Kies data
Parijs

Kasteel- & paleistours

Populaire Kasteel- & paleistours in Parijs

Parijs Kasteel- & paleistours: Onze meest aanbevolen

Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

1. Versailles: rondleiding met voorrang & toegang tot de tuinen

Ontdek de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het paleis van Versailles tijdens een interactieve rondleiding. Ga via een aparte ingang het paleis in om je rondleiding te beginnen en ga vervolgens met een gids of alleen naar de beroemde tuinen. Bekijk tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de beroemde Spiegelzaal. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar verhalen over de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele van de kamers van het paleis, voordat je eropuit trekt om, met je gids of alleen, het uitgestrekte tuinencomplex te verkennen. Bewonder de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins vergezeld van rijen grote bomen. Als je de tuin met een gids bezoekt, kun je tijdens een rondleiding van 45 minuten fascinerende inzichten verwachten.

Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

2. Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

Reis vanuit Parijs naar Versailles op deze halve dagtrip. Bespaar tijd met voorrangstickets, een handige retourtransfer en een boeiende rondleiding door het Kasteel van Versailles en zijn historische kamers en zalen. Verzamel op een centraal punt in Parijs en reis met de bus naar Versailles. Bij aankomst betreed je het kasteel via een aparte ingang. Ontdek daarna de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het kasteel tijdens een interactieve rondleiding. Tijdens de rondleiding van 90 minuten kun je de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de karakteristieke Spiegelzaal bezichtigen. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar de vele fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in de vertrekken van het kasteel. Na je bezoek aan het paleis kun je in alle rust een wandeling maken door de prachtige Franse tuinen. Nadat je tijd hebt om de tuinen zelf te verkennen, stap je weer op de bus voor de terugreis naar centraal Parijs.

Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

3. Versailles: Kasteel van Versailles geleide tour met voorrang

Ontdek de pracht, schoonheid en geschiedenis van het Kasteel van Versailles tijdens een geleide tour met voorrangstickets. Ga naar binnen via een voorrangsingang en volg een deskundige gids door de weelderige zalen van dit iconische Franse architectonische meesterwerk. Kom naar het trefpunt om je gids te ontmoeten, die je een vriendelijke introductie geeft over het koninklijke complex en je naar binnen leidt om een van de grootste paleizen ter wereld te verkennen. Bekijk de sierlijke staatsappartementen en de glinsterende Spiegelzaal, een van de beroemdste zalen in het kasteel van Versailles, waar veel evenementen van grote historische betekenis plaatsvonden, waaronder het Verdrag van Versailles. Kom alles te weten over de hoofdrolspelers van de Franse monarchie, van koning Lodewijk XVI tot zijn vrouw, Marie Antoinette. Luister terwijl je gids deze legendarische personages tot leven brengt met interessante verhalen. Tijdens deze interactieve rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Voel je daarna vrij om het kasteel te verkennen of op eigen gelegenheid door de tuinen te wandelen. Houd er rekening mee dat er op bepaalde dagen tussen april en oktober een toeslag kan gelden voor toegang tot de tuinen.

Versailles: Kasteel van Versailles en Marie Antoinette-tour

4. Versailles: Kasteel van Versailles en Marie Antoinette-tour

Treed in de voetsporen van de "Zonnekoning" Lodewijk XIV, tijdens een rondleiding door zijn weelderige residentie, het Kasteel van Versailles. Je bezoekt ook het kasteel van het Klein Trianon, op het terrein van het kasteel, dat ooit het privéverblijf was van Marie Antoinette. Sla de lange wachtrijen over met je voorrangsticket en ontdek de weelde, schoonheid en geschiedenis van het kasteel van Versailles tijdens een rondleiding. Tijdens de 90 minuten durende rondleiding door het hoofdpaleis zie je de staatsappartementen van de koning en de koningin, de slaapkamer van de koning en de karakteristieke Spiegelzaal. Kom meer te weten over de belangrijkste figuren van de Franse monarchie door de eeuwen heen. Luister naar de fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in vele vertrekken van het kasteel. Ga dan wandelen in de weelderige tuinen rondom het paleis. Geniet van een rondleiding over het prachtige terrein en voel je als een lid van het koningshuis terwijl je je vergaapt aan de grootsheid van de tuinen, de bronzen beelden en de sierbassins, begeleid door rijen grote bomen. Ontmoet daarna je gids en bezoek het privélandgoed van Marie Antoinette van het Groot Trianon, Klein Trianon en de Hameau de la Reine. Verken het gebouw dat voor haar is ontworpen om te ontsnappen aan haar koninklijke plichten. Kom meer te weten over haar privéleven, weg van de pracht en praal van het kasteel.

