Wat je niet wil missen in Japan

Kyoto: ontdek de verborgen wereld van de Japanse Maiko

1. Kyoto: ontdek de verborgen wereld van de Japanse Maiko

Verken het Gion-district van Kyoto met een deskundige gids en krijg exclusief inzicht in maiko (leerling geiko) en geikocultuur. Bezoek een privétheehuis, woon een traditionele maiko-voorstelling bij, maak een praatje met je gastheer en geniet van een diner met onbeperkt bier en sake. Ontmoet je gids in het hart van Gion en leer over de geschiedenis van maiko en geiko. Stop bij de Yasaka-jinja-schrijn en leer meer over het restaurant waar de maikotraditie is ontstaan. Geniet van de ambiance van het oude Japan en slenter door straten met machiyaherenhuizen en wuivende papieren lantaarns. Nadat je wat van de sfeer van de omgeving hebt opgesnoven, stap je achter de norengordijnen van een traditioneel theehuis waar privé-maikooptredens plaatsvinden. Geniet van een heerlijk diner met typisch Japanse gerechten en trakteer uzelf op onbeperkt bier, sake of frisdrank voordat uw gastheer arriveert. Begroet je maiko en beleef daarna een authentiek optreden, meestal gereserveerd voor gasten met een privé-uitnodiging. Leer na de voorstelling wat meer over de kunst van het hosten van dichtbij terwijl je naar lokale muziek luistert en leuke drinkspelletjes speelt. Je zult ook genieten van de zeldzame kans om uit de eerste hand meer te weten te komen over maiko en geiko geschiedenis en tradities met een Q&A-sessie met je gastheer. Voel je vrij om vragen te stellen over het beroep van je gastheren en krijg een zeldzaam inzicht in een verborgen en vaak verkeerd begrepen wereld.

Kyoto: oefen een geleide meditatie met een zenmonnik

2. Kyoto: oefen een geleide meditatie met een zenmonnik

Bezoek de serene Jōju-ji-tempel in Kyoto met een deskundige gids en krijg uit de eerste hand inzicht in het boeddhisme en meditatie. Neem op deze buiten de gebaande paden gelegen locatie deel aan een authentieke zen-meditatiesessie met de inwonende monnik en geniet van een lichte lunch met typisch boeddhistische Shojin-gerechten. Ontmoet je deskundige gids bij de ingang van de Jōju-ji-tempel. Volg een korte rondleiding door een rustige tempel, weg van de drukte van het belangrijkste toeristengebied. Leer over het boeddhisme met behulp van alle 5 de zintuigen en ontdek het belang van meditatie voor zijn aanhangers. Maak dan kennis met de inwonende monnik, die je door een zen-meditatiesessie zal leiden met meditatief zingen. Oefen essentiële Zen-technieken en voel je spanning en stress wegsmelten in de rustige omgeving. Geniet daarna van exclusieve toegang tot de woonvertrekken van de tempel voor een Q&A-gesprek met de monnik. Leer meer over de kernconcepten en overtuigingen van het boeddhisme met je gids die optreedt als je tolk, en krijg een zeldzame kans om uit de eerste hand inzicht te krijgen in de levensstijl van een boeddhistische monnik. Je ervaring wordt afgesloten met een lichte lunch van traditionele boeddhistische lunch van Shojin-eten en thee. In overeenstemming met religieus gebruik is de lunch vrij van vlees of vis, voornamelijk bestaande uit seizoensgroenten en bergplanten. Na je ervaring kun je je nieuw aangeleerde meditatietechnieken in je levensstijl opnemen. Wees gerust in de wetenschap dat deze ervaring dient om de tempel te ondersteunen, zodat deze de omliggende gemeenschap nog generaties lang van dienst kan zijn.

