Datums kiezen

Antigua
(Mini)bustours

(Mini)bustours

Antigua (Mini)bustours: onze aanbevelingen

Vanuit Antigua: Trek naar de vulkaan Pacaya

1. Vanuit Antigua: Trek naar de vulkaan Pacaya

Loop 2 uur naar de top van de Pacaya-vulkaan en geniet van een prachtig uitzicht. Vertrek vanuit Antigua voor een busreis van 1 uur naar de basis van de vulkaan voordat je meteen begint aan je 2 uur durende trektocht met je lokale gids. Wandel door prachtige dennenbossen naar het moeilijkere vulkanische asgedeelte en uiteindelijk naar de zwavelrokende kegel. Af en toe zie je zelfs kleine uitbarstingen en lavastromen, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen, Agua, Fuego en Acatenango, de Pacifische laaglanden en helemaal tot aan El Salvador. Om je veiligheid te garanderen, kun je de krater niet bezoeken, maar krijg je een geweldig uitzicht op gloeiend hete lavastromen en stoombaden gecreëerd door de hitte van Pacaya. Neem hier een pauze en ontspan terwijl u geniet van meer mooie uitzichten voordat u terugwandelt naar de voet van de vulkaan, vanwaar u terugkeert naar uw accommodatie.

Overnachting vulkaan Acatenango wandelavontuur

2. Overnachting vulkaan Acatenango wandelavontuur

Bekijk de zonsondergang en de zonsopgang vanaf Acatenango. Slaap 's nachts in het basiskamp vlak voor de Fuego-vulkaan, met uitzicht op een hoogte van 3.700 meter boven zeeniveau. Begin 's ochtends met een shuttle van Antigua naar het dorp La Soledad. Begin je wandeling en wandel tot de zon ondergaat om het uitzicht van bovenaf te vangen. Slaap een nacht in het basiskamp. Sta op dag twee vroeg op en maak een korte wandeling naar de top. Geniet van een verhoogd uitzicht op de zonsopgang. Het ontbijt wordt geserveerd in het basiskamp voordat de tocht terug naar het dorp begint. Eindelijk bereik je het dorp voor de middag. Geniet van vrije tijd om rond te kijken voor de transfer naar Antigua en geniet van de rest van je dag in de stad.

Vanuit Antigua: Avontuur, 2-daagse trektocht naar de vulkaan Acatenango

3. Vanuit Antigua: Avontuur, 2-daagse trektocht naar de vulkaan Acatenango

Ervaar de grootsheid van Acatenango en de Fuego vulkaan op deze 2-daagse tour. Begin met een ophaalservice vanaf je hotel in Antigua Guatemala om 9:00 uur. Twee uur later arriveer je bij het beginpunt van de wandeling naar de Acatenango Vulkaan. Stop om 13:00 uur voor de lunch. Na een prachtige wandeling tussen wisselende landschappen kom je rond 16:00 uur aan bij het kamp. Eenmaal in het kamp heb je de optie om de extra tour naar de Fuego Vulkaan te nemen, waar je de krater van de vuurvulkaan op slechts 300 meter afstand kunt zien. Later keer je terug naar het kamp en eet je voor een kampvuur. Geniet van het spectaculaire nachtzicht dat de vulkaan je biedt. En geniet daarna van een goede nachtrust in een gedeelde slaapkoepel voordat het avontuur 's ochtends verdergaat. De volgende dag sta je om 4:00 uur op om te beginnen aan de beklimming van de top van de Acatenango vulkaan. Geniet van een vroege aankomst op de top en wees getuige van een majestueuze zonsondergang boven de wolken. Na de afdaling ontbijt je om 7:30 uur in het kamp en ga je verder naar beneden, waar de bus wacht om je terug te brengen naar je hotel of een ander adres. Vertrek met herinneringen aan een avontuur dat een leven lang meegaat.

