Kies data

Dingen om te doen Indonesië

Indonesië: De beste dingen die je niet wil missen

Bali: wandeling Gunung Batur bij zonsopkomst & warmwaterbron

1. Bali: wandeling Gunung Batur bij zonsopkomst & warmwaterbron

Beklim de adembenemende berg Gunung Batur tijdens een vroege wandeltocht bij zonsopgang naar de top. Volg je gids de berg op en geniet op de top van een welverdiend ontbijt met uitzicht op de schitterende kleuren van de zonsopgang. Sluit je actieve ochtend af met een bad in een natuurlijke warmwaterbron en een verkwikkend bezoek aan een koffieplantage. In alle vroegte word je opgehaald bij je hotel op Bali, zodat je op tijd bent om de zon op te zien komen vanaf de top van de Gunung Batur. Je vertrekt tussen 01:30 en 02:30 uur (afhankelijk van de locatie van je hotel) en reist dan naar de actieve vulkaan vlak bij het dorpje Kintamani. Aan de voet van de Gunung Batur aangekomen krijg je een korte introductie en veiligheidsbriefing van je privégids. Alle gidsen zijn lokale inwoners en hebben van kinds af aan de Gunung Batur beklommen. Maak gebruik van hun uitgebreide kennis en passie voor het gebied. Begin dan aan je wandeltocht van 1,5 uur naar de hoogste krater van Bali zodat je de zonsopgang meemaakt. Als je op de top aankomt heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Zie de zon opkomen terwijl je geniet van een welverdiend ontbijt. Na zonsopgang heb je tijd om rond de krater van de vulkaan te lopen en daarna steek je een heuvel van lava en zwart zand over. Je wandelt dan de berg weer af en komt rond 09:00 uur aan bij een natuurlijke warmwaterbron, waar je heerlijk kunt ontspannen. Op de weg terug bezoek je nog een koffieplantage, waarna je aan het eind van een onvergetelijke ochtend rond 13:00 uur bij je accommodatie wordt afgezet.

Bali: hike Gunung Batur bij zonsopgang, inclusief ontbijt

2. Bali: hike Gunung Batur bij zonsopgang, inclusief ontbijt

Bedwing in de vroege ochtend een van Bali's wonderen der natuur tijdens een privébeklimming van Gunung Batur. Het ontbijt is inbegrepen, evenals een excursie naar een koffieplantage na de trektocht.  Ook de toegangstickets, vervoer van en naar je verblijfplaats en een deskundige lokale gids zijn inbegrepen, zodat jij je alleen nog maar hoeft te focussen op het prachtige uitzicht.  Je wordt in de vroege morgen opgehaald bij je accommodatie en naar het beginpunt van je klim aan de voet van de berg gebracht. Je trektocht door de jungle begint zelfs op een exclusieve route die maar weinig wandelaars nemen. Geniet van de heldere hemel, ver weg van de lichtjes van de stad. Na 2 uur word je op de top van de berg beloond door de zon die opkomt boven het prachtige landschap en de oceaan. Het wordt nog beter, want op de top van de vulkaan kun je ook genieten van een ontbijt.  Op de weg naar beneden wisselen de mooie vergezichten elkaar af. Zo zie je onder meer Danau Batur liggen, een enorm kratermeer.  Voordat je weer bij je accommodatie wordt afgezet, drink je bij een koffieplantage nog een kopje lokale kopi loewak, ofwel civetkoffie, als verkwikkende afsluiting van je tocht.

