Kies data
Bangkok

Dagtrips

Bangkok Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Bangkok: Damnoen Saduak Market en Maeklong Railway Market

1. Bangkok: Damnoen Saduak Market en Maeklong Railway Market

Kies uit een gedeelde groepstour of begeleide privétour om twee beroemde markten te zien tijdens een dagtocht vanuit Bangkok. Zie een markt op het spoor, de Maeklong Spoorwegmarkt, en een markt die op grachten drijft, de Damnoen Saduak Markt. Na het ophalen arriveer je bij de Maeklong Railway Market, ook bekend als Talad Rom Hup ("Umbrella Pulldown Market"). Maeklong is een van de grootste markten voor verse zeevruchten in Thailand en ligt aan het spoor van de Maeklong Spoorweg. Je lokale gids geeft je interessante nieuwe inzichten over de organisatie van deze markt en het aanbod van producten. Het is een wonderbaarlijk gezicht hoe kraampjes en luifels telkens weer van het spoor worden gehaald om treinen door te laten. De volgende markt die je gaat ontdekken is de drijvende markt van Damnoen Saduak, een van de beroemdste drijvende markten van Thailand. Om de markt te bereiken, moet je een kort tochtje maken in een raderboot. Geniet van genoeg tijd om rond te slenteren op deze kleurrijke markt, waar vriendelijke marktkooplui hun waar direct vanaf hun boot aanbieden. Ga op in deze wereld vol nieuwe geuren en geluiden en proef lokale specialiteiten als mango sticky rice. Je gids staat altijd klaar met tips over wat je echt niet mag missen. Keer terug naar Bangkok op tijd voor het begin van de middag.

Vanuit Bangkok: kleine groepstour Ayutthaya-tempels + lunch

2. Vanuit Bangkok: kleine groepstour Ayutthaya-tempels + lunch

Reis in een kleine groep naar de indrukwekkende tempelruïnes van Ayutthaya, de hoofdstad gedurende de gouden eeuw van Siam. Alle toegangskosten, een deskundige gids en een lunch in een lokaal restaurant zijn inbegrepen. Je rijdt vanuit Bangkok in een comfortabel voertuig met airconditioning naar je eerste bestemming, of je kiest ervoor om je bij de groep aan te sluiten in Ayutthaya bij de Wat Lokayasutha. Deze tempel is bekend om zijn reusachtige liggende Boeddhabeeld, een van de weinige bouwwerken die hier nog intact zijn. Je volgende bestemming is Wat Phra Sri Sanphet. Deze tempel was onderdeel van een paleizencomplex; het was de plek waar de koninklijke families hun rituelen uitvoerden. Het wordt gezien als de belangrijkste tempel van Ayutthaya. Vervolgens bezoek je Wat Mahathat Ayutthaya.Dit is een van de oudste en belangrijkste tempels uit de geschiedenis van Ayutthaya, want hier bevond zich ooit het heilige relikwie van de Boeddha.Bewonder het beroemde Boeddhahoofd, omvlochten door de wortels van de bodhiboom. Daarna kun je je tegoed doen aan een stevige lunch in een plaatselijk Thais restaurant, waar je gids je kan adviseren over de plaatselijke culinaire specialiteiten. Last but not least eindig je je reis bij de grote, aan de rivier gelegen Wat Chaiwattanaram. De intrigerende architectuur van het gebouw is geïnspireerd door het Angkor Wat-complex in Cambodja. Wandel op je gemak over het uitgestrekte terrein en neem alles goed in je op.

