Bangkok
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bangkok Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Bangkok: Damnoen Saduak Market en Maeklong Railway Market

1. Bangkok: Damnoen Saduak Market en Maeklong Railway Market

Kies uit een gedeelde groepstour of begeleide privétour om twee beroemde markten te zien tijdens een dagtocht vanuit Bangkok. Zie een markt op het spoor, de Maeklong Spoorwegmarkt, alsook een markt die op grachten drijft, de Damnoen Saduak Markt. Je wordt opgehaald en neemt de lokale trein naar de Maeklong Railway Market, ook wel bekend als Talad Rom Hup of de paraplumarkt. Reis met de locals langs rijstvelden, zoutvelden en traditionele huizen naar je bestemming. Maeklong is een van de grootste markten voor verse zeevruchten in Thailand en ligt aan het spoor van de Maeklong Spoorweg. Je lokale gids geeft je interessante nieuwe inzichten over de organisatie van deze markt en het aanbod van producten. Het is een wonderbaarlijk gezicht hoe kraampjes en luifels telkens weer van het spoor worden gehaald om treinen door te laten. De volgende markt die je gaat ontdekken is de drijvende markt van Damnoen Saduak, een van de beroemdste drijvende markten van Thailand. Om er te komen moet je een stukje varen op een langstaartboot. Geniet van genoeg tijd om rond te slenteren op deze kleurrijke markt, waar vriendelijke marktkooplui hun waar direct vanaf hun boot aanbieden. Ga op in deze wereld vol nieuwe geuren en geluiden en proef lokale specialiteiten als mango sticky rice. Je gids staat altijd klaar met tips over wat je echt niet mag missen. Keer terug naar Bangkok op tijd voor het begin van de middag.

...
Vanuit Bangkok: kleine groepstour Ayutthaya-tempels + lunch

2. Vanuit Bangkok: kleine groepstour Ayutthaya-tempels + lunch

Reis in een kleine groep naar de indrukwekkende tempelruïnes van Ayutthaya, de hoofdstad gedurende de gouden eeuw van Siam. Alle toegangskosten, een deskundige gids en een lunch in een lokaal restaurant zijn inbegrepen. Je rijdt vanuit Bangkok in een comfortabel voertuig met airconditioning naar je eerste bestemming in Ayutthaya: Wat Lokayasutha. Deze verbluffende tempel staat bekend om z'n enorme liggende Boeddhabeeld, die verrassend genoeg volledig bewaard gebleven is. Je volgende bestemming is Wat Phra Sri Sanphet. Deze tempel was onderdeel van een paleizencomplex; het was de plek waar de koninklijke families hun rituelen uitvoerden. Het wordt gezien als de belangrijkste tempel van Ayutthaya. Vervolgens bezoek je Wat Mahathat Ayutthaya.Dit is een van de oudste en belangrijkste tempels uit de geschiedenis van Ayutthaya, want hier bevond zich ooit het heilige relikwie van de Boeddha.Bewonder het beroemde Boeddhahoofd, omvlochten door de wortels van de bodhiboom. Daarna kun je je tegoed doen aan een stevige lunch in een plaatselijk Thais restaurant, waar je gids je kan adviseren over de plaatselijke culinaire specialiteiten. Last but not least eindig je je reis bij de grote, aan de rivier gelegen Wat Chaiwattanaram. De intrigerende architectuur van het gebouw is geïnspireerd door het Angkor Wat-complex in Cambodja. Wandel op je gemak over het uitgestrekte terrein en neem alles goed in je op.

