Datums kiezen

BerlijnMusea & tentoonstellingen

Berlijn Musea & tentoonstellingen: onze aanbevelingen

Berlijn: toegangsticket Pergamonmuseum

1. Berlijn: toegangsticket Pergamonmuseum

Bezoek het Pergamonmuseum, dat na de herinrichting is getransformeerd tot een wereldwijde attractie onder de musea in Berlijn. De herinrichting is nog steeds aan de gang, maar je zult het grootste deel van het museum kunnen bezichtigen. De oudheidscollectie De oudheidscollectie van Pergamon is een van 's werelds belangrijkste collecties Griekse en Romeinse kunst. Bekijk de architecturale installaties uit het oude Griekenland en Rome, inclusief de parel van de Romeinse architectuur: de Marktpoort van Milete uit circa 100 na Christus. In het kader van de renovatie zal de zaal met het Pergamonaltaar gesloten blijven tot ten minste 2024. Het Midden-Oostenmuseum Het Midden-Oostenmuseum verzamelt artefacten uit de 6.000 jaar oude cultuurgeschiedenis van onder meer de Mesopotamische, Assyrische en Anatoolse beschavingen. Onder de 270.000 objecten behoren de reconstructie van de glorieuze en kleurrijke Ishtarpoort en de stoet van Babylon uit de tijd van Nebuchadnezzar II tot de topstukken. Bewonder de vroegste voorbeelden van het spijkerschrift op kleitabletten uit Uruk. Museum voor islamitische kunst Het museum voor islamitische kunst vertoont meesterwerken uit de toegepaste kunst en archeologische artefacten van zowel islamitische, christelijke en joodse groepen uit de 8ste tot 19e eeuw. Laat jezelf verwonderen door architectonische werken die je in geen ander museum tegenkomt. Zie de rijkelijk versierde stenen façade van het paleis van Mshatta en de beroemde Aleppokamer met de gekleurde muurpanelen.

Vanuit Berlijn: wandeling halve dag Sachsenhausen Memorial

2. Vanuit Berlijn: wandeling halve dag Sachsenhausen Memorial

Maak een uitstapje naar het Sachsenhausen Memorial en kom meer te weten over een somber maar belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Duitsland. Het werd in 1936 gebouwd door de SS om alle oppositie tegen het naziregime vast te houden. Nadat je de gids in Berlijn hebt ontmoet, stap je op de trein naar Oranienburg, ongeveer 25 minuten buiten Berlijn. Je komt na een wandeling van 30 minuten vanaf het treinstation aan op de gedenkplek Sachsenhausen.  Begin je beleving met gids in het administratiecentrum van het kamp, nu een museum, maar voorheen de basis voor het toezicht op de 32 hoofdkampen en 1000+ satellietkampen van het Derde Rijk.  Tijdens je rondleiding vertelt je gids over de omstandigheden in het kamp, de beruchte 'dodenmars' voorafgaand aan de bevrijding van het kamp in 1945 en hoe het kamp daarna door de Sovjets werd gebruikt.  Luister naar verhalen over opstand door Joodse gevangenen in 1942, verzet door Britse krijgsgevangenen en sabotage door Sovjet- en Poolse gevangenen.  Hoor uit de eerste hand over de mensen daar: verschillende groepen gevangenen, hun lot en bekende namen die in het kamp gevangen zaten, waaronder de zoon van Stalin.  Na de tour word je door je gids terugbegeleid naar het centrum van Berlijn.  Locaties die tijdens de tour kunnen worden bezocht, zijn onder meer:  • Administratiecentrum (voorheen de 'Inspectie der Concentratiekampen') • Station Z • Wachttoren • Commandantenwoning • Joodse barakken • Strafcellen • Pathologisch laboratorium • Ziekenvleugel • Speziallager 1/7 • SS-trainingskamp • Galgen

