Jericho
Cultuur & geschiedenis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Jericho Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Vanuit Tel Aviv: daguitstap Jeruzalem, Dode Zee en Bethlehem

1. Vanuit Tel Aviv: daguitstap Jeruzalem, Dode Zee en Bethlehem

Vertrek om 06:30 vanuit Tel Aviv naar vier hoogtepunten van Israël. Je begint de rondleiding in de Gouden Stad. Bezoek het oude gedeelte van Jeruzalem, waaronder de Via Dolorosa en de Heilig Grafkerk, loop over lokale markten, de Byzantijnse Cardo en de Klaagmuur.  Daarna neem je deel aan een  rondleiding door Bethlehem en de Geboortekerk zien in de stad waar Jezus werd geboren. Als je niet geïnteresseerd bent in Bethlehem, heb je wat vrije tijd in Jeruzalem. s Middags rijd je richting het oosten door de woestijn van Judea. Hier kom je langs de herberg van de barmhartige Samaritaan en stop je bij de doopplaats Qasr al Yehud. Daarna rijd je naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde, en kun je zwemmen en drijven in het therapeutische water.Om 16:30 uur verlaat je de Dode Zee en ga je weer naar Tel Aviv. Hier kom je ongeveer rond 19:00 uur aan.

...
Vanuit Tel Aviv: dagtrip Westelijke Jordaanoever

2. Vanuit Tel Aviv: dagtrip Westelijke Jordaanoever

Maak een uitgebreide dagtocht door de westelijke oever van de rivier de Jordaan om de rijke geschiedenis achter deze regio te ontdekken. Je vertrekt om 06:30 uur uit Tel Aviv en komt na een uur aan op de Westelijke Jordaanoever  waar je je gids ontmoet. Je begint bij de oude doopplaats Qasr el Yahud aan de oevers van de rivier de Jordaan, waar je de marmeren trappen die naar de rivier leiden kunt bezoeken, waarvan gezegd wordt dat het de plek is waar Jezus werd gedoopt. Om 08:45 ga je verder naar de stad Jericho zelf, de oudste stad ter wereld, waar je de ruïnes van het oude Jericho bezoekt en de nabijgelegen berg der verleidingen in de aangrenzende heuvels ziet. Je rijdt om 10:15 door naar Ramallah, waar je door de straten van deze moderne stad loopt en het leven in de grote stad op de Westelijke Jordaanoever ziet. De excursie gaat verder naar het Manaraplein, het bloeiende commerciële district, en je bezoekt de tombe van Yasser Arafat. Rond 13:00 uur is het lunchtijd en daarna vertrek je rond 14:30 uur voor een tocht door Bethlehem. In Bethlehem bezoek je de Geboortekerk en je eindigt met een bezoek aan de scheidingsmuur. Je keert rond 18:00 uur weer terug naar je hotel in Tel Aviv.

...
Vanuit Jeruzalem: Bethlehem, Jericho & de rivier Jordaan

3. Vanuit Jeruzalem: Bethlehem, Jericho & de rivier Jordaan

Verken Bethlehem, Jericho en de rivier Jordaan in één uitgebreide dagtrip die elke historische locatie met een gids bezoekt. Beginnend in Bethlehem, bezoek je de Geboortekerk die de grot (de geboorteplaats van Jezus) herbergt. In Bethlehem bezoek je het beroemde Banksy hotel om foto's te maken. Koop souvenirs in een lokale ambachtelijke winkel voordat je kijkt naar een korte presentatie over vakmanschap en kunst in de omgeving. Tijdens de presentatie ontspan je en geniet je van een kopje koffie of thee. Vertrek vanuit Bethlehem en reis af naar de stad Jericho, gelegen in de Jordaanvallei. Je krijgt in Jericho een adembenemend uitzicht op de vallei vanuit een kabelbaan en een rondleiding door de Berg der Verzoeking. Terwijl je in de buurt bent, pauzeer je even bij de Galerij der Verheerlijking, met de kans om halva, lokale dadels en andere zoetigheden te proeven voordat je in oostelijke richting naar de rivier de Jordaan gaat. Bezoek de doopplaats Qasr el Yahud met uitzicht op de Jordaan, de plaats waar men gelooft dat Jezus werd gedoopt.  

