire-vallei

6. Vanuit Parijs: dagtour kastelen in de Loire-vallei

Ontsnap aan de drukte van het Parijse leven en betreed de Tuin van Frankrijk. Wandel over de loopbruggen van de Franse monarchen, hoor verhalen over koninklijke liefdesaffaires en ontvoeringen en aanschouw de schoonheid van de prachtige kastelen van de Loire-vallei. De eerste stop van de dag is Château de Chambord; het perfecte voorbeeld van Franse renaissance-architectuur, dit opmerkelijke bouwwerk werd gebouwd door koning François I tussen 1519-1547 en is het grootste kasteel in de Loire-vallei. Wie dit meesterwerk heeft ontworpen, staat nog steeds ter discussie, en met kanshebbers, waaronder Leonardo da Vinci, zullen de bezienswaardigheden zeker niet teleurstellen. Het volgende is het charmante Château de Chenonceau, een echt sprookjeskasteel dat schilderachtig aan de rivier de Cher ligt. De geschiedenis en het karakter zijn gevormd door de vrouwen die het hebben bewoond. Chenonceau, de plek van het allereerste Franse vuurwerk ooit, is echt een plek om verliefd op te worden. De laatste stop is bij Château de Cheverny, een 17e-eeuwse schoonheid die met veel smaak is ingericht en met prachtige tuinen. Geniet overdag van vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) in Chenonceau of Chambord. 's Avonds ben je weer terug in Parijs.

Parijs: e-bike-tour door het paleis van Versailles en de kastelen van Trianon

7. Parijs: e-bike-tour door het paleis van Versailles en de kastelen van Trianon

Ontmoet je gids en ga aan de slag met je e-bike. Begin de tour door het park van Saint-Cloud (1500 hectare) over te steken. Ontdek de fonteinen van de Grande Cascade ontworpen door Hardouin-Mansart en Le Pautre. Sta versteld van de geschiedenis van het voormalige Koninklijk Kasteel van Saint-Cloud. Dit kasteel was de residentie van Philippe d'Orléans, de jonge broer van Lodewijk XIV. Het was ook de residentie van Napoleon. Ga door de standbeelden van de Parterre des 24 jets. Maak een selfie met een geweldig uitzicht over Parijs op de achtergrond. Rijd door het kleine dorpje Marnes-la-Coquette. Bewonder de prachtige architectuur van dit kleine stadje aan "de poorten van Parijs". Verken vervolgens de Fausses-Reposes terwijl je over paden rijdt die beschut zijn tegen de zon onder het bladerdak van de bomen. Kom aan bij het iconische paleis van Versailles, omgeven door prachtige fonteinen en weelderige tuinen. Vermijd de wachtrijen met skip-the-line toegang tot het paleis. Verken de Spiegelzaal met een audiogids. Daarna ontmoet je je gids opnieuw om naar de Notre-Dame-markt te gaan. Koop een verscheidenheid aan heerlijke lokale producten volgens uw budget, zoals wijn, kaas, baguettes of saucisson. Uw gids, een voormalig restaurateur, geeft u graag advies. Geniet van uw picknicklunch aan het water aan de oevers van het Canal Grande. Het Canal Grande ligt op het terrein van het paleis van Versailles. Na de lunch bezoekt u het landgoed Trianon in uw eigen tempo. Bekijk het kasteel van Gand Trianon dat van groot belang was voor Lodewijk XIV. Ontdek vervolgens het kasteel Petit Trianon dat door Lodewijk XVI aan Marie-Antoinette werd geschonken. Wandel door de tuinen, de Tempel van de Liefde en het gehucht Marie-Antoinette. Spring dan weer op je fiets en peddel je een weg terug door het bos. Rond de tour af in het park van Saint-Cloud met een prachtig uitzicht op Parijs op de achtergrond.

