Kies data

Dingen om te doen Portimão

Van de Benagil-grotten tot de jachthaven, alle ogen zijn gericht op het water in deze havenstad in de Algarve.

Portimão: De beste dingen die je niet wil missen

Portimão: avontuurlijke speedboottocht grotten van Benagil

1. Portimão: avontuurlijke speedboottocht grotten van Benagil

Reis langs de kustlijn van de Algarve en verken de prachtige grotten tijdens een speedbootavontuur. Ontdek de schoonheid van de kust tijdens een high-speed boottocht. Het trefpunt is naast de ruïnes van het San Francisco-klooster. Voor je gemoedsrust krijg je een korte veiligheidsbriefing van de bemanningsleden en kun je een reddingsvest pakken. Stap aan boord van de gloednieuwe speedboot en maak je klaar om de kustlijn van de Algarve te verkennen. Terwijl je over het water vaart bewonder je de adembenemende kliffen en ontdek je geheime zandstranden die alleen per boot bereikbaar zijn. Bewonder de natuurlijke schoonheid van de zeegrotten van Benagil. Deze essentiële plek in de Algarve is gevormd door natuurlijke erosie, waardoor een enorme, zonovergoten grot is ontstaan.

Portimão: rondvaart grotten met een piratenschip

2. Portimão: rondvaart grotten met een piratenschip

Begin na het instappen met een volledige briefing over je veiligheid en comfort tijdens de cruise. Van daaruit ga je naar het open water en navigeer je langs de kust van Rio Arade, het dorp Ferragudo, middeleeuwse kastelen en de Atlantische Oceaan. Vaar naar het oosten en passeer Carvoeiro, waar zich de beroemde rotsformatie van Algar Seco bevindt. Bij de vuurtoren van Alfanzina stap je over op een kleine boot om de binnenkant van de lokale grotten te bezoeken die van de vuurtoren naar Marinha Beach lopen. Hier vind je ook de beroemde kathedraalgrot van Benagil. Keer terug naar de boot en neem een duik om te zwemmen in het verleidelijke kristalheldere water. Ga op de terugreis op zoek naar dolfijnen, die regelmatig in dit gebied worden gezien.

Portimão: speedboottocht Benagil met optie zonsondergang

3. Portimão: speedboottocht Benagil met optie zonsondergang

Ontmoet je gids op de pier in Portimão en luister naar een korte veiligheidsbriefing. Stap dan aan boord van de stevige opblaasbare speedboot om de reis naar zee te beginnen. Onderweg vertelt de gids je verhalen over de rivier de Arade en de Algarve. Bewonder het uitzicht op het fort van Santa Catarina, het kasteel van Ferragudo en een schilderachtig vissersdorpje langs de kust. Je zult veel imposante grotten en kliffen zien terwijl je langs de kust reist. Houd een oogje in het zeil, want dolfijnen zijn hier vaak te zien in het water. Als ze worden gespot en zich op minder dan 5 kilometer afstand bevinden, zal de boot in hun richting varen, zodat je deze speelse zoogdieren van dichterbij kunt bekijken. Ga vervolgens naar de beroemde Benagil-grotten, die alleen per boot bereikbaar zijn. Bewonder de natuurlijk gevormde gaten op de top, die het zonlicht in een prachtig schouwspel op het zandstrand beneden laten vallen. Luister naar de echo's en het geluid van de wind en laat je meeslepen door deze indrukwekkende natuurlijke omgeving. Op de terugweg naar de jachthaven maakt de boot een korte zwemstop met uitzicht op het prachtige strand van Corredoura. Als je kiest voor de zonsondergangsoptie, zie je op de terugreis een spectaculaire zonsondergang. Sluit de dag af met het bewonderen van de levendige kleuren aan de horizon terwijl de zon ondergaat.