...
Bangkok: Michelin Gids Street Food Tour

3. Bangkok: Michelin Gids Street Food Tour

Ontdek de levendige eetcultuur van Chinatown in Bangkok met deze groepsreis. Volg je gids naar straatkraampjes die zijn aanbevolen door de Michelingids. Kom meer te weten over de geschiedenis van deze kraampjes en ontdek voor welke gerechten elke kraam bekend staat. Ontmoet je gids voor het River City Complex en rijd naar je eerste Chinatown-bestemming, Lim Lao Now. Proef de fishball-eiernoedelschotel. Loop door een smal straatje naar de Yaowarat-weg om de verse Chinese Pa Tong Go Savoy-donuts van de friteuse te proberen. Ga naar de opgerolde noedelswinkel van Nai Ek. Proef perfect gekookte, dun opgerolde rijstnoedels die op minisigaren lijken. Ga verder naar een andere plaats voor wat krabgebakken rijst gegarneerd met limoen en pepers in vissaus. Verken het gebied en zie Rajadamnoen Avenue die het Grand Palace verbindt met Dusit Palace. Wandel ten slotte naar Jay Fai, het enige Thaise straatkraam met een Michelin-ster. Hoor meer over deze eetkraam van je gids. Kies ervoor om je tour te beëindigen met drop-off in de kunstzinnige Teens Of Thailand-bar aan de rand van Chinatown, of ga terug naar het Samyan MRT-station.

...
Van Bangkok: Ayutthaya-dagtrip met cruise en lunch

4. Van Bangkok: Ayutthaya-dagtrip met cruise en lunch

Stap terug in de tijd met een bezoek aan Ayutthaya, de hoofdstad tijdens de gouden eeuw van Siam. Bezoek de prachtige ruïnes van tempels met een deskundige gids, bewonder enorme Boeddha's en maak een schilderachtige riviercruise. Geniet van inbegrepen entreegelden, lunch en vervoer. Vertrek 's ochtends uit Bangkok en ga met een minibus met airconditioning naar Ayutthaya. Bij aankomst maak je je eerste stop bij Wat Lokayasutha en zie je het beroemde gigantische liggende Boeddhabeeld van de tempel. Ga verder naar Wat Phra Sri Sanphet, beschouwd als de belangrijkste tempel in Ayutthaya. Hoor hoe dit deel van het koninklijk paleiscomplex diende als locatie voor koninklijke rituelen. Bezoek vervolgens Viharn Pra Mongkolborpit om het bronzen Boeddhabeeld te bewonderen in de stijl van 'het onderwerpen van Mara'. Met een hoogte van 12,45 meter (40,8 voet) is het een van de grootste afbeeldingen van Boeddha in Thailand. Van daaruit ga je verder naar een van de oudste en belangrijkste tempels in de geschiedenis van Ayutthaya, Wat Mahathat Ayutthaya. die ooit het heilige relikwie van de Boeddha huisvestte. Bewonder het beroemde Boeddha-hoofd verstrengeld in de wortels van een Bodhi-boom. Rond het middaguur transfer naar de Pasak River pier en cruise langs de Chaophraya River onder het genot van een internationaal lunchbuffet. Onderweg passeer je een koninklijk klooster, een kerk en een moskee. Last but not least, eindig je reis bij de grote, aan de rivier gelegen Wat Chaiwattanaram. Bewonder de meeslepende bouwstijl, beïnvloed door het Angkor Wat-complex in Cambodja, terwijl je over het monumentale terrein dwaalt. De tour eindigt met een transfer terug naar Bangkok.

...
Bangkok: privé dagtrip Ayutthaya & Lopburi Monkey Temple

5. Bangkok: privé dagtrip Ayutthaya & Lopburi Monkey Temple

Je ontmoet je gids in de lobby van je hotel om 09:00 uur. Je vertrekt naar Ayutthaya, op ongeveer 1 uur afstand van Bangkok. Ervaar met het verkennen van de tempel en de ruïnes van het paleis de glorie van de oude hoofdstad van Siam, nu erkend als een UNESCO Werelderfgoed. Eerst bezoek je Wat Phu Khao Thong, of het klooster van de Gouden Berg, net buiten Ayutthaya. Ga dan verder naar het oude paleis en Wat Phra Si Sanphet. Maak een tussenstop bij Viharn Phra Mongkol Bopit, één van de grootste bronzen Boeddha's in Thailand. Na de lunch in een lokaal restaurant rijd je nog een uur naar de provincie van Lopburi, een van de oudste steden in het land. Ontdek hoe deze stad van oudsher binnen het grote Khmer-rijk viel en korte tijd de hoofdstad was van het Koninkrijk Ayutthaya. De grootste toeristische trekpleister in Lopburi is Phra Prang Sam Yod - ook bekend als de Monkey Temple. Veel ondeugende makaken leven in de tempel en de omliggende straten en pikken maar al te graag de hapjes, drankjes, zonnebrillen, en andere items van voorbij wandelende mensen. Na het afscheid van de apen maak je de rit van 2 uur terug naar je hotel in Bangkok.

