Etna Kabelbanen

Etna Kabelbanen: Onze meest aanbevolen

Etna: begeleide trektocht naar topkraters

1. Etna: begeleide trektocht naar topkraters

Geniet van een fysieke uitdaging met lonende uitzichten tijdens deze begeleide klim naar de top van de Etna. Neem de kabelbaan en vervolgens trek naar de top. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top. Ontmoet je gids op de Piazzale Rifugio Sapienza. Nadat je je uitrusting hebt ontvangen en een eerste briefing hebt gekregen, begin je aan de wandeling naar de top van de Etna op 3.300 meter hoogte. Neem de kabelbaan om snel op een hoogte van 2.500 meter te komen, en vervolgens een speciale 4x4-bus naar 2.900 meter, bij Torre del Filosofo. Van daaruit begint de 2-uur durende beklimming, met tussenpauzes om tijdens de tocht van het uitzicht te genieten.Wandel door de op een maan lijkende lavavelden die je rechtstreeks leiden naar de top van de Etna: de hoogste actieve vulkaan van Europa. Bewonder de eigenaardige kenmerken die het topgebied typeren. Begin de afdaling door leuk zand. Bezoek de Barbagallo-flankkraters van de Etna en een lavastroomkanaal.Tenslotte neem je de kabelbaan weer bergaf om terug te keren naar het beginpunt.

Mount Etna: begeleide trektocht door kraters op de top

2. Mount Etna: begeleide trektocht door kraters op de top

Wandel met een vulkaangids naar de top van de hoogste actieve vulkaan van Europa. Ontdek het uitzicht vanaf de kraters op de top, verken een lavatunnel en klim boven de Etna aan boord van een kabelbaan tot 2500 meter. Ontmoet je gids in het Aitne-kantoor voor het kabelbaanstation van de Etna-zuid. Vlieg over maanachtige landschappen terwijl je een hoogte van 2900 meter bereikt in het Torre del Filosofo-gebied. Bekijk de Bocca Nuova, een krater die in 1968 werd geopend en een van de meest indrukwekkende kraters van het gebied is. Wandel naar de top en geniet van 360°-uitzichten en als het weer het toelaat, kijk je helemaal tot aan de Eolische eilanden en bijna heel Noord-Sicilië. Daal de kraters op de top af en passeer de kraters van de uitbarsting van 2002, loop dan een lavatunnel binnen en bewonder het vulkanische amfitheater van Valle del Bove, een spectaculaire 8 km lange en 4 km brede caldera. Keer terug naar het aankomststation van de kabelbaan aan het einde van de tour, op een hoogte van 2500, en ga terug met de kabelbaan naar het startpunt.

Vanuit Palermo: excursie van hele dag naar Etna en Taormina

3. Vanuit Palermo: excursie van hele dag naar Etna en Taormina

De hoogste actieve vulkaan in Europa wordt uitvoerig bestudeerd door wetenschappers en is tevens populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Bezoek de vulkaan Etna en het dorp Taormina, bovenaan een klif, tijdens deze 11-uur durende excursie vanuit Palermo. Vanaf Crateri Silvestri neem je de kabeltrein met een lokale berggids, naar een hoogte van wel 2.500 meter boven zeeniveau. Vanaf dit punt heb je onvergetelijke panoramische uitzichten. Net ten zuiden van Taormina is het natuurreservaat Isola Bella, en verder naar het zuiden zie je de populaire badplaats Giardini Naxos. Bezoek het dorp Taormina, 45 minuten rijden vanaf de vulkaan Etna. Het dorp is gelegen op een klif die uitkijkt over de Ionische Zee en heeft een eeuwenoud Grieks theater, vele oude kerken, antiekwinkels, gezellige cafés en toprestaurants.

Etna: winterse trektocht op grote hoogte

4. Etna: winterse trektocht op grote hoogte

Ontdek de wonderen van de zuidelijke helling van de Etna op grote hoogte tijdens deze epische, begeleide klim. Start het avontuur vanaf 2500 meter boven de zeespiegel, bij de aankomstterminal van de kabelbaan en leer over de fascinerende uitbarsting van 2001 terwijl je geniet van de grote  Valle  del  Bove  die de oostelijke zijde van de vulkaan markeert. Terwijl je klimt, neem je de unieke vergezichten op de bergachtige omgeving en het uitgestrekte landschap beneden je in je op. Hoogtepunten van de tour zijn de kraters aan de top, de kraters van 2002, de  Cisternazza, de Piano  del  Lago, en de oude  Montagnola  Krater. Aan het einde van een onvergetelijke ervaring daal je weer af vanaf de top naar de kabelbaanterminal, van waar je weer naar beneden wordt gebracht. De excursie wordt aangepast aan de meteorologische en vulkanische omstandigheden van de dag. De veiligheid van de deelnemers wordt te allen tijde gerespecteerd.

