Kies data

Hanoi Cultuur & geschiedenis

Hanoi Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Vanuit Hanoi: dagtrip Tam Coc, Hoa Lu & Mua Caves

1. Vanuit Hanoi: dagtrip Tam Coc, Hoa Lu & Mua Caves

Je begint je excursie vroeg met ophaalservice  bij je hotel in de oude wijk van Ha Noi rond 07:30 uur en vertrekt naar Tam Coc. Rond 9:30 uur kom je aan bij Tam Coc en neem je de sampan go langs de rivier de Ngo Dong om de drie grotten van Tam Coc te bezoeken. Je gaat terug naar de werf Tam Coc en fietst door traditionele dorpjes en de stad Tam Coc. Rond het middaguur  geniet je van eenn Vietnamese lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch stap je terug in de luxe bus om Hoa Lu, een oude hoofdstad van Vietnam, te bezoeken. Je bezoekt Dinh king Temple en Le king Temple uit de 10e eeuw en gaat op zoek naar de heroïsche geschiedenis van de twee koningen tijdens de Chinese oorlogen. Bezoek de grot Mua, die bezoekers trekt met zijn vele interessante verhalen. Bezoek de Muagrot, die bezoekers trekt met zijn vele interessante verhalen en beklim 500 stenen treden om helemaal tot aan Tam Coc te zien, profiteer van een prachtig panoramisch uitzicht op het landschap en de Ngo Dongrivier. Rond 16:00 uur ga je weer naar Ha Noi en arriveer je tussen 18:30 uur en 19:00 uur. Je programma: 07:30-08:00 uur: de bus haalt je op bij je hotel in de wijk van Oud Hanoi en vertrekt richting Hoa Lu. 10:30-10:40 uur: Aankomst in Hoa Lư, de oude hoofdstad van Vietnam. Je bezoekt de 10e-eeuwse tempels van Đinh Tiên Hoàng en Lê Đại Hành en leert over de heroïsche geschiedenis van deze twee koningen tijdens de Chinesee Oorlogen. 11:50-12:00 uur: lunchbuffet met Vietnamese gerechten. 13:00-13:05 uur: busrit naar de Tam Coc-werf voor een unieke sampantocht over de rivier Ngo Dong naar het grottencomplex van Tam Coc (drie grotten). 15:00-15:05 uur: fiets rond de traditionele dorpen in het gebied van Tam Coc. 15:30-15:35 uur: bezoek aan de Muagrot. Deze plek trekt met zijn vele interessante verhalen vele bezoekers aan. Beklim 500 stenen treden voor een prachtig uitzicht over de omgeving en de Ngo Dong, tot aan Tam Coc. 16:45-17:00 uur: Ga weer aan boord van de bus om terug te keren naar Hanoi. 19:00-19:30 uur: Aankomst in Hanoi. Je wordt afgezet bij je hotel in Oud Hanoi. Einde van de excursie!

Van Hanoi: Ninh Binh Tour & Cruise met lunch en transfer

2. Van Hanoi: Ninh Binh Tour & Cruise met lunch en transfer

Ontdek het culturele en natuurlijke erfgoed van de provincie Ninh Binh tijdens een begeleide dagtrip vanuit Hanoi. Breng een bezoek aan het Bai Dinh-tempelcomplex, dobber door de rustige rivieren van Trang An en klim naar de top van de Mua-grotten voor een prachtig panoramisch uitzicht op rotsachtige heuvels. Je wordt opgehaald bij je hotel in Hanoi en vertrekt richting Ninh Binh. Stop bij Bai Dinh, het grootste complex van boeddhistische tempels in Vietnam, om naar de imposante pagode te staren. Zie 500 Arhat-beelden gemaakt van blauwe stenen, een bronzen bel van 36 ton en een Boeddhabeeld van 100 ton, dat tot 10 meter hoog reikt. Neem een lunchpauze in een lokaal restaurant, met een Vietnamees buffet met geitenvlees, vis, kip en gebakken rijst, evenals vegetarische gerechten. Ga verder naar het Trang An Landscape Complex, een UNESCO-werelderfgoed dat te zien is in de film Kong: Skull Island uit 2017. Spring op een houten boot om door de stille rivieren te navigeren, ontdek mysterieuze grotten en bewonder torenhoge kalkstenen karsts bedekt met tropische planten. Beklim ten slotte 500 treden naar het uitkijkpunt van de Mua-grotten om je te vergapen aan een panoramisch uitzicht op Tam Coc voordat je terugkeert naar Hanoi.

