Kies data
Parijs

Dagtrips

Parijs Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

1. Parijs: voorrangstoegang en rondleiding Versailles & tuinen

Reis vanuit Parijs naar Versailles op deze halve dagtrip. Bespaar tijd met voorrangstickets, een handige retourtransfer en een boeiende rondleiding door het Kasteel van Versailles en zijn historische kamers en zalen. Verzamel op een centraal punt in Parijs en reis met de bus naar Versailles. Bij aankomst betreed je het kasteel via een aparte ingang. Ontdek daarna de weelde, de schoonheid en de geschiedenis van het kasteel tijdens een interactieve rondleiding. Tijdens de rondleiding van 90 minuten kun je de staatsappartementen, de koninklijke slaapkamer en de karakteristieke Spiegelzaal bezichtigen. Kom meer te weten over de sleutelfiguren van de Franse monarchie, van Lodewijk XIV tot Marie Antoinette. Luister naar de vele fascinerende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in de vertrekken van het kasteel. Na je bezoek aan het paleis kun je in alle rust een wandeling maken door de prachtige Franse tuinen. Nadat je tijd hebt om de tuinen zelf te verkennen, stap je weer op de bus voor de terugreis naar centraal Parijs.

Dagtocht naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

2. Dagtocht naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Reis door Normandië op weg naar de middeleeuwse Mont-St-Michel op een dagtrip vanuit Parijs aan boord van een bus met airconditioning. Kies ervoor om alleen te gaan, met een live gids of met een audiogids. Ontdek het eiland dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en zijn gotische abdij. Leer over de fascinerende geschiedenis en legendarische verhalen. Vertrek uit Parijs en reis door het Franse platteland met een bus met airconditioning naar de verbazingwekkende vestingstad Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië. Leun achterover en ontspan en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het platteland. Stop voor een pauze in een nabijgelegen dorp dat dateert uit de tijd van de Noormannen, en slenter door de kronkelende straatjes en smalle paden om het beste uitzicht over de baai te vinden. Ga verder naar de monding van de rivier de Couesnon, waar Mont-Saint-Michel werd gebouwd op een eilandje op slechts een paar honderd meter van het vasteland. Breng de middag door met het verkennen van de opmerkelijke monumenten van de ommuurde stad, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem de tijd om het rotsachtige eilandje in je eigen tempo te ontdekken. Klim langs de wallen om je een weg te banen naar de abdij bovenaan de stad. Bezoek de abdij van Mont-Saint-Michel met een inbegrepen toegangsticket. dit benedictijnse gebouw heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van de gemeente en de feodale samenleving die het vertegenwoordigt. Bewonder dit prachtige voorbeeld van gotische architectuur uit het begin van de 13e eeuw. Bewonder het uitzicht op de omliggende baai voordat u in de late namiddag Mont-Saint-Michel verlaat. Laat je terugrijden naar de Franse hoofdstad om afgezet te worden bij het startpunt.

Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Mont Saint Michel

3. Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Mont Saint Michel

Bezoek Mont Saint-Michel tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Ontdek de hoogtepunten met je gids voordat je een rondleiding met audiogids maakt door de abdij van Mont-Saint-Michel. Geniet daarna van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Stap vanuit Parijs in een privébus naar het eiland Mont Saint Michel. Luister onderweg terwijl je gids interessante verhalen vertelt uit de geschiedenis van de abdij. Volg je gids tijdens een oriëntatietour om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet, waaronder de abdij op de heuveltop van Mont Saint Michel. Geniet van een paar uur op uw gemak om de abdij te verkennen en de pracht van het interieur op te snuiven met een audiogids, of slenter door de pittoreske straatjes. Kies uit een verscheidenheid aan lunchopties, variërend van eetzalen met rustiek vlees tot verfijnde restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. Of stop bij een van de crêperieën van Mont Saint Michel om te smullen van galettes (boekweitpannenkoeken) met Normandische cider. In de late namiddag stapt u in de bus voor een terugreis naar Parijs.

