Datums kiezen

Grindelwald
Natuur & avontuur

Natuur & avontuur

Grindelwald Natuur & avontuur: onze aanbevelingen

Zürich: Dagtocht naar Grindelwald & Interlaken met bus en trein

1. Zürich: Dagtocht naar Grindelwald & Interlaken met bus en trein

Verken het idyllische Berner Oberland en het magnifieke Jungfrau-gebergte tijdens een dagexcursie vanuit Zürich. De dag is inclusief vrije tijd om de beroemde bergresorts Grindelwald en Interlaken te verkennen, gelegen tussen 2 meren. Reis door het platteland naar Interlaken in het hart van het Berner Oberland. Ga na de oriëntatie verder naar Grindelwald, ook wel bekend als 'Glacier Village'. Uitkijkpunten bieden een prachtig uitzicht op het indrukwekkende berglandschap, inclusief de driedubbele toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Neem de kabelbaan naar het zonnige terras van Mt. First, waar je unieke en leuke Trottibikes kunt huren om naar de stad te suizen (optioneel, niet inbegrepen). In de vroege namiddag keert u per trein terug naar Interlaken, waar u de rest van de middag het winkelparadijs van de regio zult verkennen. U kunt kiezen uit regionale producten, kostbare sieraden en Zwitserse horloges. Als u niet wilt winkelen, kunt u een bezoek brengen aan de berg Harder Kulm in Interlaken. Een kabelbaan brengt je naar de top voor adembenemende uitzichten (optioneel, niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in voordat u uw gids ontmoet voor de terugreis naar Zürich en het einde van de tour.

Van Zürich: begeleide dagtocht naar Jungfraujoch met treinrit

2. Van Zürich: begeleide dagtocht naar Jungfraujoch met treinrit

Verken de met sneeuw bedekte bergen van Jungfraujoch, dat sinds 2007 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst staat vanwege het adembenemende landschap van de Hoge Alpen, en de locatie van Europa's grootste gletsjer en hoogste treinstation. Maak een mooie busreis langs de Brünigpas en de oevers van de Brienzersee naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stapt u aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald-terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Stap over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Geniet tijdens het rijden van een prachtig uitzicht op de drievoudige toppen van Eiger, Mönch en Jungfrau. Dompel jezelf onder in het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen op de top. Leer meer over de geschiedenis van de Jungfrau-spoorwegen tijdens de ontdekkingstocht "Alpine Sensation", ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorlijn. Bezoek het Sphinx-observatieterras en -plateau voor het meest adembenemende uitzicht op de Aletschgletsjer. Slenter door de tunnels van het IJspaleis in het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via het autovrije resort Wengen naar Lauterbrunnen, vanwaar de bus je terugbrengt naar Zürich.

Vanuit Interlaken: Dagtocht naar Jungfraujoch met bus en trein

3. Vanuit Interlaken: Dagtocht naar Jungfraujoch met bus en trein

Maak een dagtocht met gids vanuit Interlaken naar de Jungfraujoch. Maak een panoramische rit met de kabelbaan, geniet van het uitzicht over Europa vanaf het Sphinx Observation Terrace en verken de tunnels van het IJspaleis. Begin je excursie met een busreis van Interlaken naar het bergresort Grindelwald. Stap bij de Grindelwald Terminal op de kabelbaan voor een spectaculaire rit naar de Eiger-gletsjer. Stap over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Wanneer je de top bereikt, bewonder je het wonderland van eeuwig ijs, sneeuw en rots in de hoge bergen. Ervaar het Alpine Sensation-avontuur dat het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorweg markeert. Je bezoekt het Sphinx observatieterras en -plateau voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen, de buurlanden en de Aletschgletsjer. Wandel door de tunnels van het ijspaleis in het hart van de gletsjer. De restaurants zijn beschikbaar voor maaltijden en drankjes. Tijdens de afdaling passeer je het vakantieoord Wengen en stop je in Lauterbrunnen, waar de bus op je wacht voor de terugreis naar Interlaken.

