Kies data

Dingen om te doen Centraal-Anatolië

Centraal-Anatolië: De beste dingen die je niet wil missen

Cappadocië: Goreme Sunrise Balloon officiële vlucht

1. Cappadocië: Goreme Sunrise Balloon officiële vlucht

Zweef rustig boven de unieke rotsen en valleien van Cappadocië op een gedeelde ballonvlucht. Kies uit kleurrijke ballonnen en ontvang aan het einde van de ervaring een certificaat van voltooiing van de vlucht en champagne. Je avontuur begint met een transfer van alle hotels in de regio Cappadocië 1 uur voor zonsopgang. Bij aankomst op de startplaats vult u gratis lichte snacks, terwijl het grondteam hun veiligheidsprocedures afrondt. Eenmaal opgeblazen en na een veiligheidsbriefing over uw vlucht, begint uw adembenemende tour als u opstijgt naar een hoogte van maximaal 600 meter. Voortgestuwd door de bries, drijf over de valleien en iconische sprookjesachtige schoorstenen van Cappadocië, genietend van adembenemende panoramische vergezichten en afdalingen die je bijna de rotsen laten aanraken. Laat de wind en het vuur je zachtjes terug naar de aarde drijven. Terug op de grond proost u op de dag met een glas gratis champagne en haalt u uw persoonlijke vliegbrevet op voordat u terugkeert naar uw hotel.

Cappadocië: ballonvaart bij zonsopgang met champagne

2. Cappadocië: ballonvaart bij zonsopgang met champagne

Ga de lucht in tijdens deze privé- of groepsballonervaring boven Cappadocië. Ontzag voor de spectaculaire uitzichten en zie de zon opkomen terwijl je de meest memorabele foto's maakt vanuit de ballonmand. Kies tussen een standaard-, comfort- of privévlucht. Vlieg in een heteluchtballon boven Cappadocië en ontdek de beste manier om dit land van rotsachtige valleien, ondergrondse steden en legendarische landschappen te bekijken. Begin uw ervaring heel vroeg in de ochtend met ophalen van uw hotel, gevolgd door vervoer naar een geheime locatie per minibus. Eenmaal daar ontmoet u de rest van uw groep (als u een groepsvlucht kiest). Volg je gediplomeerde bemanning aan boord van de ballonmand terwijl deze opzwelt met hete lucht en erg groot wordt. Luister naar uw piloot die veiligheidsmaatregelen en de do's en don'ts tijdens uw vlucht zal delen. Houd je vast terwijl je ballon tussen de 500 en 1000 meter boven de grond stijgt. Vlieg soepel boven valleien en spectaculaire geografische formaties die je alleen vanuit de lucht kunt zien. Zorg ervoor dat je wat foto's maakt van je eigen ballon en de tientallen andere in de buurt die de lucht in gaan. Aan het einde van de vlucht landt u op een veilige plek waar het grondpersoneel op u wacht met een herdenkingsvluchtcertificaat en een licht drankje om dit te vieren.

Cappadocië: ATV Adventure Tour bij zonsondergang

3. Cappadocië: ATV Adventure Tour bij zonsondergang

Ervaar een alternatieve manier om de bezienswaardigheden van Cappadocië vanaf de grond te zien tijdens deze ATV-tour. Na een korte veiligheidsbriefing en demonstratie kun je wat oefenen op de fietsen voordat je aan je tour begint. Wanneer je 100% comfortabel achter het stuur zit, begin je aan je tour door Cappadocië's must-sees. Rijd eerst door Sword Valley, de kleinste vallei in de regio, en bewonder de zwaardachtige sprookjesachtige schoorstenen die de vallei zijn naam geven. Vaar vervolgens door de White, Love en Red Valleys en stop op elke locatie voor een rustpauze of foto's. Eindig in Rose Valley, waar je de zonsondergang kunt zien vanaf een van de beste plekken om de zonsondergang in Cappadocië te bekijken.

Antalya: stadstour met kabelbaan, boottocht en watervallen

4. Antalya: stadstour met kabelbaan, boottocht en watervallen

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Antalya tijdens deze tour van een hele dag. Bezoek de Düden-waterval, verken een natuurlijke grot en maak een boottocht om nog meer te zien. Bezoek vervolgens de hoogtepunten van de oude stad Kaleici. Je dagtocht naar Antalya en de watervallen begint in de ochtend met een rit naar het nationaal park Düden-watervallen. Wandel door het prachtige park en geniet van het uitzicht op de spectaculaire Düden-waterval van 15 meter hoog. Achter de waterval vind je een natuurlijke grot van waaruit je naar het natuurwonder kunt kijken. Terug in Antalya ga je op een boottocht van 1 uur vanuit de oude haven naar de indrukwekkende waterval Karpuzkaldiran, beter bekend als de Lagere Düden-waterval. Met een hoogte van 30 meter is dit de hoogste waterval in de regio van Antalya. Bij aankomst in de haven heb je uitzicht op de kustlijn van de oude binnenstad van Antalya. Onderbreek de excursie voor een lunch bij een restaurant, gevolgd door vrije tijd om Kaleici, de oude stad, te verkennen. Bezoek de bekendste bezienswaardigheden, waaronder de Hadrianuspoort, de klokkentoren, de Kesik Minare en de stadsmuren die uit de 2e eeuw stammen. Je hebt ook de tijd om een bezoekje te brengen aan een aantal boetiekjes, kunstgaleries en interessante musea die de oude stad rijk is.