Parijs: rondleiding Versailles met toegang zonder wachtrij

5. Parijs: rondleiding Versailles met toegang zonder wachtrij

Ga mee met een deskundige tolk-gids op deze tour van een halve dag naar het schitterende Kasteel van Versailles en krijg skip-the-line voorkeurstoegang. Laat je meenemen door de geschiedenis van het kasteel, één van de meest belangrijke monumenten in de wereld. Dit was ooit de woning van Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning, en je zal de glorie van de Parijse koninklijke familie kunnen proeven. Neem alles in je op terwijl je gids je door de meest prachtige kamers van het kasteel leidt, waaronder de Statievertrekken, de Spiegelzaal en de grote appartementen van de koning en de koningin. Na het grootse interieur in je op te hebben genomen, kan je nog lekker rondlopen door de prachtige tuinen van Versailles, vol met beelden, busten en marmeren vazen daterend uit 1661, toen groepen beeldhouwers door de officiële schilder van Koning Lodewijk XIV, Charles Le Brun, werden begeleid.

Vanuit Parijs: dagtour kastelen in de Loire-vallei

6. Vanuit Parijs: dagtour kastelen in de Loire-vallei

Ontsnap aan de drukte van het Parijse leven en betreed de Tuin van Frankrijk. Wandel over de loopbruggen van de Franse monarchen, hoor verhalen over koninklijke liefdesaffaires en ontvoeringen en aanschouw de schoonheid van de prachtige kastelen van de Loire-vallei. De eerste stop van de dag is Château de Chambord; het perfecte voorbeeld van Franse renaissance-architectuur, dit opmerkelijke bouwwerk werd gebouwd door koning François I tussen 1519-1547 en is het grootste kasteel in de Loire-vallei. Wie dit meesterwerk heeft ontworpen, staat nog steeds ter discussie, en met kanshebbers, waaronder Leonardo da Vinci, zullen de bezienswaardigheden zeker niet teleurstellen. Het volgende is het charmante Château de Chenonceau, een echt sprookjeskasteel dat schilderachtig aan de rivier de Cher ligt. De geschiedenis en het karakter zijn gevormd door de vrouwen die het hebben bewoond. Chenonceau, de plek van het allereerste Franse vuurwerk ooit, is echt een plek om verliefd op te worden. De laatste stop is bij Château de Cheverny, een 17e-eeuwse schoonheid die met veel smaak is ingericht en met prachtige tuinen. Geniet overdag van vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) in Chenonceau of Chambord. 's Avonds ben je weer terug in Parijs.