Van Bangkok: Ayutthaya Historical Park Dagtrip met kleine groepen

3. Van Bangkok: Ayutthaya Historical Park Dagtrip met kleine groepen

Bezoek sites die dateren uit 1350 in het Ayutthaya Historical Park. Leer meer over de boeddhistische geschiedenis, architectuur en religie terwijl je talloze tempels verkent met je ervaren gids. In de 18e eeuw werd een groot deel van Ayutthaya verwoest door Birmese indringers; getuige zijn van de structuren in hun verschillende staten van verval. Boomwortels die rond verspreide Boeddhahoofden groeien, dragen alleen maar bij aan de historische charme van deze unieke bestemming. Nadat je helder en vroeg uit Bangkok bent vertrokken, zie je het Bang Pa-In Royal Palace op weg naar Ayutthaya. Gebruikt als zomerverblijf voor oude Thaise koningen, de gouden pagodes en serene poelen zorgen voor een geweldige introductie tot het glorieuze verleden van de regio. Na aankomst in Ayutthaya, neem je enkele uren de tijd om fascinerende oude religieuze plaatsen te verkennen, waaronder Wat Mahathat, waar een onthoofd Boeddhahoofd genesteld ligt tussen oude boomwortels. Ga verder naar Wat Mongkol Borpit, bekend om zijn enorme zittende Boeddhabeeld. Ontdek Wat Phra Sri Sanphet, het heiligste en belangrijkste complex van de oude Thaise hoofdstad. Ontdek ten slotte Wat Chaiwatthanaram, bekend om zijn torenhoge stenen chedis. Deze site is een van de belangrijkste redenen waarom Ayutthaya in 1991 de status van UNESCO kreeg.

Bangkok: kortingsticket King Power Mahanakhon SkyWalk

4. Bangkok: kortingsticket King Power Mahanakhon SkyWalk

Ervaar de Mahanahkon SkyWalk, een van de meest onvergetelijke attracties in Bangkok. Ga naar de top van het King Power Mahanakhon-gebouw om het mooie observatiedek op 314 meter te bereiken. Maak gebruik van het indoor en outdoor observatiedek om te kunnen genieten van ongeëvenaarde panorama's over de stad. Bij aankomst ga je naar de 74e verdieping en vang je al een eerste glimp op van de adembenemende uitzichten die er gaan komen. Leer meer over Bangkoks bezienswaardigheden via een Aangevulde Realiteitservaring met interactieve touchscreens. Dan ga je met de hydraulische glazen lift op de 75e verdieping om de verdiepingen erboven te verkennen.  Het voelt alsof je door de lucht loopt als je de 78e verdieping bereikt en op een van 's werelds grootste glazen vloeren gaat staan. Ontspan en geniet van het uitzicht vanaf de hoogste rooftopbar van Thailand. Geniet van champagne, signatuurcocktails en een onverslaanbare ervaring van de zonsondergang.

Van Bangkok: drijvende markt Damnoen Saduak

5. Van Bangkok: drijvende markt Damnoen Saduak

Je vertrekt om 07:30 uur vanuit Bangkok en gaat richting de provincie Ratchaburi, thuisbasis van de beroemde Damnoen Saduak Floating Market. Onderweg maak je een korte pauze om een traditioneel Thais huis te bezoeken, waar je kunt zien hoe de lokale bewoners bruine kokossuiker maken. Je kunt het huis en omringend gebied bekijken, een kokosplantage waar vele verschillende dieren leven. Vervolg je tocht met een peddelboot voor een tochtje over smalle kanalen naar de drijvende markt. Je ziet de lokale huizen langs de kanalen en ziet het lokale leven leven terwijl je langsvaart. Bij aankomst op de markt kun je de verkopers in hun boten bekijken, die verse producten zoals fruit, groenten en huisgemaakte gerechten verkopen. Je krijgt een uur de tijd om de drijvende markt op je gemak te ontdekken en authentieke Thaise gerechten te proberen, zoals pad thai, mango sticky rice, boat noodles of kokosijs, die allemaal langs het kanaal worden verkocht. Je treft dan je gids om terug te gaan naar het ontmoetingspunt in Bangkok, waar je aankomt rond 13:30 - 14:00 uur. 