Berlijn: ticket Madame Tussauds

3. Berlijn: ticket Madame Tussauds

Dompel jezelf met een entreekaartje voor Madame Tussauds Berlijn onder in de meest iconische momenten van de laatste 100 jaar van de geschiedenis van Berlijn. Kom dichter dan ooit bij beroemdheden en beroemde personages. Ga het podium op en zing met Taylor Swift, word model in de modezone of ga met Leonardo DiCaprio naar het meest exclusieve vip-feest van de stad. Loop verder en vier het WK met Angela Merkel op de legendarische Fan Mile. Juich mee met sportlegendes in het voetbalstadion, slaag voor de IQ-test met Albert Einstein of word een echte Jedi Knight in het meeslepende Star Wars-gebied. In de verdeelde stad roept John F. Kennedy 'Ick bin ein Berliner' en neemt Udo Lindenberg de 'Sonderzug nach Pankow' totdat David Hasselhoff de Berlijnse muur neerhaalt. Bezoek de 'Golden 20s' en ervaar de vreugde en extravagantie van dit beroemde decennium. Dans de Charleston met Josephine Baker, geniet van een drankje met Marlene Dietrich of vier feest met Liza Minelli. Madame Tussauds Berlijn biedt de perfecte plekken voor je familiefoto of Instagram-selfie, waaronder de nieuwste wassenbeelden van komediester Teddy Teclebrahn of singer-songwriter Zoe Wees.

Berlijn: bezoek Monument Sachsenhausen in het Spaans

4. Berlijn: bezoek Monument Sachsenhausen in het Spaans

Het trefpunt voor de tour is aan de voorzijde van de Fernsehturm aan Alexanderplatz. Van daar reis je naar de noordelijke rand van Berlijn. De treinrit duurt 50 minuten. Dit is een aangrijpende tour rond een van de belangrijkste concentratiekampen van zowel het nazi-regime als de Sovjet-tijdperk, verteld in het Spaans. Bij deze 6 uur durende tour verken je de oorsprong van het kamp, hoe het leven er in het kamp uitzag en wat voor werk de gevangenen uitvoerden. Met toegang tot persoonlijke verhalen van overlevenden, foto's en officiële documenten, leer je de grimmige realiteit van Sachsenhausen te begrijpen. Je bezoekt Toren A en Station Z. Toren A was de locatie van het appel. Station Z werd in 1942 gebouwd met het doel slachtoffers op een snelle en klinische manier te doden. Beide locaties zijn zeer ontnuchterend. Sachsenhausen bevat ook een zeer informatief museum en diverse tentoonstellingen. Vanwege de korte afstand tot Berlijn was Sachsenhausen bedoeld als een modelkamp. Het was ook het centrum voor de administratie van alle andere nazi-concentratiekampen. Meer dan 200.000 mensen verbleven in Sachsenhausen. Minstens 50.000 mensen vonden hier de dood. Na de val van Hitler vormden de Sovjets Sachsenhausen tot een goelag voor hun eigen gevangenen. Tegenwoordig wordt het kamp in stand gehouden voor educatieve doeleinden en als een gedenkteken voor iedereen die er werd gedood.

Berlijn: begeleide bustour van 4 uur door Sachsenhausen met kleine groepen

5. Berlijn: begeleide bustour van 4 uur door Sachsenhausen met kleine groepen

Volg een rondleiding door het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen en kom meer te weten over de wreedheden die daar zijn gepleegd. Ontdek hoe Duitsers omgaan met deze geschiedenis en leer meer over wat de lokale bevolking wist over de realiteit van dit immense kampsysteem.  Stap aan boord van een bus in het centrum van Berlijn en ga naar Sachsenhausen, het eerste concentratiekamp dat vanaf de grond af werd gebouwd om een kamp te zijn, gepland en ontworpen voor maximale controle. Betreed de oude kazerne en leer over het dagelijks leven van de gevangenen.  Met je gids wandel je door het interieur van het moderne en altijd uitbreidbare concentratiekamp van Heinrich Himmler. Bezoek het huis van de commandant voordat je door Toren A loopt waar de woorden "Arbeit Macht Frei" nog zichtbaar zijn. Je ziet ook de gaskamer, isolatiecellen, creatoria en strafcellen. Zodra de tour is afgelopen, wordt u opgehaald en teruggebracht naar Berlijn in een bus met airconditioning naar het ontmoetingspunt op het treinstation Friedrichstrasse.