Cappadocië: ballonvaart in Goreme met ontbijt

5. Cappadocië: ballonvaart in Goreme met ontbijt

Trakteer uzelf op een avontuur in de lucht met een luchtballonvlucht boven het schilderachtige Cappadocië. Kijk vanuit je kleurrijke ballon neer op Centraal-Anatolië terwijl je in het ochtendlicht boven het landschap zweeft en geniet van wat eten om je vlucht te vieren. Begin uw dag met het ophalen van uw hotel. Bij aankomst ontmoet je je team op de grond voor een veiligheidsbriefing. Heb gemoedsrust terwijl de bemanning u alle details over uw ervaring invult voordat u aan boord van uw ballon gaat. Ga vervolgens op uw comfortabele, individuele plek in de mand zitten en maak u klaar om op te stijgen. Ga de lucht in en ervaar de sensatie van zowel adrenaline als rust terwijl je door het schilderachtige landschap zweeft. Bewonder de natuurlijke en kunstmatige oriëntatiepunten hieronder terwijl u uw vlucht maakt. Als je weer op de grond bent beland, trakteer jezelf dan op een licht ontbijt en een drankje. Na het voltooien van uw ervaring, profiteert u van handige drop-off terug bij uw accommodatie.

Cappadocië: Soganli Valley Hot Air Balloon Tour bij zonsopgang

6. Cappadocië: Soganli Valley Hot Air Balloon Tour bij zonsopgang

Ga de lucht in tijdens een ballonvaart over de Soğanlı-vallei, Cappadocië. Bewonder spectaculaire uitzichten en zie de zon opkomen terwijl je perfecte foto's maakt vanuit de ballonmand. Na een handige pick-up voor zonsopgang van je hotel, hoor je een veiligheidsbriefing van je piloot en geniet je van een warme kop koffie en wat snacks. Kijk hoe de ballon opblaast voordat hij in de mand van de ballon klimt, opstijgt en vredig over Cappadocië zweeft. Drijf over de Soğanlı-vallei en geniet van de vroege ochtendzonsopgang boven de bergen, verlicht in prachtige gouden tinten. Maak enkele foto's van het iconische landschap van Cappadocië. Na ongeveer een uur landt u voorzichtig en keert u terug naar uw hotel. We laten maximaal 18 deelnemers per mand toe. We willen dat onze klanten van deze ervaring genieten en zich op hun gemak voelen.

Transfer van Nevşehir Airport naar Cappadocia Hotels

7. Transfer van Nevşehir Airport naar Cappadocia Hotels

Gemakkelijk reizen met een handige en stipte transfer van de Nevsehir Kapadoky naar uw hotel in Göreme, Avanos, Uçhisar, Nevşehir , Çavuşin, Ortahisar of Ürgüp. Uw gediplomeerde chauffeur wacht op u bij de uitgang van de luchthaven om u comfortabel naar uw hotel te brengen , busje met airconditioning. Dit is een enkele reis, maar u kunt een transfer van uw hotel naar de luchthaven regelen met uw chauffeur ook. Uw rit zal de ophaaltijd en -locatie de dag voor uw vlucht met u bevestigen.

Cappadocië: Royal Queen luchtballonvaart bij zonsopgang

8. Cappadocië: Royal Queen luchtballonvaart bij zonsopgang

Bewonder Cappadocië van bovenaf tijdens een spannende ballonvaart, compleet met een licht ontbijt en champagne bij de landing. Begin je tour met een luxe transfer per minibus van je hotel naar het hoofdkantoor van de lokale partner. Hier kun je ontspannen en genieten van een licht ontbijt terwijl de piloten een lanceerplaats kiezen. Maak je vervolgens klaar om de bemanning te zien verzamelen en de ballon op te blazen. Het is de enige ballonsoort in de regio met een zilveren coating, een kenmerk van kwaliteit en veiligheid. Na een korte introductie stijg je op boven Cappadocië. Klim tot een hoogte van ongeveer 300 meter en geniet van een panoramisch uitzicht terwijl je boven de valleien en tussen de rotsformaties zweeft. Ballonnen bewegen met de wind mee, dus de route is onbekend. Eenmaal terug op de grond, vier je de vlucht met een champagnetoost en ontvang je een medaillon als herinnering aan je vlucht.

