Kies data
Dingen om te doen

Kissamos

Kissamos: De beste dingen die je niet wil missen

Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

1. Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

Maak een dagtocht met een rondvaartboot vanuit de haven van Kissamos naar het onbewoonde eiland Gramvousa en de Balos-lagune. Vaar langs kliffen, stop bij ongerepte gouden stranden, zwem in het kristalheldere water, en bezoek het Gramvousa Fort - een kasteel dat een ongelooflijk panoramisch uitzicht biedt. Vertrek uit de haven van Kissamos en vaar voor ongeveer een uur in de baai. Je nadert het eiland Gramvousa en vervolgens de lagune van Balos of vice versa, afhankelijk van de route. Vaar tegen een adembenemende achtergrond van steile kliffen en rotsen, ongelooflijke afgelegen stranden en het oneindige blauw. Maak kans een grote grot te zien, waarvan wordt gedacht dat het een eeuwenoude scheepswerf is.  Aan het eind van de baai vaar je tussen het eiland Gramvousa en Kaap Vouxa. Geniet van het schilderachtige landschap met op de achtergrond Valenti, Pontikonisi, de Balos-lagune en Imeri Gramvousa. Kom aan in de kleine haven van Gramvousa en breng hier de komende 2 uur door. Geniet van de magische omgeving gecreëerd door de Kretenzische natuur, de legendes en de turbulente geschiedenis van het gebied. Zie hoe het strand wordt gesierd door een eenzaam scheepswrak. Bekijk het beroemde kasteel van Gramvousa, het hoogste punt van het eiland, dat boven op een steile rots ligt. Je kunt zwemmen in het gebied naast de kerk van Agioi Apostoloi, op het schip blijven om te ontspannen, of plezier maken op de waterglijbaan. Na een stop in Gramvousa stap je weer op de boot en vaar je terug naar de Balos-lagune.Deze exotische strandlagune, die op de lijst van 's werelds beste stranden staat, bevindt zich tussen het schiereiland Gramvousa en Kaap Tigani. Kies om te zwemmen in het turkooisblauwe water, ontspan op het roze zandstrand, of bewonder de natuurlijke schoonheid, de rotsen en de kliffen die boven je uitsteken tijdens jouw 3 uur aan het strand.

Van de haven van Kissamos: boottocht naar de lagune van Balos met vrije tijd

2. Van de haven van Kissamos: boottocht naar de lagune van Balos met vrije tijd

Ga mee op een boottocht voor retourtransfers van de haven van Kissamos naar de lagune van Balos. Verken de witte zandstranden, helderblauwe wateren en het bredere lagunegebied, met zeldzame soorten flora en fauna die worden beschermd onder het Natura 2000-programma, in je eigen tempo. Begin uw reis 's ochtends door aan boord te gaan van de boot in de haven van Kissamos. Vaar langs de noordwestkust van Kreta. Bekijk het bar-restaurant aan boord om eten en drinken voor de dag in te slaan. Bij aankomst in Balos stap je uit en geniet je 3,5 uur van de natuurlijke schoonheid van de lagune. Zwem in het ondiepe blauwe water, ga voorbij de rotsen om in dieper water te snorkelen of ontspan op het zandstrand versierd met zeeschelpen. In de middag keert u terug naar de boot voor de terugreis naar de haven van Kissamos.

