Parijs
Kunst & musea

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Parijs Kunst & musea: Onze meest aanbevolen

 • Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

  1. Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

  Verken een van 's werelds beste kunstmusea op je eigen tempo met dit ticket voor het Louvre. Sla de rij voor de kassa over en ga direct naar de veiligheidscontrole om eenmaal binnen enkele van de beste kunstwerken ter wereld te bekijken. Eenmaal binnen zie je onmisbare en iconische werken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken van de renaissance en oude Egyptische relikwieën. Verder zie je schilderijen uit de 13e tot 20e eeuw, prenten uit de Royal Collection en nog veel meer. Het museum opende zijn deuren op 10 augustus 1793 met een tentoonstelling van slechts 537 schilderijen. Het werd in 1796 gesloten en vervolgens weer geopend met een grotere collectie dan het Musée Napoléon. Veel werken werden naar hun oorspronkelijke eigenaren teruggebracht na de nederlaag van Napoleon bij Waterloo. De collectie werd uitgebreid tijdens de regeerperiodes van Lodewijk XVIII e...

  Het is alleen handig als het extreem druk is. We betaalden nu 3 euro per kaartje extra. Was nu niet nodig geweest. Het werkte verder wel perfect. Volgende dag gewoon weer kaartjes aan de kassa gekocht. Maar als het extreem druk is dan is dit een uitkomst.

 • Eiffeltoren: directe toegang met host naar de top per lift

  2. Eiffeltoren: directe toegang met host naar de top per lift

  Bespaar kostbare tijd tijdens een geleid bezoek aan de Eiffeltoren met een toegangsticket voor directe toegang. Ontmoet je gastheer om je toegangskaarten te krijgen en volg deze per lift naar de 2e verdieping terwijl je luistert naar verhalen over de geschiedenis van de toren.

  Na een moment met je gastheer en groep kun je alleen blijven om het panoramische uitzicht op de iconische monumenten van de stad te bewonderen, zoals de Notre-Dame, de Sacré Coeur en het glazen dak van de Grand Palais.

  Wanneer je de 2e verdieping verkend hebt, ga je naar het observatiedek op de 1e verdieping. Daar kun je de tentoonstelling bekijken en een wandeling over de nieuwe glazen vloer wagen, die zich 57 meter boven straatniveau bevindt.

 • Parijs: directe toegang Eiffeltoren met top

  3. Parijs: directe toegang Eiffeltoren met top

  Profiteer van snelle toegang tot de Eiffeltoren en bewonder het adembenemende uitzicht vanaf de top van de iconische structuur. Breng zoveel tijd door als je wilt in de toren en verken de verschillende verdiepingen op je eigen gemak.  Zie Parijs van bovenaf en vanuit een volledig nieuw perspectief. Je bewondert de oude façade van het Louvre en het financiële district La Defense. Bezichtig het kleurrijke Pompidoumuseum en de enorme witte uitgestrektheid van de Sacré-Coeurbasiliek. Bezoek de Champagne Bar op de bovenste verdieping voor een glaasje bubbels. Onderweg naar beneden zie je de vele interessante activiteiten op de eerste verdieping. Test je moed door over de glazen vloer te lopen!

  Aida was een geweldige guide. Niet alleen wist ze veel informatie te geven over de Eifeltoren, maar vertelde ze het ook super enthousiast met heel veel humor. Een topguide!

 • Centre Pompidou: ticket vaste & tijdelijke tentoonstellingen

  4. Centre Pompidou: ticket vaste & tijdelijke tentoonstellingen

  Het Centre Pompidou in de wijk Beaubourg (4e arrondissement) werd geopend in 1977 en is een meesterwerk van president Georges Pompidou.Het Centre Beaubourg is een combinatie van een bibliotheek, een muzikaal en akoestisch onderzoekscentrum en een museum dat moderne en eigentijdse creaties, waaronder beeldende kunsten, boeken, design, muziek en film, met elkaar verenigt. Met meer dan 100.000 werken is de collectie een van de toonaangevendste referenties ter wereld voor kunst uit de 20e en 21e eeuw.Het is een allesomvattende verzameling van grootse historische werken en recente aanwinsten die beeldende kunst, tekenen, fotografie, nieuwe media, experimentele film, architectuur, design en industriële werken vertegenwoordigt.Je vindt er kenmerkende werken en kunt legendarische kunstenaars (zoals Henri Matisse, Georges Rouault, Georges Braque, Pablo Picasso, Sonia et Robert Delaunay, Fernand ...