Ninh Binh: limobustour Hoa Lu, Am Tien, Tam Coc, Bich Dong

3. Ninh Binh: limobustour Hoa Lu, Am Tien, Tam Coc, Bich Dong

Bij je hotel in de oude wijk van Hanoi word je opgepikt. Je gaat op weg naar de eeuwenoude hoofdstad Hoa Lu en bezoekt de King Dinh Tempel. Je volgende bestemming is de Am Tien-grot en je neemt een kijkje bij het schitterende meer van Tuyet Tinh Coc. In een lokaal restaurant strijk je neer voor een lekker Vietnamees lunchbuffet. Na de lunch stap je in een sampan voor een boottocht over de rivier, door de grotten met hun smaragdgroene water. Onderweg kun je het prachtige platteland bewonderen. Je fietst vervolgens over de vredige landweggetjes naar de pagode van Bich Dong, waar je 40 minuten doorbrengt. Daarna zet je de terugreis in naar Hanoi.

Perfume Pagoda privétour of tour in kleine groep - hele dag

4. Perfume Pagoda privétour of tour in kleine groep - hele dag

Ga mee met een dagtour naar de Perfume Pagoda - een enorm complex van boeddhistische tempels en heiligdommen, gebouwd in de kalksteenbergen van Huong Tich. Vaar door schilderachtige waterwegen en wandel over steile bergpaden terwijl je de eeuwenoude pagodes en tempels van het gebied passeert. Rond 08:30 uur halen de gids en chauffeur je op bij je hotel in de oude wijk van Hanoi. Dan begint het genieten tijdens een schilderachtige rit van twee uur naar de Parfum Pagode.Bij aankomst stap je aan boord van een 1 uur durende tocht in een roeiboot die via de rivier de Yen naar de haven van Thien Tru gaat. Zodra je bent aangekomen in Thien Tru, wacht je een geweldige trektocht, een bezoek aan de belangrijkste grot en de Huong Tich-grot op de top van de berg. Geniet vervolgens van een wandeltocht terug van 1 uur, of neem de kabelbaan (optioneel). Geniet vervolgens van een lunch in het plaatselijke restaurant aan de voet van de berg. Na de lunch bezoek je de Heaven Kitchen-pagode en kom je meer te weten over de oude architectuur van het boeddhisme in de Le-dynastie. Stap aan boord van de boot en ontspan terwijl je terugkeert naar de pier, vanwaar je vervolgens de autorit van 2 uur terug naar Hanoi maakt. Je wordt weggebracht naar je hotel en komt daar rond 18:00 uur aan.

Hanoi: rondleiding door de stad in de ochtend of middag

5. Hanoi: rondleiding door de stad in de ochtend of middag

Verken Hanoi en bekijk de hoogtepunten tijdens een ochtend- of middagtour door de stad per busje. Bekijk de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh-complex, de Tran Quoc-pagode en meer. Begin je tour bij het Hanoi Opera House in de Franse wijk en verwonder je over een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden van de stad. Ga dan naar de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Begeef je naar het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plek voor de Vietnamezen. Het complex is een verkeersvrij gebied vol met botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en kijk buiten het mausoleum en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. Ga naar de Tran Quoc-pagode, een van de oudste pagodes in Hanoi, voordat je je tour afsluit in de St. Joseph's Cathedral om meer te weten te komen over religie in Vietnam. De kerk was een van de eerste bouwwerken die door de Franse koloniale regering in Indochina werd gebouwd toen deze in december 1886 werd geopend.