Kyoto: Maak snoepjes met een bekroonde chef-kok in Ninna-ji

3. Kyoto: Maak snoepjes met een bekroonde chef-kok in Ninna-ji

Begeef je voor een once-in-a-lifetime tour vóór sluitingstijd door de iconische Ninna-ji-tempel van Kyoto en ontdek de geschiedenis achter elke bocht. Maak je eigen heerlijke wagashi-snoepjes met een bekroonde banketbakker, geniet van een exclusief bezoek aan de Grote Zaal en wees getuige van een authentieke theeceremonie. Kom 's ochtends voor openingstijden aan bij de Ninna-ji-tempel en ontmoet je gids en inwonende monnik. Ontgrendel vervolgens de hoofdpoort van de tempel, die dateert uit de 17e eeuw, en stap dit vredige park binnen, omgeven door kleurrijke bomen en weelderige tuinen. Ga naar de Grote Zaal, die normaal gesloten is voor het publiek. Verken het zorgvuldige interieur en bewonder de rijkdom aan traditionele Japanse kunst en houtwerk. Leer meer over de geschiedenis om je heen met verhelderend commentaar van je gids. Leer vervolgens wagashi maken van een van de beste banketbakkers van Japan - en de officiële snoepleverancier van Ninna-ji. Proef eerst wat heerlijke wagashi voordat je je eigen smakelijke traktatie maakt onder begeleiding van je bekroonde instructeur. Ga verder naar een afgelegen theehuis en ontmoet een theeceremoniemeester. Neem even de tijd om de sierlijke tuinen om je heen te bewonderen, voordat je deelneemt aan een traditionele theeceremonie met je wagashi. Ontdek de betekenis achter de gebaren en de geschiedenis die in dit ritueel is geworteld. Ninna-ji is een door UNESCO beschermde boeddhistische tempel in het westen van Kyoto, bekend om zijn prachtige tuinen, traditionele architectuur en brede collectie klassieke kunst en houtwerk. Geniet van een exclusieve kans om deze nationale schat bij zonsopgang te ervaren tijdens een tour voor uw groep alleen.

Kyoto: ontdek de oude kunst van het Noh-theater

4. Kyoto: ontdek de oude kunst van het Noh-theater

Ontdek de eeuwenoude kunst van het noh tijdens een once-in-a-lifetime tour net buiten Kyoto. Wandel door het bergdorpje Ohara, ervaar noh-zang en -dans en drink thee met een lokale delicatesse in de tuin van de noh-meester. Ontmoet je gids, Julia, bij de bushalte in het pittoreske bergdorpje Ohara. Begeef je op een korte begeleide wandeling door het platteland van Ohara om meer te weten te komen over de geschiedenis van noh terwijl je je verwondert over het weelderige berglandschap, glooiende landschappen en traditionele houten architectuur. Kom aan bij de privéwoning van een noh-meester en stap zijn atelier binnen. Trek een paar "tabi"-sokken aan en ga op de grond zitten. Wees dan getuige van een privéuitvoering van deze traditionele kunst, compleet met authentieke kleding en maskers die honderden jaren oud zijn. Leer meer over deze kostbare kunst van de meester en ontdek hoe het door de eeuwen heen is geëvolueerd en aangepast. Bewonder het vakmanschap van de maskers en kostuums van dichtbij voordat je enkele van de methodische en ritmische bewegingen van noh met de meester uitprobeert. Ga dan de tuin in en verfris je zintuigen met wat thee en Japanse zoetigheden ("wagashi"). Kom tot rust in de stilte en frisse lucht voordat u afscheid neemt van uw gids. Verken aan het einde van je ervaring het pittoreske stadje Ohara voordat je terugkeert naar het station. Noh is een klassieke theatrale danskunst die voor het eerst werd uitgevoerd in de 14e eeuw en wordt erkend op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid door UNESCO. Dompel jezelf onder in de wereld van traditionele kunst en Japans erfgoed tijdens deze exclusieve ervaring samengesteld door GetYourGuide.