Van Luzern: dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

4. Van Luzern: dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

Vertrek vanuit Luzern en reis per touringcar naar de prachtige bergen van het Berner Oberland. Bewonder het prachtige landschap terwijl je naar de prachtige badplaats Interlaken in de Jungfrau-regio rijdt. Na een oriëntatiestop in Interlaken gaat u verder naar het dorp Grindelwald, meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. Krijg een prachtig uitzicht op de omgeving, inclusief de toppen van de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau. Gebruik je vrije tijd om met de kabelbaan naar het terras van Grindelwald First te rijden (optioneel, niet inbegrepen). Maak een wandeling of huur een Trotti-fiets (een scooterachtige fiets zonder zitje) en ervaar het dramatische landschap vanuit een ander perspectief. Maak vervolgens een schilderachtige treinreis zonder begeleiding terug naar Interlaken, waar u de rest van de middag ter vrije besteding kunt doorbrengen. Blader door de winkels of ga met de kabelbaan naar het uitkijkpunt Harder Kulm voor een prachtig uitzicht op de omgeving (optioneel, niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in voordat je je gids weer ontmoet voor de terugreis naar Luzern en het einde van de tour.

Van Zürich: dagtocht naar Jungfrau en Interlaken

5. Van Zürich: dagtocht naar Jungfrau en Interlaken

Ga naar de top van de hoogste gletsjer van Europa en aanschouw panoramische uitzichten over het terrein om je heen. Geniet van een uitstapje in het dorp Interlaken, bezoek het Sphinx-observatorium en rijd met een trein die je 3454 meter naar het hoogtepunt van Jungfrau brengt. Begin je avontuur bij het busstation Zürich Centraal en stap aan boord van je bus met airconditioning. Geniet van een korte en mooie rit naar uw eerste bestemming, Interlaken. Na een korte stop in Interlaken stapt u aan boord van de Jungfrau-tandradtrein vanuit Lauterbrunnen. Geniet van prachtige uitzichten en beklim 3454 meter. Kom boven aan en vertrek vanaf het hoogst gelegen treinstation van Europa. Geniet van het uitzicht op het omliggende terrein vanaf het hoogtepunt van de hoogste gletsjer van Europa. Bezoek het Sphinx-observatorium dat u een aantal van de beste uitzichten biedt op de twee beroemdste toppen, Eiger en Mönch. Dwaal door het hart van de gletsjer en loop door de ijstunnel om de "Alpine Sensation" te ervaren die de geschiedenis van de Jungfrau volgt. Als je eenmaal terug bent van de top van de gletsjer, geniet je van vrije tijd in Interlaken voordat je een aangename busrit terug naar je startpunt maakt.

Van Luzern: dagtocht naar Jungfraujoch - Top of Europe

6. Van Luzern: dagtocht naar Jungfraujoch - Top of Europe

Verken de met sneeuw bedekte bergen van de Jungfraujoch, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de locatie van de grootste gletsjer van Europa. Laat u onderdompelen in het adembenemende panoramische uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen en de Aletschgletsjer vanaf het Sphinx-observatieterras en -plateau. Uw 10-uur durende excursie begint met een schilderachtige busreis van Luzern, langs de Brünigpas en de oevers van het meer van Brienz naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stapt u aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald-terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten naar de Eiger-gletsjer. Vanaf daar stapt u over op een tandradtrein die u naar de top van Jungfraujoch brengt. Vanaf de top van Jungfraujoch zult u zich vergapen aan het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen. Ervaar de avontuurlijke Alpine Sensation-tour, ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorweg. Bezoek het Sphinx-observatieterras en -plateau voor een adembenemend uitzicht op de Aletschgletsjer. Loop door de tunnels van het IJspaleis naar het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via het vakantieoord Wengen naar Lauterbrunnen, waar uw bus klaarstaat om u terug te brengen naar Luzern.