...
Bangkok: privétour Kanchanaburi en Erawan-waterval

6. Bangkok: privétour Kanchanaburi en Erawan-waterval

Verken West-Thailand tijdens een privétour vanuit Bangkok. Beginnend met ophalen om 07:00 uur, reis 2,5 uur naar Kanchanaburi en leer onderweg over de geschiedenis van dit gebied en het leven onder Japanse bezetting van je Engelssprekende gids. De eerste stop is bij de Allied Cemetery en het JEATH (Japans-Engels-Amerikaans-Australisch-Thais-Holland) Oorlogsmuseum. Kom meer te weten over de slechte omstandigheden van de Aziatische veroordeelden en Europese krijgsgevangenen tijdens de aanleg van de Myanmar-spoorlijn. Vervolgens bezoekt u de iconische brug over de rivier de Kwai, de belangrijkste bezienswaardigheid van Kanchanaburi. Wacht tot de lokale trein passeert en geniet van het uitzicht op de pittoreske rivier. Na een heerlijke lunch in een lokaal restaurant ga je verder naar een van de mooiste watervallen van Thailand, de Erawan-watervallen. De waterval bestaat uit 7 plateaus en heeft veel grotten verborgen achter de muren van water. Als je wilt, kun je een duik nemen in de kristalheldere zwembaden. Aan het einde van de tour wordt het hotel afgezet. Je bereikt je hotel in Bangkok rond 18:00 uur.

...
Vanuit Bangkok: dagtour in kleine groep door Kanchanaburi

7. Vanuit Bangkok: dagtour in kleine groep door Kanchanaburi

Kom meer te weten over de aanleg van de Birmaspoorweg, ook wel de Dodenspoorlijn genoemd, tijdens deze historische rondleiding van 10 uur naar Kanchanaburi, ongeveer 130 kilometer ten westen van Bangkok. Bij aankomst reis je rond de goed onderhouden War Cemetery, waar de graven van naar schatting 9000 geallieerde soldaten zich bevinden. Ze kwamen om terwijl ze de beruchte Dodenspoorlijn aanlegden, waarvan de Japanners gehoopt hadden dat deze helemaal tot aan de Birmese grens zou reiken. Je ontdekt de vreselijke geschiedenis van de spoorweg in het JEATH Museum dat zijn naam dankt aan de eerste letters van de woorden Japan, Engeland, Amerika/Australië, Thailand en Holland. Bekijk hoe de geschiedenis is nagebouwd en herleefd met foto's en artefacten. Je rijdt ook per trein langs de originele spoorlijn tot het laatste station, waar een uitgebreide lunch je opwacht. Daarna keer je terug naar Bangkok in de late namiddag voor de terugbrengservice naar het hotel.

...
Van Bangkok: Khao Yai-wandeldagtour

8. Van Bangkok: Khao Yai-wandeldagtour

Maak een dagtocht van Bangkok naar Khao Yai National Park, een UNESCO-werelderfgoed. Geniet van een wandeling naar de Heaw Narok-waterval voor adembenemende uitzichten. Verken de prachtige Haew Suwat-waterval met zijn schaduwrijke plekken vol met bomen om onder te zitten en grote rotsen om op te liggen en te ontspannen. Deze prachtige waterval werd beroemd in de film 'The Beach'. Geniet van een Thais lunchmenu met seizoensfruit en mineraalwater in een lokaal restaurant. Bezoek vervolgens het Khao Yai National Park Visitor Centre in het hoofdkwartier van het park en vergroot uw waardering voor het park. Je laatste stop is bij de KM. 30 uitkijkpunt op Thanarat Road. Na een leuk trekkingavontuur keer je om ongeveer 18.30 uur terug naar Bangkok.