Hanoi Food Tour met bezoek aan Train Street

6. Hanoi Food Tour met bezoek aan Train Street

Eerst gaan we vanuit het kantoor van onze leverancier op Hàng Bông-straat 47, naar een oud en traditioneel restaurant dat gespecialiseerd is in voorgerechten zoals kussencake, garnalencake, Pho-broodjes, loempia's... Proef van enkele van onze populaire borden. St. Joseph's is vlakbij, dus we stoppen daar voor wat foto's van de laat-koloniale Franse architectuur. Stop bij een lokaal restaurant om banh cuon (gevulde rijstnoedels) te proberen en kijk hoe bekwame koks demonstreren hoe dit smakelijke gerecht wordt gemaakt. Geniet vervolgens van pho (noedelsoep), het beroemdste gerecht van Vietnam. Probeer zowel de rundvlees- als de kipversie. En een traditioneel Vietnamees dessert genaamd Chè mogen we zeker niet missen. Ze hebben zowel warme als koude versies voor elk seizoen. Na meerdere gerechten moet je nu wel vol zitten. We nemen een taxi en gaan rechtstreeks naar de treinstraat. Hoewel treinschema's aangeven dat ze dagelijks komen, soms wel en soms niet, hebben ze soms ook vertraging. Dus als je geluk hebt, kun je er een vangen en de enorme trein recht voor je gezicht zien passeren. Plaats uw inzet. We krijgen ook eierkoffie bij een leuk winkeltje langs de baan om van de sfeer te genieten. Als je klaar bent met de drankjes, stappen we weer op een taxi om terug naar ons kantoor te gaan. Hier eindigt de tour. Voor mindervaliden en mensen met zere voeten hebben we de cyclo-optie waar je rustig achterover kunt leunen en toeren.

Dagtocht naar Trang An, Hoa Lư & Mua Caves met lunch

7. Dagtocht naar Trang An, Hoa Lư & Mua Caves met lunch

Je tour begint rond 07:30 uur wanneer je bij je hotel wordt opgehaald  en richting Hoa Lư vertrekt. Rond 10:30 uur   kom je in deze oude hoofdstad van Vietnam aan. Je bezoekt de 10e-eeuwse tempels van Đinh Tiên Hoàng en Lê Đại Hành en luistert naar de heroïsche geschiedenis over deze twee koningen tijdens de Chinese Oorlogen. Rond het middaguur   kun je aanschuiven voor een lunchbuffet in een lokaal restaurant, waarna je naar de Trang An-werf gaat voor een boottocht over de Trang An. Bezoek het grottencomplex van Trang An, inclusief de Sang-grot, Toi-grot, Ba Giot-grot, Nau Ruou en bewonder het bergachtige landschap met rivieren.  Om 15:00 uur keer je weer terug naar de Trang An-werf, waar een luxe limousine op je wacht om je naar de Mua-grotten te brengen. Beklim 500 stenen traptreden om een uitzicht op het landschap, en de Ngo Dong te krijgen, tot aan Tam Coc. Tot slot stap je om 16:30 uur weer aan boord van de bus om naar Hanoi terug te keren, waar je rond 19:00 uur aankomt. Je programma: 07:30-08:00 uur: de bus haalt je op bij je hotel in de wijk van Oud Hanoi en vertrekt richting Ninh Binh. 10:30-10:40 uur: aankomst in AM - 10:40 AM: Aankomst in Hoa Lư, de oude hoofdstad van Vietnam. Je bezoekt de 10e-eeuwse tempels van Đinh Tiên Hoàng en Lê Đại Hành en leert over de heroïsche geschiedenis van deze twee koningen tijdens de Chinesee Oorlogen. 11:50-12:00 uur: Lunchbuffet met Vietnamese gerechten. 13:00-13:05 uur: Busrit naar de Trang An-werf voor een unieke sampantocht naar het grottencomplex van Trang An, locatie in de film King Kong. 15:00-15:05 uur: fiets rond het gebied van Trang An en geniet van een Vietnamese theepauze. 15:40-15:45 uur: Bezoek aan de Muagrot. Deze plek trekt met zijn vele interessante verhalen vele bezoekers aan. Beklim 500 stenen treden voor een prachtig uitzicht over de omgeving en de Ngo Dong, tot aan Tam Coc. 16:55-17:00 uur: Ga weer aan boord van de bus om terug te keren naar Hanoi. 19:00-19:30 uur: Aankomst in Hanoi. Je wordt afgezet bij je hotel in Oud Hanoi. Einde van de excursie!