Vanuit Milaan: dagtrip naar Interlaken en Zwitserse Alpen

7. Vanuit Milaan: dagtrip naar Interlaken en Zwitserse Alpen

Vertrek vanuit Milaan met een hogesnelheidstrein naar de stad Domodossola, de laatste Italiaanse grens voor de Zwitserse grens. Begin hier je avontuur op de "Groene trein van de Alpen". Reis door de Simplonpas, een van de mooiste overtochten in Zwitserland. Uw deskundige Engelssprekende gids, die tussen de Alpen door snijdt, zal u kennis laten maken met de geheimen van bergen en valleien zoals ze voor uw ogen verschijnen. Na ongeveer 2 uur adembenemende panorama's komt u aan in Spiez, aan de oevers van het meer van Thun. Vertrek op uw cruise naar Interlaken op een ultramoderne stoomboot. Neem tijdens het oversteken van het meer even de tijd om wat foto's te maken van Eiger, Mönch en Jungfrau, 3 beroemde bergen waarvan de herkenbare vormen worden weerspiegeld in het lichtblauwe water van het meer. Als u eenmaal in Interlaken bent, kunt u genieten van de tijd om de pittoreske architectuur te verkennen of een wandeling maken langs de kust, waar u om je te vergapen aan de deltavliegers die vredig over de met sneeuw bedekte Alpen in de verte zweven. Vergeet naast de prachtige uitzichten niet om enkele van 's werelds beste Zwitserse chocolade te proberen in een van de vele lokale specialiteit chocolatiers die in de stad te vinden zijn. In de late namiddag neemt u de trein terug naar Domodossola voordat u terugkeert naar Milaan in een bus met airconditioning.

Vanuit Zürich: avontuurlijke dag op de First bij Grindelwald

8. Vanuit Zürich: avontuurlijke dag op de First bij Grindelwald

Maak een ochtendrit van Zürich naar het Berner Oberland, passeer vijf verschillende bergmeren en luister naar interessante uitleg van je meertalige gids. Na een fotostop in het beroemde dorp Interlaken gaat u naar het charmante bergresort Grindelwald. Neem de kabelbaan naar Mount First om de unieke topattractie "First Cliff Walk by Tissot" te ervaren. Het parcours met een 40 meter lange hangbrug met één touw belooft een buitengewone adrenalinekick. Eet een hapje op het spectaculaire zonneterras van het restaurant "Berggasthaus First" (eten niet inbegrepen) voordat u geniet van het prachtige landschap tijdens een wandeling naar de Bachalpsee (6 km / 1,5 tot 2 uur heen en terug ). Voor avonturiers staat je een spannende reeks optionele activiteiten te wachten: de First Flyer (optioneel), een gigantische tokkelbaan die je het gevoel geeft meer dan 800 meter de heuvel af te vliegen met een maximale snelheid van 84 kilometer per uur. Blijf je liever met beide voeten op de grond, dan suis je de berg af op een mountaincart (optioneel) of Trottibike scooter (optioneel). Voor een meer ontspannen afdaling neemt u de kabelbaan naar beneden naar Grindelwald door een prachtig berglandschap langs grazende koeien en typisch Zwitserse chalets. Geniet van wat vrije tijd om het bergdorpje Grindelwald te verkennen voordat je de trein terug naar Interlaken neemt, waar je je gids weer ontmoet voor de terugreis naar Zürich.

Van Grindelwald: retourticket Jungfraujoch

9. Van Grindelwald: retourticket Jungfraujoch

Bewonder Europa vanaf het treinstation Jungfraujoch op 3.454 meter boven zeeniveau. Bewonder de Alpen vanaf het hoogste treinstation van Europa en ontspan tijdens een mooie rit van en naar het station. Het uitzicht- en avonturenplatform op 3454 meter boven zeeniveau verenigt zich op een plek die mensen van de Alpen fascineert: een majestueus decor van ijs, sneeuw en rotsen met adembenemende verziendheid. Dat ticket hoef je niet in te wisselen en je kunt direct naar de Top of Europe. Je hebt ook een zitplaatsreservering. Eenmaal bovenaan geniet je van de vele aangeboden voorzieningen gedurende 2 uur vrije tijd. Bezoek het Jungfraujoch-plateau, bekijk het ijspaleis, bezoek de Lindt Swiss Chocolate Heaven en nog veel meer.