Tokio: Mount Fuji, Hakone, boottocht Lake Ashi en Bullet Train

5. Tokio: Mount Fuji, Hakone, boottocht Lake Ashi en Bullet Train

Ervaar Mount Fuji, de hoogste berg in Japan die sinds 2013 op de Werelderfgoedlijst staat. Geniet van een lunch voordat je Hakone bezoekt, beroemd om zijn natuurlijke schoonheid en adembenemende uitzichten over Lake Ashi. Stap eerst aan boord van een comfortabele bus met airconditioning en wifi die je naar het 5e station van de berg Fuji brengt, op 2.000 meter hoogte. Stap uit en adem de natuur van Mount Fuji en de heilige sfeer bij de Japanse Shinto-shrijn diep in. Daarna brengt de bus je naar 'Oshino Shinobi no Sato', een ninja-dorp voor een lunchbuffet. Geniet van een Japans lunchbuffet met lokale verse ingrediënten en maak vervolgens een wandeling door een traditionele Japanse tuin met een Japans landschap van Mount Fuji. Vervolgens brengt de bus je naar de omgeving van Hakone. Begin bij Owakudani, een vallei die ooit de 'Vallei van de Hel' werd genoemd, ooit en nog steeds een actieve vulkaan. Ervaar de geur van zwavel en probeer een 'Kuro Tamago' oftewel een zwart ei – er wordt van gezegd dat je er langer door zult leven. Vervolgens maak je een ritje met de Hakone-kabelbaan, een opwindende ervaring met een geweldig uitzicht op de Hakone. Bekijk de rijke natuur van de berg, en op een heldere dag helemaal tot aan Mount Fuji. Deze kabelbaan brengt je naar Lake Ashi, een calderameer. Sluit ten slotte bij de Hakone-shrijn je tour af. Bekijk de fotogenieke rode torii-poort die op het water drijft en 'Torii van vrede' wordt genoemd. Ga naar het belangrijkste heiligdom, bid voor je gezondheid en haal wat bronwater waarvan wordt gezegd dat het je van slechte geesten zuivert. Stap vervolgens in de bus richting Odawara Station en reis met de Japanse kogeltrein, Shinkansen. Aan het einde van de tour kom je rond 18:00 uur weer in Tokio aan.

Vanuit Osaka/Kyoto: dagtrip met de bus naar Kyoto en Nara

6. Vanuit Osaka/Kyoto: dagtrip met de bus naar Kyoto en Nara

Vertrek vanuit de exclusieve vip-wachtkamers van Osaka of Kyoto, op weg naar Fushimi Inari Taisha.Het hoofdgebouw is een verzameling van vijf altaren en in Japan benoemd tot belangrijk cultureel erfgoed. Deze vijf altaren van Fushimi Inari Taisha zijn opgedragen aan de grote deugden van Inari Okami die zij belichamen. Inari Okmi is bekend als de godheid van de zakelijke voorspoed, de industriële voorspoed, de bescherming van het huishouden, veiligheid in het verkeer en de verbetering van de performatieve kunsten. De 'Senbon Torii' of 1.000 toriipoorten zijn donaties van individuen of bedrijven. Je vindt de naam van de donateur en de datum van de donatie op de achterkant van elke poort. Dan ga je naar Arashiyama, dat verandert met de seizoenen en waar je elk moment van het jaar kunt genieten van het landschap, met kersenbloesems in de lente, bootfeesten in de zomer, rode bladeren in de herfst en sneeuwwitte bergen in de winter. Arashiyama staat ook vol met tempels en altaren, waaronder het altaar voor het vinden van een geschikte partner. Je kunt hier een bezoek aan brengen tijdens je wandeling door het beroemde bamboebos. Er zijn verschillende restaurants bij de Togetsukyo-brug waar je kunt gaan eten, met onder andere veganistische en halal-restaurants. Ga verder naar het symbool van Kyoto, Kinkakuji, het Gouden Paviljoen, ook wel Rakuon-ji genoemd: een van de populairste gebouwen van Japan.Ten slotte ga je verder naar de oude hoofdstad van Japan, Nara: je krijgt de tijd om het park te verkennen, het wereldberoemde hert te knuffelen en het grootste houten gebouw van de planeet binnen te gaan, de Todai-ji Tempel, ook een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Hier sta je voor het grootste Boeddhabeeld van Japan, 15 meter hoog.

Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

7. Kioto: theeceremonie-ervaring van 45 minuten

Je neemt plaats op de tatami, de traditionele Japanse vloermat, en ontmoet je Engelssprekende gastheer of -vrouw, een bevoegde theemeester van Urasenke, de grootste theeceremonieschool in Japan. Kijk hoe het ceremoniële mengsel van matcha (groene thee in poedervorm) wordt gebracht. Daarna krijg je de kans om zelf thee te maken, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de spirituele rol van de theeceremonie, en de effecten die elke methode van thee maken heeft op de smaak. Daarna geniet je van traditionele Japanse zoetigheden. Als de ceremonie is voltooid, kun je foto's maken en voorbeelden zien van kimono's en prachtig geweven textiel, gemaakt in het Nishjin-district van Kioto. Als je tijdens de ervaring een kimono wilt dragen, kun je deze tijdens het boeken  als een extra selecteren en foto's maken als herinnering van de ervaring.