  Organisatie, inrichting, toegankelijkheid van alle voorzieningen: het was een geweldige ervaring. Inclusief het schitterende uitzicht vanaf de 5e verdieping op de stad!

 • Parijs: voorrangstoegang tot het Louvre met audiogids

  5. Parijs: voorrangstoegang tot het Louvre met audiogids

  Aangezien het Louvre een van de drukst bezochte musea ter wereld is kun je er zeker van zijn dat dit voorrangsticket goed van pas komt, omdat je daarmee niet in de wachtrijen hoeft te staan. Haal je audiogids op en wandel door de fascinerende tentoonstellingen om meer over de kunstenaars te weten te komen. Het Louvre is een gigantisch museum, maar de handige plattegrond geeft verschillende routes aan om je rondleiding zo goed mogelijk te organiseren. De audiogids biedt opgenomen commentaren in 10 verschillende talen, boordevol informatie en anekdotes om je te helpen de geschiedenis en het belang van enkele van de grootse werken beter te begrijpen. Ontdek de populaire en bekendste werken zoals de Venus van Milo en De Kroning van Napoleon en om natuurlijk niet te vergeten, de intrigerende glimlach van de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. De audiogids geeft een korte samenvatting van een ...

  Perfect georganiseerd en mijn kleindochter vond de audiotour voor kinderen erg leuk (en ik ook)

 • Eiffeltoren: directe toegang tour naar top per lift

  6. Eiffeltoren: directe toegang tour naar top per lift

  Haal het meeste uit je tijd in Parijs met directe toegang tot de Eiffeltoren. Maak kennis met je gids en neem de lift naar het observatiedek op de 2e verdieping. Je gids vertelt je alles over de geschiedenis van de toren, vanaf de bouw in 1889 tot de status als meest iconische symbool van de stad. Daarna neem je een andere lift naar de top van de toren om je van bovenaf te vergapen aan de skyline van Parijs. Kijk uit naar monumenten als de Sacré-Coeur, de Notre-Dame en Pont Neuf. Je kunt tevens het gerestaureerde kantoor van Gustave Eiffel bezoeken. Zorg dat je, weer op weg naar beneden, de nieuwe glazen vloer van het observatiedek op de 1e verdieping niet mist.

 • Parijse Catacomben: ticket zonder wachtrij & audiogids

  7. Parijse Catacomben: ticket zonder wachtrij & audiogids

  Ontdek de ondergrondse kant van Parijs en begeef je in de tunnels en kamers vol met de menselijke schedels en botten van 6 miljoen Parijzenaren. De catacomben waren oorspronkelijk een groeve onder de straten van Parijs met gangenstelsels van honderden kilometers. Toen de begraafplaatsen van Parijs overvol raakten, begon de stad de lijken naar de catacomben te verplaatsen.  Vermijd lange wachtrijen en het gedoe bij de kassa, laat eenvoudigweg je voucher zien, begin je zelfgeleide tour en verken de Lichtstad op eigen tempo.