...
Jeruzalem: dagtrip naar Bethlehem en Jericho

4. Jeruzalem: dagtrip naar Bethlehem en Jericho

Nadat je bent opgehaald in Jeruzalem rijd je naar Bethlehem om je gids te ontmoeten, waarna je naar de oude stad van Bethlehem gaat. Breng een begeleid bezoek aan de Geboortekerk. Je vervolgt je tour met een bezoek aan de Kerk van de Grot van de Melk, waarna je naar de stad van de herders, Bayt Sahur, rijdt, waar je de Kapel van de Herders op het Veld bezoekt. Vervolgens ga je naar een olijfhoutfabriek, waar je ziet hoe ambachtslieden houten sculpturen maken.  Daarna reis je door de prachtige woestijn van Judea naar het laagste punt op aarde. Je maakt een fotostop aan het water, met uitzicht op de woestijn en de oudste, continue bewoonde stad ter wereld, Jericho. Je maakt een stop om te lunchen, waarna je naar de Berg van der Verzoeking passeert en Jericho binnenrijdt. Daar zie je enkele beroemde bezienswaardigheden, zoals de Boom van Zacheüs die in de Bijbel wordt genoemd.

...
Vanuit Tel Aviv/Jeruzalem: Bethlehem, Jericho & Qasr al-Yahud

5. Vanuit Tel Aviv/Jeruzalem: Bethlehem, Jericho & Qasr al-Yahud

Goed voor de Joodse woestijn, zie je de herberg van de Goede Samaritaan op route. Kijk uit over de opmerkelijke moonscape van de adembenemende Joodse woestijn. Ga dan verder naar Jericho, de oudste stad ter wereld. Stop bij Zacheus Sycamore om de oudste Sycamore-boom te zien, die Zacheus klom om Jezus te ontdekken. Bezoek de Mound of Ancient Jericho, waar 25 oude steden werden ontdekt. Jericho is opgericht in 8.000 v.Chr., Ook de oudste joodse nederzetting en werd in 1200 v.Chr. Gevangen door Joshua en Israël. Stop voor een overzicht van Mt. Verleiding, waar Satan probeerde Jezus te verleiden en een overzicht te krijgen van de oase van Jericho en Elisa's Lente. Jericho vertrekt terug naar de Joodse bergen en de stad Bethlehem. Bethlehem is de geboorteplaats van koning David en vertaalt letterlijk als 'City of Bread', door het tarwegewas dat in de regio groeide. Volgens de christelijke traditie is het de geboorteplaats van Jezus, en ongetwijfeld een van de meest bijbelse plaatsen op aarde. U gaat naar de kerk van de geboorte, en de grot waar Jezus geboren is. Je zult ook Manger Square zien, waar Jezus na zijn geboorte werd geplaatst. Verken de Griekse en de Katholieke Kerk. Ga verder met een overzicht van Shepherd's Fields. Met rondvaart transfers vanaf Tel Aviv of Jeruzalem, en de diensten van een Engelssprekende gids, is dit een essentiële rondleiding van de bijbelse plaatsen en biedt u fantastische panorama's.

...
Bethlehem, Jericho en de Jordaan vanuit Tel Aviv

6. Bethlehem, Jericho en de Jordaan vanuit Tel Aviv

Nadat je om 06.30 uur bent opgehaald bij Tel Aviv, ga je naar Bethlehem om de stad te verkennen voordat het bruist van andere groepen. Ontdek de geboorteplaats van Jezus en de Geboortekerk. Daal af door de woestijn van Judea, bereik Jericho, de laagste stad op aarde, en verken de berg der verleiding. Verken de Mount of Temptation, oplopend met de kabelbaan. Het kabelbaankaartje is niet inbegrepen en kost ongeveer $ 16. Stop bij de rivier de Jordaan, de doopplaats Qasr al Yahud, waar volgens de traditie Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. Keer rond 18.30 uur terug naar Tel Aviv. Houd er rekening mee dat de volgorde van sites aan verandering onderhevig is.

