Datums kiezen

ParijsMusea & tentoonstellingen

Parijs Musea & tentoonstellingen: onze aanbevelingen

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

1. Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

Verken het Louvre in je eigen tempo met een toegangsticket met tijdsaanduiding, zodat je binnen 30 minuten naar binnen kunt. Bekijk niet te missen en iconische kunstwerken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, samen met schilderijen uit de 13e tot de 20e eeuw. Het museum opende voor het eerst zijn deuren op 10 augustus 1793 en toonde toen slechts 537 schilderijen. Het werd in 1796 gesloten en vervolgens in 1801 weer heropend als Musée Napoléon, met een grotere collectie.  De collectie omvat inmiddels 20.000 werken. Tegenwoordig zijn er 8 afdelingen: Egyptische oudheden, oudheden van het nabije oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, en prenten en tekeningen.

Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

2. Parijs: entreeticket Paleis en Tuinen van Versailles

Bezoek het kasteel en de tuinen van Versailles met een vooraf geboekt 1- of 2-daags ticket voor volledige toegang. Verken de rijkelijk gedecoreerde staatsvertrekken en de adembenemende Spiegelzaal in wat van 1682 tot 1789 de officiële residentie van de Franse monarchie was. Kom meer te weten over Lodewijk XIV en andere Franse vorsten. Dwaal door de schitterende Spiegelzaal en krijg een idee van het leven aan het Franse hof. Wandel in je eigen tempo door de legendarische tuinen en bewonder de fonteinen, sculpturen en de perfect bijgehouden gazonnen. Krijg toegang tot het Grand en Petit Trianon. Bekijk de ruimte waar de Zonnekoning zijn privégasten ontving, en waar hij even uit het leven aan het hof kon ontsnappen. Ga vervolgens naar het landgoed van Marie-Antoinette om te zien waar zij zich kon terugtrekken. Kies in de lente en zomer voor de optie met fonteinenshow en rond je bezoek af met een spectaculaire show of met de iconische muzikale tuinen.

Parijs: Skip-the-line in Louvre Museum Begeleiding naar Mona Lisa

3. Parijs: Skip-the-line in Louvre Museum Begeleiding naar Mona Lisa

Lange tijd, voordat het in 1793 een museum werd, was het Louvre een van de belangrijkste residenties van de koningen van Frankrijk. Gelegen in het hart van Parijs, beslaat het een oppervlakte van 73.000 vierkante meter en herbergt het de grootste collectie kunstwerken ter wereld, van beschavingen van meer dan 7.000 jaar oud tot de 19e eeuw. De collecties van het museum zijn onderverdeeld in 8 afdelingen: Egyptische Oudheden, Griekse, Etruskische en Romeinse Oudheden, Oosterse Oudheden, Islamitische Kunst, Schilderijen, Beeldhouwwerken, Kunstwerken en Grafiek. Bewonder bij aankomst dit meesterwerk geschilderd door Leonardo da Vinci in 1506 en een van de beroemdste portretten van vrouwen ter wereld, de gastheer laat je in je eigen tempo van het museum genieten.

Parijs: dagticket Musée d'Orsay met gereserveerde toegang

4. Parijs: dagticket Musée d'Orsay met gereserveerde toegang

Verken één van 's werelds beste kunstmusea in je eigen tempo met dit gereserveerde entreeticket voor Musée d'Orsay. Sla de lange wachtrijen en het gedoe bij de kassa over. Toon eenvoudig je voucher bij de speciale ingang voor bezoekers met reeds gekochte tickets. Na de veiligheidscontrole kun je zo naar binnen lopen. Musée d'Orsay is gevestigd in het voormalige treinstation Gare d'Orsay en beschikt over één van Frankrijks grootste kunstcollecties. Het grootste gedeelte van het museum is gewijd aan impressionistische en post-impressionistische schilderijen, maar er zijn ook een aantal sculpturen, foto's en meubels te zien. Het wordt beschouwd als één van de beste museums in Parijs met meesterwerken zoals 'Dance at Le Moulin de la Galette' van Renoir, 'Appels en sinaasappels' van Cézanne, de zelfportretten van Van Gogh en vele andere unieke stukken.

Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & tuinen, inclusief vervoer

5. Vanuit Parijs: Paleis van Versailles & tuinen, inclusief vervoer

Wandel door de uitgestrekte koninklijke tuinen, bekijk jezelf in de 357 spiegels van de glinsterende Spiegelzaal en kom meer te weten over de monarchale geschiedenis van Frankrijk tijdens dit bezoek aan het Paleis van Versailles. Laat het gedoe om vanuit Parijs naar het paleis te komen achter je met vooraf gereserveerd vervoer en toegang. Waan je een lid van het Franse hof terwijl je door de sierlijke staatsievertrekken loopt die van 1682 tot 1789 onderdak boden aan de Franse monarchie. Hoor alle details over paleisroddels en de revolutionaire geschiedenis van Frankrijk met een inbegrepen audiogids. Breng uren door met het verkennen van de legendarische tuinen. Bewonder de ongerepte fonteinen, beeldhouwwerken en prachtig verzorgde gazons. Ontdek het privédomein van Marie Antoinette en het omstreden gehucht door te kiezen voor de dagoptie.

Les Invalides: voorrangstoegang Napoleons graf & Legermuseum

6. Les Invalides: voorrangstoegang Napoleons graf & Legermuseum

Ontdek Hôtel des Invalides, opgericht door Lodewijk XIV om veteranen en gewonde soldaten in onder te brengen. Verken deze prestigieuze omgeving van het Musée de l'Armée in je eigen tempo tijdens een zelfgeleid bezoek met voorrangstoegang. De collectie van het museum omvat meer dan 500.000 stukken, en beslaat de periode van de middeleeuwen tot en met de dag van vandaag. De nieuwe educatieve route brengt je langs harnassen en wapens van de koningen van Frankrijk, zwaarden, kanonnen, uniformen, schilderijen, foto's en de persoonlijke bezittingen van belangrijke personen zoals Frans I, Lodewijk XIV en Charles de Gaulle. Je bezoek voert je ook naar de Dôme des Invalides, de koepelkerk waar sinds 1861 de monumentale graftombe van Napoleon Bonaparte te vinden is. De gouden koepel is meer dan 110 meter hoog.

Parijs: gereserveerde toegang tot Musée de l'Orangerie

7. Parijs: gereserveerde toegang tot Musée de l'Orangerie

Ontdek Musée de l'Orangerie in je eigen tempo met een gereserveerd toegangsticket. Zeg vaarwel tegen lange wachtrijen en wachten tot de kassa's opengaan met je vooraf geboekte ticket. Verken het museum in je eigen tempo - zonder dat je hoeft te wachten op een grote groepstour - en houdt meer tijd over om de beroemde kunstwerken te bewonderen. Bezoek Musée de l'Orangerie - een kunstgalerie met impressionistische en post-impressionistische schilderijen in de westelijke hoek van de Tuin van de Tuilerieën naast Place de la Concorde in Parijs. Hoewel het museum vooral bekend is als de permanente thuisbasis voor acht Waterlelies-muurschilderingen van Claude Monet, zie je ook de andere werken van het museum van onder andere Paul Cézanne, Henri Matisse, Amedeo Modigliani, Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir, Henri Rousseau, Alfred Sisley, Chaim Soutine en Maurice Utrillo. Voel een nauwere band tussen de twee delen van de collectie dankzij de nieuwe indeling van Musée de l'Orangerie: Waterlelies en de École de Paris (Parijse school) in het begin van de 20e eeuw. Geniet van de elegante, vloeiende, educatieve en stimulerende route door het museum. Bij de ingang van de collectie zie je grote veelluiken van Joan Mitchell (in bruikleen van Musée National d'Art Moderne) en grootschalige werken van de moderne 'primitieven' (Picasso, Douanier Rousseau, Derain, Modigliani, Matisse, etc.). In de monografische galerijen kun je de werken van dichtbij bekijken. Toon eenvoudigweg je voucher bij de aparte ingang voor bezoekers met reeds gekochte tickets. Loop na de veiligheidscontrole direct door naar binnen. Matisse 1 maart – 29 mei 2023 Modigliani (1884-1920) en Paul Guillaume (1891-1934) 20 september 2023 – 15 januari 2024 Philippe Cognée 15 maart 2023 - 4 september 2023