Vanuit Parijs: trip naar Giverny van een halve dag

4. Vanuit Parijs: trip naar Giverny van een halve dag

Maak een prachtige tocht van een halve dag naar het voormalige huis van Claude Monet, een van de meeste beroemde schilders van het Franse impressionisme. Het betoverende huis ligt in het kleine gehucht Giverny aan de overs van de rivier de Seine, ongeveer 80 kilometer ten westen van Parijs. De woning en de tuinen werden in 1966 door de zoon van Monet nagelaten aan de Académie des Beaux-Arts. Na grootschalige werkzaamheden werd het huis in 1980 voor het publiek geopend als museum. Afhankelijk van de gekozen optie, krijg je een rondleiding van een gids, een audiogids op bezoek je het museum op eigen gelegenheid.  Je vertrekt uit Parijs en reist in een comfortabele bus met airconditioning Aangezien er geen direct openbaar vervoer is naar Giverny, is dit de ideale manier om er te komen. Je rijdt via de westelijke arrondissementen van Parijs en neemt de Normandische snelweg tot aan Bonnières. Na het oversteken van de rivier de Seine bij Vernon, ga je verder naar Giverny door de beboste plateaus van het departement Eure. Giverny trok in de 19e eeuw verschillende impressionistische schilders aan, waarvan de meesten het voorbeeld van de stichter van de beweging volgende, te weten Claude Monet. Hij woonde er maar liefst 43 jaar lang. Tijdens de rondleiding bezoek je het huis van de meester, waar de spectaculaire kleuren en de betoverende tuin zijn ontworpen als kunstwerk. Laat je verblinden door de bloemperken en planten en krijg een gevoel van de gevoelens en inspiratie van de kunstenaar als je voor de beroemde waterlelies en treurwilgen in de prachtige watertuin staat.

Parijs: rondleiding Versailles met toegang zonder wachtrij

5. Parijs: rondleiding Versailles met toegang zonder wachtrij

Ga mee met een deskundige tolk-gids op deze tour van een halve dag naar het schitterende Kasteel van Versailles en krijg voorrangstoegang. Laat je meenemen door de geschiedenis van het kasteel, één van de belangrijkste monumenten ter wereld. Ontmoet je gids voor het Pullman Hotel in Parijs. Stap aan boord van je luxe touringcar met airconditioning, leun achterover en ontspan tijdens de korte rit naar Versailles. Dit was ooit de woning van Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning; je proeft de glorie van de Parijse koninklijke familie. Neem alles in je op terwijl je gids je door de meest prachtige kamers van het kasteel leidt, waaronder de Statievertrekken, de Spiegelzaal en de grote appartementen van de koning en de koningin. Na het grootse interieur in je op te hebben genomen, kan je nog lekker rondlopen door de prachtige tuinen van Versailles, vol met beelden, busten en marmeren vazen daterend uit 1661, toen groepen beeldhouwers door de officiële schilder van Koning Lodewijk XIV, Charles Le Brun, werden begeleid.

Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

6. Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

De activiteit begint bij je hotel (als het in Parijs ligt) of een trefpunt in het centrum van Parijs. Je chauffeur/gids haalt je rond 07:30 uur op in een gezellige minibus met airconditioning. Geniet van lekkere croissants op weg naar de Champagne, terwijl je gids je alles vertelt wat je moet weten over het sprankelende universum van de champagne. Bij aankomst in de Champagne begint je dag met een bezoek aan een zeer prestigieus champagnehuis (Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Mercier etc. afhankelijk van de beschikbaarheid). Ontdek de nooit eindigende gangen met flessen en eindig je rondleiding met een proeverij. Als je weer in je minibus met airconditioning bent, kun je de landschappen bewonderen en pauzeer je in het hart van de wijngaard voor een masterclass van je deskundige wijngids. Hij leert je de basis van het professioneel proeven van wijn. Je oefent met een bijzondere cuvée. Daarna lunch je in een door een familie gerund champagnehuis of een lokaal restaurant (afhankelijk van de beschikbaarheid). Je hebt de kans om diverse glazen champagne en ratafia (een andere lokale wijn) te proeven die bij het lokale eten passen. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé… waar zou jij die bij drinken? Na de lunch krijg je een rondleiding door de wijngaard van de Côte des Blancs en Vallée de la Marne. Leer meer over de kenmerken van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier en geniet van een geweldig uitzicht over de wijngaard. Je kunt ook mooie foto's maken! Je gids brengt je vervolgens naar Hautvillers, een typisch Frans dorp, waar de legendarische Dom Perignon vandaan komt. Verder bezoek je nog een door een familie gerund wijnhuis waar je de kunst van het sabreren of disgorgement 'à la volée' leert (een techniek voor het openen van een champagnefles), afhankelijk van de beschikbaarheid. Proef diverse heerlijke champagnes voordat je weer teruggaat naar Parijs, waar je wordt afgezet op een centrale plek met goede verbindingen.