Vanuit Hanoi: dagtour Bai Dinh, Trang An, en Mua Cave

8. Vanuit Hanoi: dagtour Bai Dinh, Trang An, en Mua Cave

Je wordt opgehaald bij je hotel in Hanoi tussen 7:30 en 8:00 en rijdt met de bus naar Bai Dinh Pagoda, de grootste pagode in Vietnam. Verken deze prachtige boeddhistische plaats van aanbidding, met 500 La Han beelden en het grootste bronzen Boeddhabeeld in Vietnam, 10 meter hoog. Geniet van vrije tijd met je gids om de pagode te bezoeken en meer te leren over het boeddhisme.   Smul van een Vietnamees lunchbuffet, nadat je de pagode hebt gezien. Ga weer aan boord van de bus en rijd verder naar de Trang An werf. Vanaf hier maak je een boottocht en bezoek je de grotten van Trang An. Na de boottocht ga je met de fiets naar een aantal traditionele dorpen rondom Trang An.   De tour gaat verder naar Mua Cave. Luister naar interessante verhalen over deze plek van je gids. Na het beklimmen van 500 stenen treden, kun je helemaal tot aan Tam Coc kijken. Geniet van prachtig panoramisch uitzicht op het landschap en de Ngo Dong. Aan het eind van de dag ga je met de bus terug naar Hanoi, waar je wordt afgezet bij je hotel in de oude wijk.

Hanoi: pelgrimstocht van een hele dag naar de parfumpagode

9. Hanoi: pelgrimstocht van een hele dag naar de parfumpagode

Je gedeelde of privétour begint wanneer je om 8:00 uur vertrekt vanuit je hotel in Hanoi, waarna je 2 uur door het pittoreske platteland rijdt. Je zult dan genieten van een 1,5 uur durende boottocht langs de schilderachtige Yen Stream naar Perfume Pagoda, een enorm complex van boeddhistische tempels en heiligdommen gebouwd in de kalksteenbergen. Het is de locatie van een religieus festival dat grote aantallen pelgrims uit heel Vietnam trekt. De vele pagodes waaruit de Perfume Pagoda bestaat, liggen verspreid tussen de kalkstenen heuvels en tropische bossen in het gebied van Huong Mountain. Na deze fascinerende ervaring stap je aan boord van een andere boot voor een reis van ongeveer 1 uur naar de haven van Thien Tru. Vanaf daar neem je een kabelbaan naar de spectaculaire Huong Tich-grot op de top van de berg. Bij Huong Tich bewonder je beelden van goden en leer je hoeveel pelgrims daarheen reizen om zegeningen te ontvangen van de stalactieten en stalagmieten, waarvan er vele een speciaal doel hebben. De stalactieten "Golden Tree" en "Silver Tree" worden als bijzonder gelukkig beschouwd. Op je terugreis bezoek je de Giai Oan-bron en de Tuyet Son-pagode, stop je voor de lunch in een lokaal restaurant voordat je uiteindelijk terugkeert naar je hotel in Hanoi.

