Datums kiezen

AgafaywoestijnTours

Agafaywoestijn Tours: onze aanbevelingen

Van Marrakesh: zonsondergang in de Agafay-woestijn, kameelrit en diner

1. Van Marrakesh: zonsondergang in de Agafay-woestijn, kameelrit en diner

Verken de adembenemende landschappen van de Agafay-woestijn tijdens een ritje op een kameel tijdens deze tour vanuit Marrakesh. Leer hoe arganolie wordt geproduceerd tijdens een bezoek aan een lokale fabrikant en stop om te genieten van een traditioneel kopje thee. Bewonder de kleuren van de zonsondergang en krijg een authentiek diner geserveerd. Reis aan boord van een comfortabele bus vanuit Marrakesh en arriveer na slechts 40 minuten rijden in de Agafay-woestijn. Laat de lawaaierige stad achter je en duik in de natuur. Bewonder de unieke glooiende heuvels terwijl je Berberdorpen passeert op weg naar de woestijn van Agafay. Bezoek een lokale arganoliecoöperatie om de geheimen van het produceren van hoogwaardige arganolie te ontrafelen. Klim op de rug van een kameel en reis naar een plek waar je kunt genieten van een welkomstglas Marokkaanse thee. Volg een pad door lemen huizen die honderden jaren oud zijn. Stop dicht bij een prachtig kamp om te genieten van het uitzicht op de zonsondergang terwijl je deelneemt aan Marokkaanse zoetigheden. Ervaar lokale smaken met een smakelijk diner van salades, tajines, brood en couscous. Bekijk na het diner een traditionele show terwijl je luistert naar Berberse muziek rond het kampvuur. Keer terug naar Marrakesh na deze ongelooflijke excursie.

Vanuit Marrakesh: diner bij zonsondergang in de Agafay-woestijn en kameelrit

2. Vanuit Marrakesh: diner bij zonsondergang in de Agafay-woestijn en kameelrit

Bezoek de Agafay-woestijn tijdens een zonsondergangtour vanuit Marrakesh. Ontdek adembenemende uitzichten op de woestijn met Berberdorpen en olijfvelden tegen de achtergrond van het Atlasgebergte. Geniet van een ritje op een kameel en een diner onder de woestijnsterren. Laat je ophalen bij je hotel in Marrakesh en neem een minibus door de heuvels. Na een half uur kom je aan bij het kamp, waar je je Sahara-outfit aantrekt. Maak een ritje op een kameel van 20 minuten terwijl je het woestijnlandschap bewondert. Geniet daarna van verse muntthee en geniet van de zonsondergang. Nadat de zon is ondergegaan, gaat u aan tafel voor het diner onder de heldere nachthemel. Luister naar muziek rond een vreugdevuur en geniet van de sfeer terwijl u geniet van uw maaltijd. Als je klaar bent met eten, word je teruggebracht naar je hotel in Marrakesh.

Marrakech: Agafay-woestijndiner met muziek en vuurshow

3. Marrakech: Agafay-woestijndiner met muziek en vuurshow

Ontdek de geneugten van de Berbercultuur terwijl je vanuit Marrakesh de Agafay-woestijn in trekt voor een nacht onder de sterrenhemel. Bewonder het adembenemende uitzicht op de woestijn en geniet van de sereniteit van de omgeving terwijl je geniet van een avond met traditionele muziek, eten en amusement. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Marrakesh, vertrek je naar de Agafay-woestijn. Geniet bij aankomst van een warm, traditioneel welkom met aromatische Marokkaanse thee, een symbool van gastvrijheid, en strijk neer in een gezellige zithoek. Terwijl de zon ondergaat, zie je hoe de levendige tinten van de zonsondergang de woestijngezichten schilderen. Bereid vervolgens uw smaakpapillen voor op een gastronomisch avontuur terwijl een uitgebreid traditioneel diner wordt geserveerd. Geniet van een verrukkelijk feestmaal met authentieke Marokkaanse gerechten, zorgvuldig bereid om uw zintuigen te prikkelen. De smaken, aroma's en texturen brengen je naar het hart van de Marokkaanse keuken. Terwijl u geniet van uw maaltijd, betreden muzikanten het podium en vullen de nachtlucht met betoverende Berberse melodieën. Kijk vervolgens hoe bekwame artiesten vurige vlammen manipuleren tegen het donkere fluweel van de nacht. Bewonder hoe ze een nieuwe wereld van spektakel, dansende lichten en mystieke kunst creëren. Aan het eind van de avond rijd je terug naar je verblijf in Marrakesh om je avontuur af te sluiten.

