Parijs
Museumtickets

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Parijs Museumtickets: Onze meest aanbevolen

Parijs: het Louvre en rondvaart over de Seine

1. Parijs: het Louvre en rondvaart over de Seine

Bezoek de meesterwerken van het Louvre, een van de populairste bestemmingen ter wereld. Als het grootste museum ter wereld verpakt het Louvre 35.000 kunstwerken in een tentoonstellingsruimte van 73.000 vierkante meter in 3 vleugels. Elke vleugel bezit meer dan 70 kamers en toont uitgebreide schilderijen en kunstvoorwerpen. Zie de iconische Mona Lisa, bewonder duizenden verbazingwekkende schilderijen en wandel tussen perfecte sculpturen. Boek de optie met een audiogids inbegrepen en verbeter je ervaring en begrip van de getoonde werken. Na het bezoek aan het Louvre maak je een rondvaart op de Seine gedurende 1 uur. Je bekijkt meer van de iconische monumenten van Parijs, zoals het Institut de France, de Eiffeltoren, Notre Dame, Conciergerie, het Musee de Orsay, het Hotel de Ville en meer. Aan boord heb je gratis toegang tot een audiogids in je gekozen taal die je zal helpen meer te weten te komen over de enorme geschiedenis die aan elk monument verbonden is.

...
Paris: ticket voor de Fondation Louis Vuitton

2. Paris: ticket voor de Fondation Louis Vuitton

Het gebouw waarin de Fondation Louis Vuitton zich bevindt, ontworpen door architect Frank Gehry, is een kunstwerk op zich. Bewonder het bouwwerk van buitenaf voordat je het museum betreedt met je toegangsticket. Verken de 11 galerieën en zowel de permanente als de tijdelijke tentoonstellingen. Besteed zoveel tijd als je wilt bij de diverse tentoonstellingen of kom meer te weten over de vele diensten die de stichting biedt. Het documentatiecentrum beschikt over duizenden artikelen die kunnen worden uitgeprint, een boekwinkel en een restaurant met Michelinster - voor ieder wat wils dus. Aanstaande tentoonstellingen: "Jean-Michel Basquiat en Egon Schiele" - van 3 oktober 2018 tot 14 januari 2019 Uit verschillende periodes in de 20e eeuw, van Europa (Wenen) tot Amerika (New York): de levens en kunstwerken van Egon Schiele en Jean-Michel Basquiat fascineren vanwege hun vergankelijkheid en intensiteit.

...
Parijs: ticket zonder wachtrij top Arc de Triomphe

3. Parijs: ticket zonder wachtrij top Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is de neoclassicistische interpretatie van de oude Romeinse triomfboog. Het is zeker de moeite waard om naar de 50-meter hoge top te gaan. Je ziet hier de twaalf Parijse lanen die uit de boog naar de Lichtstad stralen. Parijs is één van de meest fascinerende plaatsen in de wereld en hier bevindt je je in het centrum ervan. Geïnspireerd door de grote triomfbogen van het oude Rome liet Napoleon de Arc de Triomphe bouwen, kort na zijn overwinning in Austerlitz. Helaas stierf Napoleon voordat de boog voltooid was. Aan de voet van de boog eert het graf van de onbekende soldaat de 1,3 miljoen Franse soldaten, die in de Eerste Wereldoorlog stierven. Zie de eeuwige vlam die dagelijks om 18:30 uur weer aangestoken wordt. Daarnaast is er een onmisbare tentoonstelling die de symbolische waarde van dit monument verklaart. Het uitzicht vanaf de top van de boog is de 284 treden er naar toe meer dan waard. Je ziet heel Parijs vanaf een bijzondere plek. In tegenstelling tot de Eiffeltoren, is de Arc de Triomphe een bezienswaardigheid die niet alle toeristen bezoeken. En met de tickets met snelle toegang kun je direct naar binnen wandelen.

...
Zelfbegeleid bezoek aan de Opéra Garnier

4. Zelfbegeleid bezoek aan de Opéra Garnier

Met haar eclectische en opzichtige barokke stijl is de Opéra Garnier één van de meest extravagante voorstellingen van de architectuur van het Tweede Keizerrijk in Frankrijk. Profiteer van een snelle en gemakkelijke toegang tot dit prachtige gebouw in het centrum van Parijs. Het grootste operahuis van Europa werd ingehuldigd in 1875 en is vernoemd naar de jonge architect Charles Garnier. Bewonder de kronkelende slangen van het bronzen Pythonisse-beeld voordat je de dubbele trap van de Grand Escalier (hoofdtrap) beklimt. Stel je je de slingerende hoepelrokken voor terwijl je het adembenemende decor bewondert en wandelt door enorme foyers, gevuld met sprankelende mozaïeken, kleurrijke marmeren pilaren en bladgoudbloesems. Alles wat je ziet is een lust voor het oog. Je ontvangt je digitale ticket direct na je boeking. Laat dit ticket zien bij de ingang van de Opéra en dan kun je genieten van je bezoek.