Balos Gramvousa Cruise met transfer en bootticket

3. Balos Gramvousa Cruise met transfer en bootticket

Ervaar een boottocht van een hele dag naar het meest westelijke deel van Kreta en bezoek twee van de beroemdste bezienswaardigheden, de Balos-lagune en het eiland Gramvousa. Breng tijd door met peddelen en genieten van de zon bij de Balos-lagune en maak tijdens deze dagcruise de kans om naar het kasteel op Gramvousa te wandelen. Je wordt opgehaald door een bus met airconditioning bij een ophaalpunt dicht bij je hotel en je wordt naar de haven van Kissamos in Kasteli gereden. Daar stapt u aan boord van een grote comfortabele boot met open dek en een bar-restaurant. Begin uw cruise langs de kust en bekijk de dramatische rotswand vanaf het water. Bereik de bekende Balos-lagune en laat je fascineren door het witte zand dat het gebied bedekt en het ondiepe heldere water. Ontspan hier een paar uur en geniet van de goddelijke natuur. Ga zonnebaden, zwemmen, snorkelen of wandel zelfs naar de heuvels rond het strand en maak onvergetelijke foto's. Drijf vervolgens naar het eiland Gramvousa, dat vroeger een piratenbaai was. Geniet van ten minste 90 minuten vrije tijd om te verkennen. Kies ervoor om 20 minuten te wandelen naar het Venetiaanse kasteel dat is gebouwd op een steile 137 meter hoge rots. Geniet vanaf hier van een panoramisch uitzicht over de Egeïsche zee en het unieke landschap. Keer ten slotte terug naar het strand en neem een snelle duik voordat je terug op de boot springt naar de haven van Kissamos. Vanaf hier staat de bus klaar om u terug te brengen naar uw hotelgebied. Reisroute 10:40 – vertrek vanuit de haven van Kissamos 11:20 – aankomst in de Balos-lagune (of het eiland Gramvousa, afhankelijk van de beslissing van de kapitein op basis van de weersomstandigheden) 13:30 – vertrek vanuit Balos naar het eiland Gramvousa (of vice versa) 13:50 – aankomst in de lagune van Balos 16:30 – vertrek uit Balos 17:45 – Aankomst in de haven van Kissamos

Vanuit Chania: dagtour eiland Gramvoussa & baai van Balos

4. Vanuit Chania: dagtour eiland Gramvoussa & baai van Balos

Aan het begin van de dag wordt je door de bus opgehaald bij je hotel of een locatie naar keuze. Je rijdt vervolgens naar de westkust van Kreta en bereikt de haven Kissamos Kastelli. Je krijgt onderweg alle nodige informatie voor de boottocht en komt aan bij de haven waar de Gramvousa-veerboot op je wacht. Je geeft de tourbegeleider geld voor de veerbootkaartjes, zodat je zelf niet in de rij hoeft te staan bij het loket. De boot vertrekt om ongeveer 10:20 uur naar het eiland Gramousa, waar je ongeveer 45 minuten later aankomt. Aan boord is er een keuken die je van maaltijden of snacks voorziet. Er zijn zitplaatsen in de kajuit en op het dek. Tijdens de vaart zie je aan de kliffen langs de kust de verhoging van het eiland. Deze verhoging is een proces van 2000 jaar. Via de meertalige audiogids aan boord krijg je meer uitleg over de geschiedenis van het eiland. Eenmaal aangekomen op Gramvousa kun je een frisse duik maken in het water of een hike naar het Venetiaanse fort op de top van het eiland. Je hebt 2,5 uur de tijd, voordat de boot verder gaat naar de lagune van Balos, ongeveer 20 minuten varen vanaf Gramvousa. Bij de lagune breng je ongeveer 3 uur door. Als je iets wilt eten kun je op elk moment weer de boot op, eveneens is het mogelijk om een parasol te huren mocht de hitte te intens worden. Na het zwemmen en het ontspannen bij de lagune vaar je weer met de boot terug naar de haven van Kissamos. Dit is een prachtig fotomoment, omdat je nu de zon achter je hebt terwijl je het eiland nadert. De veerboot is om 18:00 uur weer terug in de haven waarmee de reis naar dit kleine paradijs ten einde komt. Je bent om ongeveer 19:00 uur terug in Chania.

Van Kissamos: zeilcruise Balos Gramvousa met lunch

5. Van Kissamos: zeilcruise Balos Gramvousa met lunch

Geniet van een ontspannende cruise langs de Egeïsche zee en bewonder een prachtig uitzicht terwijl je vaart naar de Balos-lagune en het eiland Gramvousa. Neem de tijd om te zwemmen en deze ongelooflijke locaties in je eigen tempo te verkennen. Begin uw ochtend in de haven van Kissamos en stap aan boord van een privézeilboot. Nadat je de veiligheidsprocedures aan boord van je ervaren schipper hebt geleerd, vaar je op een privécruise naar Balos Lagoon en Gramvousa Island. Ontspan aan boord terwijl u geniet van het spectaculaire uitzicht op de Kretenzische kust. Leer een beetje over zeilen tijdens de reis met de hulp van uw schipper. Na 1,5 uur op zee bereikt u de lagune van Balos. Geniet van de zon aan de ongerepte kusten van Balos Beach of ga zelfs zwemmen in het heldere water. Volgende stop: Gramvousa-eiland. Wandel naar het buitengewone kasteel dat hoog op het eiland is gebouwd en bewonder van bovenaf een panoramisch uitzicht op de horizon. Neem de tijd om dit ruige eiland te verkennen of oefen je snorkelen. Ontspan 's middags aan dek en geniet van een heerlijke lunch aan boord. Als het te warm is, neem dan een pauze in de hutten. Bewonder nogmaals het prachtige uitzicht op de zee terwijl je naar de haven vaart.

