Datums kiezen

La Fortuna(Mini)bustours

La Fortuna (Mini)bustours: onze aanbevelingen

La Fortuna: luiaarden kijken in een kleine groep

1. La Fortuna: luiaarden kijken in een kleine groep

Nadat je op het door jou gekozen tijdstip bent opgehaald bij je hotel, begin je aan deze spannende reis naar het territorium van de luiaards, dat deel uitmaakt van een klein gezinsvriendelijk ecoproject op slechts 5 minuten van La Fortuna. Het project heeft een pad van 1500 meter (iets minder dan een mijl) dat geschikt is voor volwassenen, gezinnen en kinderen van alle leeftijden. Je gaat 2 uur het bos in, waar je wordt omringd door planten, een rivier die grenst aan het terrein en natuurlijk de Guarumo-bomen (Cecropia obtusifolia), het favoriete voedsel van luiaards in Costa Rica. Tijdens deze tour leer je over het belang van de bescherming van de luiaards, aangezien de illegale handel is gegroeid vanwege de toenemende populariteit. Daarom onderhoudt Ecoterra Expeditions, samen met de familie Rodríguez, dit bevoorrechte gebied om de luiaards in Costa Rica te beschermen. Je gespecialiseerde gids is een expert in het lokaliseren van deze luiaards, dus je kunt er zeker van zijn dat je tijdens je tour luiaards ziet. Het is belangrijk om te onthouden dat de luiaard een solitair dier is en het grootste deel van zijn tijd slapend en rustend op de boomtoppen doorbrengt. De tweetenige luiaard en de drietenige luiaard kunnen in de route worden waargenomen, en af en toe kunnen bezoekers de ongelooflijke ervaring hebben om naar de moeder met haar kroost te kijken. Uw naturalistische gids levert optische uitrusting van hoge kwaliteit om een 100% bevredigende observatie te bieden zonder enige impact op de natuurlijk glimlachende luiaards. Aan het einde van deze natuurlijke ervaring wordt u teruggebracht naar uw hotel, waar u begrijpt waarom u niet naar Costa Rica kunt komen zonder een luiaard te zien.

Van La Fortuna: rondleiding koffie- en chocoladeboerderij met proeverij

2. Van La Fortuna: rondleiding koffie- en chocoladeboerderij met proeverij

Combineer twee tours met deze koffie- en cacaoboerderijexcursie vanuit La Fortuna. Leer meer over de rijke geschiedenis van Costa Rica in je gids, zie hoe een klein cacaozaadje zoete chocolade wordt en proef een heerlijke kop verse koffie. Geniet van een comfortabele ophaalservice van je hotel in La Fortuna en ga naar de boerderijen. Begin bij aankomst met een rondleiding door een koffieboerderij, te beginnen met een inleiding tot de geschiedenis van koffie. Lees meer over hoe de koffie-industrie de ontwikkeling van Costa Rica heeft beïnvloed. Bekijk vervolgens elke stap van de koffieproductielijn, van het zaadje tot het eindproduct. Rond uw koffietour af met een proeverij van lokale koffiesoorten voordat u aan een chocoladetour begint. Leer meer over de plaats van chocolade in het traditionele en culturele erfgoed van Costa Rica. Ga op reis vol heerlijke aroma's en geschiedenis en proef de vrucht van de cacao in een heerlijk drankje. Bekijk het hele overgangsproces, van zaad naar pure en gemalen cacao, voordat je terugkeert naar La Fortuna.

Van San Carlos: Venado Caves Small Group Spelunking Tour

3. Van San Carlos: Venado Caves Small Group Spelunking Tour

Na het waarderen van de natuurlijke schoonheid van Costa Rica en zijn regenwouden boven de grond, geeft deze activiteit je de mogelijkheid om te ontdekken wat er onder de aarde is. Een gecertificeerde natuurgids neemt je mee op ondergrondse paden die door grotten en kamers leiden tijdens dit speleologie-avontuur van een halve dag. Betreed een labyrint van oude ondergrondse rivieren en zeebodems, die nu allemaal toegankelijk zijn na duizenden jaren verborgen te zijn geweest. Enkele van de meest voorkomende rotsformaties in de grotten zijn stalactieten en stalagmieten, en toch creëren ze de meest verbazingwekkende vormen. Een grote kolonie vleermuizen bewoont de grotten, evenals een groot aantal spinnen en krabben. Ervaar een heel andere kant van Costa Rica en maak je klaar om nat en vies te worden terwijl je de verbazingwekkende ondergrondse wereld verkent.

