Kies data

Dingen om te doen Finland

Finland: De beste dingen die je niet wil missen

Rovaniemi: sneeuwscootersafari, noorderlicht & barbecue

1. Rovaniemi: sneeuwscootersafari, noorderlicht & barbecue

Geniet van een 3 uur durende tour met sneeuwscooters op zoek naar het noorderlicht, die je diep in het prachtige winterlandschap van de poolcirkel brengt. Volg je gids op sneeuwscooteravontuur on de natuur, waarbij alleen het maanlicht, de sterren en het lichtsysteem van je sneeuwscooter je pad zullen verlichten.   Midden in de wildernis pauzeer je om naar de lucht te kijken. Geniet van het schilderachtige landschap, omringd door meren en bossen die als mysterieuze schaduwen oprijzen naar de nachtelijke hemel. Je zult versteld staan hoe het buiten is zonder de verlichting van de stad. Je gids bereidt een open vuur om je op te warmen; geniet van warme dranken en gegrilde worstjes.  Als je geluk hebt en de lucht is helder, zie je het vlammende noorderlicht in de lucht dansen in mysterieuze stilte.

Rovaniemi: avontuur met husky's in Apukka

2. Rovaniemi: avontuur met husky's in Apukka

Ontmoet je nieuwe, harige vrienden op dit safari-avontuur. Husky's zijn een van de populairste dieren in het noorden. Als je een roedel ontmoet, zul je begrijpen waarom. Aai ze, poseer met ze voor foto's, en luister naar verhalen over hun leven.   Maak vervolgens een rit van 5 tot 10 kilometer lang met een huskyslee, waarbij je zelf de musher wordt. Dit betekent dat je het peloton husky's kunt besturen dat de slee sleept. De honden houden ervan om ladingen te trekken en over het pad door de bossen te rennen. Voel de spanning van de rit en de koele wind op je gezicht terwijl je door de bossen scheurt.   Sluit af met een warm drankje voordat je afscheid neemt van je nieuwe vrienden.

Rovaniemi: sneeuwscooter, rendieren en husky's

3. Rovaniemi: sneeuwscooter, rendieren en husky's

Ontdek de adembenemende schoonheid van de Arctische wildernis tijdens deze dagtour vanuit Rovaniemi. Rijd door het Arctische bos op een sneeuwscooter. Beleef de magie van een ritje met een rendierslee en voer deze majestueuze dieren. Bezoek de sledehonden op een huskyfarm en houd het gezellig met warme dranken en snacks. Nadat je 's ochtends bij je hotel of accommodatie in Rovaniemi bent opgehaald, maakt je je klaar om de schattige dieren bij aankomst te ontmoeten en laat je je meenemen op een spannende sleetocht. Luister naar de verhalen over elk van de dieren op de boerderij en leer over de geschiedenis en cultuur van het gebied. Warm je op met wat warme drankjes en snacks voordat je de rendieren hun favoriete lekkernijen voert. Ontvang jouw International Reindeer Driver's License voordat je de expeditie vervolgt naar een huskyboerderij. Zeg de vriendelijke honden gedag en ervaar het leven van een musher terwijl jouw nieuwe vrienden je op een slede dwars door het besneeuwde landschap trekken. Na de ontmoeting met deze prachtige dieren is het tijd om het Arctische bos in te trekken en het winterwonderland per sneeuwscooter te beleven. Vergeet niet om tijdens de reis gedenkwaardige foto's te maken. Aan het eind van een geweldige dag ga je terug naar jouw accommodatie in Rovaniemi.

