Datums kiezen

Dresden(Mini)bustours

Dresden (Mini)bustours: onze aanbevelingen

Dresden: Semperoper-tickets en rondleiding

1. Dresden: Semperoper-tickets en rondleiding

Bezoek de Semperoper in Dresden met zijn lange geschiedenis en elegante architectuur. Begin aan een rondleiding door deze historische opera en ontdek het prestige en de geschiedenis achter elke bocht. Begin bij de prachtige Semperoper in Dresden en bewonder de prachtige architectuur in de stijl van de Italiaanse Renaissance. Verken sierlijke kamers, gereconstrueerd in de originele stijl. Ontdek de geweldige akoestiek in het uitgebreide auditorium en leer over de rijke geschiedenis van dit grootse gebouw. Ervaar de sfeer in een van de mooiste en meest prestigieuze operahuizen ter wereld, een onvergetelijke ervaring.

Hamburg: XL-rondvaart door de haven van Hamburg van 1 uur

2. Hamburg: XL-rondvaart door de haven van Hamburg van 1 uur

Ontdek Hamburg tijdens een rondvaart door de haven en bewonder het uitzicht op het pakhuizendistrict en HafenCity. Bekijk de stad met de meeste bruggen van Europa, met ongeveer 2.400 bouwwerken over water, kanalen, kanalen en dokken. Stap aan boord van de rondvaartboot en ontdek de vele verschillende attracties en bezienswaardigheden van de stad, afhankelijk van de waterstand en de evenementen van de dag. Verken de historische Speicherstadt (het pakhuizendistrict) met zijn kanalen, de moderne HafenCity, de talloze bruggen over de Elbe, drukke sluizen en containerterminals, de Köhlbrand-brug en nog veel meer. Onderweg kom je meer te weten over de stad, haar geschiedenis, de inkomende en uitgaande schepen, en alles wat je verder interesseert. Ga lekker zitten en geniet van het uitzicht op de stad vanaf het zonnedek, of vanuit de lounge met airconditioning en grote panoramische ramen.

Dresden: rondvaart over de rivier

3. Dresden: rondvaart over de rivier

Ontdek de charme en geschiedenis van Dresden tijdens een boottocht over de rivier de Elbe. Bekijk tijdens deze rondvaart de mooiste bezienswaardigheden van de Elbe-vallei en de historische oude binnenstad van Dresden vanaf het water. Begin bij de Terrassenufer en ontdek de drie Elbepaleizen: Schloss Albrechtsberg, Schloss Eckberg en het Lingnerschloss. Vaar naar de villawijk Loschwitz en kom langs vier van de beroemde Elbebruggen, waaronder de Loschwitz, die liefkozend het 'Blauwe Wonder' wordt genoemd.

Dresden: originele nachtwakertour bij lantaarnlicht

4. Dresden: originele nachtwakertour bij lantaarnlicht

Verken de prachtige oude binnenstad van Dresden met een historische nachtwaker. Nip aan Schlummertrunk, een klein alcoholisch drankje voordat je de belangrijkste hoogtepunten van Dresden bezoekt, zoals de Semperoper, de Frauenkirche en meer. De tour begint met het rinkelen van de hoorn van de wachter in de smalle steegjes en het licht van zijn lantaarn in de duisternis. Met zijn hellebaard beschermt hij de eerzame burgers tegen vagebonden en louche figuren, zelfs in de donkerste uithoeken van de stad. Kijk uit naar een onderhoudende tour met griezelige verhalen en sappige anekdotes uit voorbije eeuwen. Bekijk ook de mooiste plekken in de stad. Bekijk de Semperoper en de beroemde Zwinger, loop over het plein voor het paleis en zie de Brühlsche Terrassen in de verte.