Mount Etna Summit Craters 3.000 m hoogte begeleide excursie

5. Mount Etna Summit Craters 3.000 m hoogte begeleide excursie

Vertrek vanaf het Sapienza Refuge-plein in Nicolosi. Profiteer van de Etna-kabelbaan, die u van een hoogte van 1900 meter tot 2500 meter hoogte brengt, waar u uw trektocht begint. De eerste stop is een krater die is gevormd door een recente uitbarsting in 2001. Bekijk de Escrivà-krater met je vulkanologische gids, die je tijdens de hele tour bijstaat om de geogoraphy uit te leggen. Bereik de voet van de Barbagallo-kraters terwijl je verder naar het noorden gaat. Eenmaal beneden bezoek je de uitbundige monden en het respectievelijke "hot point" voordat je het lavastroomkanaal betreedt. Ga door naar de meest recente lavastromen van 2021 voordat je een pauze neemt. Blijf klimmen naar de Barbagallo-kraters, gevormd in de herfst van 2002. Maak een rondleiding door de kraters voordat je naar binnen gaat. Daal vervolgens af naar de Belvedere della Valle del Bove, een plek waar u de majestueuze schoonheid van de grote depressie kunt bewonderen, na een bezoek aan de kraters op een hoogte van 2920 meter. Ga verder in de richting van de Cisternazza-krater voordat je terugkeert naar het aankomststation van de Etna-kabelbaan. Wie fitter is, kan te voet verder afdalen naar Rifugio Sapienza (1.900 m naar beneden).

Etna: excursie naar de kraters aan de top

6. Etna: excursie naar de kraters aan de top

Beklim de Etna en zie de indrukwekkende top. Je vertrekt vanaf   de zuidkant van de vulkaan, ten noorden van Nicolosi. Je gaat eerst met een kabelbaan en vervolgens met een speciale off-road minibus naar een punt op 2900 meter boven de zeespiegel, waar je met een erkende vulkanologische   gids doorloopt tot 3300 meter. Vanaf deze hoogte kun je de indrukwekkende top van de Etna en haar actieve kraters bewonderen. Tijdens de afdaling kun je de kraters van recente uitbarstingen verkennen. Je daalt met de gids te voet af van 3300 tot 2500 meter. Vanaf daar ga je met de kabelbaan weer verder naar beneden.  Deze tour is met een kleine groep en is afhankelijk van de weersomstandigheden en of de vulkaan   kalm is. De tocht duurt ongeveer 5 en een half uur en vereist een redelijk niveau van fitness.

De Etna: excursie naar de basis van de topkraters

7. De Etna: excursie naar de basis van de topkraters

Je deskundige gids haalt je rond 08.30 uur op bij je accommodatie in Catania, of een andere centrale locatie. De gids brengt je naar Rifugio Sapienza waar je met de kabelbaan naar 2500 meter gaat. Hier brengt een 4x4-voertuig u naar de maximaal bereikbare hoogte van 2750 meter. Geniet met de gids van de pracht van de vulkaan voor de indrukwekkende centrale en zuidoostelijke kraters, die worden omringd door oude en recente lavastromen. Keer terug naar Rifugio Sapienza om in de richting van Monte Nero Degli Zappini te gaan. Maak een natuurwandeling met je gids om de geologische en botanische aspecten van de Etna te ontdekken. Stop voor een heerlijke lunch van authentiek Siciliaans gebak vergezeld van water en wijn uit de Etna. 'S Middags bezoek je een vulkanische grot en gebruik je helmen en fakkels om veilig de diepte van de vulkaan te verkennen. Je deskundige gids leert je wat basisinformatie over speleologie en het fascinerende fenomeen dat verband houdt met uitbarstingen.