Marrakesh: Agafay-woestijn quad- of kameeltocht met dinershow

4. Marrakesh: Agafay-woestijn quad- of kameeltocht met dinershow

Begin uw excursie door Marrakesh te verlaten voor de Agafay-woestijn. Eenmaal daar, geniet je van de adembenemende landschappen en kies je tussen kamelen rijden of 2-persoons quads door de woestijnduinen. Later, bij een zwembad gelegen in een klein hoekje van het paradijs. Na zonsondergang een gitaarshow bijwonen terwijl je rond het kampvuur zit. Betreed een hut bij kaarslicht en geniet van een diner bestaande uit traditionele Marokkaanse recepten: harira (traditionele Noord-Afrikaanse soep), tajine (langzaam gegaard vleesstoofpotje) en dessert. Luister en sta op en dans op livemuziek, waaronder de traditionele ahwash Berberdans en vuurdansers. Na deze onvergetelijke avond wordt u teruggereden naar Marrakesh.

Vanuit Marrakesh: Agafay Desert Camp Tour met lunch en zwemmen

5. Vanuit Marrakesh: Agafay Desert Camp Tour met lunch en zwemmen

Ervaar een rit door de Agafay-woestijn en arriveer bij een luxe kamp. Proef tagines, heerlijke salades en andere traditionele Marokkaanse gerechten. Zwem in het zwembad en zonnebaad in een serene woestijnomgeving. Drink een kopje Marokkaanse muntthee en ga terug naar je hotel in Marrakech. Vertrek vanuit je hotel in Marrakech en maak een mooie rit naar de Agafay-woestijn. Geniet onderweg van het prachtige woestijnlandschap. Kom dan aan in het woestijnkamp en geniet van de faciliteiten. Eet een traditionele Marokkaanse lunch in de eetzaal, inclusief couscous, gegrild vlees, tagines en salades. Spring daarna in het zwembad om te zwemmen, of geniet van de zon bij het zwembad, omringd door de vredige woestijn. Doe mee met wat extra activiteiten als je wilt, zoals quadrijden of kameelrijden. Geniet vervolgens van Marokkaanse muntthee of een ander drankje naar keuze. Keer ten slotte terug naar uw hotel.

Marrakesh: diner in de Agafay-woestijn met zwembad en kameelrit

6. Marrakesh: diner in de Agafay-woestijn met zwembad en kameelrit

Ontspan tijdens deze reis vanuit Marrakesh in de uitgestrekte schoonheid van de Agafay-woestijn. Eet een viergangendiner in een traditionele bedoeïenentent, luister naar de stilte van de woestijn en rijd op een kameel. Ontmoet je chauffeur in je hotel, appartement of Riad in Marrakesh en rijd de Agafay-woestijn in. Rijd door de witte duinen en zie de gedurfde kleuren van de zonsondergang over het zand. Beleef na aankomst in het bedoeïenenkamp de traditionele Marokkaanse keuken onder een sterrenhemel. Dineer in een bedoeïenentent rond een kampvuur en kies uit 3 menu-opties met rundvlees, kip of vegetarisch, elk met 4 overheerlijke gerechten om te delen. Na het diner kunt u een ritje op een kameel maken of zwemmen in het Infinity-zwembad onder de fonkelende sterren voordat u terugkeert naar uw hotel.