Berlijn: ticket voor het Museum für Naturkunde

6. Berlijn: ticket voor het Museum für Naturkunde

Kom en doe mee aan een ontdekkingsreis die begint in de voetsporen van Alexander von Humboldt en Charles Darwin die je meeneemt naar de moderne ontdekkingsreizigers van het leven op aarde. Elke dag zoeken de ongeveer 200 wetenschappers die werkzaam zijn bij het Museum für Naturkunde naar antwoorden op de grote problemen en uitdagingen voor de toekomst, op basis van hun wetenschappelijke collecties, die meer dan 30 miljoen items bevatten. Hun inzichten bepalen de diverse vaste en speciale tentoonstellingen en vele speciale evenementen. Enkele van de bekendste tentoonstellingsstukken zijn te vinden in de Dinosauruszaal, die het leven laten zien zoals het zou kunnen zijn in het Boven-Jura, 150 miljoen jaar geleden. Giraffatitan brancai, het hoogste opgezette dinosaurusskelet ter wereld, verwelkomt alle bezoekers op indrukwekkende wijze in het midden van de tentoonstellingshal. De kostbare Archaeopteryx lithographica, de Mona Lisa van de natuurlijke historie, wordt elegant tentoongesteld in een veiligheidsvitrine achterin de zaal.  Alle fossiele objecten - en met name de dinosaurussen - leveren nog steeds nieuwe  geheimen op aan wetenschappers en onderzoekers  van over de hele wereld. Het museum biedt veel meer dan uitgestorven fossielen - in de oostvleugel kunnen bezoekers een echte wetenschappelijke onderzoekscollectie zien die vele  onderscheidingen heeft ontvangen. Deze verzameling bevat ongeveer een miljoen  dieren die zijn opgeslagen in 80 ton alcohol. De biodiversiteitsmuur fascineert bezoekers en toont 3.000 soorten in één oogopslag. Deze tot nadenken stemmende installatie opent een discussie over biodiversiteit  en het verlies ervan - een thema dat de kern blijft  van de onderzoeksinspanningen van het museum. Met wisselende tijdelijke tentoonstellingen en een divers onderwijsprogramma inclusief rondleidingen, lezingen en workshops is het Museum für Naturkunde altijd een bezoek waard.

Berlijn: herdenkingstour concentratiekamp Sachsenhausen

7. Berlijn: herdenkingstour concentratiekamp Sachsenhausen

Tijdens deze rondleiding van ongeveer 4 uur leren we over het dagelijkse werk van de gevangenen en het dagelijkse leven in een concentratiekamp door de gebouwen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. We zullen de complexe geschiedenis van deze plek begrijpen door de verschillende monumenten die, voor verschillende ideologieën en op verschillende tijdstippen, bij het monument zijn geplaatst. Onze gidsen benaderen de thematiek van het bezoek met het grootste respect voor de slachtoffers. Tijdens ons bezoek aan het concentratiekamp Sachsenhausen zien we wat bekend staat als Toren A of de hoofdingang van de gevangenen van het kamp, voorgezeten door het beroemde bord waarop je het motto van alle concentratiekampen kunt lezen "Arbeit macht Frei " of "Werk zal je bevrijden". We gaan kazerne 38 en 39 binnen, die zich in wat bekend staat als "Klein Kamp" bevinden, waar de S.S. tussen 1938 en 1942 alle Joodse gevangenen van het kamp opsloeg, en waar we die beroemde stapelbedden kunnen zien die je overal ziet. filmpjes over de holocaust. Tegenwoordig is in Kazerne 38 een museum gevestigd dat illustreert hoe het leven was voor deze Joodse gevangenen in het kamp. Daarna zullen we de Camp Prison of Punishment Cells zien, de oorspronkelijke, waar gevangenen werden opgesloten voor misdaden zoals het stelen van voedsel en waar beruchte en onevenredige straffen werden opgelegd. Het is algemeen bekend dat er tijdens het nazitijdperk werd geëxperimenteerd met concentratiekampgevangenen en dat er afwijkende praktijken werden toegepast in de ziekenbarakken en in het mortuarium. Wat vroeger de keuken van de gevangenen was, is omgebouwd tot een museum waarin de belangrijkste momenten van het kamp Sachsenhausen worden weergegeven en we zullen de overblijfselen zien van het verschrikkelijke Station Z, later opgeblazen door de Sovjets, waar de gevangenen wreed werden geëxecuteerd. Met de nederlaag van de nazi's in 1945 werd dit nazi-concentratiekamp het 50e speciale kamp van de Sovjets, daarom bezoeken we ook het Sovjet-monument uit 1961. .... En nog veel meer!