Portimão: Benagil Caves Cruise met dolfijnen spotten

4. Portimão: Benagil Caves Cruise met dolfijnen spotten

Ga met een zeebioloog mee op een begeleide cruise door de Benagil-grotten. Vaar op zoek naar dolfijnen, bezoek de prachtige baaien van de kust van de Algarve en cruise naar de iconische grot van Algar de Benagil. Vaar vanuit Portimão en ga naar het Marinha-strand. Terwijl je vaart, hoor je live commentaar over de geologie en het zeeleven van het gebied van een zeebioloog. Stop bij de beroemde grot Algar de Benagil om een perfecte Instagram-foto te maken. Vaar langs de kust van de Algarve en stop om verborgen grotten en afgelegen baaien te bezoeken. Bij een van de stranden duik je van de boot en zwem je in het heldere water. Verlaat vervolgens de kust en zeil de Atlantische Oceaan in op zoek naar dolfijnen. Bekijk video's van deze speelse wezens die rond de boot springen en zwemmen voordat ze terugkeren naar het vasteland.

Vanuit Portimão: boottocht Algar de Benagil en zeegrotten

5. Vanuit Portimão: boottocht Algar de Benagil en zeegrotten

Vaar langs de kust van de Algarve tijdens een boottocht vanuit Portimão. Bewonder de hoogtepunten, waaronder de grot van Benagil en het fort van São João do Arade. Zwem in het kristalheldere water, en kom meer te weten over het gebied dankzij de verhalen van de gids. Klim aan boord van een boot in de jachthaven van Portimão en vaar op de Arade langs het fort van São João do Arade en die van Santa Catarina; vanaf de rivier krijg je een uniek perspectief op de stad Portimão.  Zie de prachtige stranden en grotten vanaf Portimão naar Carvoeiro, via Benagil, helemaal naar het beroemde strand van Praia da Marinha. Op de boottocht vertelt je gids je alles over de grotten en de kust, de flora en de fauna, en de geologie van de regio met haar prachtige grotformaties. Onderweg terug naar de haven navigeert je schipper de boot uit de buurt van de kliffen, waardoor je een breder perspectief van de kustlijn krijgt.

Portimão: boottocht naar de grotten van Benagil

6. Portimão: boottocht naar de grotten van Benagil

Geniet van een bezoek aan de prachtige grotten in de Algarve in een comfortabele boot. Prachtige kliffen, dramatische grotten en zandstranden maken deze tocht tot een magische ervaring.  Vertrek vanuit Portimão en passeer het schilderachtige vissersdorpje Ferragudo en het historische fort dat uitkijkt over het strand. Vaar langzaam richting Carvoeiro, langs afgelegen stranden. Ontspan en geniet onderweg van het prachtige kustlandschap. Je gaat dan naar de verschillende grotten van Algar Seco en Benagil. Bewonder de natuurlijke rotsformaties die zijn gevormd door erosie en de kracht van de zee.Op de terugweg stop je om te zwemmen in het heldere water van de Atlantische Oceaan.

Vanuit Portimão: kajaktrip naar de grotten van Benagil

7. Vanuit Portimão: kajaktrip naar de grotten van Benagil

Geniet van een tocht langs de kust van de Algarve naar de grotten van Benagil, waar je de mogelijkheid hebt om de grotten per kajak te verkennen. Je catamaran vertrekt vanuit de jachthaven van Portimão. Aan boord zal de bemanning je informeren over de kajakuitrusting en kajaktechnieken. Je vaart langs de kust naar het strand van Albandeira. Vanaf het strand peddel je naar de grotten van Benagil. Onderweg heb je de mogelijkheid om ook andere grotten te bezoeken, en van de gouden kust te genieten. De ervaren gids wijst je op de lokale bezienswaardigheden en brengt je naar de interessantste plekken, waaronder de indrukwekkende Cave Captain, het strand van Barraquinho, de grot Baraço en het wereldberoemde strand van Marinha. Er is zelfs tijd voor een snelle duik. Als je moe wordt, kun je altijd weer terug aan boord van de catamaran voor een pauze, voordat we weer teruggaan naar de jachthaven. De catamaran is uitgerust met toiletten, comfortabele stoelen, en een professionele bemanning. Als je geen zin hebt om te kajakken en gewoon van het uitzicht vanaf de catamaran wilt genieten ben je ook welkom om mee te gaan met de tour.