Kyoto: 3 uur durende all-inclusive tour in de wijk Gion, inclusief eten & cultuur

8. Kyoto: 3 uur durende all-inclusive tour in de wijk Gion, inclusief eten & cultuur

Verken de wijk Gion in de avond met een ervaren Engels-, Duits-, Frans- of Spaanstalige gids die je alles kan vertellen over deze buurt. De tour begint bij de rivier de Kamo, waar je meer te weten komt over hoe de traditie van geisha's is ontstaan. Na een korte wandeling door een drukke winkelstraat, ga je een rustig gebied binnen en breng je een bezoek aan het Yasaka Jinja-heiligdom. Na een vleugje educatie ga je verder naar de wijk Gion.   In de geishawijk Gion zijn de geheimen en geschiedenis verspreid over de smalle straatjes, maar het is tevens een moderne uitgaanswijk. Hoogste tijd dus voor een diepe duik in wat zich hier afspeelt. De gids houdt het luchtig en leuk, en vertelt je meer over een aantal van de interessante culturele mores van de wijk. Stap een restaurant binnen en geniet van een overdaad aan kleine gerechtjes met een soort Japanse tapaservaring. Geniet ook van een drankje, voordat de tour weer verdergaat.   Tussen de restaurantstops door bezoek je Kiyamachi, Ponto-cho en een aantal andere winkel- en uitgaansstraten. De gids laat je zowel het moderne als het historische Kyoto zien, zodat je een volledig beeld van de stad krijgt. De tour is met een kleine groep en omvat eten en drinken, zodat je een zorgeloze avond kunt hebben alsof je hebt afgesproken met iemand die de buurt kent. Naast het gebruikelijke eten en drinken is er een heerlijke kobe (of een lokaal geproduceerde) optie met vlees beschikbaar. Deze ticketoptie is voor boekingen die ten minste 10 uur van tevoren zijn gemaakt.

Van Tokio naar de berg Fuji: dagtour en rondvaart Hakone

9. Van Tokio naar de berg Fuji: dagtour en rondvaart Hakone

Ontdek de Japanse natuurwonderen van de berg Fuji en Hakone tijdens een dagtour met gids. Ontsnap even aan de drukte van Tokio en omring jezelf met natuur terwijl je de hoogste berg van Japan bezoekt. Maak een ritje met de spannende Hakone-kabelbaan en geniet van een schilderachtige boottocht op het Ashi-meer. De tour begint om 08:00 uur in het centrum van Tokio, bij Shinjuku (het LOVE-beeld). Een comfortabele bus met airconditioning brengt je eerst naar het 5e station van de berg Fuji, op 2.000 meter boven de zeespiegel. Haal diep adem bij de prachtige natuur van de berg Fuji terwijl je het prachtige landschap bewondert. Voel de mystieke sfeer van de Japanse shinto-heiligdom. *Als de tour daar niet kan komen, wordt het hoogst beschikbare punt van de dag bezocht. Als dit alleen het eerste station is, of als de weg is afgesloten, ga je in plaats daarvan Oshino Hakkai of een andere plek bezoeken. Daarna brengt de bus je naar 'Oshino Shinobi no Sato', een ninja-dorp, voor een lunchbuffet. Geniet van een overheerlijk Japans lunchbuffet met lokale, verse ingrediënten, en eet zoveel als je wilt. Wandel door een traditionele Japanse tuin met de berg Fuji op de achtergrond. Misschien kun je er wel op de foto gaan met ninja's. *Er zijn vegetarische maaltijden beschikbaar. Geef je dieetwensen van tevoren aan tijdens het boeken. Na deze pauze gaat de bus verder richting Hakone. Je begint bij Owakudani, een vallei die ooit de 'vallei van de hel' werd genoemd. Het is nog steeds een actieve vulkaan; je kunt er nog steeds stoom uit de grond zien komen. Ruik de intense zwavelgeur en probeer een 'kuro tamago': oftewel een zwart ei – er wordt van gezegd dat je er langer door leeft. Vervolgens maak je een ritje met de Hakone-kabelbaan, een opwindende ervaring met een geweldig uitzicht op de berg Hakone. Hier heb je uitzicht op de groene berg en bij heldere hemel zelfs de berg Fuji. Deze kabelbaan brengt je naar het Ashi-meer, een kratermeer. Geniet van de verfrissende boottocht op het Ashi-meer en bekijk het prachtige natuurlijke landschap en de berg Fuji. Mis de Torii-poort niet die op het water drijft. Maar dit is nog niet alles. Je eindigt bij het Hakone-heiligdom, een van de beroemdste in de wijde omtrek vanwege de fotogenieke rode torii-poort die op het water drijft. Deze poort kunnen we vanuit de boot zien. Als je wilt, kun je je gids vragen om foto's te maken. En vergeet niet om een lege fles mee te nemen. Ga naar het belangrijkste heiligdom, bid voor je gezondheid en haal wat bronwater waarvan wordt gezegd dat het je van slechte geesten zuivert. Nadat je tot rust bent gekomen bij het heiligdom stopt de bus voor een korte pauze bij station Odawara, waarna hij terug zal rijden naar station Shinjuku. Daar kom je vervolgens rond 18:50 uur aan. *Personen met een Japan Rail Pass kunnen hun eigen tickets gebruiken en de hogesnelheidstrein nemen vanaf station Odawara.