Parijs: dagtrip naar kastelen in de Loire per bus met wijnproeverij

8. Parijs: dagtrip naar kastelen in de Loire per bus met wijnproeverij

Ontdek iconische kastelen tijdens deze dagtrip met de bus van Parijs naar de Loire-vallei en verken Château de Chambord op een zelfstandige tour. Heb vrije tijd in het charmante stadje Bloise en heb de kans om het kasteel van Blois op eigen gelegenheid te bezoeken. Bezoek Château de Chenonceau voor een zelfgeleide tour en wijnproeverij. Ga vanuit Parijs naar Château de Chambord. Disney-fans zullen de torentjes van dit kasteel bekend voorkomen; het was de inspiratie voor het kasteel in "Beauty and the Beast." Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was als een koninklijk jachthuis, werd het gebouwd op een schaal die je moet zien om het te geloven. Leer alles over de boeiende geschiedenis van het kasteel van je gids voordat je het kasteel betreedt. U kunt dan de binnenkant in uw eigen tempo bezoeken tijdens een zelfgeleid bezoek. Beklim een trap die zogenaamd door Da Vinci is ontworpen, geniet van een spectaculair uitzicht op de daken met torentjes en een glimp van wilde herten op het terrein. Nadat je trek hebt gekregen, stap je weer in de bus en ga je verder naar de volgende halte: het schilderachtige stadje Blois. Neem wat vrije tijd om te lunchen (op eigen kosten) in een van de restaurants rond het prachtige en levendige Plein Louis XII. U kunt ook een hapje eten en op eigen gelegenheid het koninklijke kasteel van Blois bezoeken, dat bekend staat om zijn unieke mix van middeleeuwse gotische en neoklassieke renaissance-architectuur. Last but not least is het elegante Château de Chenonceau. De kapel, slaapkamers en prachtige gewelfde keukens zijn nog steeds ingericht en gedecoreerd uit vervlogen tijden en laten de vele ingrijpende stenen beelden van het kasteel zien. Mis niet de indrukwekkende grote zaal, die de rivier de Cher overspant, of de tuinen die zijn aangelegd door Diane de Poitiers en Catherine de Medici - 2 van de beroemde eigenaren die Chenonceau de bijnaam 'het dameskasteel' bezorgden. Ga na uw bezoek verder met het verkennen of geniet van een wijnproeverij in de gewelfde wijnkelder van het kasteel. Je reisleider zal je tussen de haltes vermaken met inzichten en verhalen over het platteland en de adel die ooit over de regio regeerde. Drie uniek mooie Franse kastelen en een wijnproeverij, allemaal te midden van het prachtige landschap van de Loire-vallei - deze gedenkwaardige dagtrip vanuit Parijs zal alle zintuigen verrukken.

Sla de wachtrij over: begeleide fiets- en paleistour door Versailles

9. Sla de wachtrij over: begeleide fiets- en paleistour door Versailles

Verken het wonderbaarlijke paleis van Versailles tijdens een sightseeingtour van een hele dag op de fiets. Bijeenkomst op een centrale locatie in de buurt van de Eiffeltoren in Parijs, uw gids brengt u naar het dichtstbijzijnde RER-station voor de snelle treinreis naar Versailles. Eenmaal in Versailles bezoekt u de dorpsmarkt om baguettes, kaas, ham, wijn of wat u maar wenst te kopen voor een picknicklunch, die later in de tuinen van het kasteel zal worden gehouden. U zult dan het grootste deel van de dag op een ontspannen manier door de met bomen omzoomde tuinen en in de buurt van het Canal Grande rijden. De gemiddelde toerist van Versailles realiseert zich vaak niet dat ze maar een klein deel van de tuinen zullen bezoeken als ze te voet gaan. Maar tijdens deze 8-uur durende tour zie je het allemaal. De tour is inclusief treinkaartjes heen en terug van Parijs naar Versailles en terug, en alle benodigde fietsuitrusting, inclusief kinderzitjes, mocht je die nodig hebben.

Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Giverny en het paleis van Versailles

10. Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Giverny en het paleis van Versailles

Volg een rondleiding door het landgoed Giverny van Monet en het paleis van Versailles tijdens deze dagtour vanuit Parijs met een bus met airconditioning. Bespaar tijd met skip-the-line toegang tot het Château de Versailles en zijn elegante tuin. Laat je ophalen van een centraal gelegen ontmoetingspunt in Parijs en stap aan boord van een ruime touringcar. Stop bij de Monet Foundation voor een korte introductie van het landgoed. Maak een wandeling rond de waterlelievijver en bezoek het met klimop begroeide huis van de kunstenaar. Neem een pauze in de stad waar u een heerlijke lunch kunt kopen. Leun achterover en geniet van het uitzicht tijdens de korte rit naar Versailles, een perfect bewaard gebleven voorbeeld van Franse koninklijke extravagantie. Vlieg langs de lange rijen in Versailles met je snelle ingang. Verken dit beroemde paleis en volg je gids tijdens een rondleiding door de kamers waar Louis XVI en Marie Antoinette weelderige soirées hielden. Bezoek de privé koninklijke kamers. Geniet van een korte rondleiding door de tuinen en heb vervolgens de vrijheid om ze op uw gemak verder te waarderen. Afhankelijk van de dag kunt u de Fonteinshow of de Muzikale Tuinen meemaken. Spring terug in de bus en ontspan tijdens de transfer terug naar je ontmoetingspunt in Parijs.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevingen
75 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 75

Veelgestelde vragen over Kasteel- & paleistours in Parijs

Welke andere activiteiten dan Kasteel- & paleistours zijn de moeite waard in Parijs?

Andere onmisbare dingen om te doen in Parijs:

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.112 beoordelingen

Zeer goede gids, Tundi. Versailles is prachtig en er werd ons een heel stuk geschiedenis aangeboden.

Zeer aangename vlotte gids, Ondanks dat ze haar niet lekker voelde een prachtige toer gehad

Super mooi tour verzorgd door Francesco, wat kan deze man vol passie vertellen

Nice tour, very nice guide. Walk through the gardens is a must do!

Een uniek paleis in een unieke omgeving. Moet je gezien hebben.