Rovaniemi: Korouoma Canyon & Frozen Waterfalls Tour

4. Rovaniemi: Korouoma Canyon & Frozen Waterfalls Tour

Ontdek Korouoma, een 30 kilometer lange en 130 meter diepe kloof ten zuidoosten van Rovaniemi die het hele jaar door adembenemende landschappen biedt. In de winter veranderen de watervallen in fantastische ijsformaties die bekend staan om hun ijsklimmen. Laat je eerst ophalen door je gids bij je accommodatie in Rovaniemi en vertrek naar het natuurreservaat Korouoma Canyon. Begin de tour met een wandeling door het park en bewonder spectaculaire landschappen, waaronder kliffen, stroomversnellingen en watervallen. Houd je ogen scherp om een scala aan zeldzame soorten te observeren die in dit gebied leven. Sneeuwschoenen zijn optioneel, maar kunnen handig zijn als je meer zelfvertrouwen nodig hebt bij het afdalen van de kloof of gewoon wilt genieten van wandelingen in de diepe sneeuw. Krijg vervolgens de kans om enkele van de meest spectaculaire bevroren watervallen van Europa te observeren en te genieten van de schoonheid van de besneeuwde natuur. Warm op met een typisch Finse lunchsnack rond een open vuur. Kijk toe terwijl je gids je hun vaardigheden om vuur te maken laat zien. Aan het einde van de 6-uur durende excursie keert u terug naar Rovaniemi, waar u rond 16:00 uur bij uw hotel wordt afgezet.

Rovanieme: met husky's door de sneeuw

5. Rovanieme: met husky's door de sneeuw

Leer op dit husky-avontuur in het Lapse bos alles over de opleiding, het fokken, en racen van deze prachtige arctische dieren op een lokale boerderij. Je krijgt een korte introductie en instructies. Dan zijn de honden klaar om je mee te nemen op een spannende rit van 10 km door de prachtige landschappen van het Finse platteland. Voel de spanning terwijl je door het winterse wonderland raast. Grijp je kans om deze unieke ervaring vast te leggen met je sleeteam! Na de reis hoor je interessante verhalen over de husky en word je weer warm met een heet drankje en Finse peperkoek - het favorietje winterhapje van de lokale bevolking.

Jacht op het Noorderlicht met Lapse BBQ in Rovaniemi

6. Jacht op het Noorderlicht met Lapse BBQ in Rovaniemi

Het noorderlicht dat boven je gloeit is zo'n krachtig en uniek natuurverschijnsel - het verandert het leven op aarde. Als een van de beste plekken om de aurora te spotten, is Fins Lapland de ideale plek om het te zien! Je gids verzorgt de ophaal- en wegbrengservice bij je hotel/accommodatie en je wordt dan van de stad naar een prachtige locatie aan het meer in de natuur gebracht, op ongeveer 20-25 km afstand, waar er geen lichtvervuiling is. Dit is de ideale plek om dit prachtige natuurfenomeen te kunnen zien. Eenmaal daar, kun je genieten van een traditionele Lapse BBQ met bosbessenthee terwijl je gidsen alles uitleggen over het noorderlicht.

Rovaniemi: Northern Lights Wilderness Tour met camera

7. Rovaniemi: Northern Lights Wilderness Tour met camera

Rijd weg van de stad naar de plek met de grootste kans om het noorderlicht te zien. Zoek een warme plek om het vuur op te zetten en wacht op de show. Profiteer van de wetenschap dat hoe meer tijd u buiten doorbrengt, hoe groter de kans is dat u de lichten ziet. Meestal kun je de Aurora zien in het midden van een enorm bevroren meer of rivier. Ga op een ervaring waarbij je maximaal 3 locaties bezoekt om je de beste kans te geven om het noorderlicht te zien. Kruip rond het vuur met je gids, die je ook alles zal vertellen over traditionele dieren en gebruiken.