Rethymno: dagexcursie naar het eiland Gramvoussa en de lagune van Balos

6. Rethymno: dagexcursie naar het eiland Gramvoussa en de lagune van Balos

Ga op een dagtocht per bus en boot naar de prachtige Balos-lagune en het eiland Gramvousa, aan de noordwestkust van Kreta. Reis per bus met airconditioning naar de haven van Kissamos en stap aan boord voor een cruise met zwemstops en een bezoek aan een kasteel. Na een vroege pick-up in de buurt van uw hotel, kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl u door een prachtig landschap vaart om bij de haven van Kissamos te komen. Daar betaal je voor de cruise en stap je aan boord van de boot die je ongeveer een uur in zee zal brengen tot je het eiland Gramvousa bereikt. Eenmaal in Gramvousa heb je 1,5 uur vrije tijd om het Venetiaanse fort te verkennen, dat vanaf de top adembenemende uitzichten biedt. Anders kunt u op de boot blijven om te profiteren van het bar-restaurant of u kunt ontspannen aan het strand. Daarna vaart de boot ongeveer 20 minuten om de Balos-lagune te bereiken. Daar heb je 2,5 uur vrije tijd op het strand. Zwem, snorkel, zonnebaad en verken de duinen op de achtergrond. In de middag begint de boot aan de cruise terug naar Kissamos en vanaf daar wordt u teruggebracht naar uw hotelgebied in Rethymno.

Rondleiding Terra Creta-olijfoliefabriek

7. Rondleiding Terra Creta-olijfoliefabriek

Tijdens deze rondleiding van 1 uur kom je alles te weten over olijfolie bij Terra Creta, gelegen in het hart van de Kolymvariregio. Bezoek de innovatieve, moderne faciliteit en kom meer te weten over het proces, van oogst tot productie. De molen is operationeel van oktober tot februari. Informatie en tips voor een optimaal gebruik en opslag worden geleverd door gespecialiseerd personeel, en door flyers in het Engels, Duits, Frans en Russisch Geniet van een begeleide proeverij van 3 verschillende olijfolie en probeer diverse hapjes. Na afloop kun je de winkel bezoeken, waar je een groot assortiment aan hoge kwaliteit Terra Creta-olies kunt kopen, alsook balsamicoazijn en Griekse olijven in reisvriendelijke verpakking.

Rethymnon: dagtrip naar eiland Gramvoussa & baai van Balos

8. Rethymnon: dagtrip naar eiland Gramvoussa & baai van Balos

Je vertrekt rond 07.45 uur vanuit Rethimnon en reist per bus over de nieuwe nationale wegen naar het uiterste westen van Kreta. Je komt langs de baai van Souda en de voormalig hoofdstad van Kreta, Chania, voordat je in Kissamos aankomt. Stap bij aankomst op een boot en vaar Balos Bay over naar het uiterste noorden van het schiereiland. Ontspan tijdens de boottocht van 1 uur. In Balos Bay heb je 2,5 uur de tijd om te genieten van het zachte, witte zand en het unieke blauwgroene water van de lagune. Daarna maak je een boottocht van 20 minuten naar het eiland Gramvoussa, waar je tijd genoeg hebt om lekker te zwemmen in het kristalheldere water. Als je genoeg energie hebt, kun je naar het Venetiaanse fort uit de 16e eeuw op 137 meter hoogte klimmen voor een ongeëvenaard uitzicht op de omgeving. Op Granvoussa heb je ongeveer 1,5 uur de tijd. Vervolgens vaar je in een uur weer terug naar Kissamos. Bij aankomst ga je per bus verder naar Rethimnon, waarna de ontspannen trip ten einde komt.

