Parijs
Boottochten & rondvaarten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 redenen om een rondvaart in Parijs te maken

Wat is er romantischer dan een rondvaart over de Parijse Seine? Hier vijf redenen om toe te geven aan de neiging om een heerlijke rondvaart te maken.

 • Zonsondergang

  1. Zonsondergang

  Misschien wil je de bezienswaardigheden en attracties in het daglicht zien, maar de Seine komt bij de ondergaande zon het mooist tot haar recht. Kijk hoe Parijs transformeert met het vallen van de avond.

 • Eiffeltoren

  2. Eiffeltoren

  De Eiffeltoren aan land bekijk je meestal vanaf het van toeristen wemelende Champs de Mars park. Een blik op het iconische gebouw vanaf het water is weer eens wat anders - en een stuk rustiger!

 • Pont Neuf

  3. Pont Neuf

  Pont Neuf is de oudste brug in Parijs, maar de stad heeft er liefst 37, allemaal met hun eigen charme. En waar vandaan bekijk je een brug het best? Juist, vanaf het water!

 • Notre Dame

  4. Notre Dame

  Deze beroemde kathedraal is een essentieel deel van de Parijse ervaring. Vaar er 's avonds langs voor een bijzondere blik op de verlichte waterspuwers.

 • Parijzenaars

  5. Parijzenaars

  De Seine is het centrum van het Parijse leven: op elk moment van de dag bruist het aan de rivier. Probeer de Pont des Arts om te beginnen en waan je even een echte Parijzenaar.

Plan je bezoek

 • Wat kost het?

  Rondvaarten over de Seine heb je in alle soorten en maten: van een eenvoudige tour voor €10 tot een extravagante dinercruise voor €200.

 • Zei je nou diner?

  Jawel, er kan worden gegeten! Ons advies: wees niet al te zuinig, want de ervaring is het geld meestal waard, maar check wel van tevoren het menu om te zien of het bij je smaak past. Bij sommige boottours vindt het diner plaats in een restaurant na de rondvaart.

Sitemap Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 10.074 beoordelingen

Wij hebben eerst gegeten en daarna de boottocht gedaan . Het eten was erg goed , zelfs voor de 3 kids die we bij ons hadden . Zeer vriendelijke bediening , het eten duurde ongeveer 2.30 uur en daarna de boottocht die ook zeer de moeite waard was . Een tip is om de boottocht te doen als het donker is , dit is erg mooi met alle lampjes in stad . Deze activiteit is zeer aan te raden , zeker voor de prijs die je er voor betaald !

Geweldige ervaring! Het boeken ging super makkelijk. De tickets kreeg al gauw via de mail toegestuurd. De rondvaart is echt een aanrader. Het personeel van Bateuax Parisiens was heel vriendelijk. Ik raad iedereen ook aan om op de restaurant boot een hapje te eten of te drinken met een prachtig uitzicht van de Eiffeltoren!

heel mooie belevenis met mooi uitzicht en leuke audio guides heel fijne ervaring in een super mooie stad zeker aan te raden

Het was een leuke tocht. Helaas de oordopjes vergeten waardoor het luisteren van de info wat beperkt tot was.

Parijs vanuit een ander oogpunt bekeken. Schitterend in het avondlicht! En echte aanrader!