Van Parijs: dagtocht naar kastelen in de Loire met de bus met wijnproeverij

7. Van Parijs: dagtocht naar kastelen in de Loire met de bus met wijnproeverij

Ontdek iconische kastelen tijdens deze dagtrip met de bus van Parijs naar de Loire-vallei. Verken Château de Chambord tijdens een rondleiding. Heb vrije tijd in het charmante stadje Bloise en maak kans op een bezoek aan het kasteel van Blois. Bezoek Château de Chenonceau voor een rondleiding en wijnproeverij. Ga vanuit Parijs naar Château de Chambord. Disney-fans zullen de torentjes van dit kasteel bekend voorkomen; het was de inspiratie voor het kasteel in "Beauty and the Beast." Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was als een koninklijk jachthuis, werd het gebouwd op een schaal die je moet zien om het te geloven. Leer alles over de boeiende geschiedenis van het kasteel van je gids, voordat je je eigen kans krijgt om het te verkennen. Beklim een trap die zogenaamd door Da Vinci is ontworpen, geniet van een spectaculair uitzicht op de daken met torentjes en een glimp van wilde herten op het terrein. Nadat je trek hebt gekregen, stap je weer in de bus en ga je verder naar de volgende halte: het schilderachtige stadje Blois. Neem wat vrije tijd om te lunchen (op eigen kosten) in een van de restaurants rond het prachtige en levendige Plein Louis XII. U kunt ook een hapje eten en op eigen gelegenheid het koninklijke kasteel van Blois bezoeken, dat bekend staat om zijn unieke mix van middeleeuwse gotische en neoklassieke renaissance-architectuur. Last but not least is het elegante Château de Chenonceau. De kapel, slaapkamers en prachtige gewelfde keukens zijn nog steeds ingericht en gedecoreerd uit vervlogen tijden en laten de vele ingrijpende stenen beelden van het kasteel zien. Mis niet de indrukwekkende grote zaal, die de rivier de Cher overspant, of de tuinen die zijn aangelegd door Diane de Poitiers en Catherine de Medici - 2 van de beroemde eigenaren die Chenonceau de bijnaam 'het dameskasteel' bezorgden. Ga na een rondleiding verder met verkennen of geniet van een wijnproeverij in de gewelfde wijnkelder van het kasteel. Je reisleider zal je tussen de haltes vermaken met inzichten en verhalen over het platteland en de adel die ooit over de regio regeerde. Drie uniek mooie Franse kastelen en een wijnproeverij, allemaal te midden van het prachtige landschap van de Loire-vallei - deze gedenkwaardige dagtrip vanuit Parijs zal alle zintuigen verrukken.

Skip-the-Line Versailles Palace Tour met de trein vanuit Parijs

8. Skip-the-Line Versailles Palace Tour met de trein vanuit Parijs

Bezoek het kasteel van Versailles, de koninklijke residentie van Lodewijk XIV. Zie de Spiegelzaal en de weelderige staatswoningen, waar het koningshuis de elite ontving. Uw Engelstalige gids zal het leven in Versailles tot leven brengen. Maak kennis met de gids in het centrum van Parijs en reis met de trein naar Versailles. Op het kasteel, sla de rijen over en begin aan een reis van 3 uur door de tijd in het kasteel en de tuinen. Hoor hoe de koninklijke familie de superioriteit van Frankrijk in mode en kunst heroverde. Hoor over de weelderige levensstijl van Marie Antoinette. Tour met je gids door de prachtige tuinen en geniet van de prachtige Musical Gardens of de Fountain Show (afhankelijk van de dag van de week). Na uw rondleiding geeft uw gids u graag treinkaartjes en instructies voor de gemakkelijke reis terug naar Parijs met de trein.

Van Parijs: rondleiding van een hele dag door Versailles met lunch

9. Van Parijs: rondleiding van een hele dag door Versailles met lunch

Ontdek het paleis van Versailles en Trianons in zijn geheel tijdens deze dagtour door de formele koninklijke residenties net buiten Parijs. Ga terug in de tijd terwijl je gids verhalen deelt over liefdesaffaires en een moordaanslag op het paleiscomplex. Begin uw rondleiding door Versailles in de sierlijke staatsappartementen. Geniet van bezoeken aan de Spiegelzaal, de slaapkamer van de koningin en de receptiezalen. Luister naar ongelooflijke verhalen over de Zonnekoning en het leven aan het hof terwijl je het paleisterrein en de bijgebouwen verkent. Geniet van een lunch in de middag en ga dan naar het Grand Trianon. Hier leert u waarom Lodewijk XIV deze privéwoning voor zichzelf en zijn minnares Madame de Montespan bouwde. De tour gaat verder naar het pittoreske toevluchtsoord van Marie-Antoinette en eindigt in majestueuze tuinen, die u op uw gemak kunt verkennen.