Tokio: Go-Kart Tour en fotoshoot

10. Tokio: Go-Kart Tour en fotoshoot

Geniet van een dagje uit in de stad en voel de bries van de stad vanaf een op maat gemaakte skelter. Deze tour neemt je mee door het centrum van Tokio, namelijk de Shinjuku- en Shibuya-gebieden, en laat je Japan op een unieke manier ervaren. Voordat je aan de tour begint, heb je de mogelijkheid om je te verkleden in een kostuum van je favoriete personage. Zoom vervolgens uit in het Shinjuku-gebied. Rijd naar het Tokyo Metropolitan Government Building en ga dan naar het iconische Shinjuku Love Sign. Rit door het beroemde uitgaansgebied in de buurt van station Shinjuku en vervolgens naar het winkelgebied van Harajuku. Ga daarna naar een van de meest iconische plekken in Tokio, Shibuya Crossing. Keer terug naar het ontmoetingspunt na Shibuya Crossing. Je gids zal de weg wijzen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je belangrijke bezienswaardigheden mist. Ze zullen tijdens de ervaring ook veel leuke foto's van en voor je maken. Wanneer u terugkeert naar het ontmoetingspunt, zal uw gids u alle gemaakte foto's uit de lucht laten vallen of e-mailen.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Japan

Alle activiteiten

819 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 52

Plaatsen in Japan

Andere activiteiten in Japan

Wil je alle activiteiten in Japan bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Japan

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 9.841 beoordelingen

Er was een gevoel van onderdompeling en ik had het gevoel alsof ik in een ruimte was geglipt die anders was dan de werkelijkheid. Ik kwam hier met mijn dochter van in de twintig en mijn moeder van in de vijftig. Er zijn plaatsen waar je tot aan je knieën blootsvoets in het warme water kunt gaan, maar ze lenen je gratis korte broeken, en als je eenmaal door het watergebied bent, maken ze handdoeken voor je klaar, dus het was zeer comfortabel. Ik dacht dat het kaartje een beetje duur was, maar het was het waard. Ik raad deze faciliteit ten zeerste aan.

Een rondleiding die de moeite waard is! Mardi was onze fantastische gids - zo deskundig en knap. We kwamen weg van dit gevoel alsof we een goed overzicht hebben van de lokale geschiedenis en de eetcultuur. De verscheidenheid aan gerechten die voor ons werden gekozen om te proeven was uitstekend, en we genoten van de locaties waar we aten - we hadden deze ervaring niet kunnen hebben zonder Mardi.

We were looking to add some depth to our travels to Kyoto, by learning more about its culture and history. We’re more than satisfied with this tour, given to us by our amazing guide Andres, who had an answer to every question and follow up we threw at him. The food we had and locations we went to were also a great and delicious experience. 10/10 would recommend to go on this tour!!

Great for skipping queues and also saving some extra money! I would recommend the night view

My friend and his father did the tour and they enjoyed it a lot