Vanaf Bali: zwemmen met mantaroggen in Nusa Penida

3. Vanaf Bali: zwemmen met mantaroggen in Nusa Penida

Reis af naar het eiland Nusa Penida voor een fantastisch snorkelavontuur. Ga op drie verschillende plekken zwemmen met mantaroggen. Je luncht op het strand en gaat in de middag op verkenning uit in het mangrovebos. Geniet van een ophaalservice vanaf hotels in geselecteerde gebieden op Bali, of kom zelf rechtstreeks naar de veerboot (afhankelijk van de gekozen optie), en reis door naar Nusa Penida, op 20 kilometer van de zuidoostkust van Bali. Dit grootste eiland van de drie zustereilanden van Bali (Nusa Lembongan, Nusa Penida en Nusa Ceningan) is een stuk minder ontwikkeld: je vindt er nog weelderige, ongerepte natuur. Op weg naar de beste snorkellocaties word je omringd door een spectaculair landschap met steile kliffen. Dan kom je aan in de beschermde Manta-baai waar mooie rifmantaroggen op het vele plankton afkomen. Deze manta's hebben een spanwijdte van soms wel 4 of 5 meter. Je gaat naar 3 van de beste snorkelspots op het eiland, waaronder populaire plekken (afhankelijk van de omstandigheden) zoals Crystal Bay, Toyapakeh en Gamay Bay. De situatie wordt zorgvuldig in de gaten gehouden, aangezien de sterke stroming in de Indische Oceaan de omstandigheden kan beïnvloeden, zodat je altijd veilig met de roggen kunt zwemmen op minder dan 1,5 meter onder het zeeoppervlak. Als de omstandigheden niet geschikt zijn, word je snorkelroute aangepast; je veiligheid staat altijd voorop. Na je magische snorkelavontuur kun je op Paradise Beach op Nusa Lembongan uitrusten met een heerlijke lunch. De lunch is een Indonesisch buffet. Na de lunch ga je kajakkend, suppend of met een privégondel het mangrovebos verkennen.  

Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

4. Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de tempel Borobudur om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Als de lucht koel is en de mist langzaam verdampt, omhult de zon de vulkanen en terrasvelden. Na zonsopgang heb je de mogelijkheid om de tempel Borobudur, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, te verkennen. Dit is het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Je komt als eerste aan als de deuren opengaan. Dit is een van 's werelds mooiste oude monumenten. Vervolg je tour aan boord van een Jeep naar de vulkaan Merapi, een van de populairste vulkanen van het land. Creëer je eigen herinneringen aan de schilderachtige plekken van de vulkaan. Sluit de tour af met een bezoek aan een van de mooiste hindoetempels, Prambanan. Het complex werd gebouwd in de 10e eeuw en is een van de grootste tempelcomplexen in Indonesië gewijd aan de god Shiva. Bekijk de drie tempels, versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren, gewijd aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma), en de dieren die hen dienen. Na afloop van de excursie kun je lekker ontspannen terwijl een chauffeur je weer terugbrengt naar je accommodatie.

Ubud: waterval, rijstterrassen & privétour Monkey Forest

5. Ubud: waterval, rijstterrassen & privétour Monkey Forest

Ontdek de topattracties van Ubud op deze tour met hotelvervoer vanaf geselecteerde locaties in Bali. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Tegenungan-waterval, Mas Village en het King's Palace. Kies uit een basistour, een tour met lunch en een tour met lunch en een Jungle Swing-ervaring. Na een ophaalservice bij je hotel is dit je reisschema: Waterval Tegenungan Dit gebied ligt in de zuidkant van Ubud en is een leuke plek om te genieten van een kopje thee terwijl je de prachtige waterval ziet. Je kunt dichtbij komen en de frisse bries voelen van het natuurlijke water. Mas Village  Dit is een dorp dat gespecialiseerd is in houtsnijwerk. De meest prominente houtsnijders van Bali wonen in Mas Village. Ze maken gedetailleerd houtsnijwerk en geven hun kennis door aan de jonge generatie. Ubud Monkey Forest Ubud Monkey Forest is een tropisch groen bos in de buurt van het centrum van Ubud. Hier wonen meer dan 600 makaken. In het bos zie je een heilige tempel, bewaakt door de apen. Ubud traditionele markt Op de markt komt de gemeenschap van Ubud samen om alle producten te verkopen uit de hele regio: goedkope souvenirs, kunstnijverheid, fruit en nog veel meer. Ubud King Palace In het centrum van Ubud zie je het paleis vanaf de weg. In het gebied kun je rondlopen om foto's te maken van de traditionele Balinese architectuur en je ziet dagelijks traditionele Balinese dans. Tegalalang rijstterras Hier zie je een typisch Balinees tafereel: een rijstterras in een prachtig rijstveld met groene kokosplanten. Dit maakt het de beste aanblik van de Balinese platteland.  Koffieplantage Bezoek de koffieplantage, waar je onder andere de duurste koffie ter wereld ziet: Luwak Coffee. Deze koffie wordt gemaakt door een dier dat de boon eet en verteert in zijn maag. 's Ochtends worden de bonen uit de uitwerpselen van het dier gehaald om er koffie van te maken. Je geniet van deze koffie met zicht op de voorkant van de Rijstterras. 