Parijs: toegangsbewijs Centre Pompidou

8. Parijs: toegangsbewijs Centre Pompidou

Verken Centre Pompidou met dit ticket. Ontdek de bibliotheek, het muziekcentrum, het onderzoekscentrum voor akoestiek en het museum van deze buitengewone culturele instelling. Kies voor een rondleiding met of zonder toegang tot een tijdelijke tentoonstelling. Geniet van het uitzicht over Parijs vanaf het dakterras. Ontdek moderne en hedendaagse creaties, waaronder beeldende kunst, boeken, design, muziek en films. Dwaal langs meer dan 100.000 werken met collecties die samen een van 's werelds belangrijkste referentie vormen voor de kunst van de 20e en 21e eeuw.  Wandel langs belangrijke historische collecties en de meest recente aanwinsten op het gebied van beeldende kunst, tekenen, fotografie, nieuwe media, experimentele film, architectuur, design en industriële vooruitzichten.  Vind sleutelwerken of herontdek iconische kunstenaars, zoals Henri Matisse, Georges Rouault, Georges Braque, Pablo Picasso, Sonia & Robert Delaunay, Fernand Léger, Vassily Kandinsky, František Kupka, André Breton, Alberto Giacometti en Jean Dubuffet. Kom meer te weten over de grondleggers van moderne kunststromingen, zoals fauvisme, kubisme, surrealisme, lyrische abstractie en geometrische abstractie. Volg de hoogtepunten in de ontwikkeling van de moderniteit en werp een licht op uitwisselingen, cross-overs en de tussenpersonen die hebben bijgedragen aan het vormen van de 20e-eeuwse kunst. Bekijk de hedendaagse collecties, gewijd aan werken die onlangs aan het museum zijn toegevoegd, dankzij de vrijgevigheid van mecenassen, kunstenaars en donateurs. 

Parijs: voorrangsticket Musée d'Orsay en rondleiding

9. Parijs: voorrangsticket Musée d'Orsay en rondleiding

Begin je rondleiding voor het kunstmuseum, waar je je gids en een kleine groep van niet meer dan 15 personen zult ontmoeten. Sla de rijen voor tickets over en betreed de adembenemende Grote Zaal met zijn torenhoge beaux-arts plafondgewelven. Leer hoe het ging van een treinstation tot het hebben van de meest vooraanstaande collectie impressionistische schilderijen. Duik in de collectie en bekijk beroemde werken zoals Van Goghs Zelfportret en Sterrennacht boven de Rhône, Manets Olympia en Luncheon on the Grass, Monets Houses of Parliament, Gauguins Tahitiaanse vrouwen op het strand en nog veel meer. De collectie is een who's who van de grootste namen in de late 19e-eeuwse Europese kunst, dus of je nu een doorgewinterde kunstliefhebber bent of gewoon iemand die je kennis wil verbeteren, je ervaring zal uniek en onvergetelijk zijn. Maak gebruik van de kennis van uw deskundige gids en mis geen meesterwerken. Navigeer door de collectie schilderijen en sculpturen van wereldklasse van het Musée d'Orsay en begrijp wat elk zo speciaal maakt.

Parijs: voorrangstoegang Sainte-Chapelle & Conciergerie

10. Parijs: voorrangstoegang Sainte-Chapelle & Conciergerie

Haal het meeste uit je bezoek aan de Palais de la Cité door twee bijzondere monumenten te bezoeken: Sainte-Chapelle en de Conciergerie. In de Conciergerie verken je ook het oude gerechtshof van de Franse Revolutie. Op deze prachtige plek zie je de cellen van criminelen en de graven van de helden van de Franse revolutie. Naast de Conciergerie geniet je van Sainte-Chapelle, een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur ter wereld. Bewonder de prachtig ontworpen en kleurrijke oude glas-in-lood ramen. Met dit ticket kun je zoveel tijd bij deze iconische Parijse monumenten besteden als je zelf wilt. Ontdek de zalen van de Congiergerie uit de tijd van de revolutie en de middeleeuwen, evenals de ruimtes die zijn verdwenen, met de HistoPad. Deze digitale tool brengt je terug in de tijd dankzij de augmented reality, 3D-reconstructies, en interactieve functies.

232 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 15

Echte mustsees

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Parijs

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Parijs?

Andere onmisbare dingen om te doen in Parijs:

Andere activiteiten in Parijs

Wil je alle activiteiten in Parijs bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Parijs

Aankoop van de kaartjes ging gemakkelijk en alles verliep volgens afspraak. (Ik had even mijn twijfels nadat ik zag dat de tijd van de mogelijkheid om te annuleren gepasseerd zou zijn voordat ik de tickets zou ontvangen, maar dat was dus niet nodig!) Het Louvre is geweldig, groot en niet in 1 dag te doen. Zeker nog een keer terug! De rondvaart was netjes & goed georganiseerd. Leuk om Parijs te zien vanaf het water....en even lekker zitten na zoveel wandelen in het Louvre!

Erg mooi museum met indrukwekkende collectie. Wel wat groot waardoor je het op een gegeven moment wel gezien hebt. Vooral de collectie van geweren en musketten.

Mijn man en ik vonden het een geweldige activiteit, museum, bezienswaardigheid. Zoveel om te zien. Eigen tempo bepalen

Fantastisch museum, veel variatie en een plezier om door te struinen.

Bijzonder indrukwekkend. Moet je gewoon een keer gezien hebben.