Cappadocië: Göreme Sunrise Luchtballonvaart met ontbijt

9. Cappadocië: Göreme Sunrise Luchtballonvaart met ontbijt

Geniet van een spannende luchtballonvlucht over de sprookjesachtige schoorstenen en uit rotsen gehouwen huizen van Cappadocië. Profiteer van hoteltransfers heen en terug en een ontbijt voor de vlucht bij aankomst op de camping. Begin de dag vroeg met ophalen. Vertrek om 05.00 uur vanuit uw accommodatie in een minibus met airconditioning en begeef u naar de lanceerplaats. Warm jezelf op in de vroege ochtendkou met gratis koffie en thee. Bekijk de ballonnen terwijl ze worden voorbereid en opgeblazen. Spring dan aan boord van je ballon. Terwijl de zon begint op te komen, zweef je naar een hoogte van 300 voet voor een panoramisch uitzicht op Cappadocië. Laat je ongeveer een uur lang meevoeren door de wind door valleien en bergen. Drijf boven vulkanische torenspitsen en heuvels met honingraatstructuur in een heteluchtballon. Bewonder de unieke rotsen en grotten van de regio vanuit vogelperspectief. Aan het einde van het avontuur wordt u beloond met een persoonlijk vliegbrevet. Je wordt rond 8 uur 's ochtends teruggebracht naar je hotel en geniet van de rest van je dag.

Cappadocië: privétour door Cappadocië van een hele dag

10. Cappadocië: privétour door Cappadocië van een hele dag

Verken de prachtige stad Cappadocië tijdens een rondleiding van een hele dag. Bewonder de belangrijkste hoogtepunten van de stad, zoals het openluchtmuseum van Göreme, Paşabağı, het oude Griekse dorp Çavuşin en meer, terwijl je van je gids meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van de stad. Kom aan in Göreme nadat je bent opgehaald bij je hotel en bewonder enkele van de beste uitzichten in de regio. Ga verder naar de Underground City, de grootste en diepste ondergrondse nederzetting, met acht niveaus die zijn verbonden door smalle tunnels. Geniet van de tijd om de kraampjes, winkels, kerken, wijnmakerijen, keukens en andere delen die toegankelijk zijn voor bezoekers te verkennen, terwijl je gids verhelderend commentaar geeft. Stop voor een lunch in een traditioneel restaurant, voordat je op weg gaat naar Pigeon Valley, gelegen in de stad Uçhisar. Geniet hier van het spectaculaire panoramische uitzicht. Ga naar het openluchtmuseum van Göreme en bewonder de uit de rotsen gehouwen kerken die zijn uitgehouwen door vroegchristelijke monniken. Leer meer over het christendom en het kloosterleven van Cappadocië vanuit je gids. Bezoek het oude Griekse dorp Çavuşin, gelegen aan de oevers van de Rode Rivier, de langste rivier van Turkije. Begin aan een rondleiding door de stad, bezoek een pottenbakkerij en leer over rode klei en keramiek. Bekijk een demonstratie van de oude techniek uit de vrije hand en hoor over de pottenbakkerstraditie die teruggaat tot het 2e millennium voor Christus door de Hettieten. Ga dan naar een tapijtatelier met handgeweven producten. Ga verder naar Paşabağı waar de spectaculaire paddenstoelvormige rotsformaties te zien zijn. Paşabağı wordt ook wel Monnikenvallei genoemd vanwege de kapel van Sint Simeon, die zich in de vallei bevindt. De volgende stop is Devrent Valley, ook wel bekend als Imagination Valley. Bewonder de merkwaardige rode rotsen, die lijken op dierlijke vormen, waaronder een kameel, een hagedis, een uil, een slang, een kip en een pinguïn. Geniet aan het einde van uw dag van een ontspannende transfer terug naar uw hotel.

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Centraal-Anatolië

Overzicht activiteiten in Centraal-Anatolië

Wil je alle activiteiten in Centraal-Anatolië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Centraal-Anatolië

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 14.930 beoordelingen

Het was een geweldige ervaring. Yusuf was een geweldige gastheer. Gaf ons een goed beeld van Antalya en zijn geschiedenis. En kwam stipt om 10 uur om ons op te halen van het hotel. De cabine was ook redelijk comfortabel. Zou mensen aanraden om deze reis te maken. Slechts een kleine suggestie, ik denk dat het beter zou zijn als in plaats daarvan de Duden-watervallen een oude Romeinse vindplaats zoals Perge kunnen bedekken.

Het was heel goed! Yousef kwam ons ophalen van het hotel en deed vervolgens een zeer gedetailleerde rondleiding door de oude stad, de jachthaven en de watervallen van Duden. We hadden ook een maaltijd inbegrepen in de activiteit (drankjes moet je zelf betalen) maar de maaltijd is betaald. Ik raad ten zeerste aan om bij hem te boeken! Zeer vriendelijk en een goede gids.

Het was erg leuk! De watervallen waren leuk. Lunchtijd met het restaurant met een geweldig uitzicht en tot slot de stadstour "inside castle", Yusuf is erg gepassioneerd over zijn werk en deelde veel informatie. Ik heb veel geleerd over Turkije. Ik zou het zeker aanbevelen!

Het was erg mooi. De massage was erg goed, we hebben er erg van genoten.

fantastisch ervaring, vooral als je leuke foto's en filmpjes wilt