Vanuit Zürich: dagtrip naar Interlaken en uitkijkpunt Harder Kulm

10. Vanuit Zürich: dagtrip naar Interlaken en uitkijkpunt Harder Kulm

Verken het hart van de Zwitserse Alpen in het dorpje Interlaken. Ervaar een adembenemend uitzicht op de meren van Thun en Brienz aan weerszijden en de omliggende bergtoppen. Vertrek vanuit Zürich, maak een dagexcursie en verken het hart van het beroemde Berner Oberland. Aankomst in Interlaken, over het hoofd gezien door het beroemde trio van toppen, Eiger, Mönch en Junfrau. Bezoek de haven en bekijk de blauwe meren aan beide kanten van het dorp. Ervaar de lokale cultuur en probeer lokale specialiteiten, zoals Zwitserse fondue. Je stopt bij Lauterbrunnen en geniet van het dorp en de verbazingwekkende Staubbach-waterval van 297 m (974 voet). Daarna, in Interlaken, neemt u de kabelbaan Harderbahn naar het uitkijkpunt Harder Kulm, een adembenemend drijvend platform waar u het landschap van Interlaken kunt bewonderen. Maak ongelooflijke foto's van Interlaken, beide meren en de Alpen. In Harder Kulm kun je heerlijk wandelen, iets drinken of heerlijk fondue eten, want er is een restaurant en een bar op de top. Aan het einde van de middag stapt u in de bus om terug te gaan naar Zürich. Bewonder opnieuw de schoonheid van het gebied terwijl je door de Jungfrau-regio terugrijdt naar je vertrekpunt.

34 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

Grindelwald

Grindelwald

Veelgestelde vragen over Natuur & avontuur in Grindelwald

Welke andere activiteiten dan Natuur & avontuur zijn de moeite waard in Grindelwald?

Andere onmisbare dingen om te doen in Grindelwald:

Andere activiteiten in Grindelwald

Wil je alle activiteiten in Grindelwald bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grindelwald

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 631 beoordelingen

Ik koop deze tours zelden omdat ze normaal gesproken te duur zijn. Maar wil je naar de top van Europa, dan moet je deze boeken. Het was. 4 minuten lopen om op te halen bij Zurich HB. De bus was een dubbeldekker. We zaten op de bodem met tafels. Het was comfortabel met een geweldig uitzicht. U kunt water drinken, maar niet eten in de bus. Er zijn geen toiletten in de bus. U kunt gebruik maken van het toilet in Interlaken. Het kost 1 CHF om het openbare toilet te gebruiken. We hadden 45 minuten. daar dan verder naar Jungfraujoch. Neem voldoende snacks en water mee, want de voedselprijzen zijn prijzig. Als u het vergeet, stopt u in Interlaken en kunt u voor een goede prijs eten kopen in de supermarkt. Water wordt in de bus verkocht voor 2 CHF, maar in de winkel kost het 0,95 CHF. De gids was aardig en legde veel geschiedenis uit. Had geweldig weer toen we aankwamen. De rit met de kabelbaan was spannend en het uitzicht was mooi. De treinrit ging door een tunnel. De top van Europa was prach

Bij station Schtelberg stapten we op de kabelbaan. Parkeren was gemakkelijk en niet zo druk als we dachten dat het zou zijn. Kabelbaantransfers waren eenvoudig en ordelijk. We kwamen vlot bij de Piz Gloria aan! Het was daar zo prachtig! We hebben enorm genoten van onze reis. We stopten bij Murrem op weg naar beneden. We werden opgeschrikt door de regen. Maar lunchen in het Belleville hotel was een van de beste beslissingen die we hebben genomen! Het was gemakkelijk om de volgende kabelbaan te nemen om naar Ginnelwald te gaan! Het was zo leuk om door het dorp te lopen. Hele reis op en neer was makkelijk en lekker ontspannen met de kabelbaan. Zeker de moeite waard!

Leuke gids die onderweg goed kon vertellen over de dingen waar we langs reden. Ook kwam hij persoonlijk bij iedereen langs om te vragen wat ze gingen doen in Interlaken / Grindelwald, en gaf op basis hiervan suggesties. Eenmaal in Grindelwald aangekomen met de tourbus zijn we (zonder gids, vanaf Grindelwald is het niet meer 'guided') naar First geweest en daarna met bus 122 naar Glacier Cliff Walk. Dit bij elkaar duurde ongeveer 3 uur. Hierna zijn we met de trein terug naar Interlaken gegaan (kaartje inbegrepen bij tour). In Interlaken hebben we nog 50 minuutjes aan het water gezeten om te genieten van het zonnetje en het uitzicht.

We hielden van de excursie, de gids sprak Spaans en was zeer attent, de vervoersdiensten en het verblijf op de berg waren uitstekend.

Het was fantastisch. De gids was heel enthousiaist en deed het heel goed. Ik weet njet meer zeker hoe hij heet, ik denk David.