  Moest wel in een rij wachten om binnen te komen v der vonden wij het wel wel leuke ervaring

 • Parijs: toegangsticket Hôtel de la Marine

  8. Parijs: toegangsticket Hôtel de la Marine

  Sla de wachtrij over voor toegang tot de salons en loggia van Hôtel de la Marine, een iconisch monument in het hart van Parijs. Tijdens je rondleiding zullen verschillende numerieke hulpmiddelen je helpen de geschiedenis van het monument te begrijpen, het dagelijkse leven ten tijde van Garde-Meuble te ontdekken of meer te leren over nationale mariene verhalen. Geniet van de architectuur van Ange-Jacques Gabriel en bewonder het onlangs gerestaureerde interieur. Ontdek de geschiedenis van de attractie tijdens een bezoek met audiogids, met een 3D-geluidsheadset. Dwaal door de appartementen die ooit de Garde-Meuble de la Couronne huisvestten, voordat het het hoofdkwartier werd van het Franse ministerie van Marine. Dit ticket is alleen voor de Receptiezalen en Loggia. Het omvat geen toegang tot het appartement van de intendant

 • Parijs: dagticket Musée d'Orsay met gereserveerde toegang

  9. Parijs: dagticket Musée d'Orsay met gereserveerde toegang

  Verken in je eigen tempo één van 's werelds beste kunstmuseums met dit gereserveerde entreeticket voor Musée d'Orsay. Sla de lange wachtrijen en het gedoe bij de kassa over. Toon simpelweg je voucher direct bij de toegewijde ingang voor bezoekers met je vooraf geboekte tickets. Na de veiligheidscontrole kun je zo naar binnen lopen. Musée d'Orsay  is gevestigd in het voormalige treinstation Gare d'Orsay en beschikt over één van Frankrijks grootste kunstcollecties. Het grootste gedeelte van het museum is gewijd aan impressionistische en post-impressionistische schilderijen, maar er zijn ook een aantal sculpturen, foto's en meubels te zien. Het wordt beschouwd als één van de beste museums in Parijs met meesterwerken zoals 'Dance at Le Moulin de la Galette' van Renoir, 'Appels en sinaasappels' van Cézanne, de zelfportretten van Van Gogh en vele andere unieke stukken.

  Een museum dat je moet gezien hebben!! De werken zijn prachtig, vooral de impressionisten maar dat is natuurlijk persoonlijk.

 • Les Invalides: voorrangstoegang Napoleons graf & Legermuseum

  10. Les Invalides: voorrangstoegang Napoleons graf & Legermuseum

  Het Hôtel des Invalides werd opgericht door Lodewijk XIV om veteranen en gewonde soldaten in onder te brengen. Vandaag de dag is het de prestigieuze locatie van het Musée de l'Armée. Dit is een van de top 5 meest bezochte musea in Frankrijk, met meer dan 1,4 miljoen bezoekers in 2015. De museumcollecties bevatten meer dan 500.000 stukken, van de Middeleeuwen tot heden. Terwijl je een recent ontworpen educatieve route volgt zie je harnassen en wapens van de koningen van Frankrijk, zwaarden, kanonnen, uniformen, schilderijen, foto's en de persoonlijke bezittingen van belangrijke personen zoals Frans I, Lodewijk XIV en Charles de Gaulle. Je bezoek voert je ook naar de Dôme des Invalides, de kerk waar sinds 1861 de monumentale graftombe van Napoleon Bonaparte te vinden is. De gouden koepel is meer dan 110 meter hoog.

  Vanzelfsprekend aanbevolen voor wie belangstelling heeft in militaire geschiedenis, maar de onderverdeling in afdelingen maakt het toegankelijk voor een breder publiek.

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.583 beoordelingen

Leuk en mooi museum. Bij sommige wassenbeelden zag je wel echt goed dat het niet “echt” was, maar dat stoorde niet. Was veel groter dan verwacht en veel te doen. Zeker een aanrader!

Het was fijn geweest wanneer er een reisadvies was geweest. De beide attracties lagen ver uit elkaar. Verder goede service door de medewerker.

Zeer goede gids om toelichting te geven in een prachtig kader. Het weer zat mee, dus konden we ook genieten van de tuinen.

Prachtig operagebouw met een prachtig interieur, schitterende beelden, beschilderde plafonds en veel meer.

Zeer mooie musea. Met deze tickets niet moeten aanschuiven in de rij.