La Fortuna: luiaarden kijken

4. La Fortuna: luiaarden kijken

Je wordt opgehaald bij je hotel nabij het centrum van La Fortuna voordat je naar het natuurreservaat wordt gebracht. Luiaards zijn een van de belangrijkste attracties in dit park. Bezoekers zien soms 4 tot 5 luiaards op verschillende afstanden. Als ze ver weg zijn, is dat geen probleem, want de gidsen zijn uitgerust met verrekijkers en telescopen om ze te observeren. Daarnaast vertellen de gidsen over de natuurlijke omgeving en leer je alles over de luie levensstijl van de luiaard. De route is ongeveer 2 km en de tocht duurt ongeveer twee uur. Gedurende deze tijd heb je ook de kans om verschillende soorten vogels, kikkers en reptielen te zien. De gidsen letten tijdens de tour op dieren. Daarna keert u terug naar uw hotel.

Arenal Hotsprings en La Fortuna Waterfall Tour

5. Arenal Hotsprings en La Fortuna Waterfall Tour

Een tour om te ontspannen en in harmonie te komen met de natuur, deze tour is ontworpen voor liefhebbers van watervallen en degenen die de middag in een warmwaterbron willen doorbrengen. Tijdens deze tour bezoekt u de beroemde La Fortuna-waterval, waar u kunt observeren en indien mogelijk ook erin kunt zwemmen, een heerlijke lunch wacht bij Baldi en daarna kunt u genieten van de warmwaterbronnen in de buurt van de hellingen van de Arenal-vulkaan. De gids wacht op de pick-up bij het hotel en begint dan aan de lange reis langs prachtige plekken in Costa Rica. De eerste stop is de La Fortuna-waterval, waar je ongeveer 1 uur blijft. Vervolgens lunch je om ongeveer 12.30 uur, daarna heb je meer dan 2 uur om van de warmwaterbronnen te genieten. Uiteindelijk komt de tour terug naar het hotel voor de drop-off.

La Fortuna: rit te paard naar de La Fortuna-waterval

6. La Fortuna: rit te paard naar de La Fortuna-waterval

Reis op natuurlijke wijze door het regenwoud te paard tussen een verscheidenheid aan flora en fauna, naar de majestueuze La Fortuna-waterval. Maak je klaar voor een duizelingwekkende rit naar de waterval waar je jezelf onderdompelt in het landschap op weg naar de krachtige 65 meter hoge (catarata) waterval. Kijk hoe het water prachtig in de dichte jungle en sprankelende poelen stroomt. Naarmate je reis vordert, zul je toekans, leguanen, parkieten en luiaards observeren. Bij aankomst stapt u af van uw paard en maakt u een wandeling van 15 minuten door de oversteekplaats van de waterval. Op deze hangbrug krijg je een vogelvlucht van de luifel. Aan de voet van de waterval kun je een snel bad nemen en genieten van de verfrissende koele poelen.

La Fortuna: Campesino-boerderijervaring van een halve dag in een kleine groep

7. La Fortuna: Campesino-boerderijervaring van een halve dag in een kleine groep

Ga op een kleine 10 minuten rijden van La Fortuna naar de agro-ecologische boerderij in het kleine stadje Agua Azul. Geniet bij aankomst van een vers vruchtensap en een informatieve uitleg over de belangrijkste doelstellingen van de boerderij, waaronder het bevorderen van het duurzame gebruik van natuurlijke hulpbronnen en het behoud van Costa Ricaanse tradities. Leer na dit warme welkom de koeien melken. Heb de kans om het eens te proberen, vooral kinderen zullen genieten van deze ervaring. Proef vervolgens zelfgemaakte likeur, chocolade en verse melk terwijl je de alambique observeert, het ambachtelijke destillatieproces van likeur. Neem daarna deel aan de extractie van suikerriet om een heerlijk sap te verkrijgen en probeer het dan alleen, met groene munt, likeur of andere biologische producten van de boerderij. Bezoek een kleine archeologische boerderij om enkele oude inheemse stukken te observeren en ze aan het werk te zetten in het ambachtelijke proces van het maken van chocolade van de cacaovrucht tot heerlijke chocolade. Loop ten slotte door en bewonder de tuinen met orchideeën en geneeskrachtige planten. Geniet na de reis van kakelverse favorieten zoals koffie, kaas, tortilla's en meer.

La Fortuna: suikerrietbelevenistour

8. La Fortuna: suikerrietbelevenistour

Geniet van onze Sugarcane-tour waar je een unieke en aangename ervaring zult hebben. Hier leer je over het praktische en duurzame proces van hoe de suikerrietindustrie hier in Costa Rica werkt. Deze tour duurt ongeveer twee uur per huifkar. Gedurende deze tijd ontdekt u onze stations van organische meststof, suikerrietteelt en de industriële fabriek.

Veelgestelde vragen over (Mini)bustours in La Fortuna

Welke andere activiteiten dan (Mini)bustours zijn de moeite waard in La Fortuna?

Welke (Mini)bustours in La Fortuna nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Andere activiteiten in La Fortuna

Wil je alle activiteiten in La Fortuna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.