Keulen
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Keulen Wandeltours: Onze meest aanbevolen

 • Keulen: Kölsch Beer Brewhouse Tour

  1. Keulen: Kölsch Beer Brewhouse Tour

  Volg een fascinerende rondleiding door de brouwerijen van Keulen, proef in elk een kenmerkend Kölsch-bier en leer meer over de levensstijl van Keulen. Lees meer over de Kölsch-conventie van 1986 en hoe dit type bier een beschermde regionale specialiteit is binnen de EU. Ontdek wat een Kölsch en Alt bier gemeen hebben, en wat een "Köbes" en een "Pittermännche" zijn. Aan het einde van de tour zul je begrijpen waar de Duitse uitdrukking "iets op je telstok hebben" vandaan komt. Bezoek de volgende brouwerijen in Keulen Oldtown: Brauhaus Früh am Dom of Brauhaus Sion, Peters Brauhaus of Dom im Stapelhaus, Brauhaus zum Prinzen (vol met veel foto's van lokale held Lukas Podolski) of Sünner im Walfisch, en tot slot Bierhaus en d'r Salzgass (een hoogtepunt van het carnaval van Keulen) of het Bierhaus am Rhein Rond de tour af door een souvenircertificaat te ontvangen dat uw deskundige kennis van...

  Marianne heeft ons een mooi inkijkje in het Keulse nachtleven en brouwerijen gegeven

 • Keulen: Melaten - De begraafplaats gids

  2. Keulen: Melaten - De begraafplaats gids

  Ontdek een plek van stilte ingebed in een prachtig park met onvergelijkbare flora en fauna in het midden van Keulen. Bezoek de Melaten-begraafplaats en wandel door het complex met een oppervlakte van meer dan vierhonderd vierkante meter en ongeveer 55.000 graven. Geniet van momenten van vrede en rust tijdens een rondleiding van 2 uur en ervaar hoe dicht liefde, dood en lijden, evenals kunstcultuur elkaar zijn. Leer interessante feiten en curiosa over historische persoonlijkheden en indrukwekkende graftomben en monumenten en bezoek de voormalige "Leprosenanstalt".

 • Oude stad van Keulen: historische rondleiding in het Duits

  3. Oude stad van Keulen: historische rondleiding in het Duits

  Verken het oude centrum van Keulen en bekijk de historische gebouwen die 's avonds worden verlicht. Je wandelt door de steegjes aan de kant van de nachtwaker en ontdekt mooie maar ook griezelige dingen. Kom meer te weten over waarom varkens werden geslagen voor de kerken in Keulen en waarom zwerfhonden in die tijd zo goed werden gevoed. Ontdek hoe de inwoners van Keulen zich tegen de autoriteiten verdedigden en luister naar vele legendes en anekdotes over de geschiedenis van Keulen. Je volgt de nachtwaker in een historisch kostuum naar een andere tijd dat elk vol uur nog steeds werd uitgeroepen. Verneem alles over de taken van de historische nachtwachters tijdens deze griezelige rondleiding door de smalle steegjes van de stad. 

  De plekken waar we geweest zijn en de verhalen die er werden verteld, gaven een mooie impressie van hoe het leven in Keulen in de Middeleeuwen moet zijn geweest. De gids vertelde heel boeiend en vermakelijk.

 • Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

  4. Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

  Als je op zoek bent naar een leuke manier om de prachtige stad en de geschiedenis van Keulen te ontdekken, dan is deze populaire Brauhaustour een uitstekende keuze. Tijdens deze rondleiding is de gids vrij om te kiezen naar welke brouwerijen je gaat. Hierdoor kan de gids keuzes maken op basis van de groepsdynamiek, zodat iedereen tevreden is en een leuke tijd beleeft. Als je een nog persoonlijkere beleving wilt, dan kun je de optie met privégids kiezen. Deze twee uur durende tour begint bij het monument de Kreuzblume, voor de hoofdingang van de Dom. Na een aantal leuke feiten over de Dom en de Kreuzblume begin je met je dorstlessende reis langs drie verschillende Brauhäuser, waar je drie heerlijke varianten van het lokale bier proeft, zodat je zelf kunt bepalen welke het beste bij je past. Je leert niet alleen wat over de brouwerijen en de lokale brouwcultuur, je proeft ook het resulta...

  Great experience. Guide was really friendly and very good in involving everyone!

 • Keulen: Old Town Brewhouse Tour

  5. Keulen: Old Town Brewhouse Tour

  Je gids zal je ontmoeten op het ontmoetingspunt en je naar 4 verschillende traditionele bierhuizen in de oude binnenstad van Keulen brengen. In elk etablissement kun je een andere Kölsch bestellen, een lokaal bier dat in de stad wordt gebrouwen. Terwijl je uitrust in het brouwhuis, vertelt je gids je alles wat je moet weten over Kölsch, Keulen en de lokale manier van leven. Tijdens de 2 uur durende tour deelt je gids persoonlijke anekdotes en interessante feiten over deze historische stad en haar unieke biercultuur. Als je geluk hebt, zal de gids je zelfs een lokaal geheim vertellen en uitleggen waarom de persoon die je bier in Keulen brengt geen ober wordt genoemd en waarom ze een zeer unieke houding hebben.

  We hebben een geweldige avond gehad! Heerlijk bieren, sfeervolle lokaties en mooie verhalen, verteld door Zoe #koelschcrew. Top!