...
Het beste van de Westelijke Jordaanoever vanuit Jeruzalem

7. Het beste van de Westelijke Jordaanoever vanuit Jeruzalem

Begin aan een uitgebreide dagtocht door de westelijke oever van de rivier de Jordaan om de rijke geschiedenis achter deze regio te ontdekken. Je begint bij de oude doopplaats Qasr el Yahud aan de oevers van de rivier de Jordaan, waar je de marmeren trappen die naar de rivier leiden kunt bezoeken, waarvan gezegd wordt dat het de plek is waar Jezus werd gedoopt. Ga verder naar de stad Jericho zelf, de oudste stad ter wereld, waar je de ruïnes van het oude Jericho bezoekt en de nabijgelegen berg der verleidingen in de aangrenzende heuvels ziet.  Je rijdt door naar Ramallah, waar je door de straten van deze moderne stad loopt en het leven in de grote stad op de Westelijke Jordaanoever ziet. De excursie gaat verder naar het Manaraplein, het bloeiende commerciële district, en je bezoekt de tombe van Yasser Arafat.  De laatste bestemming van de dag zijn de heilige plekken van Bethlehem. Je brengt een bezoek aan de Geboortekerk, de Melkgrot en sluit de dag af bij de scheidingsmuur.

...
Uit Tel Aviv: hoogtepunten van Jeruzalem en de Dode Zee Tour

8. Uit Tel Aviv: hoogtepunten van Jeruzalem en de Dode Zee Tour

Je eerste stop in Jeruzalem is de Olijfberg, waar je uitkijkt over de oude stad. Als je de Olijfberg afdaalt, zie je de Tuin van Gethsemane, de Kerk van Alle Volkeren met zijn kleurrijke mozaïekfronton, en de joodse begraafgraven van Zacharia, Absalom en BeneiHazir. Ga door de Kidron-vallei en volg de muren van de oude stad naar de ingang van de Armeense wijk. Loop langs de Cardo waar winkels van de kruisvaarders ooit aan de straat stonden, nu de thuisbasis van moderne up-market winkels. Bezoek vervolgens de Joodse wijk en de westelijke muur (Kotel of Klaagmuur). Deze muur is de laatst overgebleven muur van de Joodse Tempel die in 70 na Christus werd verwoest. Joden komen hier op alle uren van de nacht en dag samen om te bidden. Je kunt een gebedstekening plaatsen in de kloven tussen de enorme stenen van de muur. Loop dan de Via Dolorosa of de Kruisweg in. De Via Dolorosa baant zich een weg door de steegjes en markten van de Oude Stad. Elk van de 14 staties van het kruis waar Jezus pauzeerde is gemarkeerd met een uitleg van de gebeurtenissen. We bereiken het laatste punt op deze heilige route in de kerk van het Heilig Graf, gebouwd op de plaats waar Jezus op Golgotha werd gekruisigd. Na het zien van de hoogtepunten van Jeruzalem, neemt je reis je mee uit Jeruzalem en langs de stad Jericho naar de Dode Zee. De Dode Zee is het laagste punt op aarde op ongeveer 400 meter onder de zeespiegel. Na een spannende dag sightseeing, kunt u ontspannen met een verfrissende duik in de beroemde zee. De Dode Zee is 9,6 keer zouter dan de oceaan en het hoge zoutgehalte zorgt ervoor dat je blijft drijven, zodat je tijdens het lezen van een krant kunt poseren voor een klassieke foto. Aan het einde van uw tour wordt u teruggebracht naar uw hotel in Tel Aviv.