Berlijn: toegangsticket voor DARK MATTER Experience

8. Berlijn: toegangsticket voor DARK MATTER Experience

Verken licht, beweging en geluid, versmeltend tot expressieve choreografieën van lichtgevende vormen en kleuren met de tentoonstelling DARK MATTER. Ontdek de 1.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte en een scala aan multimedia-installaties. In de pikdonkere kamers van een verbouwde fabriek maken bezoekers een reis langs zeven kunstwerken. Van adembenemend intieme lichtcomposities en interactieve inloopstructuren tot kameromvattende audiovisuele uitvoeringen, worden onderdeel van een volledig meeslepende ervaring.

Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

9. Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

Neem even een pauze van de echte wereld en stap in de wereld van het Illuseum Berlin. Het Illuseum in het centrum van Berlijn is een plek waar niets is wat het lijkt, en waar de focus ligt op plezier, vermaak en interactiviteit voor bezoekers van alle leeftijden. Of het nu gaat om een scheve ruimte of een oneindige ruimte, verbluffende hologrammen of een indrukwekkende tunnel, iedereen kan zichzelf een tijdje onderdompelen in een wereld vol illusies, en zich laten betoveren door hun zintuigen. Beleef een uniek museum waar je de zwaartekracht trotseert, de grond onder je voeten verliest, jezelf ziet groeien en krimpen en geïnspireerd raakt door optische illusies. Als leuke bonus zijn er slimme speelgebieden met duurzaam houten speelgoed, waaronder diverse indrukwekkende 3D-puzzels en raadsels die niet alleen leuk zijn, maar waarmee je ook je logicavaardigheden kunt trainen. Je bent zo een dag zoet in dit uitdagende fitnesscentrum voor het brein.

DDR Museum in Berlijn: tickets

10. DDR Museum in Berlijn: tickets

Bezoek het DDR Museum, waar de geschiedenis van Oost-Duitsland (vaak met de Duitse afkorting DDR aangeduid) tastbaar wordt gemaakt. Bekijk reconstructies van DDR-appartementen en leer meer over het dagelijks leven onder het communistische regime. De objecten in het museum zitten niet verborgen in vitrines maar kunnen ontdekt worden. Je kan laden en kastjes openmaken, en er ook in rondsnuffelen. Stap in een originele Trabant, draai de sleutel om – en daar ga je. Ervaar een spannende reis door de wijken met montagewoningen vergezeld door de geluiden die een echte Trabant zou maken. Zet de tv aan in een typisch Oost-Duitse woonkamer en ga door de Karat kastjes, één van de meest evocatieve meubelstukken van het DDR-tijdperk. Ruik aan de kruidenpotjes en zie de snelkookpan op het fornuis. Bekijk het journaal in een typische bioscoopstand, of dans op Lipsi, de Oost-Duitse variant op rock-'n-roll.

120 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 8

Echte mustsees

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Berlijn

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Berlijn?

Andere onmisbare dingen om te doen in Berlijn:

Welke Musea & tentoonstellingen in Berlijn nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Andere activiteiten in Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Geachte we hadden speciaal op voorhand de ticketten via jullie site geregeld om lange wachtrijen of tijd te vermijden. Wij hebben 1,5 uur moeten aanschuiven voor onze ticketten te krijgen voor binnen te komen. Met vriendelijke groet Dario

Mooi overzicht van hoe Hilter aan de macht gekomen is. Voorzie wel genoeg tijd.

Indrukwekkend museum, fijn om de kassarij over te kunnen slaan!

Prachtig museum. Duidelijke tour en uitleg via koptelefoon.

Mooi groot en veel. Volop linken met andere bezochte items