...
Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

9. Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

Na een ontmoeting in Bangkok in de ochtend, begint de rit van 2 uur naar Ayutthaya. De oude stad Ayutthaya werd gesticht rond 1350 en werd de tweede hoofdstad van Siam na Sukhothai. Tijdens deze dagexcursie ontdek je de ruïnes van de oude stad, in het door de Unesco beschermde Ayutthaya Historical Park. Het park is een archeologische vindplaats met paleizen, boeddhistische tempels, kloosters en standbeelden. Bezoek het Zomerpaleis Bang Pa-In. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd in 1632 door koning Prasat Thong. Op deze plek vindt je een aantal indrukwekkende gebouwen die zijn gebouwd in verschillende architecturale stijlen van Thais, Chinees en Europees design. Vervolg je excursie met een bezoek aan de drijvende markt van Ayothaya en geniet van wat vrije tijd voor de lunch. Na de lunch bezoek je nog 2 historische bezienswaardigheden, Wat Phra Sri Sanphet en Wat Mahathat, om de historische ruïnes van de grote tempellocaties te ontdekken. Je gaat rond 18:00 uur terug naar Bangkok, waar je wordt afgezet.

...
Wat Pho, Wat Arun en Wat Hong Rattanaram Privérondleiding

10. Wat Pho, Wat Arun en Wat Hong Rattanaram Privérondleiding

Begin je 4-uur durende tempeltour met een bezoek aan de boeddhistische tempel van Wat Pho in de buurt van het Grand Palace. Bewonder het gouden standbeeld van de liggende Boeddha en andere typische motieven van het complex. Steek de Chao Phraya-rivier over naar de tempel van Wat Arun (tempel van de dageraad) en leer meer over het koninkrijk Ayutthaya van de 14e tot de 18e eeuw. Bewonder de stoepa-achtige pagode bezet met kleurrijke geglazuurde porseleinen tegels en schelpen, en ontdek veel beelden van Boeddha. Ga verder naar het nabijgelegen Wat Hong Rattanaram, ontworpen in een unieke combinatie van Chinese en westerse kunststijlen. Bekijk het Boeddhabeeld van het Sukhothai-koninkrijk dat Thailand bestuurde van 1238 tot 1438.

...

Sitemap Bangkok

Wil je alle activiteiten in Bangkok ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bangkok

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.256 beoordelingen

Zeer leuke ervaring. We werden opgehaald uit Bangkok en daar aan het einde van de ervaring teruggebracht. De groep bestond uit slechts 10 personen. Tijdens deze excursie kunt u genieten van het goede humeur en de expertise van Kiwi op Ayutthaya. We begrepen en vonden deze legendarische stad gemakkelijk dankzij de uitleg. Kiwi heeft ook een aantal geweldige foto's en video's voor ons gemaakt met mijn vrouw. Eindelijk werden we uitgenodigd om te lunchen in een lokaal restaurant, wat erg goed was. Door deze excursie te maken, konden we de mooiste en belangrijkste tempels zien, tijd besparen en vergezeld worden door goede mensen. Ik raad ten zeerste aan !

Echt een fantastische tour! Ontzettend gaaf om mee te maken en onze gids was ook echt een leuk mens. Het was tijdens deze tour midden februari 2020 ook een stuk rustiger door de uitbraak van het coronavirus, waardoor het denk ik allemaal een stuk aangenamer was. Wij hebben dit als onze beste tour van onze reis (door Laos, Myanmar en Thailand) bestempeld!

Zeer goed georganiseerde dagtrip, onze gids Tan zorgde voor een leuke dag. Een echte aanrader! De boottrip op de markt vond ik maar niets, luide en stinkende motor op de boot. De markt zelf was wel tof, alle souveniertjes ook goedkoper dan in Bangkok.

Gezimiz güzel geçti.Rehberimiz ilgili,bilgili ve yardım sever.Sadece yemek yeri çimi çok kötü ve otelden alma var ama bırakma yok buda sorun. Geneli iyi ama yemek yeri seçimi kesinlikle yanlış çok pis bir yer kanalizasyon kokusu ağır yemekler kötü

Zeer professionele gids die duidelijke uitleg gaf en ook voor fotograaf speelde. Steeds eerder beperkte tijd per tempel, maar er zijn er dan ook veel te bezoeken. Het eten eten s middags was ook een uitgebreid buffet.