...
Parijs: ticket voor het wassenbeeldenmuseum Grévin

5. Parijs: ticket voor het wassenbeeldenmuseum Grévin

In hartje Parijs word je door meer dan 200 persoonlijkheden uit het heden en verleden opgewacht voor onvergetelijke ontmoetingen met familie en vrienden. Poseer naast de populairste mensen ter wereld, voor een onverwachte en verrassende foto. Dit is al sinds 1882 een onvergetelijke en leuke Parijse plaats, die bezoekers van alle leeftijden voor een tijdloze belevenis verwelkomt. Een prachtige marmeren trap, die in 1900 werd gebouwd, leidt naar een unieke wereld, met als eerste de spiegelzaal. Het bijzondere klank- en lichtspel, dat in 1906 werd aangelegd en voor het honderdjarig jubileum volledig werd herbouwd, wordt al generaties lang door bezoekers bewonderd. Het museum is erg gelukkig met de nieuwste aanwinsten: Mick Jagger, Lang Lang, Katy Perry en Ranveer Singh Je krijgt ook de gelegenheid om de nieuwe ruimte 'De stem' te bezoeken. 

...
Eiffeltoren: directe toegang met host naar de top per lift

6. Eiffeltoren: directe toegang met host naar de top per lift

Bespaar kostbare tijd tijdens een geleid bezoek aan de Eiffeltoren met een toegangsticket voor directe toegang. Ontmoet je gastheer om je toegangskaarten te krijgen en volg deze per lift naar de 2e verdieping terwijl je luistert naar verhalen over de geschiedenis van de toren. Bewonder vanaf het hoge uitkijkpunt het uitgestrekte uitzicht op de stad voor je. Kijk of je beroemde bezienswaardigheden kunt aanwijzen, zoals de Seine, de tuinen van Trocadéro en de Invalides. Na een moment met je gastheer/-vrouw en groep heb je vrije tijd om het panoramische uitzicht op de iconische monumenten van de stad te bewonderen, zoals de Notre-Dame, de Sacré Coeur en het glazen dak van het Grand Palais. Wanneer je de 2e verdieping hebt verkend, ga je naar het observatiedek op de 1e verdieping. Daar kun je de tentoonstelling bekijken en een wandeling over de nieuwe glazen vloer wagen, die zich 57 meter boven straatniveau bevindt.

...
Het Louvre: tour

7. Het Louvre: tour

Profiteer van voorrangstoegang tot het Louvre en laat je op een zorgvuldig geplande route rondleiden door een deskundige gids. De route is ontwikkeld om je tijd zo goed mogelijk te besteden en je een beter inzicht te geven in de hoogtepunten van het museum. Zie de kroonjuwelen van de Franse monarchie, staar terug naar Da Vinci's raadselachtige Mona Lisa en voel de passie van Vrijheid leidt het volk van Delacroix. Je gids brengt de kunst tot leven op een informatieve wandeling door de enorme galerijen. Verken overblijfselen uit het oude Egypte en vergaap je aan de indrukwekkende collectie Griekse en Romeinse antiek, inclusief de legendarische Venus van Milo en de beroemde Nikè van Samothrake. Ontdek de tijdloze beelden van Michelangelo en Canova, Neoklassieke schilderijen van Jacques-Louis David en iconische werken uit de Franse Romantiek, zoals Het vlot van de Medusa. Neem na de rondleiding de tijd om zelf de 380.000 voorwerpen in het museum te verkennen, en verlaat het Louvre met een grotere waardering voor haar schatten.

...
Parijs: toegang tot Panthéon en zelfgeleide tour

8. Parijs: toegang tot Panthéon en zelfgeleide tour

Het Panthéon is een meesterwerk ontworpen door Soufflot (1713-1780) en een voormalige kerk. Sinds de tijd van de Franse Revolutie doet het Panthéon dienst als de begraafplaats van beroemde Fransen. Sla de rijen over bij je bezoek aan dit monument en breng een uur door met een zelfgeleide tour. Het Panthéon bevat ook een grote tentoonstelling over Jacques-Germain Soufflot, een belangrijke Franse architect. De tentoonstelling toont zijn carrière en zijn monumentale bouwwerken, waarvan de koninklijke kerk van Sainte-Geneviève, het huidige Panthéon, het beroemdst is. Met deze tempel gaf de architect gehoor aan de wens van Lodewijk XV om de monarchie te verheerlijken met een kerk gewijd aan Saint Geneviève, de patroonheilige van Parijs. Het pand werd tijdens de Franse Revolutie in 1791 ontheiligd en kreeg de nieuwe naam 'Panthéon'. Gedurende de turbulente 19e eeuw, waarin het regime een aantal keer veranderde, speelde het gebouw afwisselend de rol van religieus en patriottisch monument. Sinds Victor Hugo in 1885 in het Panthéon begraven werd, kreeg het gebouw een nieuwe rol: het is nu de laatste rustplaats van de grote schrijvers, wetenschappers, generalen, klerken en politici die de geschiedenis van Frankrijk geschreven hebben. De crypte bevat tombes van meer dan 70 voorname personen, waaronder Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Emile Zola, Alexandre Dumas, Pierre en Marie Currie en anderen. Vanaf de recent gerestaureerde hogergelegen verdiepingen kun je genieten van geweldig uitzicht over de stad (van april tot oktober).

