Kies data
Dingen om te doen

Pitlochry

Pitlochry: De beste dingen die je niet wil missen

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden.  Ontspan nadat je bent opgehaald in de bus en luister naar de vermakelijke toelichting van de gids. Bezoek Kilmahog voor een kennismaking met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Ontdek wat een 'hairy coo' werkelijk is. Ga vervolgens de weg op naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden. Lunch in de omgeving van Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie.  Daarna word je naar Loch Ness gebracht. Pas je ervaring bij Loch Ness aan. Kies voor een bezoek aan het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar 'Nessie', zoals de plaatselijke bevolking het monster noemt. Of hang gewoon rond op de pier en drink een kopje koffie met een fantastisch uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe & Highlands, kleine groep

2. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe & Highlands, kleine groep

Vertrek om 08.00 uur vanuit Glasgow en rijd richting de noordelijke Highlands langs de 'bonnie, bonnie' oevers van Loch Lomond. Over de geologische breuklijn die door Schotland loopt rij je de indrukwekkende Highlands binnen, waar het landschap een dramatische verandering ondergaat — Van de platte, vruchtbare grond van de Lowlands kom je in een wereld van glanzende lochs, ruwe bergtoppen en groene glens. Je reist in noordelijke richting door Breadalbane, ofwel 'het Schotse Hoogland' en klimt richting de wilde eenzaamheid van Rannoch Moor voordat je afdaalt in de meest beroemde vallei van Schotland, Glencoe. Glencoe is berucht als locatie van de Glencoe Massacre in 1692. Na Glencoe bereik je de Great Glen, een diepe gletsjervallei op een geologische breuk. Door het stadje Fort William heen rijd je langs de hoogste berg van Schotland, Ben Nevis. Vervolgens arriveer je bij Fort Augustus aan de zuidoever van Loch Ness. Het Loch is beroemd om het mysterieuze monster van Loch Ness, Nessie. Fort Augustus is ook op zichzelf een mooi stadje, het Caledonian Canal dat er doorheen loopt, verbindt de lochs van Great Glen en maakt Fort Augustus een prachtige plek om ontspannen naar de voorbij varende bootjes te kijken. De perfecte plek om te lunchen voordat je in noordelijke richting verder reist. Je hebt de mogelijkheid om het eeuwenoude Uquhart Castle te bezoeken terwijl je een 5-sterrencruise maakt op het loch. Na Loch Ness ga je verder door Inverness, om vervolgens in zuidelijke richting door de bergen van het Cairngorms National Park te rijden. Je rijdt over de Drumochter Pass, 460 meter boven zeeniveau, en langs het 13de-eeuwse Blair Castle, de woning van de Duke of Atholl. De volgende stop is het Highlanddorp Pitlochry, dat is opgebloeid door Victoriaans toerisme en tegen de bergen van Highland Perthshire aanligt. Je wordt per topklasse Mercedes-minibussen vervoerd voor een persoonlijkere service.

Edinburgh: Glenfinnan, Fort William en Glencoe wintertour

3. Edinburgh: Glenfinnan, Fort William en Glencoe wintertour

De wintereditie van onze Glenfinnan, Glencoe en Fort William Adventure begint in het hart van het stadscentrum van Edinburgh, bij ons vertrekpunt op de Royal Mile. Je verlaat de drukke straten van Edinburgh, passeert enkele van de meest iconische bezienswaardigheden zoals Edinburgh Castle op je weg naar buiten, en begint je reis naar het noorden naar de ruige Schotse Hooglanden. We pauzeren voor een drankje bij Callander, de toegangspoort tot de Hooglanden, voordat we verder gaan naar Glencoe. De bekende, dramatische Glen komt in veel films voor, zoals James Bonds' Skyfall, en vormt het decor voor enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, perfect om je in de stemming te brengen om de beroemde "Harry Potter Bridge" te bezoeken. " die je later in de tour zult zien. We pauzeren hier voor foto's en om alles te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Vanuit het sfeervolle Glencoe reizen we verder langs de oevers van Loch Linnhe naar de Highland-stad Fort William, aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië - Ben Nevis. We stoppen hier zodat u uw benen kunt strekken en een vroege lunchpauze kunt nemen, voordat we verder reizen naar het Glenfinnan Viaduct. Het Glenfinnan-viaduct is waarschijnlijk het meest bekend geworden door de scènes in Harry Potter en wordt omringd door bergen aan de prachtige oevers van Loch Shiel. Deze locatie is niet alleen beroemd om de Jacobite Steam Train (niet te verwarren met de Hogwarts' Express), Loch Sheil was de locatie van het "Black Lake". Kijk of je een "grindylow" kunt zien die problemen onder het oppervlak veroorzaakt! Het is ook het decor voor Scheurbeks prachtige vlucht, scènes uit het Toverschool Toernooi en ook het prachtige meer waarop Zweinstein zit. We nemen het viaduct en maken een fotomoment voordat we een bezoek brengen aan het nabijgelegen Glenfinnan Monument, dat symbool staat voor een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis; de Jacobitische opstand van 1745. Bij het verlaten van Glenfinnan beginnen we aan onze terugreis naar Edinburgh en stoppen onderweg voor verfrissingen in het kleine dorpje Pitlochry. Geniet van de tijd om je benen te strekken en een snelle hap te eten voordat we terugkeren naar Edinburgh waar onze Glenfinnan, Glencoe en Fort William Adventure zullen eindigen.

Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness & Highlands

4. Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness & Highlands

Nadat je in het centrum van Edinburgh bent opgehaald, ga je richting Stirling, waar je glimpen opvangt van Stirling Castle en het Wallace Monument. Je bezoekt Callander en stop foor een koffie in deze bruisende stad die bekend staat als de poort naar de Highlands. Ga vervolgens noordwaarts via Rannoch Moor en bereik de duistere Pass of Glencoe. Stop voor de lunch vlakbij Fort William en volg het the Caledonian Canal de Great Glen op richting Loch Ness. Hier heb je wat vrije tijd voor een optionele cruise op het Loch, of om te ontspannen in een van de bars of restaurants in het rustige dorp, of op de pier.  Na Loch Ness ga je in zuidoostelijke richting en geniet je van geweldige uitzichten op Loch Laggan. Onderweg naar huis maak je nog een stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans kuuroord. Vervolgens ga je zuidwaarts door Fife en steek je de Forth naast de geweldige Forth Bridge over, waarna je weer naar Edinburgh terugkeert.

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Hooglanden & Ben Nevis

5. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Hooglanden & Ben Nevis

Vertrek vanuit Edinburgh in een luxe touringcar met airconditioning (max. 34 zitplaatsen). Passeer Stirling Castle en luister naar verhalen van je gids over William Wallace en Robert the Bruce, en de bloedige veldslagen die op deze landen werden uitgevochten. Kom eerst aan in de stad Callander, aan de voet van de Trossachs. Rijd vervolgens door het Nationaal park Loch Lomond en de Trossachs. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Highlander. Treed in de voetsporen van James Bond ('Skyfall') en Harry Potter ('Harry Potter en de Gevangene van Azkaban') terwijl je door de prachtige Hooglandvallei van Glencoe reist. Luister naar het griezelige verhaal van het bloedbad van Clan MacDonald in 1692.  Reis door Fort William, de thuisbasis van Ben Nevis. Ben Nevis is met 1.345 meter de hoogste berg van de Britse Eilanden. Je komt aan op de zuidoever van Loch Ness in het charmante dorpje Fort Augustus, waar tal van cafés, winkels en restaurants een ontspannen lunch aanbieden. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele boottocht van 1 uur. Probeer een glimp op te vangen van "Nessie", het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial in Spean Bridge met uitzicht op de Nevis Range. Betreed het Nationaal park Cairngorms en ontdek het land van de 'Monarch of the Glen'. Rijd langs Loch Laggan voordat de wegen omhoog gaan naar de Grampianbergen. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke centrale hooglanden met elkaar verbindt. Beleef de grandeur van een bergpas die uitgesleten is door gletsjeractiviteit tijdens de verschillende ijstijden. Uiteindelijk pauzeer je kort in het prachtige Victoriaanse plaatsje Pitlochry voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, waar je rond 20:30 uur aankomt.

Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Highlands & Loch Ness

6. Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Highlands & Loch Ness

Vertrek voor een 3-daagse tour naar de Schotse Highlands vanuit Edinburgh. Zie Glencoe Valley en Eilean Donan Castle. Bewonder de glooiende velden van het Isle of Skye en bezoek Loch Ness. Dag 1 Vanuit Edinburgh ga je in westelijke richting, waar je eerst stopt bij het pittoreske historische dorp Luss, aan de 'Bonny, Bonny' oevers van Loch Lomond. Dan ga je noordwaarts via Tyndrum, passeer je het sfeervolle Rannoch Moor, voordat je door de dramatische Glencoe Valley kunt wandelen, de plek van de moord op de MacDonald Clan in 1692, Na de lunch in de omgeving van Fort William gaat je tour verder naar het hoogste punt van Brittannië, Ben Nevis, alvorens je Glen Garry en de indrukwekkende bergketen de "Five Sisters of Kintail" bewondert. Jouw eerste dag eindigt in het charmante dorp Portree op het Isle of Skye. Dag 2 Na het ontbijt vertrek je vanuit Portree voor een hele dag touren - opties zijn Dunvegan Castle, een trip naar Ulig, en een bezoek aan het graf van Flora MacDonald en de unieke Black Houses, oude woonplaatsen van de Schotse Highlanders. Andere opties omvatten een bezichtiging van Duntulum Castle, genieten van het adembenemende uitzicht op Kilt Rock, of misschien een spannende wandeling bij de Lealt Falls. De dag eindigt met de mogelijkheid de Old Man of Storr te bewonderen, waarna je terugkeert naar Portree. Dag 3 Je begint je laatste dag van de tour met het veelbewonderde Eilean Donan Castle, de setting van de film "Highlander" (interieur niet open tijdens de winter(, waarna je naar het mooie dorp aan het water Fort Augustus gaat voor een lunch en uitzicht op Loch Ness. De tour gaat verder richting het zuiden, via Laggan en de Grampian-bergen, met een laatste stop voor versnaperingen in het Victoriaanse stadje Pitlochry, waarna je terugkeert naar Edinburgh waar de tour eindigt.

Vanuit Edinburgh: dagtocht Loch Ness, Glen Coe & Hooglanden

7. Vanuit Edinburgh: dagtocht Loch Ness, Glen Coe & Hooglanden

Je dag begint op de Royal Mile in Edinburgh, waar een luxe minibus je ophaalt voor een dag vol avontuur. Onderweg naar de Hooglanden zie je de indrukwekkende Forth Bridge en Forth Road Bridge. Dan proef je wat heerlijke zelfgebakken hapjes in het prachtige Hoogland-dorp Pitlochry. Van daaruit reis je verder door het nationaal park Cairngorms, waar je kunt genieten van een prachtig landschap te midden van de unieke wildernis van het nationaal park. Pauzeer voor de lunch bij Loch Ness, wereldberoemd om zijn schoonheid en mysterie. Vanaf hier krijg je de kans om een 'monster spotten'-boottocht te maken en Urquhart Castle te bezoeken (optioneel extra ticket) en zelf naar het beroemde monster te zoeken! Na de lunch bezoek je Glen Coe, een donkere maar prachtige plek die is doordrenkt van geschiedenis. Aan de monding van de vallei voel je het verleden tot leven komen terwijl je gids je alles vertelt over de verschrikkelijke slachting van de Clan. Onderweg naar huis kom je langs de prachtige stad Stirling, waar je het beeldschone kasteel kunt zien en meer te weten kunt komen over de verrichtingen van William Wallace die werden gedramatiseerd in de film Braveheart.

Vanuit Edinburgh: Glenfinnan, Glencoe & Schotse Hooglanden

8. Vanuit Edinburgh: Glenfinnan, Glencoe & Schotse Hooglanden

Vertrek uit Edinburgh en reis naar het noordwesten, met een stop voor koffie en versnaperingen in een klein dorpje in de Hooglanden. Verder reizend bereik je Glencoe, bij velen bekend als de plaats van het bloedbad van de MacDonald clan in 1692. Maak foto's van dit prachtige gebied terwijl je meer te weten komt over zijn turbulente verleden. Na Glencoe reis je verder noordwaarts naar Fort William. Stop voor een verfrissing en misschien een hapje voordat je de Road to the Isles afreist. Leer meer over de geschiedenis van het gebied als je Mallaig nadert, waar je de tijd zult doorbrengen met het genieten van de lunch en het uitzicht op zee. Vanuit Mallaig, reis je oostwaarts naar de belangrijkste attractie, Glenfinnan. Kom precies op tijd om de Jacobite Steam Train (ook bekend als de Zweinsteinexpress in de Harry Potter-films) over de brug te zien rijden. Niet alleen kun je genieten van dit iconische uitzicht, maar de plek is ook bekend als decor voor veel Harry Potter-scènes, waaronder Loch Shiel. Vanaf Glenfinnan reis je zuidwaarts en stopt je voor een verfrissing in het kleine dorpje Pitlochry, voordat je terugkeert naar Edinburgh, waar jouw tocht eindigt.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

9. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Vanuit Glasgow reizen we in noordelijke richting naar de Schotse hooglanden. Onze eerste pauze is voor een kopje thee of koffie in een café aan de oevers van Loch Lomond. Vervolgens rijden we de Highlands in. Via het unieke landschap van Rannoch Moor en de Black Mount reizen we richting Glencoe, waar in 1692 de MacDonaldclan werd afgeslacht. Na de lunch in Fort William reizen we verder naar de Great Glen onder de hoogste berg van Groot-Brittanië door, Ben Nevis. Geniet van spectaculair uitzicht op het Caledonian Canal, het mooie dorpje Fort Augustus en Loch Ness. Bij Loch Ness kun je Urquhardt Castle verkennen en jakobietenrondvaart doen, of ontspannen in Dochgarroch. We beginnen onze terugreis vanuit Inverness, hoofdstad van de Highlands. Voordat we terugkeren in Glasgow steken we de Grampian Mountains over en rijden we door het boslandschap van Perthshire, met het Forest of Atholl.

Lochs, Glens en whiskeyervaring vanuit Edinburgh

10. Lochs, Glens en whiskeyervaring vanuit Edinburgh

Geniet van een excursie vanuit Edinburgh naar de Schotse Hooglanden in een kleine groep. Je maakt een schilderachtige rit door Perthshire met uitzicht op de meren (loch) en valleien van de Hooglanden. Je gaat over de Forth Road Bridge, een bouwkundig hoogstandje, en dan verder het graafschap Fife in. Hier kom je ook langs het kasteel van Loch Leven, waar ooit de koningin van de Schotten gevangen werd gehouden. Vervolgens gaat de route langs Perth en over de "Highland Boundary Fault", de natuurlijke grens tussen de Highlands en de Lowlands. In dit prachtige landschap, op de oever van de rivier de Tay, bezoek je het plaatsje Dunkeld waar een grote kathedraal staat. Ook ga je naar de Hermitage en maak je een mooie boswandeling naar de Black Linn Falls. In het Victoriaanse plaatsje Pitlochry zijn uitstekende winkels en restaurants te vinden en kun je een wandeling naar Loch Faskally maken. Bewonder de onmiskenbare piek Schiehallion en verder de bergen van Glencoe. Je gaat verder naar Loch Tummel, het spectaculaire kasteel Menzies uit de 16e eeuw, het stadje Aberfeldy en Dewars whiskey-distilleerderij. Na het genieten van het "water van het leven", keer je terug naar het laagland en terug naar Edinburgh om ongeveer 18:30 uur.

Veelgestelde vragen over Pitlochry

Welke topattracties zijn een must-see in Pitlochry?

De topattracties in Pitlochry zijn:

Sitemap Pitlochry

Wil je alle activiteiten in Pitlochry ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pitlochry

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.030 beoordelingen

Het was absoluut geweldig! Het zien van de Hooglanden en Loch Ness was zo indrukwekkend, de natuur was adembenemend mooi. De hele tour in de bus was aangenaam en Erin voorzag ons van allerlei interessante feiten en uitleg over de omgeving en geschiedenis van Schotland. Het was geweldig! Ik zou aanraden om je eigen lunch mee te nemen naarmate de tijd verstrijkt bij de stops die je maakt, zodat je de tijd kunt besteden aan eten en genieten van de pauzes in plaats van in de rij te staan om eten te halen. Ik zou ook bij elke halte prioriteit geven aan een toiletbezoek, aangezien de andere touringbussen op dezelfde plaatsen stoppen waar je vaak in de rij moet wachten. Ik zou deze reis zeker aanraden. Het is leuk om de stad uit te zijn als je er een weekje gaat en omdat het ons eerste verblijf in Schotland (Edinburgh) een veel completer beeld heeft gegeven van dit ongelooflijk mooie land!

Erin was een geweldige gids; zo behulpzaam en deskundig! Ze speelde liedjes voor ons in de bus die verband hielden met de historische feiten die ze uitlegde of van Schotse artiesten. De bezienswaardigheden waren (uiteraard) ook adembenemend. Zo'n coole ervaring!

Ongelooflijke rondleiding! Onze gids Erin was geweldig! Ze had veel kennis en haar enthousiasme was geweldig! Zou 100% aanbevelen!

Super mooie trip naar de prachtige highlands. En een hele leuke chauffeur met goede dosis Schotse humor :)

Super tour and super gids, dank u Erin ! Een beetje lang maar het is het waard !