Van Portimão: catamarancruise naar de grotten van Benagil met barbecue

8. Van Portimão: catamarancruise naar de grotten van Benagil met barbecue

Ontdek de prachtige Benagil-zeegrot tijdens een catamarancruise vanuit Portimão. Bewonder het uitzicht op het vissersdorp Ferragudo voordat u op het strand van Benagil landt. Ga de grot in op een kleine boot en geniet van een heerlijke barbecuelunch die op het strand voor je wordt bereid. Vertrek vanuit Portimão en passeer het mooie vissersdorpje Ferragudo en het historische kasteel dat uitkijkt over het strand. Vaar op je gemak naar het oosten en vergeet je camera niet om het prachtige kustlandschap onderweg vast te leggen. Ga naar de grotten van Benagil, waar de tour je op kleine boten naar verschillende grotten brengt. Bewonder de natuurlijke rotsformaties en laat je vervoeren naar het strand, waar je kunt genieten van de zon. Ondertussen maakt de crew op het strand een heerlijke BBQ voor je klaar met brood, salade, mixed grill, compleet met een open bar met rode of witte wijn, water, orangeade. Reis terug terwijl je langs enkele van de prachtige, afgelegen baaienstranden rond Carvoeiro komt. Geniet van het prachtige uitzicht en creëer een vakantieherinnering die je niet snel zult vergeten.

Portimão: historische rondleiding Araderivier en Silves

9. Portimão: historische rondleiding Araderivier en Silves

Kom en verken de prachtige rivier de Arade en ervaar een reis  tussen Portimão en Silves die vol geschiedenis is. Je hebt ongeveer  1,5 uur om deze prachtige middeleeuwse stad te bezoeken, die tal van monumenten, een kasteel, een museum en uitstekende gastronomie bevat. Tijdens je rondleiding beleef je een onvergetelijke en unieke ervaring aan boord van een boot op zonne-energie. Je reist op een boot die zo stil is dat je kunt horen hoe je door het water glijdt, evenals het geluid van de golven die de kust raken. Deze activiteit combineert comfort en vermaak en is ideaal voor koppels, gezinnen en groepen. Om de excursie voor iedereen veilig te houden, is het aantal deelnemers met 30% verlaagd. De rivier de Arade is altijd van groot belang geweest om Silves (de islamitische hoofdstad van de Algarve tussen de 8e en 13e eeuw) met de zee te verbinden. Eeuwenlang was de Arade het landschap van belangrijke handelaren en werd gevaren door vele culturen, waaronder de Feniciërs, Romeinen, Vikingen en Moren, onder anderen. Schepen kwamen mineralen, sinaasappels, kurk, hout, vijgen, amandelen, johannesbrood, vis, zout en andere rijkdommen van deze regio te vervoeren.

Portimão: boottocht Benagil-grotten en Praia de Marinha

10. Portimão: boottocht Benagil-grotten en Praia de Marinha

Stap aan boord en laat je overweldigen door het schilderachtige landschap van de kust van de Algarve. Tijdens deze boottocht verken je meer dan 20 grotten en onderweg zie je verschillende verlaten stranden. Begin het avontuur bij Cais Vacco da Gama in Portimão. Onderweg zie je het fort Santa Catarina, het Ferragudo-kasteel en het kleine vissersdorp Ferragudo. Vanaf het water heb je mooi zicht op de stranden Pintadinho, Paradise en Carvoeiro. Bezoek een van 's werelds meest exotische stranden, Praia da Marinha, waar je ook kunt gaan zwemmen. Tot slot, vaar je met een boot van perfect formaat de opvallende Grot van Benagil in.

Beschikbare activiteiten

  • Boot- en zeiltochten in de Algarve
  • Familiepret in de Algarve
  • Atlantische wateravonturen
  • Portugese keuken, wijn & meer
  • Op verkenning langs de Algarvekust
79 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Portimão

Welke topattracties zijn een must-see in Portimão?

De topattracties in Portimão zijn:

Overzicht activiteiten in Portimão

Wil je alle activiteiten in Portimão ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Portimão

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 13.108 beoordelingen

It was an awesome experience. Our guide Miguel was the best. I will definitely recommend this speedboat to the cave to everyone.

Had so much fun! Perfect amount of time for those who have children! Would definitely recommend!

I would highly recommend this. The guide was funny and great.

It was however nice. Many thanks to you nice people

It was an awesome experience and really nice people