 • Keulen: Beroemdheden en curiositeiten op de begraafplaats Melaten

  6. Keulen: Beroemdheden en curiositeiten op de begraafplaats Melaten

  Begraafplaats Melaten, meer dan twee eeuwen oud, is een oase van rust midden in deze bruisende metropool. Start de tour bij de oude hoofdingang. Je lokale gids geeft je een korte geschiedenis van het gebied, hoe het een dorp was voor de melaatsen, een plaats van executie en uiteindelijk hoe het een centrale begraafplaats werd.

  Maak je dan klaar om de omgeving te verkennen. Bewonder het parkachtige ontwerp en vind tal van indrukwekkende monumenten en voorwerpen van traditionele en hedendaagse kunst. Bewonder classicistische tot neogotische en neobarokke grafmonumenten, symbolen en sculpturen.

  Op de begraafplaats Melaten zijn ongeveer 55.000 graven. Loop langs de hoofdpaden die gereserveerd zijn voor de rijken die bekend staan als de "Millionaires Alley". Ontdek curieuze verhalen over de prominente inwoners van Keulen die hier begraven liggen. De rondleiding ...

 • Keulen: rondvaart door de haven van 3 uur

  7. Keulen: rondvaart door de haven van 3 uur

  Geniet van enkele van de havens van Keulen en hun faciliteiten met uitleg van een deskundige lokale gids in het Duits tijdens deze 3 uur durende havencruise. De tour op MS Rhein Cargo, MS Rheinland of MS Rheinperle onderzoekt de geschiedenis van de haven van Rheinau, biedt inzicht in de haven van Deutz en de haven van Mülheim en neemt je mee naar de containerhaven Niehl, een van de grootste binnenhavens van Duitsland. Tijdens de rondleiding biedt uw gids u nuttige informatie en spannende anekdotes over de havens van Keulen, hun geschiedenis, data en figuren en kunt u het werk in de haven Niehl observeren, een uniek inzicht in de stad.

 • Keulen: hoogtepunten met een local

  8. Keulen: hoogtepunten met een local

  Verken de Dom van buitenaf. Bekijk het Dionysius-mozaïek bij het Romeins-Germaans Museum. Bezoek de Heizelmännchenfontein. Ontdek het stadhuis, de Alter Markt, en de oevers van de Rijn. Bekijk de goed bewaarde Romeinse ruïnes uit de tijd dat Keulen een Romeinse kolonie was. Loop langs de oude Romeinse stadsmuur en zie de Romeinse Toren, de noordwestelijke hoektoren van de Romeinse stadsmuur die bijna volledig behouden is. Wandel langs de Romeinse havenweg en zie een deel van het Romeinse riool.

 • Keulen: Night Watchman Walking Tour

  9. Keulen: Night Watchman Walking Tour

  Ga terug in de tijd met een wandeltocht door Keulen in het donker. Volg de nachtwaker door de stad terwijl hij je trakteert op angstaanjagende verhalen uit voorbije eeuwen. Loop langs enkele van de meest prominente historische locaties in Keulen. Luister naar de taken van de nachtwaker in de middeleeuwen, terwijl hij patrouilleerde in de stad om de orde en vrede te handhaven. Het was zijn taak om de slapende bevolking te beschermen tegen brand en dieven, de sluiting van de stadspoorten te controleren en de uurstaking te roepen. Lees meer over de bescheiden levensstijl die de nachtwaker zou leiden. Luister naar enge verhalen over de spookachtige gebeurtenissen waarvan hij getuige zou zijn tijdens de nachtelijke stilte.

 • Keulen: culinaire wandeling in Südstadt van 3 uur

  10. Keulen: culinaire wandeling in Südstadt van 3 uur

  Je 3 uur durende wandeltocht begint bij Chlodwigplatz, in het hart van Südstadt. Neem eerst alle culinaire weetjes over deze wijk in je op alvorens je geniet van de eerste proeverij. Terwijl je naar de volgende versnapering loopt, hoor je meer over de geschiedenis van Südstadt. Dan is het tijd voor je tweede internationale gastronomische ervaring. Na het lekkers wandel je langs gave tweedehandswinkels, stripboekenwinkels en de Mangal Döner, het laatste project van Lukas Podolski. Vereer een Keulse brouwerij met een bezoekje voordat je gaat genieten van een typische Keulse snack. Luister naar de insider informatie van je gids en hoor alles over Haus Balchem, de heilige Severinus en de verkeerde kant van de Rijn. Proef nóg een internationale lekkernij en eindig de tocht met een zoete specialiteit.

Sitemap Keulen

Wil je alle activiteiten in Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.491 beoordelingen

Frank begroette ons heel vriendelijk en reageerde op onze wensen. We zijn nu zo vaak in Keulen geweest en hebben veel nieuwe en interessante dingen over Keulen kunnen ervaren. Voor de volgende keer willen we de Belgische wijk verkennen. Ga zo door

De plekken waar we geweest zijn en de verhalen die er werden verteld, gaven een mooie impressie van hoe het leven in Keulen in de Middeleeuwen moet zijn geweest. De gids vertelde heel boeiend en vermakelijk.

Zeer mooie tour met veel interessante feiten over Keulen. Elke euro waard. We hadden veel lol. Met dank aan de aardige riksja-chauffeurs. Je was geweldig.

Geweldige rondreis door Keulen met allerlei mooie verhalen en informatie. Sterk aanbevolen. Ondersteuning van de gids en contact vooraf was geweldig.

Leuke stadstour, totaal anders. Geweldige gids, veel informatie. Allesbehalve saai of "het gebruikelijke programma". Het was echt KLASSE.