14 uur Erawan Nationaal Park + Kanchanaburi in kleine groep

6. 14 uur Erawan Nationaal Park + Kanchanaburi in kleine groep

Geschiedenisliefhebbers die Thailand bezoeken kunnen gebruikmaken van deze mogelijkheid om de regio Kanchanaburi in West-Thailand te verkennen. Tijdens deze onvergetelijke dagexcursie vanuit Bangkok bezoek je de Dodenspoorlijn die bekend is geworden door de film Bridge Over the River Kwai uit 1957. Aan het begin van de dag dompel je je onder in Thailands rijke natuur in een van de populairste nationale parken van het land, Nationaal Park Erawan. Dit vreedzame gebied wordt gekenmerkt door wandelpaden, waterwegen en in het wild levende dieren. De Erawan-waterval heeft 7 verdiepingen. Aan de voet liggen diverse kalksteengrotten. Je bent die drukke straten van Bangkok zo vergeten! Dit natuurlijke paradijs is de perfecte plek om de frisse lucht van de natuur op te snuiven. Je gaat door naar het JEATH-museum, dat in het teken staat van de geallieerde oorlogsslachtoffers die gestorven zijn tijdens het bouwen van de Birmese spoorlijn. Dit museum is een droevige maar belangrijke herinnering aan de Thaise geschiedenis: er wordt geschat dat er in deze periode meer dan 100.000 levens verloren zijn gegaan. JEATH is een acroniem van de belangrijkste nationaliteiten die betrokken waren bij de bouw van de spoorlijn: Japans, Engels, Australisch, Amerikaans, Thais en Hollands. Uiteindelijk bezoek je de historische brug over de Kwai-rivier. Je krijgt de kans om over de brug te wandelen, de indrukwekkende omgeving in je op te nemen en een even de geschiedenis te herdenken. Daarna keer je rond 20:00 uur weer terug naar je accommodatie/trefpunt.

Van Bangkok: Floating Market en Ayutthaya Tour in het Spaans

7. Van Bangkok: Floating Market en Ayutthaya Tour in het Spaans

De dag begint op het ontmoetingspunt voor de kleine groepstour, of met het ophalen van het hotel voor gasten die kiezen voor de privéoptie. Vertrek uit Bangkok tussen 06:15 en 06:45 uur en ga op reis van 1,5 uur naar de spoorwegmarkt Maeklong. Wandel bij aankomst rond met je Spaanssprekende gids, meng je met de lokale bevolking die hun dag doormaakt en wacht op het iconische moment waarop de lokale trein passeert. Stap aan boord van een longtailboot en zeil naar de fascinerende drijvende markt van Damnoen Saduak. Breng een uur door met het verkennen van deze unieke locatie en bewonder de lokale bevolking die hun producten verkoopt vanaf waterfietsen. Winkel voor snacks, souvenirs en meer en vergeet niet om wat authentiek regionaal eten te proeven terwijl u daar bent. Vervolg de tour naar Ayutthaya, een UNESCO-locatie en geniet van een stop voor een heerlijke Thaise lunch. Na de lunch bezoekt u een selectie iconische tempels, waaronder Wat Mahathat, verankerd met Boeddha-relikwieën. Verken vervolgens Wat Yai Chaimongkol, gevolgd door Wat Chai Wattanaram, een van de meest indrukwekkende tempels van Ayutthaya. Aan het einde van een onvergetelijke dag, begint u aan de terugreis naar Bangkok om 17:00 uur en arriveert u rond 19:00 uur.

Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

8. Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

Na een ontmoeting in Bangkok in de ochtend, begint de rit van 2 uur naar Ayutthaya. De oude stad Ayutthaya werd gesticht rond 1350 en werd de tweede hoofdstad van Siam na Sukhothai. Tijdens deze dagexcursie ontdek je de ruïnes van de oude stad, in het door de Unesco beschermde Ayutthaya Historical Park. Het park is een archeologische vindplaats met paleizen, boeddhistische tempels, kloosters en standbeelden. Bezoek het Zomerpaleis Bang Pa-In. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd in 1632 door koning Prasat Thong. Op deze plek vindt je een aantal indrukwekkende gebouwen die zijn gebouwd in verschillende architecturale stijlen van Thais, Chinees en Europees design. Vervolg je excursie met een bezoek aan de drijvende markt van Ayothaya en geniet van wat vrije tijd voor de lunch. Na de lunch bezoek je nog 2 historische bezienswaardigheden, Wat Phra Sri Sanphet en Wat Mahathat, om de historische ruïnes van de grote tempellocaties te ontdekken. Je gaat rond 18:00 uur terug naar Bangkok, waar je wordt afgezet.