Ha Long: Lan Ha Bay 2-daagse 5-sterrencruise met luxe hut

10. Ha Long: Lan Ha Bay 2-daagse 5-sterrencruise met luxe hut

Verken Lan Ha Bay tijdens een tweedaagse cruise. Vaar langs het eilandje Con Vit, zonnebaad op het dek en geniet van een Tai Chi-sessie bij zonsopgang terwijl je cruise als een VIP. Dag 1: Begin met ophalen vanaf een ontmoetingspunt in de oude wijk van Hanoi. Reis via de snelweg naar de jachthaven van Tuan Chau. Spring aan boord van de boot en geniet van een welkomstdrankje. Neem plaats voor een typische lunch in de luxe eetzaal met een eetgedeelte binnen of buiten. Vaar verder door het eilandje Con Vit, het eilandje Thumb en de haven van Gia Luan. Ontdek de natuurlijke lagune van Lan Ha Bay. Ontdek de prachtige Ha Long Bay en Lan Ha Bay. Optie 1 bezoek twee grotten, de Dark en Bright Cave van Lan Ha Bay, na ongeveer een uur kajakken. en (optie 2 bezoek enige tijd de stranden van Ba Trai Dao om te kajakken en zwemmen met een prachtig landschap en mooie stranden, maar afhankelijk van mooi weer of getijden van water). Ga terug naar de cruise om te zwemmen in Lan Ha Bay en in het water te springen. Geniet na het zwemmen van een zonsondergangfeest en kijk naar de zonsondergang boven Halong Bay. Doe mee met een korte kooklesdemonstratie. Het diner wordt dan geserveerd met een vers menu met westerse gerechten. Geniet na het diner van een paar cocktails in een panoramische bar met uitzicht op het zwembad of neem deel aan een van de activiteiten aan boord, zoals bordspellen, films en vissen op inktvis. Dag 2: Neem deel aan een Tai Chi-sessie op het zonnedek. Er wordt een lokaal licht ontbijt geserveerd. Geniet van het adembenemende uitzicht op de baai en de dramatische kalkstenen eilandjes terwijl de boot door de kalme smaragdgroene wateren vaart. Bezoek de beroemde Frog Pond. Hier kun je vrij kajakken en het landschap verkennen en daarna ook nog een uurtje zwemmen. Check uit uw kamer en geniet van een lunch uit de Vietnamese keuken. Stap uit de cruise als de bemanning afscheid neemt. Reis terug naar Tuan Chau Marina voor de transfer terug naar de oude wijk van Hanoi.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
49 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Hanoi

Welke topattracties zijn een must-see in Hanoi?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Hanoi?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Ha Long Bay

Overzicht activiteiten in Hanoi

Wil je alle activiteiten in Hanoi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hanoi

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.246 beoordelingen

We waren op deze tour op 29/12/22 met een geweldige persoonlijke gids, helaas zijn we haar naam vergeten. Ze introduceerde haar land op een grappige manier tijdens de rit naar de bezienswaardigheden. De fietstocht is niet verplicht, maar de andere hoogtepunten waren erg indrukwekkend. Zeer gevarieerde rondreis. Heel erg bedankt hiervoor

De rondleiding is erg leuk! Ik denk dat de selectie van activiteiten zeer actueel is en de gids heeft ons niet alleen historische maar ook interessante dingen uitgelegd. Het buffet zeer correct. Naar mijn smaak is het enige nadeel dat ik denk dat je heel weinig tijd hebt om van de plaatsen te genieten.

Zeer interessante excursie, leuk bezoek aan de oude hoofdstad en zeer mooie excursie per boot op de rivier en de klim naar de berg; de fietstocht is leuk, maar het kan worden verbeterd, vooral omdat de omliggende gebieden erg mooi zijn en daarom kunnen verbeteren. Zeer mooie en voorbereide gids!

Het was geen heel drukke dag gelukkig waardoor we extra hebben kunnen genieten van het prachtige Vietnam!

Goede timing, luxueuze bus, lekker eten, afwisseling van activiteiten.