Van Marrakesh: Agafay-woestijndiner en kameelrit bij zonsondergang

7. Van Marrakesh: Agafay-woestijndiner en kameelrit bij zonsondergang

Ontdek de Berberse manier van leven tijdens deze woestijnreis vanuit Marrakech. Bezoek een plaatselijke arganoliecoöperatie en leer meer over lokale bedrijven, geniet van een welkomstdrankje Marokkaanse thee en spring op een kameel voor een mooie rit door de woestijn. Sluit uw avond af met een traditioneel diner en livemuziek. Begin je avontuur met een rit van 40 minuten van de stad naar de woestijn van Agafay. Onderweg stop je bij een Berberdorp en bezoek je een lokale arganoliecoöperatie. Luister naar de informatie over de arganplant, die inheems is in Marokko, en het productieproces. Geniet van een gastvrije Marokkaanse thee. Hierna bent u getuige van een prachtige gouden zonsondergang terwijl u onder leiding van uw gids op een kameel door de woestijn rijdt. Spring op de rug van een kameel en verken het adembenemende landschap, lemen huizen en glooiende zandduinen terwijl de zon ondergaat. Ga vervolgens naar het kamp en probeer wat Marokkaanse zoetigheden. Geniet ten slotte van het diner terwijl u naar een traditionele show met Berbermuziek rond het kampvuur kijkt. Bewonder de heldere hemel en zie de sterren. Ga na een ongelooflijke excursie terug naar Marrakesh en keer rond 23.30 uur veilig terug naar je hotel in Marrakesh.

Van Marrakesh: dagtrip naar de Agafay-woestijn met zwemmen en lunch

8. Van Marrakesh: dagtrip naar de Agafay-woestijn met zwemmen en lunch

Vertrek vanuit Marrakesh op een dagtrip naar de Agafay-woestijn. Geniet van de omgeving terwijl je ontspant in een oase in de woestijn, een duik neemt in het zwembad en geniet van een traditionele Marokkaanse lunch voordat je terugkeert naar je accommodatie. Begin met het ophalen van je hotel in Marrakesh en begeef je naar het Berberkamp in het midden van de woestijn. Bewonder tijdens de korte rit het uitzicht op dit unieke landschap en geniet van de rust. Zodra je aankomt in het kamp, geniet je van wat muntthee en neem je een duik in het zwembad, terwijl je geniet van het uitzicht op het Atlasgebergte op de achtergrond. Luister naar muziek gespeeld door een live-dj en geniet van een traditionele Marokkaanse lunch. .NB: -De arganoliecoöperatie is een cultureel bezoek en niet commercieel -Het kamp is goed uitgerust met badkamers -zwembad - kameelrit als je wilt 10 euro pp. • Wat inbegrepen: 1.Vervoer 2.Lunch [veganistisch en vegetarisch eten is beschikbaar] 3.Thee & water 4. Musi 5. Kom terug van het kamp om 15:30 of 16:00 uur.

Vanuit Marrakesh: een dag en nacht in de Agafaywoestijn

9. Vanuit Marrakesh: een dag en nacht in de Agafaywoestijn

Ga op een buitengewone excursie naar de verleidelijke Agafaywoestijn. Je wordt om 12:00 uur opgepikt door de chauffeur bij je uw hotel of riad in Marrakesh. Ga naar de prachtige woestijn van Agafay, minder dan een uur van de stad en verscholen net achter de Atlasgebergte. Het is een van 's werelds meest mysterieuze landschappen, bestaande uit rotsachtig terrein en Saharaduinen.  Je arriveert om 12:45 uur in het kamp en checkt in bij je tent voor een warm welkom van thee en enkele heerlijke Marokkaanse gebakjes. Neem de tijd om te ontspannen en om te genieten van de prachtige woestijnlandschappen voordat je een lunch krijgt van Marokkaanse salades en gegrild vlees, of een vegetarische optie. Als je een van de extra activiteiten kiest - een rit met een kameel, quad of buggy - begint dit na de lunch, zodat het goed in lijn is met de zonsondergang. Zo niet, geniet je van vrije tijd in de rust van de woestijn. Na de zonsondergang wordt een magisch en onvergetelijk privé-diner geserveerd. Het menu bestaat uit een Marokkaanse soep, salades, drie warme gerechten, drie soorten Marokkaanse tajines, en een dessert, bestaande uit seizoensgebonden fruit. Breng de rest van de avond door rond het charmante kampvuur, starend naar de mooie sterren aan de hemel. De volgende ochtend word je wakker voor een stevig ontbijt in het kamp voordat je om 10:00 uur aan de terugreis naar Marrakesh begint, waar je rond 11:00 uur aankomt.