Dresden: Rondleiding door de transparante fabriek van VW

5. Dresden: Rondleiding door de transparante fabriek van VW

Verheug u op een kijkje in onze productie en belevingswereld! Wanneer werd de eerste elektrische Volkswagen gebouwd? Hoe ver kun je komen met één lading? En hoeveel productiestappen zijn er eigenlijk nodig om een elektrische auto af te ronden? U krijgt antwoord op uw vragen in onze 45 minuten durende overzichtstour van een deskundige gids.

Dresden: toegangsticket Zwinger Museum

6. Dresden: toegangsticket Zwinger Museum

Reserveer je toegangskaart voor de Zwinger in Dresden vooraf en krijg toegang tot de Galerij van Oude Meesters, de Beeldencollectie, de Porseleincollectie en het koninklijk kabinet van wis- en natuurkundige instrumenten. Verken de verschillende galerijen en collecties van de Dresdner Zwinger en bewonder een ensemble van tuinen en een fontein, die worden beschouwd als een van de belangrijkste barokarchitecturen van Duitsland. De naam Zwinger verwijst naar de oorspronkelijke positie van het complex, tussen de binnenste en buitenste vestingmuur.

Dresden: riviercruise over de Elbe naar kasteel Pillnitz

7. Dresden: riviercruise over de Elbe naar kasteel Pillnitz

Ontdek de historische oude binnenstad van Dresden aan boord van een schip en bewonder de mooiste plekjes van de Elbe-vallei. Begin bij Terrassenufer en bekijk de drie beroemde kastelen: Albrechtsberg, Eckberg en Lingner Castle, langs de Elbe op weg naar de villawijk Loschwitz. Passeer de 4 beroemde Elbe-bruggen, waarvan de geschiedenis tot nu toe de stad beïnvloedt. De meest memorabele brug heet Blue Wonder, dat zijn naam dankt aan de kleur. Geniet van het uitzicht op het indrukwekkende Pillnitz-paleis terwijl uw boot ongeveer twintig minuten voor anker gaat. Het werd in de 18e eeuw gebouwd onder de keurvorst van Saksen Augustus de Sterke en is nu de locatie van het Kunstgewerbemuseum (Museum van Kunsten en Ambachten) en het Schlossmuseum (Kasteelmuseum).

Dresden: 1-daagse Hop-On-Hop-Off bustour

8. Dresden: 1-daagse Hop-On-Hop-Off bustour

Verken Dresden, de hoofdstad van het prachtige Bundesland Sachsen, vanuit een dubbeldekker en stap uit waar en wanneer je maar wilt bij een van de 22 haltes en bekijk de bezienswaardigheden aldaar. Profiteer van de diverse activiteiten die bij dit ticket zijn inbegrepen, zoals een avondvaart, een nachtwakertour, een stadstour voor kinderen, alsook entree tot verschillende monumenten. Begin je reis bij de halte Postplatz/Zwinger of een van de andere haltes. Je kunt zelf beslissen of je een 90 minuten durende rondrit door de stad wilt maken, waarbij je de belangrijkste monumenten van Dresden passeert, of wilt uitstappen op een interessante locatie om deze beter te bekijken. Bezoek 's werelds mooiste zuivelwinkel, Dresdner Molkerei Gebrüder Pfund. Ga verder en geniet van een rondleiding door de Zwinger, een barok gebouwencomplex met tuinen dat ooit een van de belangrijkste gebouwen van zijn tijd was. Een ander hoogtepunt op de tour is een bezoek aan de Fürstenzug, een monumentaal beeld van een optocht, bestaande uit 23.000 keramische tegels en daarmee de grootste porseleinen afbeelding ter wereld. Luister ook naar interessante uitleg over de beroemde Frauenkirche, die je tijdens een rondleiding rond het exterieur leert kennen. Op zonnige dagen geniet je van een indrukwekkend uitzicht op het historische Dresden en de Elbe vanaf het open dek van de bus, een perfecte positie om fantastische foto's te maken.