Vanuit Bangkok: dagtrip Ayutthaya met chauffeur

9. Vanuit Bangkok: dagtrip Ayutthaya met chauffeur

Verken de voormalige hoofdstad van Siam tijdens een dagvullende tocht door deze locatie die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ayutthaya is één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Thailand. Je wordt om 07:00 uur opgewacht door een privéchauffeur die je naar de provincie Ayutthaya brengt. Stap uit bij het paleis Bang Pa-in, een complex van koninklijke residenties dat rond de 17e eeuw werd gebouwd. Vervolg je tocht naar Wat Mahathat, dat waarschijnlijk nog vóór de Ayutthaya-periode, in de 14e eeuw werd gebouwd. Bezoek Wat Phrasrisanphet, het voormalige koninklijke klooster. De laatste halte is Viharn Pra Mongkolborpit, waar een prachtig bronzen Boeddhabeeld staat. Rond 16:00 uur keer je weer terug naar Bangkok.

Dagexcursie Pattaya City en Koh Larn Island vanuit Bangkok

10. Dagexcursie Pattaya City en Koh Larn Island vanuit Bangkok

Vertrek in de vroege ochtend vanuit je hotel in de stad Bangkok en reis ongeveer 2,5 uur naar Pattaya City, dat 150 km ten zuidoosten van Bangkok ligt. Eenmaal aangekomen in Pattaya, neem je 40 minuten een speedbootrit rechtstreeks naar Tien Beach op Koh Larn, ook wel bekend als Coral Island. Op dit rustige strand kies je uit verschillende activiteiten, afhankelijk van je interesses voor de dag. Ga snorkelen of ontspan en zonnebaadt op het strand. Als je een sneller tempo wilt, probeer dan wat wateractiviteiten zoals jetskiën, bananenbootrijden, zeewandelen of parasailen. Geniet vervolgens van een lunch geniet op het strand met een prachtig uitzicht. Je reist naar het vasteland tegen het einde van de middag om het uitzichtpunt van Pattaya te bezoeken, gelegen in Khao Phra Tam Nak, een kleine heuvel aan de zuidkant van het strand van Pattaya. Deze plek is de beste plek om van bovenaf het panoramische uitzicht op Pattaya City en de baai van Pattaya te bewonderen. Deze plek is perfect voor foto's, dus vergeet je camera niet! Je komt terug rond 18:00 en 19:00 uur bij je hotel in Bangkok.

Populaire Dagtrips in Bangkok

Sitemap Bangkok

Wil je alle activiteiten in Bangkok ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bangkok

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.244 beoordelingen

Een must Tour als je de kans krijgt! Ik liep een beetje laat en de gids wachtte vriendelijk op me. We begonnen de tour bij een prachtige tempel die in het midden van een oude boom staat. De gids bood en bracht de apparatuur die wordt gebruikt om een gebed/wens te doen. Daarna gingen we naar de treinmarkten waar we alle tijd hadden om rond te kijken, foto's te maken van de voorbijrijdende trein en te lunchen in een nabijgelegen café. Vervolgens gingen we naar Amphawa, ik boekte deze tour voornamelijk voor de vuurvliegjes, maar Amphawa was een bruisende markt met veel exotisch voedsel, kleding en souvenirwinkels. We hadden een heerlijk diner in de buurt van de drijvende markten. Ten slotte vertrokken we op de boot om de vuurvliegjes te zien! Onderweg kregen we meer te zien van de drijvende gebouwen, tempels en adembenemende uitzichten. Ik had niet verwacht zoveel vuurvliegjes te zien als wij. Er waren zoveel plaatsen dat we ze tijdens de boottocht zagen. Eén vloog zelfs dicht bij onz

Uitstekende ervaring, de gids T (ik hoop dat zijn naam zo is geschreven: P) was erg aardig en vertelde ons talloze nieuwsgierige feiten over de Thais en hun leven, evenals natuurlijk over de markten die we bezochten. Bovendien was ons hotel niet in het ophaalgebied en maakten ze zich zorgen om ons op te halen. Super aanbevolen.

Sam was a great guide, price was really low for everything included in the tour. Lunch was great, entrance fees were included (although not that expensive). Comfortable transportation, nice travel group as well. Very suitable for solo travellers as well.

Ik was zeer aangenaam verrast hoe vergast mijn gids Katy alles liet zien, hij vertelde me en een heel aardig persoon. Het plan van de reis was goed gerealiseerd. Ik zal het anderen aanbevelen. Bedankt

Een ongelooflijke ervaring, maar de dag ervoor gepland, met een feilloze organisatie. Ik raad 10000% aan