Vanuit Rethymno: strandtour Chania en Falasarna

9. Vanuit Rethymno: strandtour Chania en Falasarna

Tijdens deze 11 uur durende excursie breng je een bezoek aan Chania en het strand van Falasarna. En route naar Chania neemt de reisleider het dagprogramma met je door. Chania is een van de oudste steden van Kreta en staat bekend om haar culturele erfgoed. Je gaat op verkenning uit in de oude stad, bekijkt archeologische opgravingen en komt meer te weten over de fascinerende geschiedenis. Al kuierend door de smalle straatjes ontdek je de schoonheid van deze geliefde stad. Na je bezoek aan Chania is het tijd voor een bezoek aan Falasarna Beach, aan de westkust van Kreta. Dit is het beste strand van Kreta en één van de top 10 stranden van Europa. Kom tot rust op het lichtgekleurde zand en zwem of snorkel in het kristalheldere water van de Middellandse Zee.

Vanuit Iraklion: dagtocht naar Gramvousa en Balos

10. Vanuit Iraklion: dagtocht naar Gramvousa en Balos

Je begint de dag met de ophaalservice vlakbij je hotel. Je rijdt vervolgens in een bus naar de westkust van Kreta en bereikt de haven Kissamos Kastelli. Je krijgt onderweg alle nodige informatie voor de boottocht. Bij de haven zal de veerbout naar Gramvousa op je wachten. Je geeft de tourbegeleider geld voor de veerbootkaartjes, zodat je zelf niet in de rij hoeft te staan bij het loket. Om ongeveer 10:30 uur vertrekt de veerboot naar het eiland Gramvousa. Aan boord vind je een restaurant met self-service maaltijden en snacks. Leun tijdens deze reis van ongeveer 45 minuten achterover op een ligstoel op het dek of in de lounge. Tijdens de reis kun je de klippen van het ruigste gedeelte van Kreta bewonderen en alles leren over de geschiedenis van het eiland, dankzij het commentaar dat in verschillende talen door de luidsprekers aan boord wordt aangeboden. Eenmaal aangekomen op Gramvousa kun je een frisse duik nemen in het water of naar het Venetiaanse fort aan de top van het eiland wandelen. Geniet van 2,5 uur op Gramvousa, voordat je verdergaat naar de lagune van Balos, op een afstand van 20 minuten varen. Zodra je aankomt bij de lagune heb je een kleine 3 uur de tijd om te genieten van de omgeving. Als je iets wilt eten kun je op elk moment weer de boot op. Ook is het mogelijk om een parasol te huren, mocht de hitte te intens worden. Aan het begin van de avond ga je weer terug aan boord om naar de haven van Kissamos te varen. Daar zal een bus op je wachten om je terug te brengen naar de omgeving van je hotel.

Sitemap Kissamos

Wil je alle activiteiten in Kissamos ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kissamos

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.833 beoordelingen

De excursie is een must voor een reis naar Kreta. De boot brengt je eerst naar het strand van de Balos-lagune, een paradijselijk strand met helder water. Je hebt anderhalf uur op het strand. Daarna brengt de boot je naar het eiland Gramvousa. Je kunt naar het Venetiaanse fort klimmen, de klim duurt 20 minuten en het uitzicht is prachtig over de hele lagune. je hebt dan tijd om van het strand te genieten. we hadden het geluk om op een kleine boot te zitten en daarom niet tegelijkertijd met de drukte van de grote boten aan te komen.

Een foutloze reis. De aanwijzingen waren duidelijk. De lagune van Balos en Gramvousa waren allebei prachtig. Een zeldzaam water zoals we het zelden zien. Ik raad zonder aarzeling de omweg aan, het is zeker de moeite waard. Je moet je alleen haasten om een plekje in de schaduw op de boot te vinden gezien het aantal reizigers, maar het is slechts een formaliteit.

We hadden het verkeer bij aankomst onderschat en waren daarom dichtbij. Dankzij de parkeerplaatsen direct bij de pier en vooraf geboekt, zijn we zonder wachten op het schip gestapt. De verblijfstijden zijn voldoende. De bemanning aan boord behulpzaam en beleefd. Al met al een geweldige reis.

Wij hebben een super leuke dag gehad. Heel veel mooie dingen gezien en de service op de boot is ook top. Er is van alles te krijgen aan boord. (Wel tegen betaling uiteraard) Echt de moeite waard!

Erg de moeite waard! Duidelijke communicatie en prachtige tour!