...
Jericho: tour van een halve dag vanuit Jeruzalem

9. Jericho: tour van een halve dag vanuit Jeruzalem

Na een rit door de woestijn van Judea, brengen bezoekers een kort bezoek aan de Good Samaritan Inn, een 16e-eeuws Ottomaans gebouw dat ooit karavanen van handelaren huisvestte. Het is een eerbetoon aan het nieuwtestamentische verhaal van de barmhartige Samaritaan, die Jezus hielp bij zijn terugkeer naar Jeruzalem. De tour zal dan een korte stop maken en vervolgens doorgaan naar de oude, fascinerende stad Jericho, die sommigen omschrijven als de oudste nog bewoonde stad op aarde. De geschiedenis van deze ongelooflijke stad is even divers als lang - minstens 12.000 jaar terug in de tijd door talloze culturen, talen en rijken. Hier stopt de tour bij de beroemde Sycamore-boom van Zacheus en voor een uitzicht op de berg der verleiding waar, volgens christelijke geschriften, Jezus werd verleid door de duivel. De tour zal dan een korte stop maken en dan verder gaan door de oude, fascinerende stad Jericho, die sommigen omschrijven als de oudste nog bewoonde stad op aarde.

...
Jericho: tour van een halve dag vanuit Netanya, Herzliya en Tel Aviv

10. Jericho: tour van een halve dag vanuit Netanya, Herzliya en Tel Aviv

Na een rit door de woestijn van Judea, brengen bezoekers een kort bezoek aan de Good Samaritan Inn, een 16e-eeuws Ottomaans gebouw dat ooit karavanen van handelaren huisvestte. Het is een eerbetoon aan het nieuwtestamentische verhaal van de barmhartige Samaritaan, die Jezus hielp bij zijn terugkeer naar Jeruzalem. De tour zal dan een korte stop maken en vervolgens doorgaan naar de oude, fascinerende stad Jericho, die sommigen omschrijven als de oudste nog bewoonde stad op aarde. De geschiedenis van deze ongelooflijke stad is even divers als lang - minstens 12.000 jaar terug in de tijd door talloze culturen, talen en rijken. Hier stopt de tour bij de beroemde Sycamore-boom van Zacheus en voor een uitzicht op de berg der verleiding waar, volgens christelijke geschriften, Jezus werd verleid door de duivel. De laatste stop is de berg van Jericho, het oudste deel van deze oude stad, de oudste ter wereld.

...

Sitemap Jericho

Wil je alle activiteiten in Jericho ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jericho

Gemiddelde beoordeling

3.8 / 5

gebaseerd op 643 beoordelingen

Het was een geweldige ervaring! De reis is het elke cent waard. Alles was goed georganiseerd, ze waren op tijd bij de pick-up en we verlieten Tel Aviv op de geplande tijd. We hadden de hele dag 3 gidsen! Eerste van Tel Aviv naar Jeruzalem, tweede (Allan) in Jeruzalem en één dame in Bethlehem! De eerste 2 waren uitstekend, vooral Allan! Hij is zeer deskundig, grappig en slim! Hij nam ons mee in een verhaal van Jeruzalem 500 - 2000 jaar geleden! De plaatsen die we zagen zijn ook erg interessant en vol geschiedenis en spiritualiteit! Als ik minpuntjes van de reis zou moeten aangeven, zou dat het feit zijn dat de tijd in Bethleem erg kort was, de gids (dame) hoewel ze aardig en vol goede bedoelingen was, geen goed Engels sprak en leek in een hectische haast. Een ander minpunt is ook dat het feit dat je veel te zien hebt voor één dag, je het gevoel geeft dat je altijd tussen doelen door rent.

de reisleider achraf is een professional. hij woont in betlehem heeft veel kennis over de geschiedenis en situatien. de plekken die je bezoekt zijn druk en populair. Ik wilde kort en prachtig dat heb ik gekregen. als je langer de tijd wilt per plek dan zou ik er voor kiezen om met een privé chafeur de tour uit te voeren. max 15min per locatie.

Super dag, super interessante bezoeken met interessante uitwisselingen met onze gids. Het is nog steeds een kort overzicht, dus we konden niet naar de kelder van de Geboortekerk in Bethlehem. Adembenemende landschappen met onze geweldige Georges-gids! Ik raad het ten zeerste aan.

De gids nam ons niet mee naar de rij om de kribbe te bekijken toen we naar de geboortekerk gingen, maar tegelijkertijd zouden we geen twee uur verspillen aan het opstellen en konden we meer verschillende landschappen zien. Natuurlijk hangt het van je doel af.

Het was te goed. Een zeer attente gids die goed uitlegt. Alles was perfect voor een aangename dag