Dresden: Rondleiding door de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de galerij

9. Dresden: Rondleiding door de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de galerij

Nadat je je gids voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk of de Frauenkirche hebt ontmoet, ga je meteen het prachtige bouwwerk in voor een grondige rondleiding. Na tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna volledig te zijn verwoest door bombardementen, bleven de ruïnes van de kerk tientallen jaren staan. Na de hereniging van Duitsland werd echter een ambitieuze campagne gevoerd om het te reconstrueren. Na meer dan tien jaar bouwen op basis van de oorspronkelijke plannen van George Bähr uit de jaren 1720, werd de Onze-Lieve-Vrouwekerk in 2005 in haar oude glorie hersteld. Sindsdien nodigen het sierlijke interieur en de uitgestrekte koepel bezoekers uit om het glorieuze verhaal van wedergeboorte te zien. Tijdens je rondleiding krijg je exclusieve toegang tot de galerij van de kerk en krijg je talloze inzichten in de structuur die representatief is voor de vooruitgang van Dresden als geheel.

Residenzschloss Dresden: algemeen toegangsticket

10. Residenzschloss Dresden: algemeen toegangsticket

Boek vooraf uw toegangsbewijs voor Residenzschloss, ook wel bekend als het kasteel van Dresden of het Koninklijk Paleis, en maak kennis met deze historische plek. Verrijk uw ervaring met een gratis audiogids om u te helpen de Duitse geschiedenis achter het kasteel te begrijpen. Met een enkel ticket krijg je toegang tot de Neues Grünes Gewölbe (nieuwe groene kluis) van Residenzschloss, de Turkse kamer, de renaissancevleugel en de wapenkamer. Toegang tot de Historisches Grünes Gewölbe (historische groene kluis) is niet inbegrepen. Verken verder openbaar toegankelijke plaatsen zoals de uitgebreide kunstbibliotheek, verschillende college- en studiezalen, evenals de toren die bekend staat als de Hausmannsturm (beschikbaar in de zomermaanden), die bezoekers die de 327 treden beklimmen een spectaculair uitzicht over Dresden biedt.

Beschikbare activiteiten

20 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over (Mini)bustours in Dresden

Welke andere activiteiten dan (Mini)bustours zijn de moeite waard in Dresden?

Andere onmisbare dingen om te doen in Dresden:

Andere activiteiten in Dresden

Wil je alle activiteiten in Dresden bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dresden

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 789 beoordelingen

Een mooi overzicht van de bezienswaardigheden die je buiten het centrum kunt/moet bezoeken. Uiterst vriendelijk personeel overal. De bus zelf is niet erg fijn, je moet er niet gevoelig voor zijn. Bijna niemand let op de huidige regelgeving - zodra je in de bus zit, heb je nauwelijks meer interesse. De regelmatige subtiele hints van de buschauffeur werden nogal genegeerd. Mijn tip: boek, rijd, het is het waard. Negeer de rest... bescherm jezelf, dat is alles wat je kunt doen.

Lekker grote ronde, die je ook nog eens tot aan de rand van de stad brengt. Het is ook oké dat als je na 16.00 uur begint, het ticket nog steeds geldig is voor de volgende dag, dus je kunt de volgende dag een hele ronde rijden en stations met stops. Het is niet goed dat er maar één tourvariant is en maar in één richting. Als je in Neustadt wilt starten, moet je altijd de hele lange lus naar Basewitz rijden.

De wandelgids Al was geweldig. Hij is zo deskundig en zeer gemakkelijk te begrijpen. We hebben hem echt gewaardeerd. Hij legde alle gebouwen en de lange muur van koningen uit. De bus was ook een prachtige rit door rijke gebieden en historische gebieden. Je krijgt meer dan waar voor je geld met deze attractie.

Het is niet mogelijk om met de bus door het oude stadscentrum te rijden. Daarom is de aanvulling van een wandeling met een gids een goede aanvulling. Wij hebben de nachtwaker gedaan. Humoristisch en een leuke blik in het leven aan het hof van August de Sterke.