...
Parijs: toegangsticket Hôtel de la Marine

9. Parijs: toegangsticket Hôtel de la Marine

Sla de wachtrij over voor toegang tot de salons en loggia van Hôtel de la Marine, een iconisch monument in het hart van Parijs. Tijdens je rondleiding zullen verschillende numerieke hulpmiddelen je helpen de geschiedenis van het monument te begrijpen, het dagelijkse leven ten tijde van Garde-Meuble te ontdekken of meer te leren over nationale mariene verhalen. Geniet van de architectuur van Ange-Jacques Gabriel en bewonder het onlangs gerestaureerde interieur. Ontdek de geschiedenis van de attractie tijdens een bezoek met audiogids, met een 3D-geluidsheadset. Dwaal door de appartementen die ooit de Garde-Meuble de la Couronne huisvestten, voordat ze het hoofdkwartier werden van het Franse ministerie van Marine. Dit ticket is enkel voor de Receptiezalen en Loggia. Het omvat geen toegang tot het appartement van de intendant

...
Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

10. Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

Verken een van 's werelds beste kunstmusea op je eigen tempo met dit ticket voor het Louvre. Sla de rij voor de kassa over en ga direct naar de veiligheidscontrole om eenmaal binnen enkele van de beste kunstwerken ter wereld te bekijken. Eenmaal binnen zie je onmisbare en iconische werken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken van de renaissance en oude Egyptische relikwieën. Verder zie je schilderijen uit de 13e tot 20e eeuw, prenten uit de Royal Collection en nog veel meer. Het museum opende zijn deuren op 10 augustus 1793 met een tentoonstelling van slechts 537 schilderijen. Het werd in 1796 gesloten en vervolgens weer geopend met een grotere collectie dan het Musée Napoléon. Veel werken werden naar hun oorspronkelijke eigenaren teruggebracht na de nederlaag van Napoleon bij Waterloo. De collectie werd uitgebreid tijdens de regeerperiodes van Lodewijk XVIII en Karel X, en tijdens het Tweede Franse Keizerrijk verkreeg het museum nog eens 20.000 werken. De collectie werd tevens gestaag uitgebreid tijdens het Derde Franse Keizerrijk. De collectie is flink gegroeid sinds de Derde Republiek. Sinds 2008 is de collectie verdeeld in 8 curatoriële afdelingen: Egyptische Oudheden; Midden-Oosterse Oudheden; Griekse, Etruskische en Romeinse Oudheden; Kunst van de Islam; Beeldhouwkunst; Kunstvoorwerpen; Westerse Schilderkunst; Grafische Kunst. Let op: Bezoekers onder de 18 en EU-onderdanen onder de 26 mogen gratis naar binnen met geldige legitimatie.

...

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 17.420 beoordelingen

Het Louvre is erg groot. je kunt het beste van tevoren bepalen wat je wilt zien. Wij konden gelijk naar binnen dus geen wachtrij. De linkerkant is voor diegene die op het uur gaan en de rechterkant voor diegene van om het half uur. Let bij de rondvaart erop dat je helemaal naar de Eifel toren gaat en dan aan de kant van de Seine. Daar ligt de boot. Als je onderin gaat zitten kun je de rondvaart in het Nederlands volgen.

Wij hadden 16u (15u40 vlot binnen kunnen gaan) geboekt: let op: ook de gratis tickets voor U26 boeken !!! Goed voorbereid alles kunnen zien wat op onze verlanglijst stond. Toiletten aan de uitgang: zeeeeer lange wachtrijen dus beter tussendoor even gaan :-) Aanduiding in het museum waar je je precies bevindt is er niet... Soms lang zoeken naar iets wat dan een trap lager blijkt te zijn.

Alles was perfect geregeld voor ons en heel duidelijk...tickets via WhatsApp

Zeer uitgebreid museum, voornamelijk over oorlogsperiodes met veel wapens.

Lange rij maar ging vlot. Het was uitverkocht dus reserveren is nodig!