Parijs: dagtrip naar kastelen in de Loire per bus met wijnproeverij

7. Parijs: dagtrip naar kastelen in de Loire per bus met wijnproeverij

Ontdek iconische kastelen tijdens deze dagtrip met de bus van Parijs naar de Loire-vallei en verken Château de Chambord op een zelfstandige tour. Heb vrije tijd in het charmante stadje Bloise en heb de kans om het kasteel van Blois op eigen gelegenheid te bezoeken. Bezoek Château de Chenonceau voor een zelfgeleide tour en wijnproeverij. Ga vanuit Parijs naar Château de Chambord. Disney-fans zullen de torentjes van dit kasteel bekend voorkomen; het was de inspiratie voor het kasteel in "Beauty and the Beast." Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was als een koninklijk jachthuis, werd het gebouwd op een schaal die je moet zien om het te geloven. Leer alles over de boeiende geschiedenis van het kasteel van je gids voordat je het kasteel betreedt. U kunt dan de binnenkant in uw eigen tempo bezoeken tijdens een zelfgeleid bezoek. Beklim een trap die zogenaamd door Da Vinci is ontworpen, geniet van een spectaculair uitzicht op de daken met torentjes en een glimp van wilde herten op het terrein. Nadat je trek hebt gekregen, stap je weer in de bus en ga je verder naar de volgende halte: het schilderachtige stadje Blois. Neem wat vrije tijd om te lunchen (op eigen kosten) in een van de restaurants rond het prachtige en levendige Plein Louis XII. U kunt ook een hapje eten en op eigen gelegenheid het koninklijke kasteel van Blois bezoeken, dat bekend staat om zijn unieke mix van middeleeuwse gotische en neoklassieke renaissance-architectuur. Last but not least is het elegante Château de Chenonceau. De kapel, slaapkamers en prachtige gewelfde keukens zijn nog steeds ingericht en gedecoreerd uit vervlogen tijden en laten de vele ingrijpende stenen beelden van het kasteel zien. Mis niet de indrukwekkende grote zaal, die de rivier de Cher overspant, of de tuinen die zijn aangelegd door Diane de Poitiers en Catherine de Medici - 2 van de beroemde eigenaren die Chenonceau de bijnaam 'het dameskasteel' bezorgden. Ga na uw bezoek verder met het verkennen of geniet van een wijnproeverij in de gewelfde wijnkelder van het kasteel. Je reisleider zal je tussen de haltes vermaken met inzichten en verhalen over het platteland en de adel die ooit over de regio regeerde. Drie uniek mooie Franse kastelen en een wijnproeverij, allemaal te midden van het prachtige landschap van de Loire-vallei - deze gedenkwaardige dagtrip vanuit Parijs zal alle zintuigen verrukken.

Vanuit Parijs: Champagne-tour met kleine groepen met 3-gangenlunch

8. Vanuit Parijs: Champagne-tour met kleine groepen met 3-gangenlunch

Verken de Champagne-regio tijdens een begeleide dagtour vanuit Parijs. Bezoek de kelders van gerenommeerde champagneproducenten, leer over de geschiedenis van de regio, proef lokale wijnen en geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Begin met een pick-up van je hotel en ga naar het hart van de champagnestreek, Épernay. Volg een rondleiding door Moet & Chandon of andere beroemde champagnehuizen zoals Tattinger, Nicolas Feulliatte, Veuve Clicquot, Mercier, enz. Leer meer over de geschiedenis van zijn naamgenoot en geniet van fijne vintage champagne. Wandel langs de Avenue de Champagne naar je minibus terwijl de gids je vertelt over een paar andere bekende huizen om je heen en de champagnekelders onder je. Bezoek een lokale wijnmakerij en ontmoet de mensen achter de productie van dit geweldige drankje. Proef hun elegante en exclusieve product en hoor over de geschiedenis van hun champagnedomein. Stop in het dorp waar de monnik woonde die champagne uitvond. Ontdek de lokale gastronomie en geniet van een driegangenlunch in een lokaal restaurant. Na een paar leuke spelletjes, het proberen van alle soorten wijnen en het eten van heerlijk eten, zal je gids je ook iets leuks geven om je bezoek aan de champagnestreek te onthouden en je af te zetten bij je hotel.