Van Gilis/ Lombok: snorkeltocht naar 3 Gili-eilanden

6. Van Gilis/ Lombok: snorkeltocht naar 3 Gili-eilanden

Met flexibiliteit of een gedeelde of privétour, check je in op de geselecteerde locatie en begin je aan de tour. Er is een reddingsvest aanwezig, dus het is ook beschikbaar voor niet-zwemmers. Je professionele 1 schipper en gids nemen je mee om de schoonheid van de onderwaterwereld in Lombok en de Gili-eilanden te verkennen, Turtle Point te verkennen voor zeeschildpadden, een uniek tafereel van kleurrijke tropische vissen die rond gezonken beelden zwemmen of levendige koraalbossen in de buurt van Virgin Coral Garden. Allemaal onder kristalhelder water. We gaan ook in de buurt van het Bongkas-rif, het paradijs voor surfers. Voordat de reis eindigt, zal onze bemanning een tijdje stoppen op het eiland Meno, waar u op eigen kosten kunt uitrusten of wat kunt eten. Mineraalwater, snorkeluitrusting, reddingsvest, boot met glazen bodem.

Bali: toegangsticket Uluwatu Kecak en Fire Dance Show

7. Bali: toegangsticket Uluwatu Kecak en Fire Dance Show

Wees getuige van een unieke culturele ervaring met een Kecak-vuur en dansvoorstelling op het terrein van de Uluwatu-tempel. Kijk hoe inheemse Balinese dansers een adembenemende show van traditionele hindoedans uitvoeren terwijl de zon op de achtergrond ondergaat. Kecak is een Balinese dans en ritmische zang die de strijd uit het hindoe-epos Ramayana uitbeeldt, waarin Rama de demonische koning Ravana bestrijdt met de hulp van de apengod Hanuman. Laat je hypnotiseren door de wervelende vlammen in combinatie met levendige traditionele kleding terwijl de artiesten je meenemen op een reis door het Balinese hindoeïsme. De show is getimed om samen te vallen met de zonsondergang, dus je kunt zeker zijn van een goed uitzicht tijdens je verblijf in Uluwatu.

Bali: Mount Batur Sunrise Trek met gids en ontbijt

8. Bali: Mount Batur Sunrise Trek met gids en ontbijt

Ontmoet elkaar in de prachtige Mt Batur Lounge na de ophaaltijd van uw hotel (afhankelijk van de geselecteerde optie). Ga naar de Kintamani-regio om de berg Batur te beklimmen. Deze iconische, extreem actieve vulkaan trekt veel bezoekers van over de hele wereld met zijn schoonheid en belofte van avontuur. Ervaar vanaf de top een schilderachtig uitzicht op de zonsopgang en de groene caldera rond de vulkaan. Wees getuige van een dikke deken van duisternis die wordt vervangen door glinsterende oranje en gouden stralen, die uit het silhouet van de berg Agung barsten met de glazige, ongerepte glans van het meer van Batur. Terwijl je afdaling begint, verken je drie jongere kraters terwijl je het verbazingwekkende vulkanische landschap in je opneemt. Heb een optie om een koffieplantage te bezoeken om te genieten van een heerlijk kopje lokale Luwak-koffie voordat je terugkeert naar je hotel. Geniet voor en na je wandeling van het exclusieve gebruik van Mt. Batur Lounge, de enige lounge in villastijl met schone, moderne toiletten en een comfortabele douchegelegenheid. Nadat u zich heeft opgefrist in de douches, kunt u in de lounge genieten van een warme kop thee of koffie.