Vanuit Catania/Taormina: Etna-kabelbaan en 4WD-ervaring

8. Vanuit Catania/Taormina: Etna-kabelbaan en 4WD-ervaring

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in een comfortabel voertuig met airconditioning, vertrek je in de  richting van de Etna. Begeef je op een avontuurlijke rit naar de vulkaan, langs de kleine steden van Pedara, Nicolosi, en Zafferana Etnea en koude lavavelden. Bereik het startpunt van de Rifugio Sapienza Etna waar het volgende deel van de ervaring begint. Je  Engelstalige gids zal je de  meest interessante fenomenen van de actieve vulkaan en over de planten en dieren van de regio uitleggen. Klim in een kabelbaan en vlieg omhoog naar een hoogte van 2500 m. Ga vervolgens verder naar 2900m in een speciale jeep. Verken het gebied aan de voet van de belangrijkste krater die bekend staat als Torre del Filosofo. Bewonder het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee als het een heldere dag is. Tijdens een 40-minuten durende rondleiding door het gebied, zal je deskundige alpine/vulkanologische gids alles vertellen over de geologie van het gebied en hoe de heet rokende kraters werden gevormd na de uitbarsting van 2002-2003.  Ga daarna  terug naar de Rifugio Sapienza om te genieten van een traditionele Siciliaanse lunch in een chalet. Zodra je je buik hebt gevuld, krijg je helmen en zaklampen en begin je aan een onvergetelijk avontuur in een echte lavagrot. Aan het einde van de tour  wordt je teruggebracht naar je accommodatie in  Catania of Taormina.

Catania: wandeltocht naar de top van de Etna

9. Catania: wandeltocht naar de top van de Etna

Vanaf het ontmoetingspunt bij Funivia dell'Etna begin je de dag met een kabelbaan- en busrit naar het beginpunt. Na ongeveer 2 kilometer wandelen, bereik je het westelijke gedeelte van het kraterterras, vanwaar je de statigheid van de centrale krater kunt bewonderen. Je wandelt verder langs de kraterwand totdat je via het zuidelijke gedeelte van de top afdaalt over het steile pad dat uit as en vulkanische slakken bestaat. Je beëindigt deze bijzondere reis met een kabelbaanrit terug naar Rifugio Sapienza.

Etna: begeleide trektocht naar 3000 meter

10. Etna: begeleide trektocht naar 3000 meter

Ontmoeting en vertrek vanaf het Ashàra Info Point op Piazzale Rifugio Sapienza Etna South Na een briefing en nadat we de deelnemers de juiste uitrusting hebben gegeven, brengt de kabelbaan ons van 2000 meter naar 2500 meter hoogte Aangekomen op 2500 meter hoogte, na het bewonderen van het panorama aan de zuidkant van de vulkaan, zullen we de lavavelden oversteken en de geologische bijzonderheden van de Etna ontdekken. Als u een interessant lavakanaal bezoekt, loopt u tot aan Crateri Barbagallo en kijkt u uit op de oostelijke kant van de vulkaan, de Valle del Bove, die met zijn wilde en oorspronkelijke schoonheid ons zal vergezellen tijdens de afdaling, tussen de overblijfselen van oude uitbarstingen, en uitzonderlijke keer bekeken. Tijdens de hele excursie zijn de kraters op de top vanaf een veilige afstand zichtbaar Wederom op 2500m, keert u terug met de kabelbaan bij het startpunt Er wordt geen maximale hoogte genoemd omdat dit afhankelijk is van de huidige omstandigheden van vulkanische activiteit

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Privétours
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Etna

Wil je alle activiteiten in Etna ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Etna

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 630 beoordelingen

Dit was een once-in-a-lifetime tour, Giuseppe was een geweldige gids. Vanwege de huidige beperkingen konden we niet naar de top klimmen, dus we hoefden de 4x4-bus niet te nemen - we kregen hiervoor een vergoeding. Qua uitrusting leenden we wandelstokken (elk 1) en waren blij dat we het deden. Het is erg winderig aan de bovenkant, dus een windjack of een jas met capuchon is zeker nodig. De uitzichten zijn ongelooflijk en Giuseppe was geweldig in het uitleggen van alles terwijl we verder gingen. Er waren verschillende reisgroepen die tegelijkertijd begonnen, maar Giuseppe deed altijd zijn best om onze groep bij elkaar te houden en de ervaring uniek te maken. Een paar mensen moesten na het eerste uur of zo afhaken omdat het een behoorlijk steile klim is op oneffen terrein, op grote hoogte. We zouden deze reis zeker aanraden!

De wandeling was behoorlijk inspannend (ongeveer 3 uur bergopwaarts) maar buitengewoon interessant. Prachtige landschappen, interessante verhalen verteld door de gids. Onvergetelijk! De rij voor het touwverbod was enorm, maar je moet er wel tegenaan; het loont ;)

Edoardo showed us all the beauty the Etna has to offer. The hike was beautiful with stops every now and then to tell some key notes about various craters, previous lava streams and ladybugs! We had a great time and would highly recommend for anyone visiting!

Prachtige ervaring met een leuke en ervaren gids, hij heeft veel vertelt op een mooie manier. wel een dagvullend programma met een serieuze wandeling

Heel interessante en adembenemende + pittige toer, met een overenthousiaste gids!