Vanuit Parijs: dagtour kastelen in de Loire-vallei

9. Vanuit Parijs: dagtour kastelen in de Loire-vallei

Ontsnap aan de drukte van het Parijse leven en betreed de Tuin van Frankrijk. Wandel over de loopbruggen van de Franse monarchen, hoor verhalen over koninklijke liefdesaffaires en ontvoeringen en aanschouw de schoonheid van de prachtige kastelen van de Loire-vallei. De eerste stop van de dag is Château de Chambord; het perfecte voorbeeld van Franse renaissance-architectuur, dit opmerkelijke bouwwerk werd gebouwd door koning François I tussen 1519-1547 en is het grootste kasteel in de Loire-vallei. Wie dit meesterwerk heeft ontworpen, staat nog steeds ter discussie, en met kanshebbers, waaronder Leonardo da Vinci, zullen de bezienswaardigheden zeker niet teleurstellen. Het volgende is het charmante Château de Chenonceau, een echt sprookjeskasteel dat schilderachtig aan de rivier de Cher ligt. De geschiedenis en het karakter zijn gevormd door de vrouwen die het hebben bewoond. Chenonceau, de plek van het allereerste Franse vuurwerk ooit, is echt een plek om verliefd op te worden. De laatste stop is bij Château de Cheverny, een 17e-eeuwse schoonheid die met veel smaak is ingericht en met prachtige tuinen. Geniet overdag van vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) in Chenonceau of Chambord. 's Avonds ben je weer terug in Parijs.

Skip-the-Line Versailles Palace Tour met de trein vanuit Parijs

10. Skip-the-Line Versailles Palace Tour met de trein vanuit Parijs

Bezoek het kasteel van Versailles, de koninklijke residentie van Lodewijk XIV. Zie de Spiegelzaal en de weelderige staatswoningen, waar het koningshuis de elite ontving. Uw Engelstalige gids zal het leven in Versailles tot leven brengen. Maak kennis met de gids in het centrum van Parijs en reis met de trein naar Versailles. Op het kasteel, sla de rijen over en begin aan een reis van 3 uur door de tijd in het kasteel en de tuinen. Hoor hoe de koninklijke familie de superioriteit van Frankrijk in mode en kunst heroverde. Hoor over de weelderige levensstijl van Marie Antoinette. Tour met je gids door de prachtige tuinen en geniet van de prachtige Musical Gardens of de Fountain Show (afhankelijk van de dag van de week). Na uw rondleiding geeft uw gids u graag treinkaartjes en instructies voor de gemakkelijke reis terug naar Parijs met de trein.

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Wateractiviteiten
124 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 124

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.813 beoordelingen

Een viagem foi excelente, ocorreu tudo certo, onibus no horário, pessoal super gente boa, super bem tratado pelo pessoal da empresa. O onibus não é o mesmo da foto. O onibus tinha ar condicionado que é sensacional porque aqui está quente este época do an. Achei super bacana você ter a opção de voltar de trem of outra alternativa para aproveitar mais o parque. Details: Por favor, já compre para os dois parques, lá é quase 30 euro mais caro o ingresso. E você vai conseguir ir nos dois. Recomendo a todos a fazerem o teste.

Als je vanuit Parijs zorgeloos naar Disneyland wilt gaan, zou ik deze activiteit zeker aanbevelen. Het zorgt er voor dat je zonder iets zelf hoeft uit te zoeken op tijd (rond 09.30 uur) in Disneyland bent. De tickets worden bij instappen van de bus aan je gegeven. De bus zet je af op een bepaald punt en haalt je hier ‘s avonds om 21.00 uur weer op. Nadeel is dat je de avondshow/nightshow mist.

We were a little bit afraid to bicycle through Paris. But everything worked out perfectly. The guide (Fabian, I hope that I write his name correctly) kept a good eye on everyone during the tour. He showed us very interesting places. Not the well know ones. That made this trip very interesting. We really advise everyone to take this Bike Tour!

Vlad is een rasechte verteller die ook echt wat te vertellen heeft. Geen opsommingen van data en feitjes, maar persoonlijke verhalen waarbij je je helemaal inleeft. Onze eerstvolgende reis naar Parijs boek ik de night-tour voor NOG meer sfeer!! Dank je wel!

Zeer goed, door onze gids Pierre, verzorgde excursie naar verschillende mooie onbekende plekken van Parijs.