Gunung Batur: rit per Jeep bij zonsopgang & warmwaterbron

9. Gunung Batur: rit per Jeep bij zonsopgang & warmwaterbron

Tref je getrainde gids die in vierwielaandrijving is gespecialiseerd en stap aan boord van een speciaal gebouwd 4x4-voertuig. Je gids is ook een erkend lid van de vereniging van gidsen van Gunung Batur, dus je kunt mooie verhalen met een goed gevoel voor humor over de geschiedenis van de regio verwachten en interessante informatie over het landschap te horen krijgen. Je bent in veilige handen op dit offroad-avontuur. Eerst bezoek je Perapen-tempel, gelegen ten zuiden van Gunung Batur. Dan rijd je verder om 'Lava Ball Point' te verkennen. Spring uit het voertuig en voel het ongelooflijke Kintamani-landschap om je heen. Je ziet de grote grot, gevormd door een lavastroom, en vraagt je af of je op een andere planeet bent. Vraag je gids om je uit te leggen waarom het een heilige grot is. De tweede halte is bij de vulkanische lavastroom uit 1964. Wil je weten wat er is gebeurd? Je gids heeft het antwoord. Je gids rijdt met de 4x4 over de lavavelden en je ziet lokale boeren in hun kleine akkers en moestuinen werken. Je wordt omgeven door de wereldberoemde zwarte lavaformaties en ziet iets heel bijzonders: een actieve vulkaan in de verte. Er liggen prachtige fotomomenten op je te wachten. Sluit je dag af met een heerlijk lang bad in de helende wateren van de natuurlijke warmwaterbron van Batur. Geniet van het prachtige uitzicht over het beeldschone Baturmeer vanuit een geheel ander perspectief.

Bali Zoo: ontbijten met de orang-oetans

10. Bali Zoo: ontbijten met de orang-oetans

Ga naar Bali Zoo of boek de optionele ophaalservice bij je hotel en profiteer van vervoer naar het wildreservaat. Vervolgens smul je van de belangrijkste maaltijd van de dag in het gezelschap van een schattige orang-oetan bij zijn speelplaats! Neem deel aan deze belevenis, die uniek is in Indonesië, en geniet van een koninklijk ontbijt. Het ontbijt vindt plaats in Restaurant Gayo bij Kampung Sumatra. Het bevat verschillende soorten tropische vruchten en vruchtensap, versgebakken brood en je kunt kiezen uit gerechten als gebakken rijst, botermelkpannenkoekjes, ontbijtgranen en nog veel meer. Sluit de heerlijke ochtend af met een kop Balinese koffie of een kop thee.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Transfers
  • Wateractiviteiten
  • Andere belevenissen
  • Privétours
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
  • Workshops en cursussen
395 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 25

Overzicht activiteiten in Indonesië

Wil je alle activiteiten in Indonesië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Indonesië

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 32.150 beoordelingen

Was fantastisch! De Bali swing hadden we al gedaan maar strawberrie had genoeg andere alternatieven! Leuke guide om de hele dag bij je te hebben. Ook meedenkend… dus in voorten al de dingen regelen zodat we nergens lang hoefden te wachten! Spreekt goed Engels en legde alles erg duidelijk uit! Strawberrie… je bent een topper

This tour was seriously the best tour we’ve had with all the highlights Bali has to offer. Besides that you can really make high quality content for your socials. We’ve travelled with our guide Kadek Karyasa and I can highly recommend him. He’s such a nice guy with inside information about Bali!

Our driver Atok was excellent, he speaks very good english. And he knows a lot of onformation about Yoga and Yoga erea. He drivers safe and tells a lot while driving.

Very nice chauffeur Andina. On time, helpfull, knows very much to tell. She makes it a fantastic/unforgettable day.

Geweldige ervaring! Super goed georganiseerd en zeer leerzaam. En gezellig!