Levi: sneeuwscooter noorderlicht jachttocht met kampvuur

8. Levi: sneeuwscooter noorderlicht jachttocht met kampvuur

Stort je diep in het prachtige winterlandschap van de Lapse wildernis op een sneeuwscooter om de aurora's te achtervolgen tijdens deze begeleide noorderlichtreis. Warm je op bij het kampvuur terwijl je naar de lucht kijkt en geniet van gegrilde worstjes met warme dranken. Rijd met je eigen sneeuwscooter door de besneeuwde landschappen terwijl je wordt geleid door je gids. Beleef een speciaal soort sneeuwscooteravontuur in de bijna onverlichte natuur, waar alleen maanlicht, sterren en sneeuwscooterlichtsystemen je weg zullen verlichten. Stop midden in de wildernis om naar de lucht te kijken terwijl je wordt omringd door bossen en meren die als mysterieuze schaduwen oprijzen naar de nachtelijke hemel. Geniet van een open vuur bereid door je gids, zodat je kunt opwarmen en genieten van warme versnaperingen en grillworsten. Als je geluk hebt en de lucht is helder, zie je misschien het vlammende noorderlicht boven je dansen.

Rovaniemi: hiken en sneeuwschoenwandelen in Lapland

9. Rovaniemi: hiken en sneeuwschoenwandelen in Lapland

Je ontmoet de professionele gids in de lobby van je hotel, voor een transfer naar het Noordpoolbos iets buiten Rovaniemi. Ga mee op een onvergetelijke hike- en sneeuwschoenwandelreis in het bos in de poolcirkel, waar je bevroren stroomversnellingen passeert en geweldige natuurpaden volgt tussen watervallen en bossen. De korte wandeling is geschikt voor jongeren en gezinnen. Er is een kans dat je enkele vogels en wilde dieren te zien krijgt. Ook is er een BBQ met kampvuur in het bos voorzien met warme thee.

Rovaniemi: sneeuwscooter en ijsvissen-avontuur van 5 uur

10. Rovaniemi: sneeuwscooter en ijsvissen-avontuur van 5 uur

Dompel jezelf onder in de eindeloze wildernis. Op deze 30-40 km lange rit met sneeuwscooter langs bevroren rivieren vliegt het winterlandschap je voorbij. Rijd langs de bevroren rivieren naar een verborgen wintervisplaats in het  midden van de wildernis. Ervaar de typische Finse manier van leven en leer van je gids hoe een gat in het ijs wordt geslagen en hoe de hengel en het aas worden bereid. In de tussentijd bereidt je gids een heerlijke soep voor de lunch. Met een beetje geluk komt daar de vangst van de dag bij. Daarna reis je terug naar het startpunt.

Beschikbare activiteiten

 • Toegangstickets
 • Rondleidingen
 • Avonturen
 • Wateractiviteiten
 • Privétours
 • Andere belevenissen
 • Dagtochten
 • Transfers
 • Meerdaagse tours
 • Hop on, hop off-tours
 • Combi-aanbiedingen
 • Citycards
 • Workshops en cursussen
325 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 21

Overzicht activiteiten in Finland

Wil je alle activiteiten in Finland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Finland

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.365 beoordelingen

Een heerlijke activiteit met tijd om te genieten van de sledetocht. Het kostte me veel tijd om de activiteit te kiezen, omdat ik geen snelle of gehaaste rit wilde dat ik niet kon genieten van de wandeling en aan het eind de honden zou ontmoeten. Ik sloeg de spijker op de kop toen ik voor deze koos. Alles perfect en met meer dan tijd.

Wat een ongelooflijke ervaring. Een keer in het leven. Ik raad je sterk aan om deze activiteit te doen. Het is geen korte wandeling, integendeel. Je gaat lang sleeën door een diep besneeuwd bos. Gewoon ongelooflijk. Ik raad aan!

Zeer mooie wandeling in het bos en bij het vogelmeer. Welkom onder de tent bij het vuur met een warm sapje van de koekjes en veel uitleg over het rendier. Geweldige tijd voor het gezin. ik raad aan

très chouette experience dans des decors de rêves, endroit reculé et navette de transport très bien, Rennes très doux et gourmands l'ambiance dans le tipi avec le feu était super, guide au top

Prachtige ervaring in een sprookjeslandschap. Wat een leuke beesten om een sleetocht mee te maken