Vanuit Antigua: Pacaya Vulkaan Tour in Engels/Spaans

4. Vanuit Antigua: Pacaya Vulkaan Tour in Engels/Spaans

Na een ophaalservice vanaf je hotel vertrek je vanuit Antigua naar de voet van de Pacaya vulkaan. Ga ontspannen in een bus zitten voor de 1 uur durende tocht. Bij aankomst begin je de beklimming met een lokale gids, wandelend door een groot bebost gebied. Volg de paden van het vulkanische gebied en geniet onderweg van het uitzicht op de andere vulkanen en de regionale vegetatie. Wanneer je het plateau bereikt, kun je de hoofdkrater van de vulkaan van een afstand bekijken. Bekijk de lava die afhankelijk is van de activiteit van de vulkaan en enkele stoombaden die door de hitte van de Pacaya vulkaan zijn ontstaan. Nadat je hebt genoten van het spectaculaire uitzicht op de vulkanen Agua, Fuego en Acatenango op de top van Pacaya, begin je aan de afdaling naar de basis, voordat je de bus neemt terug naar Antigua.

Antigua Atv-bergavontuur

5. Antigua Atv-bergavontuur

De eerste stop op deze tour is een dorp genaamd San Juan del Obispo, dat aan de voet van de Agua-vulkaan ligt. In San Juan bezoeken we een populaire chocoladefabriek genaamd Chocolateria Antigua, waar ze ons een deel van hun chocolademaakproces laten zien, verschillende smaken proeven en de smaken kopen die we lekker vinden. Eenmaal klaar bezoeken we het belangrijkste plein van het dorp, waar we een mooi uitzicht hebben op Antigua beneden ons. Na een paar foto's gaan we de berg weer af en doorkruisen de hele stad naar de berg El Hato, gelegen aan de noordkant van de vallei. Onze eerste stop aan die kant van de vallei is ¨El Cerro de la Cruz¨, een van de bekendste attracties / locaties in de stad Antigua. Bij het ¨Cross¨ krijgen we een panoramisch zicht op Antigua en de prachtige architectuur van de stad en niet te vergeten de vulkanen. Als we klaar zijn met het maken van prachtige foto's en rond het kruis lopen, stappen we weer op onze ATV's en gaan we naar ¨Hobbitenango¨, een Eco-Park met Lord of the Rings-thema, voor wat eten, drinken en plezier. We laten onze ATV's geparkeerd in El Hato en gaan met een pick-up naar Hobbitenango om bezienswaardigheden te bekijken, te genieten van geweldige uitzichten en verschillende activiteiten in dit betoverde kleine bos. Onze laatste stop is de lunchstop, en tijdens deze tour heb je de keuze om naar El Restaurante La Montaña del Hato te gaan, een lokale avocadoplantage met een restaurant en hutten waar meer traditionele/lokale gerechten worden geserveerd, zoals steaks, soepen en kipgerechten en bekende voor hun heerlijke avocado-smoothie. De andere optie is Earth Lodge, een andere avocadoplantage met een restaurant en hutten waar meer informeel eten wordt geserveerd, zoals sandwiches, salades en hamburgers. Je zult niet teleurgesteld worden over het eten. Na de lunch gaan we terug de berg af op onze ATV's naar ons kantoor in Antigua.

Guatemala of Antigua Guatemala: Boottocht over het Atitlán meer

6. Guatemala of Antigua Guatemala: Boottocht over het Atitlán meer

Begin de dag met een reis van Antigua of Guatemala-Stad naar de Maya-stad Panajachel. Tijdens de rit is er een korte stop in Katok, een zeer beroemd restaurant waar je kunt genieten van een warm drankje. Eenmaal in Panajachel is het tijd voor een boottocht om het meer van Atitlán over te steken en het Tzutuhil-dorp Santiago de Atitlán te bezoeken. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door mensen over de hele wereld die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Het meer zelf dankt zijn grootsheid aan zijn enorme omvang en spectaculaire vulkanische omgeving. Drie grote vulkanen, Atitlán Tolimán en San Pedro, rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever en creëren adembenemende uitzichten over de omgeving. Je zult deze opvattingen ervaren en de traditionele praktijken die nog steeds worden uitgevoerd door de Maya-Tzutujil- en Cakchiquel-vrouwen die rond het meer leven. Na een korte transfer lunchen we in een van de meest exquise restaurants van Panajachel. Terwijl u in de stad bent, zullen gasten ook Santander Street bezoeken en de enorme, bruisende handwerkmarkt ervaren.

Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

7. Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

Kom kijken naar de Pacaya-vulkaan: de meest actieve vulkaan van Guatemala op 2.500 meter (meer dan 8.000 voet). Wees getuige van een spectaculair uitzicht op de lagune van Calderas en drie andere vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango. De omgeving is een ervaring op zich, die voor een groot deel bestaat uit vochtig bos en rotsen. Na een wandeling over vulkanische zandpaden, met geweldige uitzichten op de vulkanen en unieke vegetatie, kom je aan op het plateau waar je de belangrijkste krater van de vulkaan kunt zien. Vandaag kun je om veiligheidsredenen de krater van de vulkaan niet bezoeken, maar je zult de lava zien (indien actief) en enkele stoombaden die zijn gecreëerd door de hitte van de Pacaya-vulkaan. Bij de vulkaan heb je de mogelijkheid om de vulkaan van dichtbij te bekijken. Na een spannende dag van verkenning en dramatische uitzichten, kom je terug bij je hotel.

Antigua: ATV begeleide zonsondergang tour

8. Antigua: ATV begeleide zonsondergang tour

Rijd met je ATV naar drie bergtoppen met een ongelooflijk uitzicht over de stad, de vallei en de vulkanen bij en rond Antigua. Ontmoet je gids en ga op weg naar El Cerro de la Cruz, het beroemde uitkijkpunt van Antigua dat bekend staat als het Kruis. Nadat je de koloniale stad vanuit de lucht van dichtbij hebt gezien, stap je weer in je voertuig en rijd je de El Hato berg op naar onze tweede stop. Kom aan op de parkeerplaats in El Hato, klim in de 4x4 pick-up truck en rijd naar Hobbitenango. Bewonder dit eco-park met Lord of the Rings thema en bekijk de zonsondergang met wat eten, drinken en spelletjes. Ga verder naar boven en bekijk de omgeving; geniet van onvergetelijke uitzichten en verschillende activiteiten in dit betoverende kleine bos. Ga ten slotte terug de berg af, waar je wat kunt eten en drinken in een Guatemalteeks restaurant aan de zijkant van de berg genaamd El Tambor.

Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

9. Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

Berijd een quad en voel de adrenalinestoot terwijl je door Pacaya's rijdt. Ontmoet je gids op het ontmoetingspunt in Antigua voor een avontuur vol actie, weg van de drukte en chaos van de stad. Dus spring in onze auto en geniet van de rit terwijl je naar San Vicente Pacaya gaat. Kijk hoe je gids je een snelle veiligheidsintroductie geeft voordat je op de ATV springt. Eerst spring je op de ATV bij San Vicente Pacaya, waar je de gebieden nabij en rond de Pacaya-vulkaan gaat verkennen, omgeven door weelderige bossen en rotsen. Voel de endorfines door je lichaam stromen terwijl je geniet van een opwindende quadtocht over verschillende paden naar het plaatselijke dorp aan de voet van de vulkaan. Duik door verschillende offroad-paden en rijd door vulkanisch zand en lavavelden in een privéplantage. Rijd naar de Calderas-lagune en bewonder het prachtige turquoise water. Geniet van het eten van een lekker broodje terwijl je geniet van het uitzicht. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want je wilt veel foto's maken. Eindelijk geniet je van een handige lift terug naar Antigua wanneer je tour eindigt. Beëindig je avontuur op een hoogtepunt en ga naar huis met herinneringen die voor altijd bijblijven.

Antigua Guatemala: stadswandeling met hoogtepunten

10. Antigua Guatemala: stadswandeling met hoogtepunten

Je bezoekt de belangrijkste en meest charmante plekken in de stad, zoals de kerken van Antigua Guatemala, ontdekt de verschillende ruïnes, kloosters, monumenten en natuurlijk de kleurrijkste en helderste handwerkmarkt van de stad. De tour geeft zeer interessante informatie over de cultuur en geschiedenis van Guatemala, evenals bezienswaardigheden die u tijdens uw verblijf hier kunt bezoeken. We bezoeken langs de route: De Kerk van Barmhartigheid Boog straat Nim Pot-ambachtelijke markt Central Park, waar de fontein van de sirenes, het General Palace, de "Kathedraal", het stadhuis en het bakkersportaal zich bevinden. De Union-tank De kerk van San Francisco De tour duurt ongeveer 2 uur. Het ontmoetingspunt is in de La Merced-kerk.

9 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Antigua

Antigua

Veelgestelde vragen over (Mini)bustours in Antigua

Welke andere activiteiten dan (Mini)bustours zijn de moeite waard in Antigua?

Andere activiteiten in Antigua

Wil je alle activiteiten in Antigua bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.