Vanuit Parijs: fietstocht en gids zonder wachtrij door Versailles

10. Vanuit Parijs: fietstocht en gids zonder wachtrij door Versailles

Ontmoet je gids in Parijs voordat je met de trein naar Versailles reist, waar je fietsen bij aankomst klaarstaan. Het koninklijke terrein is een uitgestrekte 2.000 hectare. Je fietsen zijn supercomfortabel en gemakkelijk te rijden, wat betekent dat je alles echt te zien krijgt, veel meer dan je ooit te voet zou kunnen. Laat een professionele gids het kasteel binnen of heb de mogelijkheid om het in je eigen tempo te verkennen. De Franse geschiedenis zit vol persoonlijkheden, van het dragen van hoge hakken, balletdansende Zonnekoning en Marie Antoinette tot de legende die Napoleon was. Het levendige commentaar van je gelicentieerde gids zal leuk en interactief zijn - dit is geen geschiedenislezing. Een dagtocht naar Versailles kan een vakantiehoogtepunt zijn of een complete ramp en deze tour is ontworpen om u weg te houden van de drukte. Het gaat erom hoe je het doet. De stress wordt uit uw dag gehaald, zodat u achterover kunt leunen in uw fietszadel en kunt genieten van uw pauze. De tour wordt volgens jou gestructureerd, maar op een typische dag wordt de ochtend besteed aan het verkennen van de lokale stad en de markt. Elke kraam van deze schilderachtige en typisch Franse markt zal u verleiden met zijn vers gebakken gebakjes, crêpe-stands, biologische producten, kaas en wijnen - de dingen die u allemaal het leukst vindt aan Frankrijk. Oefen je Frans, geniet van een gratis wijnproeverij en demonstratie van het maken van crêpes, terwijl je ook picknickbenodigdheden inslaat. De rest van de ochtend zal worden besteed aan het verkennen van de koninklijke gronden, tuinen, fonteinen, in het gehucht van Marie Antoinette en de Trianons, met onderweg een paar verborgen geheimen. Nadat u trek heeft gekregen, legt u uw picknicklunch klaar aan het Canal Grande met uitzicht op het spectaculaire kasteel, een fantastische plek om van een wijntje te genieten en te ontspannen in de zon. Je wordt meegenomen naar een favoriet en meest verborgen deel van de koninklijke tuinen, waar enkele fonteinen van Louis op muziek dansen. Je slaat dan de beruchte rij bij het kasteel over en wordt rondgeleid door de prachtige staatskamers, koninklijke appartementen, de Spiegelzaal en zelfs de slaapkamer van Louis. Maak aan het einde van de dag de korte trip terug naar Parijs met tal van reistips en Parijse insidergeheimen om de rest van je vakantie van brandstof te voorzien. Et voilà, de meest onvergetelijke tour van Versailles is voltooid. Versailles heeft een manier om de harten van alle bezoekers te veroveren.

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.112 beoordelingen

Ik raad iedereen aan om een rondleiding door Versailles te maken, omdat je op die manier veel verhalen en details over de individuele kamers te weten komt. De geboekte tour was geweldig en alles verliep soepel. Het ontmoetingspunt was gemakkelijk te vinden en de gids stond daar al op ons te wachten. Graag weer!

Heel erg genoten van de rondleiding. Een aanrader voor iedereen die de Franse geschiedenis genegen is. Het kasteel en de tuinen zijn ronduit prachtig. Doe daar nog een scheut interessante weetjes bij van gids Anne-Sophie en het plaatje is af. Top!

Super rondleiding gehad dank zij onze gids Laura. Een heel gepassioneerde vrouw die alles op een aangename manier kan brengen. Het bezoek aan de tuinen achteraf kan je zelf zo kort of zo lang maken als je zelf wil.

Alles vlot verlopen, van afhaling tickets tem de rondleiding.

Barbara was really kind and explained everything well