Marrakesh: quadtour door de woestijn met thee en optioneel diner

10. Marrakesh: quadtour door de woestijn met thee en optioneel diner

Bekijk de Agafay-woestijn van dichtbij met een begeleide quadtour, een optionele traditionele maaltijd in een Berbertent en verse muntthee rond een warm vuur. Ga de stad uit met je mede-quadbikers en bewonder het uitzicht op het Jamaa Lafna-plein en de Nieuwe Stad (Gueliz). Haal bij het quadstation je helmen en bril op om veilig te blijven tijdens het avontuur. Leer van ervaren quadrijders hoe je op je quad moet rijden en krijg een uitgebreide briefing over je route voor de avond. Voordat je aan je avontuur begint, moet je wat tijd besteden aan het onder de knie krijgen van je quad in een groot veld. Stel je vriendelijke instructeurs alle vragen over rijtechniek of je aanstaande rit. Zodra je je comfortabel voelt op je nieuwe fiets, volg je je gidsen op een reis door de prachtige Marokkaanse duinen. Neem halverwege je rit een welverdiende rust om het prachtige uitzicht op het torenhoge Atlasgebergte in de verte te bewonderen. Eindig je rit terug bij het quadstation, waar je het zand en stof kunt verwijderen met een innovatieve windmachine. Maak een foto van de prachtige Agafay-woestijn vanaf het terras terwijl uw maaltijd wordt bereid. Ga vervolgens een traditionele Berberse tent binnen en geniet eventueel van een optionele authentieke Marokkaanse maaltijd in een prachtige omgeving. Ontspan onder de sterrenhemel met een glas hete verse muntthee, opgewarmd door een knapperend haardvuur. Eindig je rondreis door de Agafay-woestijn met een terugreis door de duinen terug naar Marrakesh.

274 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 18

Andere activiteiten in Agafaywoestijn

Wil je alle activiteiten in Agafaywoestijn bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Agafaywoestijn

De uitstap op zich was heel afwisselend maar vooral onze gids MUSTAPHA en zijn assistent en chauffeur ABDELATIF maakten er een onvergetelijk positieve ervaring van. De dag begon met een rit door en rond de overdrukke Medina van Marrakech. Na 2 tussenstops (waar telkens een koffie en koek kon worden besteld) bezochten we een argan coöperatieve. Voor de korte dromedaristocht kreeg elke reiziger een djelaba met sjaal. Het ging verder naar een typisch Berber-dorp. Na een wandelingetje op smalle begaanbare paadjes door het dorp kwamen we aan het restaurant. Het deed goed op het terras buiten te kunnen eten. De tajine met kip smaakte heel lekker. Het zicht vanop het terras was adembenemend. Vooral de hoge en besneeuwde Atlastoppen maakten indruk. Tussendoor vertelde Mustapha heel wat anekdotes en verhalen over het leven van de Berbers. Heerlijke dag die je een prima inkijk geeft op het Berbers leven in het Marokko.

Leuke dag met gids Lahcen en chauffeur Mostafa. Eerste stop met uitleg over de productie van arganolie en een klein (Berber) ontbijt met brood en honing- en argan dip en thee. Verder een bezoek aan een Berber dorp waar Lahcen tijdens een wandeling ons een goed idee gaf over het leven en werken in de dorpen. Na een heel lekkere maaltijd nog een bezoek aan de Agafay woestijn en een korte kamelenrit. Alles met de besneeuwde toppen van het Atlasgebergte op de achtergrond. Een aanrader!

Good experience! The English of the guide (RaChid Mazik) was good. He was originally from one of the villages in the Atlas Mountains so gave insightfull information. The driver was driving respectfully. Really could recommend this trip.

Het was een hele leuke dag! Ghafour was een super aardige gids en helpt super graag met foto's maken. Heel leuk om buiten Marrakesh ook nog een mooi stukje Marokko te zien. deze trip is echt een aanrader.

Hele fijne tour guide Youssef , veel mooie spots en heerlijk eten